POISTOT (HO 19.11.2015)

guardian.co.ukAugust 30 2008

Nato has no 'moral right' to lecture Russia, says Kremlin, as EU backs off from threat of sanctions
guardian.co.uk, September 1 2008

Sarkozy convenes emergency meeting to review basis of the EU's relations with Moscow
guardian.co.uk, September 1 2008

Emergency meeting of EU leaders signals strong support for Georgia and freezes talks on Moscow pact
guardian.co.uk, September 3 2008

International peacekeepers must be in place and Tbilisi must sign non-aggression pact, ambassador says

Sonera-kirjan kirjoittajaa yritetään jälleen selvittää.  - Minne hävisivät Soneran rahat? Jaksot: Unelma Zedistä & 5 Soneran kumppanin hankinta (Kaj-Erik Relander, Juha Varelius, Jari Jaakkola, Timo Annala, Veikko Hara, Pekka Vennamo).  Lue!
 
  edellinen seuraava  UUSIN  Ilmoita!  Arkisto!
  phuket.fi      arsedel.fi
Midnight Sun Restaurant Patong Kata


2008-08-31  
Sunnuntai (844)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu
Nettisanomat 9 vuotta! (N:o 0!) Lue! Linkit joka numeron etusivulle: Arkisto
  Russia - Georgia - South Ossetia Links

IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali 50-90 %!


Kuva: "Päätoimittaja Erkki Laatikainen naureskelee Helsingin medialle." Isonna!
Pääkirjoitus: Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n)  kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ... Lue!
Kolme joutsenta aamun sarastaessa ...
Kolme joutsenta aamun sarastaessa lepolahdellaan hiljakseen lipumassa välillä äänekkäästikin. Ensin vanhemmat ja sitten lapsi. Kuvien ottojärjestys: 1) Keskimmäinen, 2) vasen ja 3) oikea. Kuvat Pertti Manninen tänään sunnuntaina elokuun viimeisenä päivänä 2008-08-31 minuutin välein klo 06:52, 06:53 ja 06:54 kuvaten joutsenten rauhallisen verkkaista lipumista hiukan väreilevällä järvellä aamun ensimmäisten auringon säteiden melkein yltäessä vastarannalle. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi. Isonna!

Nettisanomat sunnuntaina 2008-08-31.

Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa (2003-2008) päätyen Turvevoimalan rakentamiseen (2008), joka on pomminvarma sijoitus mukanaolijoille, vaikka se osoittautuisikin fiaskoksi, koska kaupungin asukkaathan sen lopulta kuitenkin maksavat sähkönhinnoissaan jatkuen eläkepäivillä Konserttitalon rakentamiseen Jyväskylä-paviljongin ankeaan ympäristöön kun ensin oli saatu purettua vanha Funkkis-huoltoasema konserttitalolle aluksi suunnitellulta arvokkaalta paikalta kaupungin sydämessä ja vapautettua tämä Vapaudenkadun tontti sitten liike-elämän tarpeisiin uhohtamatta kuitenkaan Laatikaisen upeaa puolueettomuuspolitiikan puolustamista osoittaessaan liittotumispolitiikan NATO-intoilijoiden vaarallisuuden Suomen kansalle.

Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.
2008-08-31.

PS. Edellä oleva oli pääkirjoituksen otsikko ja itse pääkirjoitus muodostuu Nettisanomissa julkaistujen kirjoitusten linkeistä Laatikaiseen ja Keskisuomalaiseen sekä joihinkin asioihin jotka lehti on jättänyt kertomatta lukijoilleen, vuodesta 1999 lähtien! Sama.


 Keskisuomalainen 1999.

Viikon kuva: "Romut pois paviljongin edestä!" (1999)
-
Jyväskylässä kesällä 1999 kuvannut Pertti Manninen

"Taivaallisen rahan aukiolle" johdattava rakennus on juuri purettu autojen paikoitusalueeksi. Myös Tanssisali Lutakko ja Työttömien yhdistyksen talo odottavat purkajiaan Jyväskylän paviljongin edustavuutta lisäämään.
"Paviljonki on, pysyy ja nousee."  (Laatikainen)
"Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja."
 (Mäkinen)


Praha 21. elokuuta 1968. Kuva  Peking 21. elokuuta 2008. Kuva  Bolt 19.30 WR. Beijing 2008. Kuva
Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue! Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!

IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !


IS:N NATO-KYSELY
Yli 60 000 vastaajaa
KANNATUS KASVAA

Ilta-Sanomat. Etusivu:
"29.08.2008 10:03, päivitetty 31.08. 15:13
Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? Siinä kysymys, joka on puhuttanut suomalaisia ja johon Ilta-Sanomien lukijat ovat vastanneet vilkkaasti viime päivien aikana. Lue

KESKUSTELU Jääkö Suomi Nato-veneestä?
LUE MYÖS Salolainen: Nato-päätös olisi pitänyt hoitaa ajoissa

OTA KANTAA!
Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Ei
Kyllä
ÄÄNESTÄ!"
"
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 60 % !
Ilta-Sanomat. Uutiset: "Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? on kysymys, joka on puhuttanut suomalaisia ja johon Ilta-Sanomien lukijat ovat vastanneet vilkkaasti viime päivien aikana.

Nato-kysely sai IS:n lukijat liikkeelle: jo yli 60 000 vastaajaa
29.08.2008 10:03, päivitetty 31.08. 15:13 

Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? Siinä kysymys, joka on puhuttanut suomalaisia ja johon Ilta-Sanomien lukijat ovat vastanneet vilkkaasti viime päivien aikana.

Lauantaiaamuun mennessä jo reilusti yli 60 000 Ilta-Sanomien verkkolehden lukijaa on ilmaissut Nato-kantansa, ja tulos on yllättävä. Kyselyn mukaan 46 prosenttia katsoo, että Suomen pitäisi liittyä puolustusliitto Natoon.

Ero aikaisempiin gallupeihin on iso. Aikaisemmissa kyselyissä Nato-kannatus on ollut 25 prosentin luokkaa. Toki on muistettava, että IS:n kyselyn tuloksia ei suoraan voi verrata tutkimuslaitosten tekemien kyselyiden tuloksiin."

IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 70 % !
"Verkossa käyty Nato-keskustelu on sekin ollut vilkasta. Seuraavassa joitain esimerkkejä IS:n lukijoiden kommenteista:

EI NATOON

- Miksi vaarantaa Suomen turvallisuus? Esimerkkejä on muista Venäjän naapurimaista. Pärjäämme omillamme.
(Nimim. Topi Terävä)

- En halua, että meidän hienot nuoret miehet lähetetään Bushin sotiin.
(Nimim. Ei ikinä)

- Suomen ei tule sekaantua suurvaltojen välisiin konflikteihin olemalla jäsen jossain sotilaallisessa blokissa.
(Nimim. Ruotsalainen)

- Mikäs maa se konfliktin sattuessa moukaroidaan ensimmäisenä NATO:n itärajan siirtyessä Suomeen!
(Nimim Puolueettomuus)

- Ei jenkit tai ranskalaiset osaisi suomea puolustaa jos ryssät hyökkäisi suomeen.
(Nimim. Ei Natolle)

- Salolainen on täysin sekaisin. Onkohan pelannut liikaa pörssissä, kun luulee, että kvartaaliajattelu on osa turvallisuuspolitiikkaa? Miksi ihmeessä hän rauhallista pikku Suomea on NATOon tunkemassa?
(Nimimerkki Eder)"
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 80 % !
KYLLÄ NATOON

- Olisi jo aikaa pitänyt. Ei EU:sta ole minkään maan turvallisuutta takaamaan. Lähes kaikki EU-maat ovat jo sitäpaitsi Natossa. Muistellaanpa vähän mitä hyötyä oli Kansainliitosta. Silloinkin maalaisliitto ja demarit sanoivat, ettei sotia voi syttyä, kun olemme vielä puolueettomiakin.
(nimim. Old Man)

- Vaikka voissa paistaisi...
(nimim. Jonnari)

- Venäjä kunnioittaa vain voimaa. Yksin Suomella sitä ei ole. Ei ole edes maamiinoja. Venäläiset tuntevat Naton artiklan numero viisi.
(Nimim. Sodat nähnyt)

- Nato on osa eurooppaa, ja näkisin Suomen mielelläni osana sitä.
(Nimim. YYA on menneisyyttä)

- Suomen olisi turvallisuussyistä liityttävä Natoon. Talvisotia tulee vielä eikä Venäjään ole luottamista. Se kun ei ole luottamusta osoittanut.
(Nimim. Kaikella on aikansa)

MIKA KOSKINEN

KESKUSTELU Jääkö Suomi Nato-veneestä?
LUE MYÖS Salolainen: Nato-päätös olisi pitänyt hoitaa ajoissa

OTA KANTAA!
Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Ei
Kyllä
ÄÄNESTÄ!"
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 90 % !


Myydään suloisia, terveitä ja käsikesyjä ruskeita sekä valkoisia kesyhiiriä - VideoVahti V900 GSM-valvontakamera - FORSSAN KANSAINVÄLISET MYKKÄELOKUVAFESTIVAALIT 29.8-30.8.2008 - Tyttö koirineen haluaa vuokrata pienen ja edullisen omakotitalon Jyväskylästä (mlk) tai lähi pitäjistä - LEPPÄVIRRALLA HYVIEN KULKU YHTEYKSIEN VARRELLA TILAVAT MÖKIT SEKÄ LOMATALOT - Tarjotaan kotona tehtävää työtä - Myyn käytettyjä, ihania asusasujani - AVON-KAUNEUSKONSULTTI

Etsin uusia haasteita työelämään! - Vapaaehtoistyö – vaihtelu virkistää! - Treenikämppää‏ etsiään  - Forssan kansainväliset mykkäelokuvafestivaalit  29.8-30.8.2008 - Suoritetaan kotiaputyötä esim. pihatyöt, pienet maalaus ... -

Myydään mökki Levin tuntumassa - Myydään Silver Fox - Myydään uusia renkaita 2 sarjaa - Ostetaan traktori‏ - Rakennamme omakotitalot, vapaa-ajan asunnot, saunat - Myydään SCANIA P 93 ML 4X2 L - Ostetaan pakettiauto - Ostetaan asuntovaunu - Myydään mökki lapista - Selvänäkijä ja henkiparantaja Kirvesmies  -  Yksityisopetusta suomessa, englannissa ja ruotsissa  -  Asunto Oulusta mahd. pian -  Aloita kosmetiikanmyynti  -  Huoneistoremontit ym. - Haussa saunallinen kaksio tai pieni kolmio Laajasalosta (myös Jollas)
Skeppargården Jukka Salo s/y Talassa Kippari/ veneentekijä Skeppare / båtbyggare 0400-975679 www.skeppargarden.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nettisanomat sunnuntaina 2008-08-31.

Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa (2003-2008) päätyen Turvevoimalan rakentamiseen (2008), joka on pomminvarma sijoitus mukanaolijoille, vaikka se osoittautuisikin fiaskoksi, koska kaupungin asukkaathan sen lopulta kuitenkin maksavat sähkönhinnoissaan jatkuen eläkepäivillä Konserttitalon rakentamiseen Jyväskylä-paviljongin ankeaan ympäristöön kun ensin oli saatu purettua vanha Funkkis-huoltoasema konserttitalolle aluksi suunnitellulta arvokkaalta paikalta kaupungin sydämessä ja vapautettua tämä Vapaudenkadun tontti sitten liike-elämän tarpeisiin uhohtamatta kuitenkaan Laatikaisen upeaa puolueettomuuspolitiikan puolustamista osoittaessaan liittotumispolitiikan NATO-intoilijoiden vaarallisuuden Suomen kansalle.

Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.
2008-08-31.

PS. Edellä oleva oli pääkirjoituksen otsikko ja itse pääkirjoitus muodostuu Nettisanomissa julkaistujen kirjoitusten linkeistä Laatikaiseen ja Keskisuomalaiseen sekä joihinkin asioihin jotka lehti on jättänyt kertomatta lukijoilleen, vuodesta 1999 lähtien! Sama.


 Keskisuomalainen 1999.

Kettunen ralliradan takuumiehenä
1999/07/28
Sippulanniemi aidataan golffareille
1999/07/28
Professori Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa
1999/08/05
Jaakko Pehkonen: Mistä töitä pitkäaikaistyöttömille?
1999/08/05
Opettajat määräävät koulujen lomat
1999/08/12
Laajavuoren rallirataa harkittava viileästi
1999/08/19
Jyväskylän MM-rallin osanottajat nuotittivat reittejään alkuviikolla
1999/08/19
"Hän silppuuntui löyhkäävään broileripolitrukkiuteen"
1999/09/02
"Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen vauhdissa
1999/09/09
Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen
1999/09/09
"Ihmisten riitely halvaannutti kunnan".
1999/09/09
Ralliturmaa vähätellään
1999/09/09
Jyväskylän kaupunkikuva köyhtymässä. Ennennäkemätön uuden rakentaminen ei säästä vanhaa!
1999/09/16
Tuleeko rikollinen teko hyväksyttäväksi, jos se tuottaa hyötyä työnantajalle? Keskisuomalaiset lehdet arveluttavalla tiellä.
1999/09/16
Demokratia karttaa Suomen Liikunta ja Urheilua. Puheenjohtaja Kyösti Vesterinen vauhdissa.
1999/09/23
Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle.
1999/09/23
Keskisuomalainen omistajiensa vanki? Keskisuomalainen on nykyisin omituisessa kantaaottamattomassa tilassa.
1999/09/23
Jyväskylän kaupunki kiristämässä opiskelija-asumista?
1999/09/30
Farssi 2. Laajavuoren rallirata.Jyväskylän tekninen lautakunta pyytää lääninoikeutta hylkäämään aiemmin tekemänsä päätöksen.
1999/09/30
Ralliturma oli tapaturma? Kukaan ei ole laiminlyönyt mitään, vaikka ambulanssia ei päästetty tapahtumapaikalle 12.5 metrin päästä radasta!
1999/09/30
Aletontti Samppa Lajuselle - Karhunpalvelus?
1999/09/30
Ryhtyikö Jyväskylän sosialidemokraattinen yhdistys pörssikeinottelijaksi kansanedustaja Kalevi Olinin johdolla?
1999/09/30
Energiapeli: Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu." Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on epäonnistunut pari kertaa bisneshankkeissaan surkeasti.
1999/10/07
Professori Pehkonen ei jätä pitkäaikaistyöttömiä rauhaan. Työttömien syyllistäminen jatkuu. "Työttömyysturva on nykymuodossaan liian passiivinen".
1999/10/07
Pipatin piina jatkuu. Pappilanvuoren Lämpö Oy:n yhteydessä tapahtuneet epäselvyydet tutkitaan Vaasan hovioikeudessa
1999/10/14
Sotkeeko Vattenfall Keski-Suomen sähkökauppakuviot? Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ajama Jyväskylän Energian tämänkertainen häivyttämissuunnitelma sai mutkan matkaansa.
1999/10/14
Liinos ei tuonut pikavoittoja. Jyväskyläläisen ohjelmistotalo Liinoksen kurssi putosi toisena noteerauspäivänä listautumismyynnin lähtöhintaan.
1999/10/14
Mitä Pehkonen oikein sanoi?
1999/10/14
Käsitteet sekaisin: Rikesakko - Sakko - Maksimisakko. Keskisuomalainen on huolestunut, kun joku ökyrikas Tampereelta on tuomittu yli 30 000 markan sakkoon ...
1999/10/21
Keskisuomalaisen pääkirjoitus 18.10.1999: "Nuoret eivät halua joutilaisuutta"
1999/10/21
Kommentti Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen kirjoitukseen keskisuomalaisessa sunnuntain lokakuun 17. päivänä 1999: "Hyvinvointivaltion ihanteet - romuako?"
1999/10/21
Vuorineuvos Muhonen sotkemassa Keski-Suomen Valon myyntiä tarjouskilpailun jälkeen! Energian umpisolmu Keski-Suomessa. Keski-Suomen Valo Oy, iso maakunnallinen sähköyhtiö on myynnissä. Kunnille on tulossa jättipotti selvää rahaa
1999/10/28
Paviljongin johtaja sai potkut
1999/10/28
Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari. Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.
1999/10/28
Jyväskylä. Yliopiston rehtori Sallinen Harjua nirhoamassa.
1999/10/28
Mäki-Matin perhepuisto ja demokratia: "Eikö Jyväskylä osaa säilyttää mitään vanhaa?"
1999/10/28
Kenen keskisuomalainen? Mäki-Matin perhepuiston ja Harjun nirhaamiseen Keskisuomalaisella ei ole mitään kantaa, ellei sellaiseksi lueta asukkaiden lähettämiä lukijakirjoituksia.
1999/10/28
Keski-Suomen Valo: Salainen sopimus vain viuhahti Jyväskylän kaupunginhallituksen kokouksessa!
1999/11/11
Keski-Suomen Valo: "Hyväntahtoisuus" voimissaan? Jyväskylän kaupungin päättäjien tekemän salaisen sopimuksen sisällöstä osa paljastui. K-S Viikko 4.11.99.
1999/11/11
Keski-Suomen Valo: Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Matti Ojala vakuuttaa: "Salainen sopimus ei vaaranna Jyväskylän Energian itsenäisyyttä."
1999/11/11
Jyväskylä-Paviljonki: "Riskit sosialisoitu - voitot yksityistetty!"
1999/11/11
Paviljongin murheet. "Viime päivinä on esillä ollut Jyväskylän Paviljongin heikentynyt taloudellinen tilanne ja johtajavaihdos. Tiedossa on mojova miljoonien suuruinen lisälasku kaupungille, jotta vaikeuksista selvittäisiin."
1999/11/11
Radio Keski-Suomi keskiviikkona 10.11.00 klo 9.50: Hjalliksen oppipoika Petri Mäkinen: "Toimitusjohtaja vastaa johdosta, edunvalvonnasta, strategiasta ja linjanvedosta ja markkinoinnista ...
1999/11/11
Sundqvist- juttu. Arsenal-Sillan Matinlassi syytettyjen penkille?
1999/11/18
VARJOJA Jyväskylän areenassa. Pekka Kettunen vai Erkki Ikonen?
1999/11/18
"Flexhibition luo toteutuessaan uudelleen koko messukeskuksen. "Vielä ei ole kuitenkaan päätetty edes tarvitaanko tällaista hallia".
1999/11/18
JYP:n Pajala: Jääkiekko voisi täyttää ehkä vain kymmenen prosenttia areenan kapasiteetista.
1999/11/18
Syyttäjä valittaa Sundqvist- päätöksestä. Keskisuomalainen 16.11.99
1999/11/25
Poliisi ministeripostilla. Keskisuomalainen
1999/11/25
Romut pois paviljongin edestä! "Taivaallisen rahan aukiolle" johdattava rakennus on juuri purettu autojen paikoitusalueeksi. Myös Tanssisali Lutakko ja Työttömien yhdistyksen talo odottavat purkajiaan Jyväskylän paviljongin edustavuutta lisäämään.
1999/12/02
Viikon kuva: "Romut pois paviljongin edestä! "
1999/viikonkuvat
Muut lehdet: Keskisuomalainen Erkki Laatikainen Lauantaina 27.11.99. Paviljonki on, pysyy ja nousee. Runsaalla 60 miljoonalla markalla rakennettu Jyväskylän Paviljonki puhuttaa, ei ehkä suurta kansaa vaan enemmänkin poliitikkoja ...
1999/12/02
Muut Lehdet: Keski-Suomen viikko 25.11.99 torstaina Viikko Nyt. Uusi toimitusjohtaja Petri Mäkinen: Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja
1999/12/02
Viikon kuvakysymys: Mikä liikaa? Vasemmalta: Jyväskylä Paviljonki, Tanssisali Lutakko, Työttömien yhdistyksen talo. Kuvannut Pertti Manninen kesällä 1999.
1999/12/16

 Keskisuomalainen 1999.

