POISTOT (HO 19.11.2015)

Tältä sivulta on poistettu asianosaisen nimi, ammatti ja työpaikka.
2011-11-22 Pertti Manninen, vastaava toimittaja.


Edellinen - Seuraava - Nettisanomat keskiviikko 2010-03-17 - N:o 1112 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


N:o
1112
etusivu

Keskiviikko
2010-03-17
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue!Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia.

Perjantai 2010-03-12 klo 18:47.
Ruotsin TV4 on lähettänyt koko päivän suoraa Dohan MM-kilpailuista. Jossain vaiheessa ryhdyn seuraamaan niitä. Lopuksi esitetään katsaus päivän tapahtumista. Vuosia maailman paras seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva on pudottanut juuri 2 kertaa karsintakilpailussa aloituskorkeudestaan 455. Hän siirtyy pyytämään katsomon reunalta apua valmentajaltaan, joka antaa muutakin kuin teknisiä neuvoja. Näin kommentoivat reportterit asiaa kun valmentaja hivelee valmennettavansa käsiä.
18:48
Kolmannella yrityksellä rima jää paikoilleen ja urkeilija hymyilee, ei itke.
18:52
Kisojen avajaiset alkavat vasta ensimmäisen kilpailupäivän päättyessä, joista TV4 lähettää hetken kuvia.
Kuvat Pertti Manninen

Perjantai 2010-03-12 klo 19.10
MTV3:n Seitsemän uutisissa Supon apulaispäällikkö Petri Knape on Korkeimman hallinto-oikeuden istunnossa selostamassa sitä, miksi Supo ei julkaise Nelosen toimittaja Susanne Reinbothin pyynnöstä huolimatta, asiakirjojen julkisuus, Tiitisen listan sisältöä. Aikaisemmin Ilta-Sanomat on vihjannut vuosia sitten siellä mahdollisesti olevan Ulf Sundqvistin ja Matti Ahteen nimet. Paavo Lipponenkin voi olla mukana joukossa, ainakin siitä päätellen, että Sdp:n Mauno Koivisto on sen piilottanut aikoinaan Supon kassakaappiin. Knape ei anna lehdistölle lausuntoja, koska asia on KHO:n päätettävissä muutaman kuukauden kuluessa.
Kuvat Pertti Manninen

Lauantai 2010-03-13 klo 11:29
TV1 lähettää suoraa kuvaa Säätytalolta Helsingistä. jossa pidetään parhaillaan Talvisodan päättymisen 70-vuotispäivänä juhlatilaisuutta. Puhujana näyttää olevan Ohto Mannisen näköinen mies, toivottavasti näkökuva on oikea. Talo ja sali on remontoitu komeaksi. Aikoinaan ennen remonttia pidimme siellä useita työpaikan kokouksia kun pomolla, Tieteellisten kirjastojen atk-yksikön johtajalla, Seppo Vuorisella, oli silmää käyttää hyväkseen vanhoja arvokkaita tiloja. Täällä muuten pidettiin myös sotasyyllisyysoikeudenkäynti, joiden tuomioiden purkamista nyt vaaditaan tai ainakin esitetään. Pääministeri Martti Vanhasen mielestä kunniaa ei tarvitse palauttaa, koska sitä ei koskaan ole poisotettukaan. Onhan sekin selitys, mutta väärä epäoikeudenmukainen tuomio jää sitten voimaan. Onko sekään oikein? Olen muuten puristanut yhden tuomitun kättä, kun vielä 60-luvun alussa Helsingin yliopiston rehtorina ollut Edvin Linkomies toivotti kaikki uudet ylioppilaat kädestä pitäen yliopistoon. Meillä piti olla puku päällä ja ravatit kaulassa ja anekdoottina kerrottakoon, että Reijo Laatunen ja Pentti Saaritsa tulivat villapaidoissa ja ylivahtimestari piilotti heidät joukon taakse. Isäni osallistui Talvisotaan, tuli takaisin ja jatkosodan aikana synnyin.
Kuvat Pertti Manninen

