POISTOT (HO 19.11.2015)

1999 syyskuu

valokuvagalleria
hakemisto
kaikki aiemmat
nettisanomat.com 1999/05
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin
Colliet & Tollerit
Kennel Hulivilin

Lipposen ja Niinistön salainen pullautussopimus: ensin Ahtisaari, sitten Uosukainen! lue lisää! Myös Nettisanomat 29.7.99

  tietoa - kuvia - linkkejä
Laatikainen:
"Hän silppuuntui löyhkäävään broileripolitrukkiuteen"
lue! Nettikysymys:
torstaina syyskuun 2. päivänä 1999
1999/5
nettisanomat.com joka torstai
sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999
 
Laajavuoren
rallirata tarpeellinen?

Hakemisto >

Kuvagalleria >

 


Kyllä
Ei
Mielestäni...

lue lisää! Soitellen sotahan: tuho, jonka tahdoimme? lue lisää!
Nato ei tee virhearvioita!
lue lisää!
Koiviston huoli pommituksista myöhä-syntyistä
lue lisää!
Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi?
lue lisää!
Ministeri Enestam ymmärtää ampujia
lue lisää!

kuva: pertti manninen
Maanjäristys - tuho, jota emme tahtoneet lue lisää!
Kuvat Helsinki 57-sarjasta "Iso-Britannian laivastovierailu Helsinkiin syksyllä 1957". Kuvannut Pertti Manninen.
katso koko
sarja!
Nettisanoma lukijalta
lue!
Lapselle on taattava hänen hyvinvoinnilleen välttämätön suojelu ja huolenpito.
  (YK:n lapsenoikeuksien julistuksen 3. artiklan 2. pykälän tiivistelmä)
 
Kirjoita mielipiteesi!   ilmoitustila ja nettisivut edullisesti!   Tapaamiset

Nettisanoma lukijalta

1

Rallin vastustajia on marginaalinen määrä, joten tämäkin lehti voisi tuoda myös suuren yleisön mielipiteen esille, eikä yrittäisi paukuttaa omaa outoa vastustustaan mielipiteettömien mieliin.
Totuus on, että ei Jyväskylää isolla jiillä ilman rallia.
Kaitsu

2

Pane se sokoksella keimailleen nätin tytön kuva lehteen tosi isona suurennoksena!

Veikko

Kirjoita mielipiteesi!
Kirjoita mielipiteesi!
Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi!
Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi!Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi! Kirjoita mielipiteesi!
    etusivulle!

Kuvagalleria

Elämä yhdessä kuvassa:
Rullapoika

Moto Guzzi, tyttö ja puhelin

Uusia kuvia Puhkupilleistä!

Puhkupillit

Jaska Jokunen

Vanhat kuvat
kuva: pertti manninen
1957 helsinki

Tapaamiset:

Torstaisin töiden jälkeen Hemigwayssä...


Tietoa eri aloilta:

Tyylipohja
CSS1 tyylimäärittely antaa uusia mahdollisuuksia HTML-sivujen suunnittelijoille.

Tyylipohjan avulla pystytään määrittelemään sivun tarkka ulkoasu.

Tyylipohja-opas >

(www.mbnet.fi/~petepe)

    Colliet & Tollerit
Kennel Hulivilin

etusivulle!

Tämän Nettisanoman suunnitteli, toimitti ja kirjoitti jutut sekä valokuvasi Pertti Manninen.

 

Lipposen ja Niinistön salainen pullautussopimus: ensin Ahtisaari, sitten Uosukainen!
I

Presidenttipelin häikäilemätön juonittelu on saavuttanut erään välitavoitteensa: Ahtisaari ja Uosukainen on pudotettu kisasta!

Pääministeri Paavo Lipposen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistön salaisen sopimuksen toteutumistapa on häikäilemättömyydessään vertaansa vailla: Ensin presidentti Martti Ahtisaari pullautettiin pois pelistä Lipposen ja kumppaneiden laskelmoidulla juonittelulla ja SDP:n marionettiehdokkaaksi asetettiin ulkoministeri Tarja Halonen.

Nyt ministeri Niinistö ja apulaiset, Kuopiosta kutsuttu ministeri Kari Häkämies ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kestojuonittelija Ben Zyskowisc, pistivät eduskunnan puhemies Riitta Uosukaisen polvilleen armoa anelemaan olemassaoloaan.

Kyllä Kymppikerroksen hurmoksessa oli hauskaa sinä iltana!
(Nettisanomat ma 31.8.99 pm)

I
I

I
I
I
Niin, toimitukseen tulleen sopimuksen mukaan Niinistöstä tehdään presidentti ja Lipponen jatkaa pääministerinä eläkeikään saakka. I
Lue myös Nettisanomat 29.7.99, jossa sopimus paljastetaan ensimmäisen kerran! etusivulle!