Laatikainen ja Keskisuomalainen. Tulossa!  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007 2008


Viikon kuva: "Romut pois paviljongin edestä! " (1999)

Jyväskylässä kesällä 1999 kuvannut Pertti Manninen

"Taivaallisen rahan aukiolle" johdattava rakennus on juuri purettu autojen paikoitusalueeksi. Myös Tanssisali Lutakko ja Työttömien yhdistyksen talo odottavat purkajiaan Jyväskylän paviljongin edustavuutta lisäämään.

"Paviljonki on, pysyy ja nousee." (Laatikainen)

"Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja."
(Mäkinen)


Suuri erorahanumero. Nettisanomat tiistaina 2008-07-01. Lue!
Kaamea kertomus kusetuksesta: Kettunen kusetti kaupunkia. Kaupunki kusetti Kettusta. Keskisuomalainen kusetti kansaa. Lue pääkirjoitus! Tulikin kertomus Kettusesta. Lue!

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Numero 798: 10.05.2008  ja tänään!

 Minne hävisivät Soneran rahat? (Sonera-kirja). Jaksot: Unelma Zedistä5 Soneran kumppanin hankinta  Jatkokertomuksen 2 jaksoa 
 
Ilmoitukset 
Arkisto

Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana

"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"
Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Väitepäätös

2008-08-21   Torstai  (842)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu

Spotakova Tshekki 71,42   Abakumova Venäjä 70,78
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  Lue! Nettisanomat 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Sonera-kirja. Lue!
Russia - Georgia - South Ossetia  Links Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu. Lue!
Bisquit: Fossiilienergiaa. Lue!
Praha 21. elokuuta 1968.
Nettisanomat torstaina 2008-08-21.

Peking 21. elokuuta 2008.

Nettisanomat torstaina 2008-08-21.
1968. Prahassa opiskeleva Reijo Nikkilä selostaa väkijoukon ja panssarivaunun yhteenotottoa. 2008. Keihään tsekkiläistä kultamitalivoittajaa onnitellaan kisan ratkettua hänen viimeisellä heitollaan venäläisen hopeamitalistin hämmästellessä tapahtunutta. Ylen Tv2:n kuvista Pertti Manninen. Isonna!

Kisan ratkettua. Toimittaja Wallenius haastattelee kentän reunalla: "Mistä se voima tuli tähän viimeiseen heittoon?"  Voittaja: "En osaa sanoa, mutta tänään on kulunut tasan 40 vuotta, kun Neuvostoliitto miehitti  Tsekkoslovakian. Kyllä se vaikutti voittamisen haluuni." Selostamossa toimittaja Mertaranta: "Haastattelussa tuli  painavaa asiaa."  

Vapaasti muistanut Pertti Manninen  hämmästellen tätä poliittista lausetta urheilukentällä, jonne päättäjiemme mielestä politiikka ei kuulu ollenkaan. Nettisanomat torstaina 2008-08-21. 

Keihäs, finaali: 1) Barbora Spotakova Tshekki 71,42 (EE), 2) Maria Abakumova Venäjä 70,78, 3) Christina Obergföll Saksa 66,13, 4) Goldie Sayers Britannia 65,75, 5) Steffi Nerius Saksa 65,29, 6) Osleidys Menendez Kuuba 63,35, 7) Barbara Madelczyk Puola 62,02, 8) Katharina Molitor Saksa 59,64, 9) Chilla Mercedes Espanja 58,13, 10) Li Zhang Kiina 56,14, 11) Sinta Ozolina Latvia 53,38, 12) Felicea Moldovan-Tilea Romania 53,04.


Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  
Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue!
Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!


guardian.co.ukAugust 21 2008

Russian foreign minister says Nato needs Moscow more than Moscow needs Nato
guardian.co.ukAugust 22 2008

Convoy leaves Senaki military base and Georgia reports Russian withdrawal from Gori


Reade's golden dreams end in final fall

BMX: Shanaze Reade saw her hopes of gold dashed by a crash at the last corner in the women's final
Athletics: Jamaica won the men's 4x100m relay to earn Usain Bolt a third gold medal and world record

Let's hope London can pull of its Games with a cheerier approach than Beijing managed, says Marina HydeLondon can take heart from these spectacularly humourless Games

Beijing lacks that vital human touch so let's hope London can pull of its Games with a cheerier and more chaotic approach

guardian.co.uk, Marina Hyde   August 23, 2008 12:01 AM


Say what you please about China's Olympics - or rather, don't - they've certainly introduced the world to Hallmark statecraft. The Beijing Games are a place of steely schmaltz, where nothing goes wrong, ever.

They are the place where the organising committee explained of the ordinary Chinese: "Everybody is happy. That is a fact." They are the place where the buses run so on time that you suspect time is pegged to the buses, not the other way round. They are the place where yesterday's lead story from the state news agency was puffed with the words "the Olympic moments that touch your heart and purify your soul belong to those who are fighting destiny, triumphing over adversity, or proving to the world that love can be as deep as ocean".

It's a bit like stepping into one of those inspirational posters of kittens that traditionally adorn the walls of dental surgery waiting rooms. You know something unpleasant is happening not far away, but it's oddly easy to zone out contemplating the fluffy little feline.

...
And if humanising the Games sounds like a euphemism for cocking up a few organisational aspects of them, then so be it. Assuming we remember to keep it lit, the torch is headed toward the land of a thousand potential snafus, which will all be hopelessly overplayed by the wretched media and cackled at in pubs afterwards. At least people will be laughing to defuse the tension. There'll be nightly TV comedy shows, hopefully along the lines of Roy and HG's brilliant Sydney effort The Dream. Two weeks inside the Beijing Matrix and you just ache to see people mocking the official mascots, or launching rival ones with anger-management issues.

What we'll need to nip in the bud, though, are initiatives like yesterday's effort from British Airways, which wins the prize for Stupidest Press Release of the Olympics. BA have broken off from losing your bags to conduct a survey which has concluded that "the nation's feeling of Britishness when watching Britain compete has soared by almost a third since the start of the Olympics", and some boffin called Peter Marsh goes on record to say: "We cannot underestimate the value of an occasion such as the Olympics to the social cohesion of our nation." Strong words Peter - and unintentionally accurate, unless you really did mean to say underestimate instead of overestimate.

Let's see much, much less of this as London becomes the Olympic city, and begins its endearingly misguided attempt to launder the Olympic brand. One of the things Beijing has reminded us is that corporations and governments just get this stuff all wrong, and you can't synthesise euphoria convincingly. Much better if we just relax and let the chaos begin. Play to our strengths, and all that.

London can take heart from these spectacularly humourless Games

Relations with the west plummet as Kremlin recognises breakaway states2008-08-20   Keskiviikko  (841)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu

Bolt 19.30 WR Kuva
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  Lue! Nettisanomat 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Sonera-kirja. Lue!
Russia - Georgia - South Ossetia  Links Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu. Lue!
Bisquit: Fossiilienergiaa. Lue!
Nettisanomat keskiviikkona 2008-08-20.


"Bolt 19.30 WR. Beijing 2008." Tänään keskiviikkona 2008-08-20 klo 17:30. Olympialaiset. Peking 2008. Kuva: Pertti Manninen Yle Tv2:n kuvasta. 200 m.
1) Usain Bolt Jamaika 19.30 ME 2) Shawn Crawford Yhdysvallat 19.96 3) Walter Dix Yhdysvallat 19.98 4) Brian Dzingai Zimbabwe 20.22 5) Christian Malcolm Iso-Britannia 20.40 6) Kim Collins St.Kitts ja Nevis 20.59. Wallace Spearmon Yhdysvallat DSQ (kolmosena maalissa) Churandy Martina Holl. Antillit DSQ (kakkosena maalissa).

Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  
Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue!
Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!

Beijing, athletics, 200m

Olympics: Usain Bolt breaks world record to complete sprint double with 200m gold

·
Jamaican breaks world record with time of 19.30sec
· Michael Johnson's 12-year-old mark finally beaten

Usain Bolt has added the 200m title to the 100m gold he won earlier this week, with a world record-breaking run of 19.30sec in the Bird's Nest stadium.  The Jamaican had been threatening Michael Johnson's 12-year-old world record with his times in the heats and tore away from the field to beat the American's mark by 0.02sec.

Bolt broke the 100m record in the final, easing down to the line, but ran hard into a headwind in today's race, dipping for the line despite being well clear of the field. His record-breaking intentions were clear - as he crossed the line Bolt, who celebrates his birthday tomorrow, immediately checked the trackside clock before setting off on a delirious lap of honour.

Trailing in his wake were Churandy Martina of the Netherlands Antilles, who ran a 19.82 to claim the silver, and Wallace Spearmon, who came home third. The American, though, was disqualified for running outside his lane, and the bronze went to his countryman Shawn Crawford. Britain's Christian Malcolm finished sixth.

Carl Lewis was the last man to do the 100m and 200m double at an Olympic games, winning both titles in Los Angeles in 1984.

Olympics: Usain Bolt breaks world record to complete sprint double with 200m gold

Bisquit. Fossiilienergiaa.

"Kun Suurelle Putkimiehelle lähtee maakaasuyhtiöltä konsulttipyyntö, se tulee Eduskuntatalolle. Siellä on julkisin  varoin ylläpidetty ja työhuoneeksi naamioitu tila, jossa Lipposen sanotaan kirjoittavan itse järjestämässään peitetehtävässä omaa historiaansa. On tietysti hieno asia, että suomalaiset poliitikot pärjäävät maailmalla muillakin kuin puhtaasti arkeologisilla arvoilla. Tuskin kansainvälinen kaasuyhtiö olisi valinnut Lipposta luottomiehekseen, ellei Lipposella olisi ollut heidän kannaltaan täydellinen visio, tässä tapauksessa lähinnä putkinäkö."
Fossiilienergiaa. Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat tiistaina 2008-08-19.2008-08-16   Lauantai   (840)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu


Bolt 9.69. ME Kuva
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  Lue! Nettisanomat 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Sonera-kirja. Lue!
Russia - Georgia - South Ossetia  Links Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu. Lue!
Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  
Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue!
Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!
Nettisanomat lauantaina 2008-08-16.


Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Tänään lauantaina 2008-08-16 klo 18:21. Meilahti. Mannerheimintie. Kuva: Pertti Manninen 10-ratikasta.Bisquit. Läheltä pitäen.

"Toisaalta, jos hantijoukosta löytyisi potentiaalisia keski- ja pitkänmatkan olympiaurheilijoita, passiasiaa voisi harkita toistamiseen. Sen sijaan ampujia meillä näyttää riittävän ilman ulkopuolista rekrytointiakin omasta takaa. Parhaasta päästä tämä Laukova Trapin perhe."
Läheltä pitäen. Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat torstaina 2008-08-14."Bolt 9.69. ME"Peking perjantaina 2008-08-16. Usain Bolt 9.69. Maailman nopein mies. Ylen lähetyksestä kuvannut Pertti Manninen. 
100 m:

1) Usain Bolt Jamaika 9,69 (ME), 2) Richard Thompson Trinidad & Tobago 9,89, 3) Walter Dix USA 9,91, 4) Churandy Martina Alankomaiden Antillit 9,93, 5) Asafa Powell Jamaika 9,95, 6) Michael Frater Jamaika 9,97, 7) Marc Burns Trinidad & Tobago 10,01, 8) Darvis Patton USA 10,03

Olympics: Usain Bolt takes Olympic glory with new 100m world record

'We've never seen anything like that before,' was the verdict of the great Olympian Michael Johnson after a breathtaking 100 metres final. Usain Bolt was so far ahead of the rest he had time to slow down and smile for the cameras before crossing the line in a world record time of 9.69seconds, beating by three-hundredths of a second the mark he had set 11 weeks ago. He looks unbeatable.

The rest were nowhere. A fifth of a second behind – a long, long way in sprinting – was Richard Thompson of Trinidad and Tobago. With Tyson Gay having failed to make the final, the best American was Walter Dix, who took bronze in 9.91sec. Asafa Powell and Michael Frater, Bolt's Jamaican compatriots, were fifth and sixth respectively, a distance behind the unbelievable Bolt.

This event is top of the bill, for that reason it is also the race most likely to disgrace the sport. If the fastest man in the world is a cheat who cares about, or for, the rest? The 100 metres is the diva event. It makes or breaks the show.

Recently, Games have been broken. Of the previous four winners Justin Gatlin and Linford Christie subsequently failed drugs tests.

This meant that, inevitably, some would be looking at yesterday's encounter with suspicion. The world record holder Bolt, former world record holder Powell and world champion Gay are the three fastest men of all time and, uniquely, they were on collision course.

Olympics: Usain Bolt takes Olympic glory with new 100m world record


Russia - Georgia - South Ossetia  Links

Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.

"Pääministeri Matti Vanhanen on noudattanut kehotustaan olla sekoittamatta urheilua ja politiikkaa, niinpä hän ei Pekingin Olympialaisissa urheillutkaan. Sen sijaan hän kävi kiinalaisen kollegansa kanssa vuoropuhelua, toisin sanoen vuoroon kollega puhui ja vuoroon Vanhanen kuunteli."
Kaukaasialainen etupiiri. Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat tiistaina 2008-08-12.

Nettisanomat maanantaina 2008-08-11.

Pääministeri Matti Vanhanen takki auki Pekingissä. Ylen kuvaa sunnuntaina 2008-08-10. Isonna!
Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.

Kuvassa pääministeri Matti Vanhanen keskustelee rennonoloisena, takki auki, Kiinan pääministeri Wen Jiabaon kanssa mm. ihmisoikeuskysymyksistä. Kuvassa myös tulkki. Ylen 20.30- uutislähetyksen sunnuntaina 2008-08-10 kuvasta rajannut Pertti Manninen. 

Katso myös! 

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Isonna!


HBL maanantaina 11. elokuuta 2008.
Verot. Kalle Isokallio epäilee hallituksen politiikkaa.

Verojärjestelmä suosii rikkaita.

- Suomen verojärjestelmä suosii niitä, joilla on suuri omaisuus. Eläminen vain tuotoilla on edullisempaa kuin työnteko. Miksi? Tätä Kalle Isokallio, entinen Nokian toimitusjohtaja ihmettelee. Tänään Isokallio on vapaa kirjailija.

"Väite osoittaa, että Jyrki Katainen ei osaa laskea. 4,5 miljoonaa suomalaista maksaa veroja. Vain 740 000 heistä ansaitsee  yli 35 000 euroa. Se, että 35 000 on kuitenkin keskiluku johtuu siitä, että ne, jotka tienaavat eniten, tienaavat hyvin paljon enemmän kuin 35 000 euroa." Vapaa käännös. Pertti Manninen.

Alkuperäinen artikkeli: Skattesystemet gynnar de rika. Staffan Bruun. HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
Lättja belönas - Kan inte räkna -
Varför reagerar ingen? - Wahlroos oligark.  Läs mera!

Lue myös!
Haluttomuus vai kyvyttömyys? Katkelmia Kalle Isokallion teksteistä.  2008-07-14


Skattesystemet gynnar de rika.
HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
EXTRA! Kolumni. Kalle Isokallio. Iltalehti tänään maanantaina 2008-08-10. Reilu peli. Tulossa!


HBL  Torsdag 31 juli 2008.
Katainen vill inte "sprätta" höjda inkomstöverföringar till alla, men nog lindra inkomstskatten lika för alla.
Att sprätta eller inte sprätta
Finansminister Jyrki Katainen vill inte "sprätta omkring" pengar till alla, utan fokusera på "precisionsåtgärder". Då stöder man effektivast dem som har det sämst. Så motiverar han att han till exempel vill höja barnbidragen bara från och med det tredje barnet och bara den lägsta föräldrapengen och den lägsta sjukdagpengen.
Däremot vill Katainen nog lindra inkomstbeskattningen lika mycket i alla inkomstkategorier, höga som låga, för att inte skärpa progressiviteten. Vad är det, om inte raka motsatsen till precisionsåtgärder? Är inte det att sprätta omkring pengar? Själv förklarar

Working out the fame formula & Suomalainen versio vuodelta 2005. Väärää tietoa verotuksesta 2.  Veronmaksajien pääekonomistin Jaana Kurjenojan "tutkimuksen"  Veropolitiikka ja verotuotot uusi kritiikki: Veronalennuspropagandan härskit väitteet.  Yle a-piste maanantaina 19.09.2005. Lue!2008.

guardian.co.uk, Friday August 08 2008
News  World news  Georgia
Georgian president calls for US help after Russian tanks enter South Ossetia
News  World news  Georgia
Georgia and Russia edge towards war over South Ossetia
Russian jets accused of invading airspace and bombing border towns as rebels clash with Georgian troops in breakaway region
Helen Womack in Moscow and Anil Dawar

guardian.co.uk, Friday August 08 2008 11:20 BST

Russia and Georgia edged towards war today after Vladimir Putin threatened retaliation for the killing of its peacekeepers and civilians during a Georgian military assault to regain control of rebel South Ossetia. The Russian prime minister vowed to protect his citizens after Georgia launched an all-out bombardment of separatists in the South Ossetian capital, Tskhinvali, last night, a few hours after apparently agreeing to a ceasefire.  Russian forces including tanks and heavy weapons were concentrating on their side of the border with South Ossetia, the Associated Press reported. The Georgian military said it would hold a three-hour ceasefire for civilians to leave the region.
Georgia and Russia edge towards war over South Ossetia

Georgia declares 'state of war' over South Ossetia

Air strikes deep inside Georgia as Moscow claims 1,500 people dead in fighting

guardian.co.uk, August 11 2008


Putin attacks cold war mentality and says conflict will come to 'logical conclusion'

guardian.co.ukAugust 12 2008

French president Nicolas Sarkozy brokers peace deal to end fighting in South Ossetia

guardian.co.ukAugust 14 2008

Tbilisi contradicts earlier claims that Russia were pulling out of key town
guardian.co.ukAugust 15 2008

Saakashvili's signature formally ends hostilities as US calls on Moscow to withdraw tanks

guardian.co.ukAugust 16 2008

Agreement calls for Russian troops to pull back but also grants them limited patrols inside Georgia
guardian.co.ukAugust 18 2008

Nato to hold emergency meeting amid doubts over Kremlin's ceasefire promise

guardian.co.ukAugust 19 2008

Secretary general says it cannot be 'business as usual' and backs Nato membership for Georgia

Nato countries declare 'no business as usual' with Moscow until it withdraws forces from Georgia


Georgia's Nato membership on track, says Miliband


guardian.co.uk
August 20 2008


Foreign secretary says keeping alliance's pledge to admit Georgia is 'important signal'guardian.co.ukAugust 21 2008

Russian foreign minister says Nato needs Moscow more than Moscow needs Nato
guardian.co.ukAugust 22 2008

Convoy leaves Senaki military base and Georgia reports Russian withdrawal from Gori


Reade's golden dreams end in final fall

BMX: Shanaze Reade saw her hopes of gold dashed by a crash at the last corner in the women's finalAthletics: Jamaica won the men's 4x100m relay to earn Usain Bolt a third gold medal and world record

Let's hope London can pull of its Games with a cheerier approach than Beijing managed, says Marina HydeLondon can take heart from these spectacularly humourless Games

Beijing lacks that vital human touch so let's hope London can pull of its Games with a cheerier and more chaotic approach

guardian.co.uk, Marina Hyde   August 23, 2008 12:01 AM


Say what you please about China's Olympics - or rather, don't - they've certainly introduced the world to Hallmark statecraft. The Beijing Games are a place of steely schmaltz, where nothing goes wrong, ever.

They are the place where the organising committee explained of the ordinary Chinese: "Everybody is happy. That is a fact." They are the place where the buses run so on time that you suspect time is pegged to the buses, not the other way round. They are the place where yesterday's lead story from the state news agency was puffed with the words "the Olympic moments that touch your heart and purify your soul belong to those who are fighting destiny, triumphing over adversity, or proving to the world that love can be as deep as ocean".

It's a bit like stepping into one of those inspirational posters of kittens that traditionally adorn the walls of dental surgery waiting rooms. You know something unpleasant is happening not far away, but it's oddly easy to zone out contemplating the fluffy little feline.