Lauantai 2010-03-13 klo 14:07
MTV3 Maxilta tulee suoraa F1-aika-ajoista. Nopeimmat ovat Vettel, Alonso ja Massa. Red Bull ja Ferrarit. Rasmus-kissan mielenkiinto on kohdistunut lumisessa maisemassa piipahtaviin lintuihin. Suomen Heikki Kovalainen ei pärjännyt kovin hyvin Lotus-tallissa. Kimi Räikkönen on rallissa ja yrittää päästä maaliin jossakin kisassa. Eurosportin jossain viikkomakasiinissa kaivattiin Kimiä, jos oikein ymmärsin.
Kuvat Pertti Manninen

Lauantai 2010-03-13 klo 15:47- 15:56
Ruotsin SVT1 lähettää suoraa Holmenkollenin 50-kympiltä, jossa loppuratkaisut ovat käsillä. Kuningas kannustaa ja norjalainen Northug on loppukirissä vahvempoi, Italian Piller Cottrer tulee toiseksi ja lähes koko matkan vetänyt Ranskan Vitoz kolmanneksi. Suomen hiitäjät jäivät minuutteja kärjestä, jos edes maaliin tulivat.
Kuvat Pertti Manninen

Lauantai 2010-03-13 klo 17:46- 19:14
Ruotsin TV4 näyttää Allsvenskanin ensimmäisen ottelun Kalmar- Göteborg. Kenttä on vielä ruskea, mutta aika siedettävä, kuoppiakin on. Lumet ovat kentän reunoilla ja järvi on aivan valkoinen. Ensimmäisen maalin tehnyttä haastatellaan ja kun hän tekee vielä toisenkin maalin niin kamera löytää isän IFK:n, Göteborg, fanikatsomosta. Isä on tietenkin onnellinen, mutta hämillään kavereiden onnitteluista. IFK voitti 3-0, toivottavasti meni oikein. Maalivahti torjui rankkarin hienosti heittäytyessään oikealle, pallon tullessa keskelle, johon hän kuitenkin lennosta pystyi huitaisemaan ylemmän kätensä.
Kuvat Pertti Manninen Iso kuva, lisäkuvat ja linkit!

Sunnuntai 2010-03-14 klo 18:05-18:32.
Ruotsin TV4 näyttää suoraa kuvaa Dohan MM-kilpailuista monta tuntia. Kolmiloikka on jännittävä. 5 kierroksen jälkeen toisena oleva, 17.50, Ranskan Teddy Tamgho valmistautuu hyppyynsä. Kisaa johtaa tässä vaiheessa Kuuban Yoandris Betanzos, 17.69. Tamgho ottaa hirmuisen kiihdytyksen, ponnistus osuu kohdalleen, ensimmäiset loikat näyttävät normaaleilta, kolmaskin tavanomaiselta melkein loppuun saakka, tulokseksi näyttää tulevan korkeintaan 17.60. Aivan loppuvaiheessa jo lähellä maata, vauhti on pysynyt lennokkaana, Tangho luikertaa ensin oikean jalkansa muutaman kymmenen senttiä eteenpäin ja saa vasemman vielä mukaan, niin, että hän töksähtää kasaan tasajalkaa, vauhti riittää siihen että hän kaataa kylkensä sivulle niin. ettei hyppy lyhene, vauhti riittää niin, että hän suorastaan hyppää pois alastulopaikalta juoksuradalle. Tv-toimittajat huomaavat heti maailmanennätysrajan ylittymisen. Tangho ryntää kentän reunalle odottamaan tulosta tajuten itsekin, että hyppy oli todella tosi pitkä. Tulos räjähtää ruutuun: 17.90. Ruotsin Christian Olssonin jaettu maailmanennätys jää historiaan. Olsson sijoittuu tässä kilpailussa neljänneksi hiukan loukattuaan jalkaansa. Kuubalaisella on vielä yritys käyttämättä. Ranskalainen juoksee ympäri kenttää ja katsomossa halataan. Naisten palkintojenjaon ajaksi Tamgho hiukan hiljentyy ja jatkaa sitten kirmailuaan. Kuubalainen ei paranna tulostaan. TV4:n haastattelussa Tamgho sanoo, että 29 sentin parannusta, ja kilpailun voittamista hän piti mahdollisena ja päätti yrittää hirmuista loikkaa. Tangho antaa vieressä hymyilevälle kuubalaiselle kiitoksensa kirittämisestä, eikä kuubalainenkan niin kovin surulliselta näyttänyt, olihan Tanghon hyppy kuitenkin 21 senttiä pitempi. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat suoraa, loput hypyn kelausta uudelleen ja uudelleen lähetyksen aikana.
Kuvat Pertti Manninen