Muut lehdet. Päätoimittaja Erkki Laatikainen Keskisuomalaisessa la 28.8.99:  
"Hän silppuuntui löyhkäävään broileripolitrukkiuteen"  
"Kokoomuksen miehet eivät hyväksyneet eduskunnan puhemies Riitta Uosukaisen suosiota, vaan häntä alettiin nyhtää vähättelyillä alas. Kokoomusjuurinen Iltalehti on esiintynyt nälkäisenä eikä erkkolainen Ilta-Sanomat ole ilkeyden apostoleineen jäänyt jälkeen."
...

"Riitta Uosukaisen kieltäytymisen ehdokkuudesta ymmärtää, sillä jos kokoomus olisi johdonmukaisesti tukenut Uosukaista, hän olisi vankka vaihtoehto tasavallan presidentiksi: Nyt hän silppuuntui löyhkäävään broileripolitrukkiuteen."
...
"Niinpä voi epäillä, että Niinistö on pohjimmiltaan halunnut puhemiehen tylyn sivuunpolkemisen: Apupojat ovat ampuneet tukea innokkaina."
I
I
I
I
Muut lehdet. Päätoimittaja Erkki Laatikainen Keskisuomalaisessa la 28.8.99 etusivulle!

Soitellen sotahan: tuho, jonka tahdoimme?kuva: pertti manninen 1957 helsinki

Yhden totuuden julistajat ovat takoneet päähämme, että pommittaminen ja tappaminen olivat ainoat keinot lopettaa tappaminen. Niinpä maailman poliisi USA:n johdolla ryhdyttiin tositoimiin: laittamaan Serbiaa ja Kosovoa järjestykseen väkivaltaisesti.

Tuho oli hirvittävä ja niinkuin aina siviiliväestö kärsii eniten niin itse sodassa kuin sen jälkeenkin.

Suomi oli innokkaimpien joukossa hyväksymään sotatoimet Iso-Britannian pääministeri Tony Blairin toimiessa eurooppalaisena ylipäällikkönä. Pieni maakaan ei enää luottanut YK:n mahdollisuuksiin vaan Euro-hurmassaan tunsi olevansa oikeassa leirissä oikeiden haukkojen joukossa.

Mukana olossa ovat vastuussa Suomen ulkopolitiikasta vastaavat presidentti Martti Ahtisaari, pääministeri Paavo Lipponen ja ulkoministeri Tarja Halonen sekä koko maan hallitus ja hallituksessa edustetut puolueet.

Ratkaisiko operaatio ongelman? Halusimmeko me rauhaa rakastavat ihmiset tällaista ratkaisua? Olemmeko jo vähemmistössä vai ovatko johtajamme sokaisseet meidät uskomaan yhtä ainoaa totuutta?
(Nettisanomat ma 31.8.99 pm)

 
 
 
 
Pertti Manninen
Lue myös: Nato ei tee virhearvioita! lue! Koiviston huoli pommituksista myöhäsyntyistä lue! Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? lue! etusivulle!
Kuvat Helsinki 57-sarjasta "Iso-Britannian laivastovierailu Helsinkiin syksyllä 1957". Kuvannut Pertti Manninen.katso koko
sarja!

 

Nato ei tee virhearvioita! Koiviston huoli pommituksista myöhäsyntyistä

Yhtenä selityksenä tuhon suuruuteen on hoettu väitettä, että Nato arvioi väärin iskujensa tehon. Sotilasliitto, jolle annetaan lupa käyttää ja testata aseistustaan ei koskaan tee virhearviota. Se tietenkin hykertelee saadessaan suorittaa tehtävää, jota varten se on perustettukin: tuhota, tuhota ja taas tuhota. Nimessä mainittu "puolustaminen" on tietenkin pelkkä bluffia, hienostelua niinkuin sekin entä sotaministerin nimi on aikojen saatossa muutettu puolustusministeriksi!

Serbian presidentti Slobovan Milosevitsin vastaisku: Kosovan tyhjentäminen ei voinut tulla kenellekään yllätyksenä.

Kun sotatoimiin on ryhdytty, niin sotaa myös sitten kanssa käydään!

(Nettisanomat ma 31.8.99 pm)

Presidentti Mauno Koivistolla on tietenkin syytä huoleen: hän on itse henkilökohtaisesti päättänyt luvasta tappaa, tuhota ja pommittaa Irakia 10 vuotta sitten. Hän päätti Suomen kannasta YK:n turvallisuusneuvoston sotatoimiin ryhtymisestä, kun sitä häneltä USA:n presidentti "armollisesti" aneli. Oli varmaan hienoa olla oikeassa seurassa!

Nekin tuhot olivat hirmuisia, joista siviiliväestö vieläkin kärsii.
(Nettisanomat ma 31.8.99 pm)

Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi?