...
And if humanising the Games sounds like a euphemism for cocking up a few organisational aspects of them, then so be it. Assuming we remember to keep it lit, the torch is headed toward the land of a thousand potential snafus, which will all be hopelessly overplayed by the wretched media and cackled at in pubs afterwards. At least people will be laughing to defuse the tension. There'll be nightly TV comedy shows, hopefully along the lines of Roy and HG's brilliant Sydney effort The Dream. Two weeks inside the Beijing Matrix and you just ache to see people mocking the official mascots, or launching rival ones with anger-management issues.

What we'll need to nip in the bud, though, are initiatives like yesterday's effort from British Airways, which wins the prize for Stupidest Press Release of the Olympics. BA have broken off from losing your bags to conduct a survey which has concluded that "the nation's feeling of Britishness when watching Britain compete has soared by almost a third since the start of the Olympics", and some boffin called Peter Marsh goes on record to say: "We cannot underestimate the value of an occasion such as the Olympics to the social cohesion of our nation." Strong words Peter - and unintentionally accurate, unless you really did mean to say underestimate instead of overestimate.

Let's see much, much less of this as London becomes the Olympic city, and begins its endearingly misguided attempt to launder the Olympic brand. One of the things Beijing has reminded us is that corporations and governments just get this stuff all wrong, and you can't synthesise euphoria convincingly. Much better if we just relax and let the chaos begin. Play to our strengths, and all that.

London can take heart from these spectacularly humourless Games

Relations with the west plummet as Kremlin recognises breakaway states

Russia: we are ready for a new cold war

Relations with the west plummet as Kremlin recognises breakaway states

Russia: we are ready for a new cold war

Relations with the west plummet as Kremlin recognises breakaway states

Russia accuses west of 'bias' over Georgia

guardian.co.ukAugust 29 2008

Moscow bitterly rejects international condemnation as EU appears to be backing away from sanctions
guardian.co.ukAugust 30 2008

Nato has no 'moral right' to lecture Russia, says Kremlin, as EU backs off from threat of sanctionsValtauksen merkki. 10.04.2003.
Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.
Pertti Manninen, nettisanomat.com 10.04.2003.

USA:n hyökkäystä Irakiin ja Turkin MM-rallia odotellessaan AKK:n eli autourheiluliiton pääsihteeri Mähönen (?) sanoi teeveessä sanatarkasti, että "Turkin ralli järjestetään, vaikka sota olisi päällä." Ilmeisesti hän tarkoitti sitä, että sota olisi Irakin päällä. USA:n hyökkäyksen Irakiin alettua ja ollessa jo käynnissä sekä Jääkiekon MM-kisojen alkua odotellessaan puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi tunnelmiaan teeveessä sanatarkasti: "Sota on sotaa ja sarssi on sarssia. Jotakin yksittäistä voi sattua, olemme luottavaisella mielellä." (TV1, talousuutiset tiistaina 08.04.2003).
Elämme barbaarista aikaa, viattomia, naisia ja lapsia tapetaan ja silvotaan tuolla, aikuiset miehet järjestävät autokilpailuja ja pallopelejä täällä. Eivätkä juomat mene väärään kurkkuun. Pertti Manninen, nettisanomat.com, 10.04.2003.


guardian.co.uk, August 11 2008

Putin attacks cold war mentality and says conflict will come to 'logical conclusion'  
Nettisanomat maanantaina 2008-08-11.


Pääministeri Matti Vanhanen takki auki Pekingissä. Ylen kuvaa sunnuntaina 2008-08-10. 

Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä.


Kuvassa pääministeri Matti Vanhanen keskustelee rennonoloisena, takki auki, Kiinan pääministeri Wen Jiabaon kanssa mm. ihmisoikeuskysymyksistä. Kuvassa myös tulkki. Ylen 20.30- uutislähetyksen sunnuntaina 2008-08-10 kuvasta rajannut Pertti Manninen. 

Katso myös! 

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Isonna!HBL maanantaina 11. elokuuta 2008.

Verot. Kalle Isokallio epäilee hallituksen politiikkaa.

Verojärjestelmä suosii rikkaita.

- Suomen verojärjestelmä suosii niitä, joilla on suuri omaisuus. Eläminen vain tuotoilla on edullisempaa kuin työnteko. Miksi? Tätä Kalle Isokallio, entinen Nokian toimitusjohtaja ihmettelee. Tänään Isokallio on vapaa kirjailija.

"Väite osoittaa, että Jyrki Katainen ei osaa laskea. 4,5 miljoonaa suomalaista maksaa veroja. Vain 740 000 heistä ansaitsee  yli 35 000 euroa. Se, että 35 000 on kuitenkin keskiluku johtuu siitä, että ne, jotka tienaavat eniten, tienaavat hyvin paljon enemmän kuin 35 000 euroa." Vapaa käännös. Pertti Manninen.

Alkuperäinen artikkeli: Skattesystemet gynnarde rika. Staffan Bruun. HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
Lättja belönas - Kan inte räkna - Wahlroos oligark. Läs mera!


Lue myös!
Haluttomuus vai kyvyttömyys? Katkelmia Kalle Isokallion teksteistä.  2008-07-14Skattesystemet gynnar de rika.
HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
Skatter  Isokallio misstror regeringens politik
Skattesystemet gynnar de rika

- Finlands skattesystem gynnar dem som har stor förmögenhet. Att bara leva på dividender är förmånligare än att arbeta. Varför? Det undrar Kalle Isokallio, tidigare vd för Nokia, i dag fri författare.

I många år har Kalle Isokallio fört ett privat korståg mot skattepolitiken i Iltalehti där han skriver kolumner varje vecka. Han drar sig inte för att kalla våra politiker dumma eller finansminister Jyrki Katainen för icke räknekunnig.  När regeringen planerar nya skattesänkningar har Kalle Isokallio åter fått orsak att undra över hur de som bestämmer över skattepolitiken resonerar.

- Den vanliga inkomstskatten utgör mindre än en tredjedel av de totala skatterna. Större summor utgörs av kommunalskatten och mervärdesskatten. Och då ska man minnas att bara inkomstskatten är progressiv. Alla betalar lika hög procent i kommunalbeskattningen. Mervärdesskatten drabbar alla på eurot lika. Ändå är det bara den progressiva inkomstskatten man vill sänka. Det stora felet med skattesystemet är, enligt Kalle Isokallio, att kapitalskatten är 28 procent, medan inkomstskatten för medel- och höginkomsttagare är betydligt högre.

- Varför ska den som inte gör någonting alls utan bara lyfter dividend på sina aktier betala 28 procent i skatt medan den som arbetar hårt och förtjänar lika mycket betalar 40 procent eller mer i skatt?

Lättja belönas
Kalle Isokallio betraktar sig inte som en vänsterman, tvärtom. Ändå har han i skattefrågor upptäckt att han står till vänster om socialdemokraterna.

- Systemet att kapitalinkomster beskattas lindrigare än löneinkomster har snedvridit hela samhället. Antag att jag är kommunaldirektör och måste anställa en läkare. Det naturliga skulle vara att kommunen anställer läkaren, betalar honom 4 500 euro i lön som han i normal ordning betalar skatt på.
- I dag går det inte till så. I stället anlitar kommuner förmedlingsföretag som bjuder ut läkartjänster. Då tillkommer moms plus att förmedlaren ska ha sin vinst. Ändå är det här billigare för kommunen och bättre för läkaren eftersom han är företagare och bara betalar 28 procent i kapitalskatt i stället för 40-45 procent i inkomstskatt.
- Det beklagliga för kommunen är att läkaren inte betalar någon kommunalskatt alls, eftersom kapitalinkomster inte kommunalbeskattas. Så när han flyttar in i kommunen får han skola, hälsovård och vägar gratis. Han betalar bara för dagvård.

Den låga kapitalskatten har motiverats med att en högre skatt kan driva de rika på flykten.
- Nämn en finländare som emigrerat på grund av för hög skatt? Den som är förmögen i Finland stannar nog gärna och fortsätter att vara förmögen här. Flyttar han till London märker han att han inte längre betraktas som förmögen utan som en fattiglapp.
- Den som vill undvika skatt helt kan flytta till Abu Dhabi där skatten är noll. Hur många finländare har flyttat dit? Det närmast belägna skatteparadiset är S:t Petersburg med en tolv procents skatt. Har du märkt att det skulle var extra fullt på de ryska tågen med rika finländare som flyr våra skatter?

Kan inte räkna

Jyrki Katainen har i offentligheten förklarat att den som förtjänar 35 000 euro om året utgör en genomsnittsfinländare.
- Påståendet visar att Jyrki Katainen inte kan räkna. 4,5 miljoner finländare betalar skatt. Bara 740 000 av dem förtjänar över 35 000 euro. Att 35 000 ändå utgör ett medeltal beror på att de som förtjänar mest lyfter så mycket mer än 35 000 euro.

- Men de som är garanter för att stat och kommun har skattintäkter är alla de 3,8 miljoner finländare som förtjänar mindre än 34 999 euro.
Isokallio anser att kommunalskatten är den som ska diskuteras eftersom det är den som ger medborgarna det de är beroende av, hälsovård, skolor, daghem och åldringsvård.
- Staten har skyfflat över allt fler uppdrag på kommunerna. Då är det intressant att minnas att kommunalskatten inte är progressiv utan en plattskatt där alla betalar samma procent. Och den andelen ökar hela tiden, vilket innebär att en större andel av skattebördan övertas av låg- och medelinkomsttagare av höginkomsttagare.

Varför reagerar ingen?
...

Wahlroos oligark
Systemet att höginkomsttagare gynnas är inte nytt och inte unikt för Finland. Kalle Isokallio säger att Finland i jämförelse med Ryssland ändå ligger bättre till för att vi har så få oligarker.
- Om man med oligark menar en person som skor sig på statens egendom, mer eller mindre lagligt, så har vi bara en oligark, Björn Wahlroos som kom över Sampo.

- Statens försäljning av Partek till underpris som gjorde Ilkka, Niko och Hanna Herlin rika är inte ett lika grovt exempel även om de också kan kallas oligarker. Däremot är brodern Antti Herlin som ärvde Kone inte oligark, fast han kom lättare undan.

Mest imponerad är Kalle Isokallio av Fortums affärsidé.
- Bygg inga kraftverk är deras linje. Följden är brist på el och förhöjda priser som gör att vinsten ökar och direktörernas bonus växer så att högsta chefens segelbåt blir bara längre och längre. Fortum gör ändå bra affärer i motsats till kommuner, säger Isokallio.

- Kommunerna har satt dåliga affärer i system. De planerar bostadsområden innan ägarna säljer marken så att priserna skjuter i höjden och markägarna gör stora förtjänster. Sedan kommer byggnadsbolagen för att bygga hus och snabbt kräver de att kommunerna ska ordna vatten, el, daghem och skolor. Kommunerna som inte fick någon andel av den plötsliga värdestegringen på marken ska sedan investera skattemedel i service för invånarna.
- Livet är konstigt, framför allt i Finland. Ibland tror jag att jag lever i Hölmölä...

STAFFAN BRUUN

Bakvänt. Privatiseringen av kommunala tjänster får Kalle Isokallio att se rött. När det kommunala verket blir aktiebolag blir tjänstemannen vd, skaffar lyxig tjänstebil, får högre lön som han lyfter som dividend vilket gör att han slutar betala kommunalskatt. Fiffigt? Foto: Vidar Lindqvist
EXTRA! Kolumni. Kalle Isokallio. Iltalehti tänään maanantaina 2008-08-10. Reilu peli. Tulossa!

Lue myös! Nettisanomat lauantaina 2006-11-11Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä."
Henrik Kuningas 1980-luvulla.
Nyt 2006:
"Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen Juhani Niirasen alkuperäisestä kuvasta.
Joitakin kirjoituksia Nettisanomien arkistosta, joissa Björn Wahlroos  tai Sampo ja sen edeltäjät mainitaan. Lue!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilönimiä Koivistosta lähtien!
Lue! Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!

Lue myös!
 
Talous. Kone sai Partekin puoli-ilmaiseksi. Keskisuomalaisen uutinen 30.07.2003 ja peräkkäisten päivien pääkirjoitukset 26.06. ja 27.06.2003! nettisanomat 2003-07-31

11.09.2003.
Talous. Valtra. Sekoilu jatkuu.

Kauppa - ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen: "En edes tiedä ketä kaikkia oli mukana. Toisaalta en näe syytä, miksi tietoa ei voitaisi julkistaa." Helsingin Sanomien uutisissa torstaina 11.09.2003. "Tappio kävi suomalaissijoittajien luonnolle." - "Valtran omistus Yhdysvaltoihin korkeaan hintaan."
And, so what! 11.09.2003. Pääkirjoitus.

Kansan lehdet Ilta-Sanomat ja Iltalehti jakelivat Koneen Antti Herlinille ohjeitaan Valtran myymisestä suomalaisille sijoittajille, Ilta-sanomat Hannu Savolan kolumnissa ja Iltalehti pääkirjoituksessaan. Lievästi sanottuna hupaisaa. Tottakai Kone teki bisnestä ja myi sille, joka maksoi eniten.

Suomalaisen kiireesti kokoonkyhätyn sijoittajaryhmän kokoonpano pitäisi kyllä julkistaa, jotta nähtäisiin minkälaisia hörhöjä mukana oli. Tottakai ryhmää koottiin vakavissaan, mutta rahkeitten riittävyys olisi pitänyt ajoissa punnita.

Lääketieteen ja kirurgian tohtori Sinikka Mönkäreen ja valtiotieteen maisteri Paavo Lipposen päätettyä myydä Partek, peli oli pelattu. Kone Oy teki hyvän kaupan ja sillä selvä.

Historiaa: Kun Valmet aikoinaan myi hissinsä Otikselle, Kone Oy sivuutettiin. Tästä kostosta en ole nähnyt mitään puhuttavan.

Historiaa, ehkä hiukan epätarkkaa. Valtion omistama Enso myi kerran metsänsä Ahlstömille ja vuoden kuluttua osti ne takaisin tai ainakin Ahlström myi ne 800 miljoonan markan voitolla vuotta myöhemmin. Kauppa se on joka kannattaa. Tämä oli historiaa, ehkä hiukan epätarkkaa.

Postipankki on hävitetty ja Sampo näyttää karsivan liiketoimintojaan kovalla kädellä. Käykääpä pankin konttorissa, hyvä on jos sisälle pääsee! Postipankin hävittäjät olivat ainakin diplomi-insinööri (?) Olli-Pekka Heinonen ja varatuomari Sauli Niinistö.

Palkinnot näistä kansallisomaisuuksien hävittämisistä ovat ruhtinaalliset, noin tavallisen ihmisen näkökulmasta katsottuna.

Sonerasta ja sen hupeloinnista ei aina jaksa puhua, mutta yllätys, yllätys, samat henkilöt, nämä isänmaan neropatit, sielläkin ovat hääränneet.

Tämä oli pääkirjoitus. Tyylilaji kyllä jotakin laitista.

Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 11.09.2003.

Lue myös: And, so what! 31.07.2003Working out the fame formula
guardian.co.uk, Saturday August 2 2008 Ben Goldacre Series: Bad science
The formula is: F(T) = B+P(1/10T+1/2T2), where F is the level of fame, and T is time, measured in three-monthly intervals (T=1 after three months, T=2 after six months). All remaining units are predictably arbitrary. ...

This isn't just mathematically crass, it's historically ignorant. These formulae are ubiquitous: the happiest day of the year (sponsored by Walls ice cream); the equation for beer goggles (Bausch and Lomb); the most depressing day of the year (sponsored by Sky travel). They are wheeled out endlessly by PR companies as a way of getting their brand into the newspapers, because they know what newspaper editors will go for, like the Yeti. They know they hardly understand maths, or science, but that they think it's clever, that all science is arbitrary, that boffins just make stuff up, so you might just as well too. They add nothing to our understanding of any subject, and as for making maths "accessible" or "cool" – like Christian rock, perhaps - they don't do anything for anyone, if they're just plain wrong. Working out the fame formula

Suomalainen versio vuodelta 2005. Nettisanomat keskiviikkona 2005-09-21.

Väärää tietoa verotuksesta 2.


Veronmaksajien pääekonomistin Jaana Kurjenojan "tutkimuksen"  Veropolitiikka ja verotuotot uusi
kritiikki: Veronalennuspropagandan härskit väitteet.  Yle a-piste maanantaina 19.09.2005.

Nettisanomat keskiviikkona 21. syyskuuta 2005.
Nauhalta purettua: Tee mitä tahdot nissan