Maanantai 2010-03-15 klo 10:24.
SUB Junior. Myyrä joka arkiaamu. Tässä jaksossa myyrä löytää matkaradion ja ihmettelee sitä. Tsekkiläinen lastensarja, Zdenek Miller, vuosi ehkä 1969. Kuvan nimeksi sopisi nykyaikaan sovitettuna. ”Mediamaksun ihmettelyä”.
Kuvat Pertti Manninen

Maanantai 2010-03-15 klo 10:24.
MTV3:ssa niin kuin muissakin kaupallisissa kanavissa on näitä tietokilpailuiksi naamioituneita arpajaisia, joihin mikään laki ei pure ja joihin ei mitään lakia saada aikaiseksi. Lainsäätäjän laiskuus ja avuttomuus on säälittävää, mutta tietenkin helppoa. Samaa sukua kuin pikavippitouhu köyhien ihmisten, miksei rikkaidenkin armotonta ryöstämistä, kun tähän vapaaseen markkinatalouteen kuuluu tyhmien höynäytys. Pikavipit saataisiin kuriin aivan yksinkertaisesti: Määriteltäisiin maksimi paljonko korot ja kulut yhteensä saavat korkeintaan olla, esim. pääoman verran, siis 100% ja perintäkulut esim. 50 %. Ja se siitä. Nyt ryöstö voi johtaa kymmenkertaisiin korotuksiin lyhyessä ajassa. Mieleen on jäänyt Aftonbladetista ilmoitus tai juttu, jossa esim. (summat eivät ole muistissa tarkasti) vippiyhtiö lainaa 200 kruunua ja takaisin tarvitsee maksaa vain 100 kruunua. Äkkiseltään tuntuu huonolta liikeidealta, mutta ei se sitä ole. Tulonmuodostus rakennetaan perintäkulujen varaan! Jotenkin näin se meni ehkä vuosi sitten. Nykyistä käytäntöä en tiedä, enkä sitä onko naapurissa puututtu asiaan sen paremmin kuin täällä.
Niin nyt kysyttiin Mikä on Suomen kansallislaulu? Viestin hinta 1,80 euroa, jolla sitten pääsee eteenpäin ja varmaankin siellä sitten uudestaan jotakin saa maksaa, en ole aivan varma, mutta tämä tietokilpailu, ei siis arpajaiset ratkeaa sen hyväksi, joka nopeimmin vastaa esitettyihin lisäkysymyksiin. Käytössä on poliisin tarkastama ajanottolaitteisto, joka antaa tuloksen kymmenestuhannesosasekunnin tarkkuudella, joka mitataan jostakin. Eri operaattoreiden nopeuksia ei kerrota, mutta pääasia on tietenkin, että viranomaiset sisäministeriössä, ministeri Anne Holmlundin alaiset, ovat hyväksyneet tämän mittaustavan. Näin sen jotenkin täytyy mennä koska sattumalla ei saa olla mitään osuutta asiaan. Lotossa sentään kaikki kupongit ovat samalla viivalla on ne sitten palautettu ja rekisteröity sydänmailla tai jossakin kaukana korvessa.
Niin mikä on Suomen kansallislaulu. Vastaa, viestin hinta on 1,80, niin saat jatkokysymyksiä ja voit voittaa jotakin. Kyllä kai nyt sentään joku voittaa. Ehkä tämä sentään tarkastetaan jotenkin.
Kuvat Pertti Manninen