Sotaan osallistumisen hurman jälkeen Suomen päättäjät ja ylipäälliköt, vanhat äijät, ovat muuttamassa lakeja niin, että suomalaisia nuoria miehiä voitaisiin pakottaa suorasti tai epäsuorasti kaukaisille sotatantereille.


Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? (Nettisanomat ma 31.8.99 pm)

Pertti Manninen

Lue myös:
Ministeri Enestam ymmärtää ampujia
lue lisää!
 
Kuvat Helsinki 57-sarjasta "Iso-Britannian laivastovierailu Helsinkiin syksyllä 1957". Kuvannut Pertti Manninen.katso koko
sarja!

 

Ministeri Enestam ymmärtää ampujia!
kuva: pertti manninen 1957 helsinki
 

Tässä raadollisessa maailmassa ei ministeri Jan-Erik Enestamin eräs lausunto televisiossa herättänyt aikanaan kovinkaan suurta huomiota. Lausunnossaan hän ilmoitti ymmärtävänsä turkistarhaajaa, joka räiski haulikolla selkään pakenevia tihutyöntekijöitä.

Tiedotusvälineetkin keskittyivät itse tapahtumaan, eivätkä ministerin lausuntoon. Jossain ohimennen mainittiin, että haulikin voi tappaa pahaan paikkaan osuessaan.

Ministeri siis ymmärsi pikaisen kenttätuomion langettajaa!

Uusissa puheissaan nykyinen puolustusministeri Enestam on innokkaimpia Suomen Natoon viejiä.

Vaalien alla kysyttäessä, onko hän puoltamassa Suomen Natoon liittymistä tämän vaalikauden, siis neljän lähivuoden aikana, hän ilmoitti silmät säihkyen, että Natoon mennään heti kun se on Suomen etujen mukaista!

Hänhän on itse päättämässä näistä Suomen eduista, eikä hän enää ikämiehenä joudu varmaankaan mihinkään taistelutehtäviin, esikuntiin hän tuntee olevansa sopiva.
(Nettisanomat ma 31.8.99 pm)

 
   
Kuvat Helsinki 57-sarjasta "Iso-Britannian laivastovierailu Helsinkiin syksyllä 1957". Kuvannut Pertti Manninen.katso koko
sarja!

  Maanjäristys - tuho, jota emme tahtoneet  

 

Pommitukset, jotka saavat aikaan samanlaisen tuhon kuin nyt Turkin maanjäristyksessä, ovat aika irvokkaita. Ne on ihminen tahtonut ja niihin ihminen on luvan antanut ja ne on ihminen tehnyt.

Vaikka tiedämmekin mannerlaattojen liikkuvan ja järistysten aika ajoin tulevan olemme niiden sattuessa aina järkyttyneitä. Tahdomme auttaa tuhon uhreja ja ehkä myös hiukan tuntea surun ja kärsimyksen.

Olemme tietenkin tässä uutistulvassa aika voimattomia vastustamaan turtumista ja välinpitämättömyyttä. Onhan meillä omassakin elämässämme surua ja murhetta, kellä pienempää, kellä suurempaa. Tahtomaamme tai tahtomattomaamme. (Nettisanomat ma 31.8.99 pm)

 
    Pertti Manninen  

 

 

Nettisanomat 99/5 Hakusanoja    

Ahtisaari Martti tasavallan presidentti
Uosukainen Riitta eduskunnan puhemies
Lipponen Paavo pääministeri
Niinistö Sauli valtiovarainministeri ministeri
Halonen Tarja ulkoasiainministeri ulkoministeri ministeri
Zyskowics Ben kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Häkämies Kari sisäasiainministeri sisäministeri ministeri
Laatikainen Erkki päätoimittaja Keskisuomalainen
Blair Tony pääministeri Iso-Britannia Englanti
Milosevits Slobodan presidentti Serbia
Koivisto Mauno presidentti
Enestam Jan-Erik puolustusministeri ministeri

Henkilöt  
     

Jyväskylä Laajavuori
Helsinki 1957
Balkan
Serbia
Kosovo
Suomi
Turkki

Paikat  

 

   

presidenttipeli
sota
Nato
laivastovierailu Royal Navy Helsini 1957 kuva kuvat kuvia
maanjäristys

Asiat ja kuvat  

etusivulle!

Sivun valmisti Pertti Manninen 02.09.99
copyright Nettisanomat 99/5
 

sivun alkuun!

sivun levennys ja fontit torstaina 2008-02-28

otsikko ja navigointi 15.12.2000

kansinetti0109 koivistonhuoli laatikainensilppuuntui lipponenniinisto lukijalta
maanjaristys ministerienestam natoeitee netti0109 poikasibalkanille
soitellensotahan       11.03.02

POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 1999: Linkit tarkistettu ja korjattu lauantaina13.02.2016.