Juho-Pekka Rantala
… Vaan kuinka ollakaan kävi ilmi että nuo tiedot perustuivat laskuvirheeseen se vain ei sitten kelvannut uutiseksi moneenkaan paikkaan propagandistit olivat onnistuneet ja virittävät taas uutta matoa koukkuun
Markku Lehtola
Hallitukset lipposen sateenkaaresta lähtien arvioivat, että vuosien 96-2003 veronalennukset vähentävät valtion verotuottoja lähes viidellä miljardilla eurolla
monia veroalen seuraukset pelottavat miten käy hyvinvointipalvelujen
Alennuksia vaatinut talouseliitti taas puolestaan riemuitsee kirkkainta helmeään myöten
se valistaa vaalikarjaa että verohelpotukset antavat potkua talouden kasvuun ja vaikuttavat myös sitä kautta verotuloihin
Ääni
Jos veroja pudotetaan vähintään puolet tulee takaisin valtion kassaan ( jorma ollilan teksti)
Lehtola
Tammikuussa veronmaksajain pääekonomisti jaana kurjenoja säväyttää laskelmalla jonka mukaan veroale ei olekaan leikannut verotuloja ennakoidulla viidellä miljardilla vaan vain kymmenesosalla siitä
laskelmassaan hän pohtii vastausta tällaiseen kysymykseen
Ääni
Miksi arvioidut 4,8 miljardin kustannukset ovat kutistuneet 475 miljoonan euron kustannuksiksi
Lehtola
Media tarjoaa kohutulokselle näyttävästi julkisuutta viisi palstaa helsingin sanomissa jossa kaksi tutkijaa kolmesta vilauttaa kurjenojan laskelmille tuoreeltaan vihreää valoa
turun sanomien mielestä tutkimus tarjoaa väittelyyn tervetullutta empiiristä pohjaa
kaleva suosittaa vaihtamaan levyn uuteen koska veroale ei olekaan rapauttanut hyvinvointipalvelujen rahoitusta
Monet kriittiset taloustieteilijät kuitenkin äimistelevät kurjenojan tulosta ja havaitsevat sen perustuvan yksiselitteiseen laskuvirheeseen
Lehtola
Millaisen laskuvirheen hän teki
Matti Virén
Itse laskelmissa on monenlaisia virheitä mutta olennaisin virhe koskee sitä että eri muuttujat on eri tavalla esitetty näissä laskentayhtälöissä
Lehtola
Missä määrin mielestänne näitä laskelmia tehdään tarkoitushakuisesti
Virén
No ainakin tässä tapauksessa nämä laskelmat ovat niin tarkoitushakuisia että varmaan tää tulos on ollut jo veronmaksajien tiedossa ennen kuin yhtään numeroa on tavallaan laitettu paperille
ja tää on tietysti jossain määrin masentavaa ainakin akateemisen ekonomistin näkökulmasta että tavallaan tätä hirveän tärkeää ongelmaa käsitellään tavallaan näin pintapuolisesti ja sitten hirveellä kiireellä niinkun riennetään julkisuuteen tuomaan tavallaan tuloksia jotka ei missään tapauksessa kestä niinkun tavaallaan semmosta tavanomaista tieteellistä kritiikkiä
Lehtola
Kuinka merkittävä tämä laskuvirhe oli sen päätelmän kannalta että nämä vuosien 96-2003 veronalennukset olisivat pienentäneet verotuottoja vain 10 prosenttia aiotusta
Virén
No tietenkin se kääntää sen täysin selälleen koska tavallaan tää mainittu tulos 10 prosentista on tietysti täysin väärä todellisuudessahan me ollaan joka tapauksessa hyvin lähellä 100 prosenttia.
Lehtola
Eräät taloustieteilijät laskivat veronmaksajain pääekonomistin tehneen noin kolmen miljardin euron laskuvirheen
Järjestön kotisivulle ilmaantuvatkin huhtikuussa niin sanotut täsmennetyt laskelmat joista laskuvirheeseen perustunut väite on poistettu
Toukokuussa ylen tv-uutiset paljastaa virheen päälähetyksensä ykkösuutisena
Eva Polttila
Tutkijoiden mukaan veronalennukset eivät ole niin edullisia valtiontalouden kannalta kuin on väitetty
veronmaksajain keskusliiton kohuttu tutkimus veroalen myönteisistä vaikutuksista perustuu uusien laskelmien mukaan virheeseen eikä pidä paikkaansa
liitto myöntää nyt itsekin tulkintavirheen
Lehtola
Veronmaksajain kohutun laskelman paljastuminen miljardiluokan virheeksi ei enää yllä muun valtamedian uutiseksi
esimerkiksi hyvin toimitettu helsingin sanomat ei vielä syyskuuhun mennessä oikaise lukijoilleen tammikuussa välittämäänsä virheellistä tietoa
Antti Kokkonen
No me emme mistään koskaan saaneet sitä tietoa että se olis virheellinen
aikanaanhan me uutisoimme sen ja sitä tuoreeltaan pyydettiin kolmea kansantaloustieteilijää arvioimaan koska kysymys on kiistanalainen
nää veronkevennysten vaikutukset kuinka paljon ne maksavat itse itseään niin siitä on jatkuvasti poliittista kiistaa ja tutkijat ovat myös eri mieltä jolloin hoidimme sen tuoreeltaan kommentoiden
ja sen jälkeen jos tällainen tieto että laskelmat olivatkin ihan matemaattisesti vääriä se ei koskaan kantautunut helsingin sanomien politiikan toimitukseen asti
Lehtola
Kokkonen huomauttaa että tulosta jonka mukaan veronalennukset olisivat pienentäneet verotuottoja vai kymmenen prosenttia ennakoidusta ei julkaistu lehden kantana vaan se oli vain yksi tutkimus joka uutisoitiin
Kokkonen
Meillä on ollut kuitenkin myös öö tapana luottaa veronmaksajain laskelmiin vaikka veronmaksajat on tietysti etujärjestö mutta yleensä heidän tuottamansa materiaalin faktat pitävät paikkansa johtopäätökset tietenkin jokainen tekee itse
Lehtola
Ainakaan nyt puheena olevassa tapauksessa etujärjestön faktoihin ei liene syytä luottaa sillä nämä täsmennetyt laskelmatkaan eivät oikeasti korjaa virhettä
Kurjenoja
Laskuvirhettä ei ole tehty
tulkinnassa on ää vedetty vähän mutkia suoraksi mutta tutkimuksen päätulos eli henkilöverotuksen kasvu on todellakin tilastoista nähtävä tosiasia eli henkilöverotus on vuoteen 2003 mennessä tuottanut kaks ja puol miljardia euroa reaalisesti
Lehtola
Täsmennetty laskelma panee siis alkuperäistä paremmaksi ja tarjoaa päätelmää että verokevennykset eivät ole leikanneet verotuottoja edes kymmenesosalla ennakoidusta vaan ovat päinvastoin kasvattaneet verotuottoja
Täsmennetyssä laskelmassaan kurjenoja pohtiikin jo näin muotoiltua kysymystä
Ääni
Miksi arvioidut 4,8 miljardin euron kustannukset ovat kääntyneet 2,5 miljardin euron tuotoiksi
Kurjenoja
Oikeastaan voi sanoa että se on pieni mysteerikin
veronkevennykset ei oo leikannu verotuottoja
verotuotot ovat kasvaneet kaks ja puol miljardia euroa ei suinkaan leikkaantuneet 4,8 miljardia euroa niin kuin sitten näissä lakipäätöksiä tehtäessä perusteluissa on sanottu
Lehtola
Ilman noita veroleikkauksia verotuotot tietenkin olisivat olleet miljarditolkulla suurempia mitä ovat olleet eikö totta
Kurjenoja
No veronkevennyksethän ovat lisänneet yksityisten ihmisten kulutusta ja tää kulutushan on pitäny suomen taloudellista kasvua pinnalla viime vuosina kun esimerkiksi vientisektorilla ei oo menny kauheen hyvin
eli tätä mä en missään nimessä allekirjoita että veronkevennykset olis leikanneet esimerkiksi taloudellista kasvua
ei todellakaan
Rantala
Jaa a ehkä tämä kiista ratkeaa sillä vanhalla ehdotuksellani siitä että eiköhän siirretä verot valtion maksettaviksi
näin olivat asiat tällä kertaa on aika sanoa aa piste.

Mukana toimittaja Markku Lehtola, Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen esimies Antti Kokkonen, taloustieteen professori Matti Virén ja Veronmaksajain pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

Kommentti: Huh huh ja vielä kerran huh!
Pertti Manninen.

Veronmaksajien pääekonomisti Jaana Kurjenoja ei hellitä. Pääkirjoitus 19.09.2005.

  Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista.   Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi. Erään tutkimuksen anatomia: Jaana Kurjenoja: "Veropolitiikka ja verotuotot." Veronmaksajat. 17.05.2005

 Tutkimus: Kevennykset vähentäneet verotuottoja laskettua vähemmän. Helsingin Sanomat  perjantaina 21.01.2005.
Tutkimusten Uutisointiin kriittisyyttä. Helsingin Sanomat sunnuntaina 30.01.2005.  Mielipide. Pertti Haaparanta ja Jukka Pirttilä.
Verotutkimus tuskin yllätti asiaatuntevia. Helsingin Sanomat perjantaina 04.02.2005. Mielipide. Jaana Kurjenoja. Tulossa!


TV-kanavat joita Suomi katselee. Kesäkuun 2008 tilanne: Yle TV1 (24 %), Muut (21 %), MTV3 (21 %), Yle TV2 (18 %), Nelonen (10 %) ja Sub (6 %). Lähde: Finnpanel.
Kanavien katseluosuudet 2008 (tammikuu-kesäkuu). Kohderyhmä: koko väestön yli 10-vuotiaat. Lähde: Finnpanel. Kaavio: Nettisanomat. 
YLE TV1  25,1    25,5    24,0    25,5    23,3    24,2     
MTV3     24,2    25,3    24,3    25,9    23,8    20,9      
Muut      18,2    17,6    19,7    18,8    17,8    21,2      
YLE TV2  17,8    16,0    16,9    13,5    20,6    18,0      
Nelonen    9,2    10,6    10,2    11,7    10,2    10,2      
Sub         5,5      5,0      4,9      4,6     4,3     5,5  
 


 Valtauksen merkki. 10.04.2003.
Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.
Pertti Manninen, nettisanomat.com 10.04.2003.

USA:n hyökkäystä Irakiin ja Turkin MM-rallia odotellessaan AKK:n eli autourheiluliiton pääsihteeri Mähönen (?) sanoi teeveessä sanatarkasti, että "Turkin ralli järjestetään, vaikka sota olisi päällä." Ilmeisesti hän tarkoitti sitä, että sota olisi Irakin päällä. USA:n hyökkäyksen Irakiin alettua ja ollessa jo käynnissä sekä Jääkiekon MM-kisojen alkua odotellessaan puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi tunnelmiaan teeveessä sanatarkasti: "Sota on sotaa ja sarssi on sarssia. Jotakin yksittäistä voi sattua, olemme luottavaisella mielellä." (TV1, talousuutiset tiistaina 08.04.2003).
Elämme barbaarista aikaa, viattomia, naisia ja lapsia tapetaan ja silvotaan tuolla, aikuiset miehet järjestävät autokilpailuja ja pallopelejä täällä. Eivätkä juomat mene väärään kurkkuun. Pertti Manninen, nettisanomat.com, 10.04.2003.


guardian.co.uk, August 11 2008

Putin attacks cold war mentality and says conflict will come to 'logical conclusion'

  

Georgia declares 'state of war' over South Ossetia

Air strikes deep inside Georgia as Moscow claims 1,500 people dead in fighting
 • guardian.co.uk, Saturday August 09 2008 11:58 BST

 • Olympics: Beijing 2008 - News of Ossetia conflict reaches Russian and Georgian Olympic teams

  Russia's Olympic team leader describes Georgian leader as 'mentally ill'
  Two countries meet in beach volleyball on Wednesday

  The impact of the conflict between Russian and Georgian troops in the disputed region of South Ossetia was felt in the Beijing Olympic village yesterday as athletes from the two nations came to terms with news that their countries are effectively at war. ...

  Russian prime minister Vladimir Putin attended the opening ceremony in Beijing and met with IOC president Jacques Rogge, but IOC spokeswoman Giselle Davies said the conflict was not discussed. ...

  Olympics: Greek sprinter sent home after failed drugs test

  Anastasios Gousis becomes 14th team member to show positive test  guardian.co.ukSaturday August 09 2008 02:39 BST  Russia battles Georgia over breakaway region of South Ossetia
  Kremlin retaliates for Georgian military assault to regain control of rebel region
  Anil Dawar, Helen Womack in Moscow and Peter Walker
  guardian.co.uk, Friday August 08 2008 19:00 BST

  Georgia and Russia were today on the brink of full-scale war after Russian tanks rolled across the border to back separatists in the breakaway South Ossetia region. With many hundreds of people feared to have been killed and the South Ossetian capital, Tskhinvali, reported to have been severely damaged, Georgia said it was pulling 1,000 of its troops out of Iraq to redeploy them against Russia.  Georgia, a strong US ally, currently has 2,000 soldiers in Iraq, but half would now be withdrawn, a Georgian official, who described them as "some of our best soldiers", said. The South Ossetian president, Eduard Kokoity, told Russian media that an estimated 1,400 people had died due to "Georgian aggression" against the region. The figure could not be verified. Russia battles Georgia over breakaway region of South Ossetia  guardian.co.uk, Friday August 08 2008

  Beijing Olympics: Opening ceremony (22 pictures)

  Russia invades Georgia (12 pictures)


  Beijing Olympics
  Olympics scene set for spectacle and controversy
  After seven years of planning, Beijing's biggest party explodes into life
  Paul Kelso in Beijing The Guardian, Friday August 8 2008 

  The most lavish Olympic games of the modern era will get under way today in the spectacular Bird's Nest stadium, with more than 80 heads of state joining 91,000 spectators and 15,000 performers for an opening ceremony expected to attract a global television audience of more than 3bn people. Despite concerns over pollution, security and human rights, the organisers are promising a 16-day extravaganza of sport; their spokesman, Sun Weide, said: "Of course, we hope that these will be a great games, even the greatest."
  Olympics scene set for spectacle and controversy

  guardian.co.uk, Friday August 08 2008
  Beijing Olympics

  News  World news  Georgia
  Georgia and Russia edge towards war over South Ossetia
  Russian jets accused of invading airspace and bombing border towns as rebels clash with Georgian troops in breakaway region
  Helen Womack in Moscow and Anil Dawar guardian.co.uk, Friday August 08 2008 11:20 BST

  Russia and Georgia edged towards war today after Vladimir Putin threatened retaliation for the killing of its peacekeepers and civilians during a Georgian military assault to regain control of rebel South Ossetia. The Russian prime minister vowed to protect his citizens after Georgia launched an all-out bombardment of separatists in the South Ossetian capital, Tskhinvali, last night, a few hours after apparently agreeing to a ceasefire.  Russian forces including tanks and heavy weapons were concentrating on their side of the border with South Ossetia, the Associated Press reported. The Georgian military said it would hold a three-hour ceasefire for civilians to leave the region.
  Georgia and Russia edge towards war over South Ossetia

  guardian.co.uk, Friday August 08 2008
  News  World news  Georgia
  Georgian president calls for US help after Russian tanks enter South Ossetia

   


  Nettisanomat N:o 836. Keskiviikko 2008-08-06
  Hiroshiman vuosipäivä 06.08 - Nagasakin vuosipäivä 09.08

  Veri  

  2003/03/27

   
   
  Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945).
  Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset.
  Professori Arata Osadan, joka itsekin oli Hiroshiman pommituksen uhri, kokoama dokumentti kertoo sodan kauhuista lasten silmin. Se on todellinen, uhrien omakohtainen kuvaus ydinpommin pudottamisen seurauksista. Lasten yksinkertaiset, kaunistelemattomat kertomukset vakuuttavat meidät ponnistelemaan kaikin keinoin rauhan hyväksi. (Kirjan esittely takakannessa). Japaninkielinen kirja ilmestyi lokakuussa 1951 nimellä Hiroshiman lapset: hiroshimalaisten poikien ja tyttöjen vetoomus. Kirja ilmestyi engalanninkielisenä Children of Hiroshima vuonna 1980 ja suomenkielisenä Hiroshiman lapset vuonna 1984 suomentajanaan Eila Salomaa ja julkaisijanaan Lasten Keskus. Myötäelänyt Pertti Manninen 2003.
  2003/03/27


  The lies of Hiroshima live on, props in the war crimes of the 20th century
  The 1945 attack was murder on an epic scale. In its victims' names, we must not allow a nuclear repeat in the Middle East  

  John Pilger The Guardian, Wednesday August 6 2008

  When I first went to Hiroshima in 1967, the shadow on the steps was still there. It was an almost perfect impression of a human being at ease: legs splayed, back bent, one hand by her side as she sat waiting for a bank to open. At a quarter past eight on the morning of August 6, 1945, she and her silhouette were burned into the granite. I stared at the shadow for an hour or more, then walked down to the river and met a man called Yukio, whose chest was still etched with the pattern of the shirt he was wearing when the atomic bomb was dropped. He and his family still lived in a shack thrown up in the dust of an atomic desert. He described a huge flash over the city, "a bluish light, something like an electrical short", after which wind blew like a tornado and black rain fell. "I was thrown on the ground and noticed only the stalks of my flowers were left. Everything was still and quiet, and when I got up, there were people naked, not saying anything. Some of them had no skin or hair. I was certain I was dead." Nine years later, when I returned to look for him, he was dead from leukaemia.
  ...
  The atomic bombing of Hiroshima and Nagasaki was a criminal act on an epic scale. It was premeditated mass murder that unleashed a weapon of intrinsic criminality. For this reason its apologists have sought refuge in the mythology of the ultimate "good war", whose "ethical bath", as Richard Drayton called it, has allowed the west not only to expiate its bloody imperial past but to promote 60 years of rapacious war, always beneath the shadow of The Bomb. The most enduring lie is that the atomic bomb was dropped to end the war in the Pacific and save lives. "Even without the atomic bombing attacks," concluded the United States Strategic Bombing Survey of 1946, "air supremacy over Japan could have exerted sufficient pressure to bring about unconditional surrender and obviate the need for invasion. Based on a detailed investigation of all the facts, and supported by the testimony of the surviving Japanese leaders involved, it is the Survey's opinion that ... Japan would have surrendered even if the atomic bombs had not been dropped, even if Russia had not entered the war and even if no invasion had been planned or contemplated."
  ...
  This progression of lies has brought us to one of the most dangerous nuclear crises since 1945, because the real threat remains almost unmentionable in western establishment circles and therefore in the media. There is only one rampant nuclear power in the Middle East and that is Israel. The heroic Mordechai Vanunu tried to warn the world in 1986 when he smuggled out evidence that Israel was building as many as 200 nuclear warheads. In defiance of UN resolutions, Israel is today clearly itching to attack Iran, fearful that a new American administration might, just might, conduct genuine negotiations with a nation the west has defiled since Britain and America overthrew Iranian democracy in 1953.
  ...
  The question begs: are the rest of us to be mere bystanders, claiming, as good Germans did, that "we did not know"? Do we hide ever more behind what Richard Falk has called "a self-righteous, one-way, legal/moral screen [with] positive images of western values and innocence portrayed as threatened, validating a campaign of unrestricted violence"? Catching war criminals is fashionable again. Radovan Karadzic stands in the dock, but Sharon and Olmert, Bush and Blair do not. Why not? The memory of Hiroshima requires an answer. The lies of Hiroshima live on, props in the war crimes of the 20th century.


     Nettisanomat. Pertti Manninen. Pääkirjoitus tiistaina 2008-08-05.
  Kettunen kostaa ja näyttelee tyhmää. (Trial by newspaper).

  Keskisuomalainen-lehti on julkaissut Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa ainakin kolme kirjoitusta kaupunginhallituksen uuden KHO-valituksen jälkeen. Ensimmäisessä höpistiin professorin, joka ei tuntenut tätä tapausta, arvovallalla höystetty tarina siitä, että olisi menetelty jotenkin virheellisesti kun Pekka Kettusta ei ole kuultu valituksessa, joka koski valtuuston päätöstä, jossa ei ryhdytty rahojen takaisinperimiseen, vaikka KHO oli todennut erorahapäätöksen lainvastaiseksi. Erorahalahjoitus ei kuulunut kaupungin toimialaan eikä toimivaltaan.

  Toisessa ja kolmannessa kirjoituksessa haastateltiin "asianomaista" Pekka Kettusta, joka kertoo olleensa tietämätön takaisinperintään liittyvistä kuvioista, koska hän ei nykyisin lue lehtiä, ei katsele televisiota eikä kuuntele radiota. Nämä haastattelut ovat aika hurjia trial by newspaper-haastatteluja. Ensinnäkin Pekka Kettunen kertoo nykyisen kansanedustajan, kokoomuksen varapuheenjohtajan Henna Virkkusen tekstiviestistä, jonka hän on nähnyt ja jossa kehotetaan maksamaan eroraha, jotta hänestä päästäisiin eroon. Kuvaan tietenkin kuuluu, ettei viestin lähettäjä muista mitään ja viestin vastaanottanut Timo Fredriksonkin kuittaa viestin juoruiluksi. Henna Virkkusen nimen esille tuominen on Pekka Kettusen suloinen kosto ja varoitus. Tietenkin Kettunen käyttää Keskisuomalaisen suoman huomion hyödykseen. Tässä katkelmia kirjoituksista:

  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Virkkuselta viesti, että neuvotelkaa erorahasta". 
  ”Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen kertoo, että Timo Fredriksson aloitti erorahaneuvottelut saatuaan Henna Virkkuselta siihen liittyvän viestin.
  Jyväskylässä paljon kohua herättäneen ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle maksetun erorahan taustalta on paljastunut uusia yksityiskohtia. Ohjeen siitä, että Kettusen kanssa on neuvoteltava erorahasta, antoi alunperin silloinen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henna Virkkunen (kok.). Kettunen kertoo, että silloisen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Timo Fredriksson (kok.) sai Virkkuselta viestin, kun hän ja Kettunen olivat kaupunginhallituksen budjettiseminaarimatkalla Helsingissä syksyllä 2003.
  - Timo Fredriksson näytti minulle Helsingissä Henna Virkkusen viestin, että neuvotelkaa mahdollisesti Kettusen erorahasta ex-kaupunginjohtaja sanoo. Virkkusen viestin seurauksena Fredrikson tarjosi Kettuselle erorahaa.

  Fredrikson kertoi Keskisuomalaiselle helmikuussa 2004, että miehet kuulivat Helsinkiin huhuja siitä, että Kettusen erottamiseksi olisi oltu kokoamassa jo jonkinlaista toimikuntaa. Fredriksonin mukaan se tie olisi ollut kaupungille raskas ja mainetta kolhiva. Eilen Fredriksonilla ei ollut mitään sanottavaa Virkkusen viestistä.
  - Juorut on juoruja, enkä halua tätä asiaa enää lähteä ollenkaan kommentoimaan.