Maanantai 2010-03-15 klo 17:04.
Ylen Viiden uutiset: Urpo Leppänen 1944-2010. SMP:n entinen puoluesihteeri ja perussuomalaiset-nimen keksinyt kansanedustaja ja ministeri on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Leppänen oli se ministeri, jonka tuloksena nuorten työllistämislaki sai nimensä. Seuraavan hallituksen työministeri Ilkka Kanerva sitten esitteli lain kumoamisen ja sen jälkeen nuoret ja vanhat työttömät ovat olleet tuuliajolla. Suurin virhe koko touhussa on pelkkä kouluttaminen, kun tarvittaisiin työpaikkoja niin kuin Leppäsen laissa määrättiin kunnille velvoite ottamaan nuoria töihin. Eihän sitä kunnat noudattaneet, mutta sehän olikin sitten, lain noudattamatta jättäminen, poliittinen tahto, maan tulevaisuuden halventaminen.
Kuvat Pertti Manninen

Maanantai 2010-03-15 klo 19:52.
FST5-uutisissa niin kuin tietenkin kaikissa uutisissa saimme katsoa sitä kuinka David Beckham tuli Suomeen akillesleikkaukseen. Turussa oli paljon onnellisia, jotka näkivät vilauksen tästä mestarillisesta oikeasta laitahyökkääjästä, jonka syötöt maalille olivat, toivottavasti vielä tulevaisuudessa ovat, upeita liikkuvaan palloon potkaistuja. Tätä taitoa en kyllä muilla ole nähnyt. Tässä eräs paikalle tullut. Roni Rekola: ”Ajoimme tänne kavereiden kanssa 10 kilometriä nähdäksemme Beckhamin.”
Kuvat Pertti Manninen. Iso kuva, lisäkuvat ja linkit!

Maanantai 2010-03-15 klo 20:12
Ylen MOT kertoo SISU:n alasajosta ja hiipumisesta. Sisuun sijoittanut ryhmä on jo saanut takaisin sijoittamansa 2 miljoonaa euroa. Kaikki on ulkoistettu. Jotain on vielä jäljellä lihoiksi pantavaksi. Valtion edustaja finanssineuvos Markku Tapio.on joutunut kameran eteen selostamaan tätä yhtä valtion omaisuuden hävittämistä. Hän on tehnyt työtä käskettyä, koska hävittämiseen on ollut poliittinen tahto. Onko siellä sitten ollut Ahon hallitusta ja Lipposen hallitusta, nyt myös Vanhasen, se ei oikein selviä. Tämä finanssineuvos kuuluu siihen samaan sarjaan kuin esim. korkean aseman saavuttanut lainsäädäntöneuvos Pekka Laajanen, joka täysin törkeästi puolusteli valtion toimia ja esim. myös sitä, että Helsingin Osakepankin, vai oliko se Osuuspankin sotku jätettiin selvittämättä valtion vakuusrahastossa. Temppu oli ovela. Asiaa ei kirjattu mihinkään, niin mitään väärää ja virhettä tai korvausvelvollisuutta ei voinut siis tapahtuakaan. Finanssineuvos Tapio on muuten se löperö virkamies, jonka vastuulla oli Fortumin optioiden vahtiminen. Helsingin Sanomissa aikoinaan luki, että optioissa oli alun perin leikkuri, siis vuoden palkkaa vastaava leikkuri, mutta pankkiiriliike, joka optio-ohjelman junaili, onnistui loppuvaiheessa jättämään sen leikkurin pois, eikä Tapio eikä kukaan muukaan huomannut tai tahtonut huomata sitä. Asia tuli vasta esille kun oli liian myöhäistä. Öykkäri-psykopaatti Mikael Lilius nappasi 30 miljoonaa euroa optioita, siis palkan lisäksi, ja kaikenlaiset ylemmät ja hiukan alemmatkin johtajat sitten yhteensä ainakin saman verran. Koska mitään lukuja ei julkisuudessa ole näkynyt heitetään nyt jotakin. 100 miljoonaa euroa on finanssineuvos Tapio tullut maksamaan Suomelle ja palkkiona on virka säilynyt ja palkka noussut. Oma lukunsa ovat sitten Björn Wahlroos ja Antti Herlin, joille valtio lahjoitti omaisuuttaan, tietenkin laillisesti, runsain verroin tätäkin enemmän. Partek-kaupasta ministereinä päättivät Paavo Lipponen ja Sinikka Mönkäre, joka myös sai palkkioviran RAY:n pomoksi. Siellä hän nyt kiusaa suomalaisia peliriippuvia mitä kekseliäimmillä tempuillaan. Nuorten ikärajankin nosto kestää useita vuosia, kun järjestelmien päivittäminen on niin hidasta. Ja ministeriö uskoo. Onko sn nyt sitten Paula Risikko vai Liisa Hyssälä, jonka toimialaan tämäkin uskominen kuuluu.
Kuvat Pertti Manninen