  Kansanedustaja ja Jyväskylän valtuuston puheenjohtaja Henna Virkkunen puolestaan sanoi eilen, että keskusteluja Kettusen tulevaisuuteen liittyen kyllä käytiin, mutta aloitteentekijänä tai neuvottelijana hän ei erorahan tarjoamisessa ollut.
  - Tästä on jo tosiaan viisi vuotta aikaa, joten tällaisen viestin laittamista en enää pysty muistamaan.”
  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Virkkuselta viesti, että neuvotelkaa erorahasta". Helsinki Pauliina Kinnunen Laura Tuononen.

  Ja

  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Kai olen sellainen mini-Rusi”.
  “Pekka Kettunen: Erorahakähinä on jättänyt jälkensä entisen kaupunginjohtajan elämään. Nyt hän katsoo olevansa ulkopuolinen.
  Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on erorahakiistan ytimessä ja kuitenkin niin kaukana. Hän luuli asian olleen käsitelty jo toissa talvena.
  Kukaan ei tullut kertoneeksi hänelle, että asia päätyi hallinto-oikeuteen helmikuussa 2007.
  - Kuulin asiasta ensimmäisen kerran, kun toimittaja soitti ja kysyi minulta kommenttia Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä kesäkuun lopussa, Kettunen kertoo. Hämeenlinnan hallinto-oikeus oli kumonnut Jyväskylän kaupunginvaltuuston päätöksen siitä, ettei se aio periä Kettusen erorahaa takaisin. Toimittajan soiton jälkeen Kettuselta meni “pari päivää hukkaan”.

  - Työnantaja tarjosi aikanaan minulle sopimusta, kaikki päätökset olivat yksimielisiä, ja sitten nostetaan yksi isoa organisaatioita vastaan tikun nokkaan. Kukaan ei muista, etten saanut siitä 200 000 eurosta kuin vajaa puolet. On aika voimaton olo. Joskus ajattelin Alpo Rusia, joka joutui aikanaan lähtemään Jyväskylästä, että kai minä olen sellainen mini-Rusi.

  Nyt kaupunki valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden erorahapäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Soppaa hämmennetään yhä. Asiaa ajateltuaan Kettunen on löytänyt paikkansa pyörremyrskyn silmän ulkopuolelta.
  - Olen henkisesti asennoitunut sillä tavalla, että se ei ole enää minun ja kaupungin välinen kamppailu, vaan kaupungin sisäinen asia. Minä pidän itseäni ulkopuolisena.”
  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Kai olen sellainen mini-Rusi”. Helsinki Pauliina Kinnunen.

  Pekka Kettusen esille nostama kokoomuslainen tekstiviestittäjä Henna Virkkunen ainakin halusi saada tämän paskamaisen erorahajupakan loppumaan tempulla: vastuuvapauden myöntämisellä kaupunginhallitukselle ennen korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä erorahan laillisuudesta. Temppu veti vesiperän ja juttu jatkui ja jatkuu:

  Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Valtuusto pui Kettusta toukokuussa.
  "Jyväskylän kaupunginvaltuusto saa toukokuussa "todettavakseen", että entinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen menetti mahdollisuudet hoitaa menestyksekkäästi kaupunginjohtajan virkaa.
  Vuoden alusta saakka toimineessa kaupunginvaltuustossa on 23 sellaista jäsentä, jotka eivät olleet edellisen valtuuston jäseniä. Kaupunginvaltuuston jäsenmäärä on 59. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunen (kok.) ei näe asetelmassa mitään ongelmaa sen suhteen, että näinkin suuri osa valtuutetuista ei ollut lainkaan mukana kuvioissa Kettusen viimeisinä virkavuosina.
  - Valtuusto on valtuusto ja hallitus on hallitus. Kaupunginhallituksen ei olisi ollut välttämätöntä tuoda asiaa valtuustolle, mutta näin haluttiin toimia. Jos valtuusto toukokuussa hyväksyy kaupunginhallituksen toimet tässä asiassa, voimme kesäkuussa myös myöntää täyden vastuuvapauden viime vuoden tilinpäätöksestä. Virkkusen oma näkemys on, ettei Kettus-asiaa olisi ollut tarpeen tuoda enää valtuustolle.

  - Ehkä tämä keskustelu valtuustossa on hyvä käydä nyt ja sitten voimme sulkea kirjan kannet tältä osin ja jäädä rauhassa odottamaan korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä toteaa Virkkunen.
  Jyväskylän kaupunginhallitus hakee muutosta Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökseen Kettusen eroraha-asiassa. HHO katsoi, ettei 200 000 euron erorahan maksamiselle ollut perusteita. Asian esittelijä HHO:ssa oli eri mieltä, mikä vahvisti useiden poliitikkojen mielipidettä siitä, että asiasta on syytä valittaa vielä korkeimpaan asteeseen.
  Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Valtuusto pui Kettusta toukokuussa. Jyväskylä Sari Kakkori.

  Pekka Kettunen näyttelee tyhmää esiintyessään jonkunlaisena marttyyrina ja verratessaan itseään Alpo Rusiin.  Ex-kaupunginjohtaja ei ole toiminut hyvässä uskossa (bona fidé) solmiessaan erorahasopimusta. Hänen ja hänen lainopillisen neuvonantajansa Vesa Laukkasen
  on täytynyt tietää, että sopimus menee nurin, jos siitä tehdään valitus, jonka tekemiseen kaikilla kuntalaisilla on täysi oikeus. Niinpä valtuutettu Riitta Tynjä (kom.) ja monet muut kansalaiset tekivät valituksen, jonka korkein hallinto-oikeus katsoi aiheelliseksi. Toinen valitus, koski sitten sitä, että takaisin ei ryhdytä perimään ja senkin valituksen on nyt alempi hallinto-oikeus todennut aiheelliseksi. Asia on nyt siis taas KHO:ssa.

  Jotta kaupunki olisi hyväksynyt koko sopimuksen siihen liitettiin selväsanainen kohta, että se astuu voimaan vasta sen saatua lainvoiman. Lainvoimaa se ei ikinä saanut eikä siis ikinä tule saamaankaan, joten mitään sopimusta ei siis ole olemassakaan. Kaupungin uusi lakimies Annaliisa Lehtinen tosin on jo sitä mieltä, että lainvoimakohta on menettänyt merkityksensä, koska aikaa on kulunut näin paljon. Taitavasti hän sotkee sopimuksen voimassaolon (voimassaolottomuuden) ja rahojen takaisinperimisen, joka on ihan eri asia! Näin ollen rahat, jotka maksettiin heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, ovat joutuneet Kettusen tilille ”vahingossa” ja niiden perimiseksi täytyy nostaa siviili- tai rikoskanne, jos Kettunen ei niitä vapaaehtoisesti takaisin maksa.

  Toinen kysymys on sitten se, onko Kettusta petetty ja onko kaupunginjohtaja ollut tosiasiallisesti niin tyhmä, ettei hän ole tuntenut alkeellisimpia kunnallislakeja vai onko hän ollut niin kiero, että on luottanut siihen, että kun asiasta tehdään tarpeeksi sotkuinen, niin siitä ei kukaan saa enää selkoa.

  Kettunen näyttelee nyt tyhmää ja väittää toimineensa hyvässä uskossa. Näin on tietenkin tällä hetkellä kivempi elää ja lopulta hän itse ja hänen lähipiirinsä ja Keskisuomalainen sekä sen päätoimittaja Erkki Laatikainenkin uskovat ja uskottelevat tätä hyvää uskoa Jyväskylän ja Keski-Suomen asukkaille. Kyllästymispistekin lienee kohta saavutettu!

  Nettisanomat. Pertti Manninen. Pääkirjoitus tiistaina 2008-08-05.
  Kettunen kostaa ja näyttelee tyhmää. (Trial by newspaper).


  Nettisanomat torstaina 2008-07-31. Nro 833. Ronja ryövärintytär. TV1 lauantaina 02.08 klo 12.50. Lue!  HBL Hufvudstadsbladet Torsdag 31 juli 2008.
  Ledare. Björn Månsson
  Att sprätta eller inte sprätta.
  Katainen vill inte "sprätta" höjda inkomstöverföringar till alla, men nog lindra inkomstskatten lika för alla.
  Att sprätta eller inte sprätta
  Finansminister Jyrki Katainen vill inte "sprätta omkring" pengar till alla, utan fokusera på "precisionsåtgärder". Då stöder man effektivast dem som har det sämst. Så motiverar han att han till exempel vill höja barnbidragen bara från och med det tredje barnet och bara den lägsta föräldrapengen och den lägsta sjukdagpengen.

  Däremot vill Katainen nog lindra inkomstbeskattningen lika mycket i alla inkomstkategorier, höga som låga, för att inte skärpa progressiviteten.
  Vad är det, om inte raka motsatsen till precisionsåtgärder? Är inte det att sprätta omkring pengar?

  Själv förklarar Katainen skillnaden så att om man tillämpade samma princip på inkomstöverföringar som på beskattningen, skulle det betyda att man ger stöd åt alla, oberoende av om de behöver det eller inte.
  Det var då att ta i. Skulle inte likhetsprincipen snarare betyda att man höjer alla barnbidrag och dagpengar? Däremot kunde han förstås ha betonat skillnaden mellan då staten tar och då staten ger. Den skillnaden kan anses motivera de olika principerna. Då staten minskar sitt skatteuttag låter den ju bara bli att ta pengar av medborgarna. Det kan ogärna betecknas som ett sprättande. 
  HBL


  Radovan Karadzic: Sarajevo and Srebenica top charge sheet at The Hague
  guardian.co.uk, Wednesday July 30 2008

  The Bosnian Serb genocide suspect, Radovan Karadzic, will be charged with the most serious crimes in international law when he appears before a tribunal at The Hague tomorrow. Karadzic, who was extradited to The Hague this morning, will face charges of genocide, war crimes and crimes against humanity. "His arrest is immensely important for victims who waited too long," the chief prosecutor of the tribunal for the former Yugoslavia, Serge Brammertz, said. He gave a brief outline of the 11 charges, which include running a shelling campaign against the people of Sarajevo, the genocide in Srebenica, and taking UN peacekeepers hostage. Radovan Karadzic: Sarajevo and Srebenica top charge sheet at The Hague

  Nettisanomat maanantaina 2008-07-28. Nro 831.
  Ronja rövardotter - ryövärintytär TV1:ssä maanantaina 2008-07-28 klo 22.20.

  "... Tage Danielsson som gav sig i kast med den medeltida skrönan om rumpnissar, vildvittor och andra trolltyg. ...
  Danielsson gör rätt och slätt ett fantastisk arbete. Det är skjojfriskt och mustigt, lyrisk och fantasieggande. Plus att Lindgren, som också signerat filmmanuset, vägrar att sopa det underliggande allvaret undan mattan."

  Krister Uggeldahl. HBL måndag 28 juli 2008.

  Muistikuva Astrid Lindgrenista ja Ronjasta.

  Kesällä 1984 Tukholmassa lasten elokuvien festivaaleilla esitettiin katkelmia juuri valmistumassa olevasta Ronja Ryövärintyttärestä. Mieleeni jäivät erityisesti peikkokohtaukset.

  Ohjaaja Tage Danielsson kertoi ja Astrid Lindgren hyväksyi näkemänsä antaen ohjaajalle ystävällisesti täyden tukensa.

  Tilaisuuden päättyessä yleisö taputti seisaalleen nousten kirjailijattarelle.

  Pertti Manninen
   

  Nettisanomat torstaina 2002-01-31  
  Astrid Lindgren
  1907-2002

  Syntymäpäiväonnittelut Erikalle!


  Yllättävä käänne Jyväskylän Kettusen erorahajupakassa!
  Uusi kaupungin lakimies esittää kunnanhallitukselle, että sopimuksen lainvoimaisuusvaatimuspykälä kumotaan toteamuksella, että se ei ole enää voimassa! Jupakka on nyt muuttunut valtakunnalliseksi, koska näillä uusilla ehdotuksilla yritetään pelastaa Kokoomuksen nykyinen varapuheenjohtaja Henna Virkkunen! Lue kaupungin lakimiehen Annaliisa Lehtisen huimat sekoittamisehdotukset (12 kpl)! Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälä 273.
  Playtime = yritys selvittää sotkua. Kymmeniä linkkejä.  Nettisanomat tiistaina 2008-07-01.
  Kettuskusetus senkun jatkuu. Ilta-sanomien pääkirjoitus. Keskisuomalaisen ja Suur-Jyväskylän lehden juttuja ja mielipidekirjoitus. Nettisanomat torstaina 2008-07-10.

  Muutosta. Muuton tärkein yksittäinen syy. Luvut nyt löytyneestä selvityksestä: "Laukaasta, Laukaaseen" (1989-1994). Lue!  Muuttokuvat 2008. Isonna!
  Perhe.
  Lähtömuutto 35 %, tulomuutto 30 %.


  Työ.
  Lähtömuutto 30 %, tulomuutto 20 %.
  Opiskelu.
  Lähtömuutto 5 %, tulomuutto 1 %.
  Asunto.
  Lähtömuutto 15 %, tulomuutto 20 %.
  Tontti.
  Lähtömuutto 1 %, tulomuutto 5 %.
  Asuinympäristö.
  Lähtömuutto 5 %, tulomuutto 10 %.
  Vapaa-ajan vietto.
  Lähtömuutto 2 %, tulomuutto 1 %.
  Halu palata kotiseudulle.
  Lähtömuutto 5 %, tulomuutto 10 %.
  Muu.
  Lähtömuutto 3 %, tulomuutto 2 %.
  Muuton tärkein yksittäinen syy. Luvut nyt löytyneestä selvityksestä: "Laukaasta, Laukaaseen" (1989-1994). Lue!  Muuttokuvat 2008. Isonna!
  Kuvat:  Laukaassa ja Jyväskylässä muuttopäivinä torstai-illasta (2008-05-28) sunnuntai-iltaan  (2008-06-01) Pertti Manninen. Isonna!
  Selvitys: Laukaasta, Laukaaseen. Laukaan muuttoliike 1989- 1994. Pertti Manninen. Laukaan kunta 1995. (746 lähtömuuttajan ja 575 tulomuuttajan muuton syyt.) Lue!
  "Halu parantaa seurustelusuhdetta!" (Nainen 30, Laukaasta 1990)
  "Avioliitto sen verran kaukaa olevan miehen kanssa." (Nainen 30, Laukaasta 1990)
  "Mies vaihtui, uusi asui  Helsingissä." (Nainen 30, Laukaasta 1992)
  "Tällä ajalla on pakko koittaa pitää työpaikasta kiinni." (Nainen 23, Laukaasta 1993)
  "Muutin siihen missä puoliso asui, siis ei valintaa!" (Nainen 23, Laukaasta  1992)
  "Halu kokeilla omia/yhteisiä siipiä." (Nainen 23, Laukaasta 1992)
  "Rauhallinen ympäristö, työssä kiire." (Mies 30, Laukaaseen 1993)
  "Sattui löytymään se maailman paras paikka." (Nainen 40, Laukaaseen 1993)

   Minne hävisivät Soneran rahat? (Sonera-kirja)  
  Roadshow-meininkiä &
  Harri Hollmén Sonera-kuplan vakuudeksi  Jatkokertomuksen 2 jaksoa 
   
  Nettisanomat 1999, 2000, 2001, 2002
  1999/07/28  Kettunen ralliradan takuumiehenä. Laajavuoren ralliradan rakentamisesta on olemassa lainvoimainen päätös, jota ei viime kesänä uskallettu panna täytäntöön asukkaiden liian suuren vastustuksen takia. Rakentamisen on hyväksynyt kaupungin ylin johto ja viime talven aikana juonittiin rakentamistaktiikka. Mitään ympäristölupaa ei haeta, koska vedotaan siihen huuhaa-perusteeseen, että sellaista ei muka tarvita koska alue on jo kaavoitettu urheilukäyttöön. Tähän lankaan on joko tietoisesti tai tietämättään mennyt myös Keskisuomalainen. Radan rakentaminen liittyy yhtenä olennaisena osana kaupunginjohtaja Kettusen luomaan Jyväskylän imago-kampanjaan jossa kyllä Laajavuoren asukkaat jäävät toiseksi.
  Kettunen: Lisäpanostusta avainkehittämiseen. "Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi"."
  Kettunen: Muuttuva Johtajuus. "Vaikka johtamisessa tunnustetaan erilaisuus rikkautena ja kehittämisen voimavarana, pyrkimys kokonaisuuden hahmottamiseen on tärkeä, koska se prosessina tarjoaa itse kullekin tilaisuuden omien ennakkoluulojen ja yksipuolisuuksien ihmettelyyn!" Pekka Kettunen Keskisuomalainessa 25.6.99. Taidatko sen selkeämmin sanoa!

  2000/06/08  Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! Kesän hyvä teko: Hyppää kantapäät edellä! Viikon kuva: Muista liivit!

  2001/06/07  Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan! Uimakoulut kutsuvat! Sinnikäs yksityisopetuskin kannattaa!

  2002/06/27  Minne hävisivät Soneran rahat? Minne hävisivät Soneran valvojat? Netissä julkaistun Sonera-kirjan valtio-omistajan valvonnan laiminlyöntiä koskevat luvut. Pääosissa viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö sekä maan hallituksen ydinosa sekä tietenkin vastuussa olevat virkamiehet.
  Soneran portaat. Jatkoa.  Alkusanat 27.06.2002. "Ja minne se loppuu?" Näihin sanoihin päättyi eräs Soneraa käsittelevä nettisanomat.com:in sivu. Loppumisesta ei taida olla vielä tietoa, vaikka lopettamisesta on jo tehty päätöskin: fuusioituminen Telia Ab:hen. Aikaisemminkin olen käsitellyt omistajan vastuuta valvontavelvollisuuden romahtamisessa jutussa "Omistajan vastuu".
  Suomessa on riittävästi talousasioita käsitteleviä toimituksia. kertokoot ne talousasioita. Silkkihansikkailla on kyllä käsitelty poliitikkoja. Ministeri Olli-Pekka Heinonen luuli pääsevänsä kuin koira veräjästä uuteen suojatyöpaikkaan. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö uhraa ministerin toisensa perään, jottei hänen neroutensa pääsisi oikeisiin mittasuhteisiin, siis kääpiösarjaan! Pääministeri Paavo Lipponen on taas niin paksunahkainen ja vahvasti varjeltu, ettei häntä mikään heilauta! Sonera-kirjan kuvailemat tapahtumat ovat pöyristyttäviä ja on ihme, jos ne onnistutaan painamaan villaisella. Sitä pahoin pelkään! Pertti Manninen

   

  Nettisanomat  2003
  2003/07/24  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Tappaminenkin jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
       
  Maailmanvalloittaja esikuntineen. Ajankohtainen dokumentti Stalingrad tv2:ssa keskiviikkona 30.07.2003. klo 22.05. Kartan merkitys tässä kuvassa.
       
  Se, mistä ei kerrota, on valinta. Päivä sen jälkeen kun Saddam Husseinin pojat Qusay ja Uday tapettiin pyysi presidentti George W. Bush lisääntyvää kansainvälistä tukea rauhan ja demokratian varmistamiseksi Irakiin. Bush ber om hjälp med notan. Dagens Nyheter torstaina 24.07.2003. Helsingin Sanomat ei kirjoittanut tästä mitään. Seuraavana päivänä 25.07 lehti julkaisi Ranskan ulkoministeri de Villepin kielteisen vastauksen piilottaen asian USA julkisti ruumiskuvia Saddamin tapetuista pojista- jutun loppuun. Se, mistä ei kerrota, on valinta.
   
  Murha, tappo vai kuolema? Lehdet torstaina 24.07.2003. Iltalehti: "Haluamme nähdä ruumiit". Keskisuomalainen: Saddamin poikien tappaminen ilouutinen Bushille ja Blairille. Helsingin Sanomat: Udain ja Qusain kuolema kiristää painetta Saddamin ympärillä. 
       
  Riski, että pojista tulee marttyyreita. Torstaina 24.07.2003. "Det är långt ifrån givet att Udays och Qusays frånställe kommer att minska stridsviljan." Dagens Nyheter: Risk att sönerna blir martyrer. Dagens Nyheter: Dödsskjutningarna inget folkrättsbrott.
       
  Selityksiä. "Minä kerroin hänelle (Bushille), kuinka paljon me Suomessa arvostamme hänen johtajuuttaan, kun kysymys on hyvin vaikeista haasteista maailmanlaajuisesti", Paavo Lipponen kertoi keskusteluistaan Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa. Tämä lainaus ei ole salaisista asiakirjoista, vaan Helsingin Sanomista (10.12.2002)." Helsingin Sanomat sunnuntaina 20.07.2003: Jäätteenmäki lähti, myytti jäi.
       
  Poliisi tutkii näitä lehtiä. "Poliisi on kuulustellut iltapäivälehtien toimittajia vuotorikoksen todistajina. Ilta-Sanomat on kertonut, ettei se paljasta lähdettään. Samoin menetellee samat salaiset aineistot saanut ja julkaissut Iltalehti. Keskisuomalainen keskiviikkona 16.07.2003: "Irak-tutkinta valmistuu elokuun loppuun mennessä". Poliisi tutkii näitä lehtiä.
       
  Jäätteenmäki selvisi sentään hengissä. "Näin syntyi optiojournalististen iltapäivälehtien ja oikeistohenkisten poliitikkojen harjoittama raju ajojahti, mikä pakotti Jäätteenmäen luopumaan pääministeriydestä," Keskisuomalainen. Pääkirjoitus tiistaina 22.07.2003: Irakin sota vaatii traagisia siviiliuhreja.
       
  Arsenalin viimeinen palvelus suomalaisille 2. "Kuka on vastuussa omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin vanhojen saatavien myynnistä norjalaiselle perintäyhtiö Aktiv Hansalle?" Helsingin Sanomat. Mielipide lauantaina 19.07.2003: Miten perintäyhtiön toimintaa valvotaan? Lue myös: Arsenalin viimeinen palvelus suomalaisille. 09.12.1999.
       
  Uimataito on kansalaisoikeus. "Mikä meitä riivaa? Kolmannes lapsistamme ei osaa uida ollenkaan tai ei ainakaan kunnollisesti, Suomessa! Mikä se sellainen yhteiskunta on, joka sallii tällaisen. On korkea aika ryhdistäytyä ja hoitaa asia kuntoon. Tahdosta se vain on kiinni. Pertti Manninen. Alkusanat 20.06.2002. "Juuri päättyneen naisten 100 metrin vapaauinnin maailmanmestaruuden voitti Hanna Maria Seppälä. Onnittelut." Seitsemän uutiset illalla perjantaina 25.07.2003. TV-maailma perjantaina 18.07.2003: Hanna-Maria ei pelkää paineita.
       
  Pääkirjoitus. Torstaina 24.07.2003.

  Uinnin maailmanmestaruuskilpailuissa osanotto-oikeus olisi pitänyt kieltää ilman YK:n lupaa sotaa käyviltä mailta, siis esimerkiksi Yhdysvalloilta, Iso- Britannialta ja Tanskalta!

  Saddamin poikien tappaminen sai yleisen hyväksynnän? Ruotsissa tappamista sentään perusteltiin (Dagens Nyheter torstaina 24.07.2003: Dödsskjutningarna inget folkrättsbrott). Suomessa Helsingin Sanomat puhui otsikossaan kuolemasta ja hyväksyi asian luonnollisena. Sen sijaan presidentti Bushin pyynnöstä kansainvälisen tuen saamiseksi rauhan ja demokratian varmistamiseksi Irakiin, lehti ei kertonut mitään, vaan päivää myöhässä piilotti Ranskan ulkoministerin vastauksen ruumiskuvien julkaisemisen ennakkotietoon. Vertaa: Dagens Nyheter torstaina 24.07.2003: Bush ber om hjälp med notan.

  Suomessa ei haluta selvittää, mitä pääministeri Paavo Lipponen Washingtonissa joulukuussa 2002 lupasi presidentti George W. Bushille. Helsingin Sanomat väittää jotain kertoneensa, mutta en minä ainakaan muista olleen mitään puhetta koalitiosta tai liittoutumista, ei yhdestä, eikä kahdesta, niinkuin julkaistut asiakirjat osoittavat. Sellaisen otsikoinnin kyllä muistan, jossa pääministeri Lipponen selittää Turkin EU-jäsenyyden olevan ei-läpihuutojuttu ja tekstissä jopa piti oppitunnin tästä asiasta presidentti Bushille! Asia odottaa tarkistustaan alkuperäisten lähteiden äärellä. Se, että nyt ei mitään liittouma-asiaa tutkita on ovela valinta. Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen puhuu ja puuttuu nyt jatkuvasti kaikenmaailman hänelle sinänsä kuulumattomiin asioihin tietäen hyvin, että nyt meuskaamalla, ei enää jakseta joulukuun 2002 asioita selvittää! Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 24.07.2003. Täydennys 25.07.2003.


  Nettisanomat 2004-04-25
  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

  SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

  Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

  Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

  Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

  Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 25.03.2004.

  PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

  Sama.

  Ja varmemmaksi vakuudeksi nettisanomat.com tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

  Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
  11.3.2003. Ilta-Sanomat.
  11.3.2003. Iltalehti.

  12.3.2003. Ilta-Sanomat.
  12.3.2003. Iltalehti.
  8.5.2003. Ilta-Sanomat.
  Uusia!

  Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

  Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.


  Nettisanomat 2004
  29/07/2004  Pääkirjoitus. Pukki kaalimaanvartijana: SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen. "Sanomalehti koostuu tuotteena eri osista, joista insertit ovat yksi olennainen elementti. Kyseessä on massatuote, joka toimitetaan kaikille saman alueen tilaajille samanlaisena. Yhdelläkään lehtitalolla ei ole teknisesti eikä taloudellisesti mahdollisuuksia muuttaa lehden sisältöä yksittäisen tilaajan toiveiden mukaiseksi." Tapaus Eva-Riitta Siitonen. TaitoTahtoYhdessä. 
   
  Pukki kaalimaanvartijana 2. TeliaSoneran uusi varatoimitusjohtaja Kim Ignatius. Luovan kirjanpidon harjoittaja ja UMTS-kauppojen tekijä. Tulossa.

  Lue myös!  "Tämä Yhdysvaltojen viranomaisille tehty paperi osoittaa karun totuuden, jota Suomessa ei uskalleta kertoa kuin ruotsiksi. "Sonera tarvitsee 12 miljardia selviytyäkseen syksystä." (2001). Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö. Nettisanomat 06.09.2001.  Minne hävisivät Soneran rahat?
   
  Patenttilaki. Lue mitä kolme lehteä kirjoittaa. Keskisuomalainen sunnuntaina 25.07.2004: Patenttilaki pöyristyttää ohjelmistomaailmaa.  Pohjalainen sunnuntaina 25.07.2004: Patenttilaki pöyristyttää ohjelmistoalan pienimpiä. 2. Ohjelmistoala elää kohtalonhetkiä. Helsingin Sanomat 25.07.2004: - (ei mitään). Foundation for a Free Information Infrasructure-järjestön seminaari Helsingissä. Tulossa.
  Lue myös! Torvalds evästää EU-parlamenttia ohjelmistopatenttien vaaroista.
     
  Pekka Kettunen ja potkut. Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen kertoo hiukan lisää. "Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tulee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin." Seura perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.) Kalliit kaupunginjohtajat. Tulossa.

  Lue myös! Torstaina 26.02.2004. Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa? Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. Keskisuomalainen-lehdellä olisi resursseja selvittää tämäkin mahdollinen laittomuus, jollaisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen lienee syyllistynyt. Vai onko niin, että Jyväskylän imago ei kestä sotkujen selvittämistä. Kaupunginjohtajan kuuluisan erorahapäätöksen yksimielisyyskin olisi poliisitutkimusten paikka, koska tiettävästi eräs kaupunginhallituksen jäsen pakotettiin lähtemään pois päättämästä, jotta kokoukseen saatiin erorahan hyväksyvä jäsen. Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003.
     
  Irak.  Hirvittävät räjähdykset jatkuvat. Eilen kuoli yli 100 eri puolilla Irakia. Väliaikainen hallitus ei pysty takaamaan kansalaistensa turvallisuutta yhtään paremmin kuin miehittäjä.  Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta satoja. Tuhannen rajakin on mahdollisesti jo ylitetty, ainakin kun palkkasoturit lasketaan mukaan. Tappaminen jatkuu.
   
  Linnanmäellä keskiviikkoiltana  07.07.2004. Tulossa!
      
  Kaikenlaisia kirjeitä on liikkeellä! Tavoitettu lennosta keväällä 2004.

  2004/06/17  Pääkirjoitus. Nettisanomien 5-vuotisen ilmestymisen kunniaksi olen kerännyt heinäkuun 1999, 2000, 2001, 2002 ja 2003 ensimmäiset numerot jonoon. Otsikot ovat siis sattumanvaraisia, mutta myös kuvaavia. Tämän kirjoitan maanantaina 05.07.2004 ja päivään torstaiksi 08.07.2004. Jonkunlainen matka ja loma on siis mielessä. Ylivoimaisesti tärkeimmän asian tästä valikoimasta tahdon toistaa aina ja aina!  Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan! Pertti Manninen.


  Nettisanomat 2005, 2006
  2005/07/26  Kuvasarja avaruussukkulan laukaisemisesta tiistaina 26. heinäkuuta 2005 klo 17:39- 17:44 Suomen aikaa.  LIVE. CAPE CANAVERAL, FL. CNBC Alert. Space Shuttle Discovery Set to Launch Momentarily. Discovery Shuttle Lifts Off. Discovery: 1st Shuttle Launch Since Columbia Disaster in 2003. Kuvat: Pertti Manninen. 

  2006/07/25  Sota lapsia kohtaan - Ketkä ovat vankeja - oikeasti? Ja uhreja? - Rauhaa me etsimme.  Kriget mot barnen. John Pilger. Aftonbladet. Kultur. Måndag 19 juni 2006.  - Vilka är fångarna - egentligen? Och offren? Hanin Shakrah. Aftonbladet. Kultur. Torsdag 13 juli 2006. - Det är fred vi söker. Eviatar Manor. Aftonbladet. Debatt. Onsdag 19 juli 2006. Katkelmia kirjoituksista. Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen: "Pitää haluta olla oikeudenmukainen."
   
  "Miss Universum,  Zuleyka Rivera Mendosa,  itkee ilosta tultuaan valituksi kauneimmaksi - ja toinen, Condoleezza Rice,  hymyilee autuaasti päättäessään lasten tappamisesta ja sodan jatkamisesta. CNN:n live-lähetyksen toimittajat Haifassa ja Beirutissa ovat sentään vakavampia tehdessään työtään ja selostaessaan meneillään olevia hirvittävyyksia.  Kuvat SVT2:n ja CNN:n lähetyksistä eilen maanantaina 24.07.2006 klo 21.38 ja 22.00.  "Maailman kauhein". Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. CNN: "Middle East Crisis. Rice in Israel after unannounced trip to Beirut." Hon är vackrast i världen. Puerto Rico tog hem Miss Universum. Är det här världens mest fantastiska. kvinna?  18-åriga Zuleyka Rivera Mendosa tog hem Miss Universum-titeln på söndagen.  Aftonbladet 2006-07-24.  Helvetet regnar över de oskyldiga. Desperation i Libanon MAGNUS WILLIAM-OLSSON om ett hopp som gått förlorat. Aftonbladet 2006-07-25.
   
  Kriget mot barnen. JOHN PILGER om statsterrorismen - och dess offer.
  Arthur Miller skrev: "Få av oss kan utan vidare ge upp vår tro på att samhället på ett eller annat sätt är förnuftigt inrättat. Tanken att staten har blivit vansinnig och straffar oskyldiga människor är outhärdlig. Därför måste vi inom oss förneka alla bevis för den saken."
    Millers sanning framskymtade i televisionen den 9 juni när israeliska krigsfartyg besköt familjer som hade picknick på en strand i Gaza, och dödade sju människor, inklusive tre barn och tre generationer. Samtidigt har USA och Israel kommit överens om att svälta ut palestinierna. Offren kommer till största delen att vara barn.
    Detta godkändes den 23 maj av det amerikanska representanthuset, som med röstsiffrorna 361 mot 37 beslutade att stoppa biståndet till frivilligorganisationer som upprätthåller en livsviktig hjälpförbindelse till det ockuperade Palestina. Israel håller inne palestinska inkomster och skatteintäkter motsvarande 60 miljoner dollar per månad. Den här sortens kollektiv bestraffning, som beskrivs som ett brott mot mänskligheten i Genèvekonventionen, påminner om nazisternas järnring runt gettot i Warszawa och den amerikanska ekonomiska belägringen av Irak på 1990-talet. Förövarna har möjligen blivit vansinniga, som Miller skrev, men de tycks förstå sitt eget barbari och öppet demonstrera sin cynism. "Idén är att sätta palestinierna på en bantningskur", skämtade Dov Weisglass, en rådgivare till den israeliske premiärministern, Ehud Olmert.
    Detta är det pris som palestinierna måste betala för sitt demokratiska val i januari. Majoriteten röstade på "fel" parti, Hamas, som USA och Israel, med sin oefterhärmliga förkärlek för att kasta sten i glashus, beskriver som terroristiskt. Terrorism är emellertid inte vad som ligger bakom utsvältningspolitiken gentemot palestinierna, vars premiärminister, Ismail Haniya, än en gång hade bekräftat Hamas utfästelse att erkänna den judiska staten, blott med det tilläggsförslaget att Israel skulle följa internationell rätt och respektera 1967 års gränser. Israel har vägrat eftersom landet har en tydlig intention, förkroppsligad i den apartheidmur som håller på att byggas: att ta över mer och mer av Palestina, och innesluta hela byar och slutligen också Jerusalem.
  ... Aftonbladet  2006-06-19

  After 12 years on the run, the former Bosnian Serb leader has been indicted for the Srebrenica massacre, the Sarajevo siege and other war crimes  guardian.co.uk, Tuesday July 22 2008   Radovan Karadzic: The long road to captivity

  The Bosnian genocide suspect Radovan Karadzic will conduct his own defence in The Hague tribunal and is convinced he will be cleared of war crimes charges, his lawyer said today. Karadzic, who was arrested after spending 12 years on the run, has asked to be allowed to shave and have a haircut to get rid of the heavy disguise which enabled him to live and work freely in the Serbian capital, Belgrade. The leader of the Bosnian Serbs in the 1992-95 Bosnia war could be handed over to authorities in The Hague as early as this weekend, a Serbian official said. Karadzic, who masterminded the three-year siege of Sarajevo and is held responsible for the massacre of 8,000 Bosnian Muslims in Srebrenica, is not expected to win his appeal against extradition to the Netherlands.  Karadzic 'to defend himself' at Hague 


  guardian.co.uk,  Sunday July 27 2008
  Turkey: At least 13 killed in two explosions in Istanbul
  Sastre sweeps to processional Tour de France victory

  The Observer, Sunday July 27 2008
  Karadzic lawyers fight extradition
  'I am waiting. No one has ever said sorry'

  Nettisanomat 2007, 2008  
  2007/07/19  Hunttalan Matin ohjaajat Katri ja Jan Nyquist hymyilevät onnellisina upean näytöksen jälkeen. Kuvia!
  Iitin Harrastajateatteri ry 20 vuotta Hunttalan Matti kirjoittanut Simo Hämäläinen ohjaus Katri ja Jan Nyquist
  Pieneen Hukansalmen kuntaan saapuu ihka elävä miljonääri Matti Hunttala (Leevi Lassila). Jo Hunttalan hengitys tuoksuu rahalle, raikkaalle ihanalle käteiselle. Hänen silmissään palaa eurojen palo. Hän lupaa rahaa ja kaikki kunnassa haluavat eduista oman osansa. Hän hurmaa poliitikot, yrittäjät, yhdistykset ja yksityiset henkilöt. Hän saa koukkuunsa sekä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Oskari Sieväsen (Mikko Pesälä), että kunnanhallituksen puheenjohtaja lehtori Eeva Purlakan (Sari Tyrväinen). Saavatko he kuitenkaan kylmää käteistä vai palasen haihtuvaa hattaraa? Kuka pitääkään kädessään sitä oikeaa tulevaisuutta? Kutkuttavan hauska komedia pienistä herroista ja suurista ihmisistä. Esitykset Iitin Kirkonkylän kesäteatterilla 2007.

  2008/07/10  Kettus-kusetus senkun jatkuu!

  Jukka Ammondt. Kettunen ja Keljonlahti.
  "Pekka Kettusen eroraha on noussut jälleen valtakunnallisten uutiskanavien ykkösaiheiden joukkoon. Ne toimenpiteet, joihin kaupunginhallitus 8.12.2003 ryhtyi Kettusen omasta tahdostaan tapahtuneen irtisanoutumisen vuoksi, ovat osoittautuneet Jyväskylän kunnallispoliittisen maineen kannalta onnettomiksi ratkaisuiksi. Kaupunginhallitus oli korvauksesta päättäessään käyttänyt sille kuuluvaa harkintavaltaa muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on ollut käytettävissä ja näin ylittänyt toimivaltansa, kuten Hämeenlinnan hallinto-oikeus totesi päätöksessään keväällä 2005 ja jonka KHO päätöksessään 6.6.2006 vahvisti. Kun Jyväskylän kaupunginvaltuusto 15.1 2007 taipui äänin 40-17 kaupunginhallituksen esitykseen erorahan perimättä jättämisestä, käynnistyi uusi näytelmä Kettus-draamojen sarjassa. Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi 27.6.2008 kaupunginvaltuuston päätöksen ja näin myös kaupunginvaltuusto oli ylittänyt toimivaltansa. Klassisen draaman kaavioon suhteutettuna tämä uusi vaihe merkitsee toimintaa kiihdyttävän kohdan ilmaantumista nyt käynnistyneeseen uuteen näytelmään." Jukka Ammondt. Kettunen ja Keljonlahti. Keskisuomalainen torstaina 2008-07-10.

    

  Soneran rahat?
  "Sonera-kirjan kirjoittajaa yritetään jälleen selvittää." (2008-06-27)
  Sonera-kirja melkein kokonaan  torstaina 2002-06-27. Minne hävisivät Soneran rahat?

  Edellinen jakso!
    -  Seuraava jakso!  (Eripainos Nettisanomien alkuperäisistä sivuista).
  Unelma Zedistä

  Juha Vareliuksen ja yksi Relanderin lempilapsista oli Sonera
  Zed. Sen avulla piti vallata teleoperaattorimaailman
  palveluliiketoimintabisnes. Zed oli alunperin tekstiviestipalvelu, joita
  maailma on nykyään väärällään. Elokuussa 1999 Sonera julkisti maailman ensimmäisen wap-portaalin, vaikka wap-puhelimia ei vielä ollut markkinoilla. Zedistä piti tulla mobiiliportaali jokaisen taskuun. Näin ei tapahtunut. Kotiläksyt oli tekemättä ja liiketoimintasuunnitelmat laatimatta.

  Relanderin ja Vareliuksen tavoitteena oli rakentaa Zedistä
  maailmanluokan brandi Nokian ja BMW:n tapaan. Operaattoreiden asiakkaat mm. Yhdysvalloissa, Hollannissa, Singaporessa ja Filippiineillä piti saada innostumaan Zedistä. Juha Varelius hehkutti sijoittajille Lontoossa Soneran roadshowssa vuonna 2000: "Zedin asiakkaat eivät identifioidu iän, vaan asenteen perusteella. He ovat avoimia elämälle, open to the moment."

  Useat tahot epäilivät Zedin mahdollisuuksia heti tuoreeltaan.
  Miksi Soneran kanssa kilpailevat operaattorit olisivat halunneet käyttää Soneran vaatimatonta Zedia, kun niillä oli itsellään käytössä lukuisia vastaavia tai teknisesti hienompia tekstiviesti- ja wap-ratkaisuja?

  Varelius pystyi tunkemaan Zediin yli miljardi markkaa rahaa
  Relanderin suostumuksella. Nämä rahat ovat realisoituneet Soneran
  tappioiksi. Vareliusta pidetään Sonerassa "mörököllien mörököllinä",
  sillä häneltä puuttuvat lähes kokonaan normaalit vuorovaikutustaidot ja liike-elämän käytöstavat. Varelius toimi Relanderin sisäpiirin ytimessä ja oli kuulu häikäilemättömyydestään. Ei savua ilman tulta, tässäkään tapauksessa.

  Esimerkiksi Soneran tytäryhtiöiden optiojärjestelmää luotaessa
  syksyllä 2000 Varelius vaati itselleen muita suuremman optiopaketin
  uhaten omalla erollaan. Hänellä ei ollut minkäänlaisia aikaisempia
  näyttöjä tärkeän tehtävänsä tueksi, mutta se ei näyttänyt haittaavan.

  Zed kulutti tolkuttomasti rahaa markkinointiin. Syksyllä 2000
  Juha Varelius hankki Relanderin tuella Soneran johtoryhmältä valtuudet käyttää 1,2 miljardia markkaa Zedin markkinointiin. Siis 1,2 miljardia markkaa! Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Soneran kotimaan markkinointibudjetti on 100 miljoonaa markkaa ja tällä summalla Sonera on Suomen suurin markkinoija.

  Eli 1,2 miljardia markkaa sellaisen tekstiviestipalvelun
  markkinointiin, jollaisia maailma on pullollaan ja jonka liikevaihto on
  muutamia kymmeniä miljoonia markkoja! Yhtenä markkinointikeinona
  Englannin markkinoilla Sonera lupasi lähettää yhden Zedin asiakkaan
  matkalle avaruuteen. Soneran korttitalon kaaduttua vuonna 2001 eräs lehti ehdotti, että Kaj-Erik Relander valittaisiin tälle avaruusmatkalle ilman paluulippua!

  Soneran vuoden 2000 tilinpäätöksen mukaan Zed teki 60 miljoonan
  markan liikevaihdolla 636 miljoonan markan tappion vuonna 2000.
  Todellisuudessa tappio oli paljon suurempi, sillä Zed oli käyttänyt
  laajasti Soneran yksiköiden työpanosta, ja näiden kustannuksia ei ollut liitetty Zedin lukuihin. Vuoden 2000 tilinpäätöksen
  julkistamistilaisuudessa 12.2.2001 Relander ja Varelius antoivat hyvin
  positiivisen arvion Zedin tulevaisuudesta. He lupasivat Zedin
  liikevaihdon viisinkertaistuvan vuoden 2001 aikana. Toisin kävi.

  Totuus-käsitteen laaja tulkinta kuului olennaisena osana
  Relanderin luomaan johtamiskulttuuriin. Relander ja hänen sisäpiirinsä
  osasivat venyttää totuutta uskomattoman taitavasti.

  Relanderin periaatteina julkisuuden ja lausuntojen suhteen
  näyttäisi karrikoiden olleen: "Älä koskaan myönnä mitään. Älä anna
  lausuntoja kuin äärimmäisen pakon edessä. Vastaa kyselyihin: No comment. Pyri julkisuuden herraksi järjestämällä itse hallittuja
  julkisuustilanteita. Lupaa paljon. Puhu lennokkaita. Puhu
  moniselitteisesti ja vaikeasti. Älä anna suunvuoroa. Pysy niskan päällä. Sekoita valheet ja totuus. Kiistä kaikki vaikka jäisit rysän päältä kiinni. Ole aina ylimielinen ja alenna median edustajia. Pysy
  salaperäisenä."

  Zedin johto näytti mielellään alustavia puitesopimuksia Zedin
  käytöstä Saksassa, Hollannissa ja Italiassa. Niiden mukaan Zed oli 80
  miljoonan ihmisen ulottuvilla. Ulottuvilla ei kuitenkaan tarkoita, että
  palveluita todella käytettäisiin. Yhtä lailla joku voisi tuoda torikojun
  Helsingin Kauppatorille ja väittää sen olevan 5 miljoonan ihmisen
  ulottuvilla. Tällainen hypelle tyypillinen kielenkäyttö kuului
  Relanderin sisäpiirin ja Jari Jaakkolan viestintästrategiaan.

  Yksi erikoisimmista ja päättömimmistä Relanderin hyväksymistä
  Vareliuksen ideoista oli rakentaa Zed-päätelaite. Kyseessä oli
  PDA-laitteen tapainen pääte, jota valmistutettaisiin vähintään satoja
  tuhansia kappaleita japanilaisella tai korealaisella laitevalmistajalla
  ja myytäisiin halvalla hinnalla Suomessa ja kansainvälisesti. Laitteessa toimisivat vain Zedin palvelut. Laitteesta oli olemassa
  prototyyppi-vaihtoehtoja. Koko hankkeeseen kului reippaasti rahaa.

  Lopulta hanke tukehtui omaan savuunsa. Juha Vareliusta
  projektissa auttoi johtaja Timo Annala, joka tuli hyvin toimeen
  Vareliuksen kanssa. Annala lähti Sonerasta pieneen Source Code -yhtiöön joulukuussa 2001 Soneran teknologiajohtaja Veikko Haran pyynnöstä. Rehvakkaalla Annalalla ei ollut enää käyttöä Sonerassa. Rehvakkaiden puheiden lisäksi Annala ei saanut paljonkaan tuloksia aikaiseksi Sonerassa.

  Unelma Zedistä on tullut päätepisteeseensä. Se täytyy lopettaa.
  Sillä ei kerta kaikkiaan näytä olevan elämisen edellytyksiä. Ei vaikka
  siihen on syydetty jo yli miljardi markkaa rahaa. Tämä raha on hävinnyt taivaan tuuliin ilman tuloksia.

  Miksi sitten Varelius ja Relander halusivat sijoittaa yli
  miljardi markkaa veronmaksajien rahoja Zed-kuplan rakentamiseen? Syy näyttäisi olevan varsin maanläheinen. He halusivat viedä Zedin pörssiin suurien lupausten saattelemana ja lunastaa Zedin optiot, joita kummallakin on runsain mitoin. Kummankin piti ansaita satoja miljoonia markkoja Zedin optioista. Relander ja Varelius haaveilivat jopa miljardin markan Zed-tilistä. Tämän pidemmälle he eivät halunneet kantaa huolta Zedistä. Zediä ei ole vieläkään viety pörssiin ja tuskin koskaan viedäänkään.

  Juha Vareliuksella oli Relanderin sisäpiirin jäsenenä lähes
  rajattomat valtuudet käyttää Soneran rahoja. Varelius käytti
  valtuuksiaan ahkerasti. Hän rakennutti mm. yli kymmenellä miljoonalla
  markalla bussin, joka oli täynnä hienoja teknisiä "vimpaimia". Bussi oli
  mukana Porin Jazzeilla kesällä 2000, ja Soneran vieraatkin pääsivät
  tutustumaan siihen. Bussi oli tiettävästi Suomen kallein ja kukaan,
  paitsi Varelius, ei koskaan tuntunut tietävän sen olinpaikkaa. Bussi oli
  hankittu näennäisesti edustustarkoituksiin, mutta se palveli siinä
  tehtävässä kovin harvoin. Tämä ei toki ole ainoa esimerkki holtittomasta rahojen käytöstä edustustehtävien varjossa.
  5 Soneran kumppanin hankinta

  Pekka Vennamo kävi Soneran toimitusjohtajana
  yhteistyökeskusteluja Telian kanssa vuonna 1998 ennen Soneran
  listautumista pörssiin. Keskustelut olivat rakentavia ja niitä käytiin
  hyvässä hengessä. Vennamon saatua potkut Soneran toimitusjohtajan tehtävästä 4.1.1999 Relander otti vastuulleen Soneran kumppanineuvottelut.

  Telia halusi syventää yhteistyökeskustelua Soneran kanssa vuoden
  2000 alusta alkaen. Relanderin silmissä Telia ei ollut kovinkaan
  korkealla, mutta hän ei tapojensa mukaisesti halunnut kertoa sitä
  suoraan Telian johdolle. Relander halusi näyttää voimansa ja pompottaa Teliaa kohtalokkain seurauksin.

  Tämä toteutettiin siten, että Soneran ihmiset eivät juurikaan
  vaivautuneet matkustamaan Tukholmaan neuvotteluihin. Telian väen piti tulla Teollisuuskadulle Helsinkiin yleensä huomatakseen, että Telian Senior Vice President -tason ihmisten neuvottelukumppaneina Soneran puolelta oli yksi tuotepäällikkö-tason ihminen. Telian ihmisillä
  pyyhittiin Soneran lattiaa. Relanderilla ja hänen sisäpiirillään ei
  ollut aikaa neuvotteluihin "byrokraattisen ja vanhanaikaisen" Telian
  kanssa. Tämä sai Telian ihmiset raivon partaalle ja Relanderista tuli
  tiettävästi kirosana Telian ihmisille.
  Lue myös!  Sonera. Ministerit olivat siellä sun täällä UMTS-kauppoja päätettäessä. Nämä kuvat Helsingistä ja Jyväskylästä sekä Hannoverista ja Rivieralta. Oikeuskansleri oli hämmästynyt vastausten yhteneväisyydestä. Pienissä yksityiskohdissa oli eroja, varsinkin erään Ministerin toisista poikkeava pukeutuminen aiheutti paljon päänvaivaa Nettisanomat  torstaina 2002-10-10.  Ainutlaatuinen kuvareportaasi. Valikoima 1.
  Minne hävisivät Soneran rahat?
  Esipuhe. Soneralla on hieno historia takanaan. 1 Kaj-Erik Relanderin aika alkaa. Vennamo savustetaan ulos Sonerasta. Aimo Eloholma Relanderin kilpailijana. Relanderin johtamistyyli. Aulis Salinin yrityskulttuuri muutettiin nopeasti. Soneran organisaatiouudistus. Matti Makkonen Soneran tulojen tuojana. Relanderin sisäpiiri. 2 Sonera-kuplan rakentaminen. Relanderille 100 miljoonaa. Roadshow-meininkiä. Harri Hollmén Sonera-kuplan vakuudeksi. Hollmén haluttiin Relanderin tilalle. 3 Kaikki valta Relanderilla. Niskavoitto Markku Talosesta. Talonen pihalla Soneran toimista. Toimitusjohtaja Aulis Salinin viimeinen ponnistus. 4 Relanderin kaaosjohtaminen. T&K tehotonta. Unelma Zedistä. 5 Soneran kumppanin hankinta. Telia kostaa. Telia ei kiinnostanut Relanderia. Kumppanipuheet hatusta vedettyjä. Relander ja Nokia. 6 Saksan umts -luvan hankinta. Liikenneministeriöltä lupa umts-huutokauppaan. Saksan umts-huutokauppa. Soneralta puuttui umts-strategia. Umts-riskianalyysit puuttuivat. Johtajien ulosmarssi alkaa. 7 Soneran ongelmat paljastuvat medialle. Kansa kohahti Soneran kaaoksen laajuutta. Kohun vähättelyä. Soneran hallintoneuvostoa vaaditaan hätäistuntoon. Soneran sisäiset kriisitoimenpiteet. "Talonen tukee Relanderia". Relander esittää Euroopan huippujohtajaa. Soneran hallintoneuvosto kokoontuu hätäistuntoon 9.2.2001. Syyllisten jahtaamista. Venäjän mafia tukena? Soneralaisten uhkailua. Eron pohjustaminen. Soneran tilinpäätös vuodelta 2000. Relander vaati vuoden 2000 optio-ohjelman ehtojen höllentämistä. Uuden toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan haku alkaa. Relanderin  talousepäselvyydet. Yhtiökokous vaihtoi hallituksen ja lopetti hallintoneuvoston. Hintikan toimeksianto. Valtiollista sensuuria. Tappiollinen osavuosikatsaus. 8 Relanderin aika päättyy. Relander pakotetaan eroamaan. Irtisanomiset ja uusi aika. Soneran uusanti eli operaatio "Rainmaker". Soneran uusi strategia. Teoksen kirjoittamisessa apuna käytettyjä lähteitä.

  Sonera-kirja melkein kokonaan  torstaina 2002-06-27.


   N:o 798. Lauantai 2008-05-10


  "Väitepäätös". 05.05.2008.

  "Väitepäätös". 05.05.2008.

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

   "Väitepäätös"

   

  KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
  PL 52, Vapaudenkatu 54
  40101 JYVÄSKYLÄ
  Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
  Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

   

  PÄÄTÖS 59/08
  05.05.2008 2645/616/08P

  Pertti Juhani Manninen

  VÄITEPÄÄTÖS

  Asianosaiset

  Vastaaja
  Pertti Juhani Manninen

  Hakija
  Pekka Mononen

  Ulosottoasiat
  0744418533

  Selostus asiasta

  Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
  Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

  Kuuleminen

  Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja Monosen mukaan niitä ei ole poistettu.

  PÄÄTÖS

  Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

  Perustelut

  Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja Pekka Monoseen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

  PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

  Lainkohdat

  Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

  Jarmo Kivistö
  Jarmo Kivistö
  kihlakunnanvouti
  Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

  Lähettämispäivä

  Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

  PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

   

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!


  Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

  "From: nettisanomat@hotmail.com
  To: jyvaskyla.uo@om.fi
  Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
  Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
  ...
  Jyväskylän ulosottovirastolle
  Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
  Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
  Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen.
  Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
  Helsinki 08.11.2007
  Pertti Manninen"

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

  Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja Pekka Mononen esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

  Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

  Poistaessani kaiken Pekka Monosta koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "Pekka Mononen, "asianajaja Pekka Mononen" ja "Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

  "JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
  Rikosasia
  TUOMIO 06/815
  Annettu kansliassa
  2.5.2006
  Asiano:
  R 05/2307
  Syyttäjän rangaistusvaatimus
  1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
  1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
  Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut(158poistettu 24.02.2016). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
  http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

  VAASAN HOVIOIKEUS
  TUOMIO
  Nro 565
  Antamispäivä 23.4.2007
  Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
  Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
  Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
  Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
  http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

  Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
  http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

  Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

  Lue myös! 
  Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

  N:o 798. Lauantai 2008-05-10

  Etusivu tiistaina 19. heinäkuuta 2005.

  Oikeusjuttu - Painajainen.
  19.07.2005.
  Täydelliset tekstit alkuperäisessä julkaisujärjestyksessä.  Linkit dokumentteihin. Nettisanomat 17.05.2001 alkaen.
  19.07.2005.

  Eräs pakkohuutokauppa 1999-2000. Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.

  Ikikertut syksyllä.  Laukaa 02.10.1999, silloin kun kaikki näytti vielä hyvältä. Kuva Pertti Manninen.
  Lue myös!
  Rikosilmoitus asiakirjaväärennöksistä tai väärän selityksen ja merkinnän tekemisestä asiakirjoissa. Nettisanomat.com 04.09.2003.

  Avustava ulosottomies Raino Rinne ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö asialla.
  Koska oikeudelle esitetty asiakirja ei ole vielä rikosoikeudellisesti vanhentunut selostan asiaa aikaisemmin julkaistujen asiakirjojen pohjalta. Seuraavan muistion laadin 24.03.2001 ja 27.03.2001 oikeudenkäyntiä varten,  silloin kun kaikki oli vielä muistissa. Ulosottovalitus käsiteltiin Jyväskylän käräjäoikeudessa ilman suullista käsittelyä. Päätöksen tästä teki käräjätuomari Matti Kuuliala yhtenä perustelunaan se, ettei valittajalle tulisi lisää oikeudenkäyntikuluja. Näin ollen avustava ulosottomies Raino Rinteen  paikkansapitämätön kirjallinen lausunto sai suhteettoman painoarvon. Vaasan hovioikeus muutti sitten päätöstä ja lainvoiman saaneessa päätöksessä todettiin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistön toimineen virheellisesti ja ristiriitaisesti. Hovioikeus ei myöskään välittänyt enää mitään siitä perusteesta, jolla vanhuksen etuoikeutettu vaatimus hylättiin. Näin ollen ulosoton operaatio vaatimusten hylkäämisestä osoittautui tarkkaan laskelmoiduksi tempuksi. Pertti Manninen. 24.06.2004.

  19.07.2005.
      Yllättävä käänne Jyväskylän Kettusen erorahajupakassa!
  Uusi kaupungin lakimies esittää kunnanhallitukselle, että sopimuksen lainvoimaisuusvaatimuspykälä kumotaan toteamuksella, että se ei ole enää voimassa! Jupakka on nyt muuttunut valtakunnalliseksi, koska näillä uusilla ehdotuksilla yritetään pelastaa Kokoomuksen nykyinen varapuheenjohtaja Henna Virkkunen! Lue kaupungin lakimiehen Annaliisa Lehtisen huimat sekoittamisehdotukset (12 kpl)! Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälä 273.
  Playtime = yritys selvittää sotkua. Kymmeniä linkkejä.  Nettisanomat tiistaina 2008-07-01.
  Kettuskusetus senkun jatkuu. Ilta-sanomien pääkirjoitus. Keskisuomalaisen juttuja ja mielipidekirjoitus. Nettisanomat torstaina 2008-07-10.

  Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälässä 273, kaupunginlakimies Annaliisa Lehtinen:

  7. Sopimuksen noudattamisella on huomattava juridinen merkitys

   Pidän kestämättömänä hallinto-oikeuden väitettä siitä, että sillä seikalla, että osapuolet ovat noudattaneet sopimusta, ei olisi oikeudellista merkitystä.

   Sopimusoikeudellisesti noudattamisella on huomattava relevanssi. Sopimuksen noudattamisella voidaan aikaansaada jopa pätemättömän sopimuksen pätevöityminen. Sopimuksen noudattaminen yhdessä ajan kulumisen kanssa on omiaan korostamaan myös hallinnollisen luottamuksensuojan periaatteen merkitystä.

   Kaupunginhallitus on päättänyt noudattaa Kettusen kanssa tehtyä sopimusta odottamatta sen hyväksymiseen liittyvän päätöksen lainvoimaiseksi tuloa. Varsinaisessa sopimustekstissä oli todettu, että sopimuksen voimaantulo (=sitovuus) edellyttää sen hyväksymistä koskevan kaupunginhallituksen päätöksen lainvoimaisuutta. Kummankin osapuolen tosiasiallinen käyttäytyminen ja sopimuksen molemminpuolinen noudattaminen on poistanut kyseisen lainvoimaisuusklausuulin merkityksen. Kettunen on irtisanoutunut kaupunginjohtajan tehtävästä pysyvästi ja kaupunki on maksanut irtisanoutumisen edellytyksenä olleen rahallisen korvauksen. Osapuolet sitoutuivat sopimukseen toimittuaan sen edellyttämällä tavalla. Tämä asiaintila on sopimuksen päättämisen jälkeen vallinnut useiden vuosien ajan.

   Erorahasopimus on sopijapuolten käyttäytymisen johdosta tullut osapuolia välittömästi sitovaksi. Osapuolten käyttäytyminen on toisin sanoen syrjäyttänyt sopimustekstin sisällön. Jos katsottaisiin, että näin ei voisi tapahtua, olisivat viimeistään ajan kuluminen ja osapuolten molemminpuolinen passiivisuus poistaneet oikeuden vedota pätemättömyyteen lainvoimaisuuden puuttumisesta johtuen. Osapuolet ovat tähän asti luottaneet sopimuksen molemminpuoliseen sitovuuteen. Sopimuksen voimassaoloon ja sitovuuteen ei ole täytäntöönpanon ja sopimuksen noudattamisen aikana tehty mitään varaumia. (KKO 6.9.2007 nro 1857).

   Takaisinperintään ryhtyminen merkitsee sopimusrikkomusta kaupungin taholta ja loukkaa samalla Kettusen kuntalain mukaista oikeutta pysyä kunnanjohtajan virassa tilanteessa, jossa erorahan maksaminen oli irtisanoutumisen edellytys. Korkein hallinto-oikeushan on todennut, että Kettusen irtisanomiselle ei ole ollut kuntalain 25 §:n mukaista perustetta.

   Kettunen on edellyttänyt erorahan maksamista irtisanoutumisensa ehdoksi. Mahdollinen erorahan takaisinvaatiminen saattaisi oikeuttaa hänet riitauttamaan itse irtisanoutumisenkin. Huonoimmassa tapauksessa kaupunki maksaisi Kettuselle korvausta sopimuksenmukaista määrää huomattavasti enemmän.

  Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälä 273 kokonaan


  Suuri erorahanumero. Nettisanomat tiistaina 2008-07-01. Lue!
  Kaamea kertomus kusetuksesta: Kettunen kusetti kaupunkia. Kaupunki kusetti Kettusta. Keskisuomalainen kusetti kansaa. Lue pääkirjoitus! Tulikin kertomus Kettusesta. Lue!


  Muutosta. 
  Luvut nyt löytyneestä selvityksestä: "Laukaasta, Laukaaseen" (1989-1994). Lue!
  Ylärivi: Muuton tärkein yksittäinen syy.
  Alarivi:
  Muuton kolmen tärkeimmän syyn joukossa. 
  Perhe.
  Lähtömuutto 35 %, tulomuutto 30 %
  Lähtömuutto 50 %, tulomuutto 45 %
  Työ.
  Lähtömuutto 30 %, tulomuutto 20 %
  Lähtömuutto 60 %, tulomuutto 40 %
  Opiskelu.
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 1 %
  Lähtömuutto 10 %, tulomuutto 1 %
  Asunto.
  Lähtömuutto 15 %, tulomuutto 20 %
  Lähtömuutto 45 %, tulomuutto 60 %
  Tontti.
  Lähtömuutto   1 %, tulomuutto   5 %
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 20 %
  Asuinympäristö.
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 10 %
  Lähtömuutto 25 %, tulomuutto 60 %
  Vapaa-ajan vietto.
  Lähtömuutto   2 %, tulomuutto   1 %
  Lähtömuutto 30 %, tulomuutto 15 %
  Halu palata kotiseudulle.
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 10 %
  Lähtömuutto 15 %, tulomuutto 20 %
  Muu.
  Lähtömuutto   3 %, tulomuutto   2 %
  Lähtömuutto 10 %, tulomuutto   5 %
  Selvitys: Laukaasta, Laukaaseen. Laukaan muuttoliike 1989- 1994. Pertti Manninen. Laukaan kunta 1995. (746 lähtömuuttajan ja 575 tulomuuttajan muuton syyt.) Lue!
  "Halu parantaa seurustelusuhdetta!" (Nainen 30, Laukaasta 1990) -  "Avioliitto sen verran kaukaa olevan miehen kanssa." (Nainen 30, Laukaasta 1990) - "Mies vaihtui, uusi asui  Helsingissä." (Nainen 30, Laukaasta 1992) - "Tällä ajalla on pakko koittaa pitää työpaikasta kiinni." (Nainen 23, Laukaasta 1993) - "Muutin siihen missä puoliso asui, siis ei valintaa!" (Nainen 23, Laukaasta  1992) - "Halu kokeilla omia/yhteisiä siipiä." (Nainen 23, Laukaasta 1992) - "Rauhallinen ympäristö, työssä kiire." (Mies 30, Laukaaseen 1993) - "Sattui löytymään se maailman paras paikka." (Nainen 40, Laukaaseen 1993)

  "Laukaasta, Laukaaseen". Laukaan muuttoliike 1989- 1994.  Sisällysluettelo - Kuvat tekstisivuista
  746 lähtömuuttajan ja 575 tulomuuttajan muuton syyt  
  Pertti Manninen  Laukaan kunta 1995.
   Netti 2008Kyselylomake lähtömuuttajilleKyselylomake tulomuuttajille

  Nettisanomat torstai 2007-07-19  N:o 678.

  Hunttalan Matin ohjaajat Katri ja Jan Nyquist hymyilevät onnellisina upean näytöksen jälkeen. Kuvia!


  Nettisanomat   Sunnuntai 2008-01-13. Kuvia 2008.


  Lintu pysäkillä. Ma 2008-01-07.


  Tyttö vauhdilla. Ma 2008-01-07.


  Marski jalustalla. Ma 2008-01-07.


  Räntäsade päivällä. Pe 2008-01-11.


  Ilmoitukset 
  Arkisto

  Opeta lapsi uimaan!
  Sananvapaus kauppatavarana

  "Elokuvalipulla kohtuuton hinta"
  Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Väitepäätös

    N:o 707. Tiistai 2008-01-01

  edellinen  seuraava UUSIN - Onnellista vuotta 2008! - Rochefortin tytöt - Crack! Snap! Futz! -

  BONNE ANNEE 2008

  Heti vuoden vaihduttua ja tanssin loputtua, klo 00.05 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2008-01-01 klo 01.05.

  Onnellista vuotta 2008!


  Nettisanomat. Sunnuntai 2008-08-31 - N:o 844. (korjattu 2008-09-07).  Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä

  Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivut 2008-08-31, nettiin 2008-08-31 linkkejä 2008-09-04.

  2008/08/31 - Nettisanomat Kuva: Kolme joutsenta -  Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä - Keskisuomalainen 1999. - IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali 50-90 %! - Praha 21. elokuuta 1968.- Peking 21. elokuuta 2008. Kuvat - Spotakova Tshekki 71,42 -  Abakumova Venäjä 70,78  - Bolt 19.30 WR. Beijing 2008. Kuva - Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!  - Bisquit Fossiilienegiaa Paavo Lipponen - Bisquit. Läheltä pitäen. Lue!  Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri. -   Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio:   Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  -  Wahlroos oligark -   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen - Partek. And, so what! -  Verojärjestelmä suosii rikkaita. Kalle Isokallio. HBl Staffan Bruun - Wen Jiabao - Jyrki Katainen. Laskutaito - Suomalainen oligarkia. Björn Wahlroos - Ilkka, Niko ja Hanna Herlin - - Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen - TV-kanavat joita Suomi katselee. Kanavien katseluosuudet 2008 (tammikuu-kesäkuu).  - Veri - Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945). - Hiroshiman vuosipäivä 06.08 - Nagasakin vuosipäivä 09.08 -  - Pekka Kettunen kostaa ja näyttelee. Pääkirjoitus - Trial by newspaper. Keskisuomalainen - Henna Virkkunen, Timo Fredrikson, Alpo Rusi, Annaliisa Lehtinen, Vesa Laukkanen, Riitta Tynjä, Erkki Laatikainen - HBL ledare: Att sprätta eller inte sprätta - Jyrki Katainen  - Väärää tietoa verotuksesta - Veronmaksajat - Jaana Kurjenoja -  Astrid Lindgren - Ronja Ryövärintytär - Tage Danielsson -  Karadzic 'to defend himself' at Hague -  Radovan Karadzic: The long road to captivity. Kuva - Muutosta. Muuton tärkein yksittäinen syy.  Muuttokuvat muuttopäivinä 2008.  - Laukaasta, Laukaaseen. Laukaan muuttoliike 1989- 1994. Pertti Manninen. Laukaan kunta 1995.    - TV-kanavat joita Suomi katsoo. -  Bolt 9.69 kuva - Nettisanomat sunnuntaina 31.08.2008 - etusivu -  kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo. - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat

   


  2008-08-31   Sunnuntai  (843)
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu
  Nettisanomat 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Russia - Georgia - South Ossetia  Links

  IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali 50-90 %!

  Kuva: "Päätoimittaja Erkki Laatikainen naureskelee Helsingin medialle." Isonna!
  Pääkirjoitus: Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n)  kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ... Lue!
  Kolme joutsenta aamun sarastaessa ...

  Kolme joutsenta aamun sarastaessa ...  Kolme joutsenta aamun sarastaessa lepolahdellaan hiljakseen lipumassa välillä äänekkäästikin. Ensin vanhemmat ja sitten lapsi. Kuvien ottojärjestys: 1) Keskimmäinen, 2) vasen ja 3) oikea. Kuvat Pertti Manninen tänään sunnuntaina elokuun viimeisenä päivänä 2008-08-31 minuutin välein klo 06:52, 06:53 ja 06:54 kuvaten joutsenten rauhallisen verkkaista lipumista hiukan väreilevällä järvellä aamun ensimmäisten auringon säteiden melkein yltäessä vastarannalle. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi. Isonna!

  Liite

  Nettisanomat 2004-04-25
  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

  SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

  Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

  Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

  Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

  Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 25.03.2004.

  PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

  Sama.

  Ja varmemmaksi vakuudeksi nettisanomat.com tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

  Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
  11.3.2003. Ilta-Sanomat.
  11.3.2003. Iltalehti.

  12.3.2003. Ilta-Sanomat.
  12.3.2003. Iltalehti.
  8.5.2003. Ilta-Sanomat.
  Uusia!

  Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

  Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.

  ´

  Nettisanomat sunnuntaina 2008-08-31.

  Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa (2003-2008) päätyen Turvevoimalan rakentamiseen (2008), joka on pomminvarma sijoitus mukanaolijoille, vaikka se osoittautuisikin fiaskoksi, koska kaupungin asukkaathan sen lopulta kuitenkin maksavat sähkönhinnoissaan jatkuen eläkepäivillä Konserttitalon rakentamiseen Jyväskylä-paviljongin ankeaan ympäristöön kun ensin oli saatu purettua vanha Funkkis-huoltoasema konserttitalolle aluksi suunnitellulta arvokkaalta paikalta kaupungin sydämessä ja vapautettua tämä Vapaudenkadun tontti sitten liike-elämän tarpeisiin uhohtamatta kuitenkaan Laatikaisen upeaa puolueettomuuspolitiikan puolustamista osoittaessaan liittotumispolitiikan NATO-intoilijoiden vaarallisuuden Suomen kansalle.

  Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.
  2008-08-31.

  PS. Edellä oleva oli pääkirjoituksen otsikko ja itse pääkirjoitus muodostuu Nettisanomissa julkaistujen kirjoitusten linkeistä Laatikaiseen ja Keskisuomalaiseen sekä joihinkin asioihin jotka lehti on jättänyt kertomatta lukijoilleen, vuodesta 1999 lähtien! Sama.


   Keskisuomalainen 1999.

  Kettunen ralliradan takuumiehenä
  http://www.nettisanomat.com/1999/07/28/netti2007.htm#kettunen

  Sippulanniemi aidataan golffareille
  http://www.nettisanomat.com/1999/07/28/netti2007.htm#sippulanniemi

  Professori Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa
  http://www.nettisanomat.com/1999/08/05/netti0408.htm#hur2eka

  Jaakko Pehkonen: Mistä töitä pitkäaikaistyöttömille?
  http://www.nettisanomat.com/1999/08/05/netti0408.htm#pehkosenjuttu

  Opettajat määräävät koulujen lomat
  http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htm#opettaj

  Laajavuoren rallirataa harkittava viileästi
  http://www.nettisanomat.com/1999/08/19/netti1708.htm#muutlehde

  Jyväskylän MM-rallin osanottajat nuotittivat reittejään alkuviikolla
  http://www.nettisanomat.com/1999/08/19/netti1708.htm#muutlehde

  "Hän silppuuntui löyhkäävään broileripolitrukkiuteen"
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/02/netti0109.htm#laatikaine

  "Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen vauhdissa
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/09/netti0709.htm

  Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/09/netti0709.htm#lehtituomarin

  "Ihmisten riitely halvaannutti kunnan".
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/09/netti0709.htm#ihmiste

  Ralliturmaa vähätellään
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/09/netti0709.htm#ralliturma

  Jyväskylän kaupunkikuva köyhtymässä. Ennennäkemätön uuden rakentaminen ei säästä vanhaa!
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/16/n997kaupunkikuva.htm

  Tuleeko rikollinen teko hyväksyttäväksi, jos se tuottaa hyötyä työnantajalle? Keskisuomalaiset lehdet arveluttavalla tiellä.
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/16/n997rikollinen%20teko.htm

  Demokratia karttaa Suomen Liikunta ja Urheilua. Puheenjohtaja Kyösti Vesterinen vauhdissa.
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/23/n998demokratia.htm

  Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle.
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/23/n998jyvaskylan.htm

  Keskisuomalainen omistajiensa vanki? Keskisuomalainen on nykyisin omituisessa kantaaottamattomassa tilassa.
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/23/n998keskisuomalainen.htm

  Jyväskylän kaupunki kiristämässä opiskelija-asumista?
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999jyvasopiskas.htm

  Farssi 2. Laajavuoren rallirata.Jyväskylän tekninen lautakunta pyytää lääninoikeutta hylkäämään aiemmin tekemänsä päätöksen.
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999farssi2laaja.htm

  Ralliturma oli tapaturma? Kukaan ei ole laiminlyönyt mitään, vaikka ambulanssia ei päästetty tapahtumapaikalle 12.5 metrin päästä radasta!
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999ralliturma.htm

  Aletontti Samppa Lajuselle - Karhunpalvelus?
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999aletontti.htm

  Ryhtyikö Jyväskylän sosialidemokraattinen yhdistys pörssikeinottelijaksi kansanedustaja Kalevi Olinin johdolla?
  http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999ryhtyiko.htm

  Energiapeli: Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu." Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on epäonnistunut pari kertaa bisneshankkeissaan surkeasti.
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/07/n9910kettunen.htm

  Professori Pehkonen ei jätä pitkäaikaistyöttömiä rauhaan. Työttömien syyllistäminen jatkuu. "Työttömyysturva on nykymuodossaan liian passiivinen".
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/07/n9910tyottomien.htm

  Pipatin piina jatkuu. Pappilanvuoren Lämpö Oy:n yhteydessä tapahtuneet epäselvyydet tutkitaan Vaasan hovioikeudessa
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/14/n9911syytteet.htm

  Sotkeeko Vattenfall Keski-Suomen sähkökauppakuviot? Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ajama Jyväskylän Energian tämänkertainen häivyttämissuunnitelma sai mutkan matkaansa.
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/14/n9911raha.htm

  Liinos ei tuonut pikavoittoja. Jyväskyläläisen ohjelmistotalo Liinoksen kurssi putosi toisena noteerauspäivänä listautumismyynnin lähtöhintaan.
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/14/n9911raha.htm

  Mitä Pehkonen oikein sanoi?
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/14/n9911muualta.htm#mitapehkonen

  Käsitteet sekaisin: Rikesakko - Sakko - Maksimisakko. Keskisuomalainen on huolestunut, kun joku ökyrikas Tampereelta on tuomittu yli 30 000 markan sakkoon ...
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/21/n9912muualta.htm#kasitteet

  Keskisuomalaisen pääkirjoitus 18.10.1999: "Nuoret eivät halua joutilaisuutta"
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/21/n9912muualta.htm

  Kommentti Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen kirjoitukseen keskisuomalaisessa sunnuntain lokakuun 17. päivänä 1999: "Hyvinvointivaltion ihanteet - romuako?"
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/21/n9912muualta.htm

  Vuorineuvos Muhonen sotkemassa Keski-Suomen Valon myyntiä tarjouskilpailun jälkeen! Energian umpisolmu Keski-Suomessa. Keski-Suomen Valo Oy, iso maakunnallinen sähköyhtiö on myynnissä. Kunnille on tulossa jättipotti selvää rahaa
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913raha.htm

  Paviljongin johtaja sai potkut
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913ks1.htm

  Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari. Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913ks1.htm

  Jyväskylä.Yliopiston rehtori Sallinen Harjua nirhoamassa.
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913ks2.htm

  Mäki-Matin perhepuisto ja demokratia: "Eikö Jyväskylä osaa säilyttää mitään vanhaa?"
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913ks2.htm

  Kenen keskisuomalainen? Mäki-Matin perhepuiston ja Harjun nirhaamiseen Keskisuomalaisella ei ole mitään kantaa, ellei sellaiseksi lueta asukkaiden lähettämiä lukijakirjoituksia.
  http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913ks2.htm#kenenkeski

  Keski-Suomen Valo: Salainen sopimus vain viuhahti Jyväskylän kaupunginhallituksen kokouksessa!
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm

  Keski-Suomen Valo: "Hyväntahtoisuus" voimissaan? Jyväskylän kaupungin päättäjien tekemän salaisen sopimuksen sisällöstä osa paljastui. K-S Viikko 4.11.99.
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm

  Keski-Suomen Valo: Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Matti Ojala vakuuttaa: "Salainen sopimus ei vaaranna Jyväskylän Energian itsenäisyyttä."
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm#keskisuomen

  Jyväskylä-Paviljonki: "Riskit sosialisoitu - voitot yksityistetty!"
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915jyvaskylapaviljonki.htm

  Paviljongin murheet. "Viime päivinä on esillä ollut Jyväskylän Paviljongin heikentynyt taloudellinen tilanne ja johtajavaihdos. Tiedossa on mojova miljoonien suuruinen lisälasku kaupungille, jotta vaikeuksista selvittäisiin."
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm#paviljong

  Radio Keski-Suomi keskiviikkona 10.11.00 klo 9.50: Hjalliksen oppipoika Petri Mäkinen: "Toimitusjohtaja vastaa johdosta, edunvalvonnasta, strategiasta ja linjanvedosta ja markkinoinnista ...
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915jyvaskylapaviljonki.htm#radio

  Sundqvist- juttu. Arsenal-Sillan Matinlassi syytettyjen penkille?
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/18/n9916yleiset.htm

  VARJOJA Jyväskylän areenassa. Pekka Kettunen vai Erkki Ikonen?
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/18/n9916paviljonki.htm

  "Flexhibition luo toteutuessaan uudelleen koko messukeskuksen. "Vielä ei ole kuitenkaan päätetty edes tarvitaanko tällaista hallia".
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/18/n9916paviljonki.htm

  JYP:n Pajala: Jääkiekko voisi täyttää ehkä vain kymmenen prosenttia areenan kapasiteetista.
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/18/n9916paviljonki.htm#jypn

  Syyttäjä valittaa Sundqvist- päätöksestä. Keskisuomalainen 16.11.99
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/25/n9917uutiset.htm

  Poliisi ministeripostilla. Keskisuomalainen
  http://www.nettisanomat.com/1999/11/25/n9917uutiset.htm

  Romut pois paviljongin edestä! "Taivaallisen rahan aukiolle" johdattava rakennus on juuri purettu autojen paikoitusalueeksi. Myös Tanssisali Lutakko ja Työttömien yhdistyksen talo odottavat purkajiaan Jyväskylän paviljongin edustavuutta lisäämään.
  http://www.nettisanomat.com/1999/12/02/n9918etusivu.htm

  Viikon kuva: "Romut pois paviljongin edestä! "
  http://www.nettisanomat.com/galleria/uudet/1999/viikonkuvat/n9918viikonkuva.htm

  Muut lehdet: Keskisuomalainen Erkki Laatikainen Lauantaina 27.11.99. Paviljonki on, pysyy ja nousee. Runsaalla 60 miljoonalla markalla rakennettu Jyväskylän Paviljonki puhuttaa, ei ehkä suurta kansaa vaan enemmänkin poliitikkoja ...
  http://www.nettisanomat.com/1999/12/02/n9918jyvpaviljonki.htm

  Muut Lehdet: Keski-Suomen viikko 25.11.99 torstaina Viikko Nyt. Uusi toimitusjohtaja Petri Mäkinen: Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja
  http://www.nettisanomat.com/1999/12/02/n9918jyvpaviljonki.htm

  Viikon kuvakysymys: Mikä liikaa? Vasemmalta: Jyväskylä Paviljonki, Tanssisali Lutakko, Työttömien yhdistyksen talo. Kuvannut Pertti Manninen kesällä 1999.
  http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920etusivu.htm

   Keskisuomalainen 1999.

  Laatikainen ja Keskisuomalainen. Tulossa!  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007 2008  Sivun alkuun!

   

   

  2012-05-02: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

   

   


  POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
  Koko vuosi 2008: Linkit tarkistettu ja korjattu keskiviikkona 17.02.2016.
  Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016.
  Sivuilla, joilla on ollut teksti "(151poistettu 24.02.2016)" on teksti korvattu tekstillä "viittauksia tekaistuihin laskuihin" torstaina 13.05.2021.