Tiistai 2010-03-15 klo 07:44.
Isä vetää stiigassa istuvaa poikaansa päiväkotiin kirpeänä pakkasaamuna. Kuva postilaatikolla käydessä.
Kuvat Pertti Manninen

Tiistai 2010-03-15 klo 10:06.
BBC World LIVE Jerusalem 10:06 Local JERUSALEM CLASHES Police fire teargas to disperse crowds.
Kuvat Pertti Manninen

Tiistai 2010-03-15 klo 10:07.
Rasmus-kissa.
Kuvat Pertti Manninen

Tiistai 2010-03-15 klo 10:27
SUB Junior. Kissan lempiohjelma. Myyrä on onnellinen kun on saanut kirkkaan tähden paikalleen, kuunsirpin kyydissä, karanneen tähden tilalle.
Kuvat Pertti Manninen

Tiistai 2010-03-15 klo 10:28
SUB Junior. Konec. Loppu. Isommassa kuvassa on peilikuvakin aistittavissa.
Kuvat Pertti Manninen

Pertti Manninen. Teksti valmistui lopulliseen muotoonsa perjantaina 2010-03-19 klo 18:52.

Lauantai-aamusta tiistai-aamuun. Lehtiä.
Keskisuomalainen: Nyt riitti tv-poliisin työ.Juhani Saarinen: Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia.Esa Mutanen: Vanhanen myrskyää maitolasissa.Lasse Kangas: Vaalijärjestelmä ja kansa.

Keskisuomalainen: Nyt riitti tv-poliisin työ. Keskisuomalainen. Torstai 2010-03-09. Kuva lauantaina 2010-03-13 klo 08:46. Pertti Manninen.
Juhani Saarinen: Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia. Helsingin Sanomat. Uutisanalyysi. Maanantai 2010-03-15. Kuva tiistaina 2010-03-16 klo 08:46. Pertti Manninen.
Esa Mutanen: Vanhanen myrskyää maitolasissa. Keskisuomalainen. Mielipiteet. Maanantai 2010-03-15. Kuva tiistaina 2010-03-16 klo 08:48. Pertti Manninen.
Lasse Kangas: Vaalijärjestelmä ja kansa. Keskisuomalainen. Nimellä. Tiistai 2010-03-16. Kuva tiistaina 2010-03-16 klo 08:49. Pertti Manninen.

Haku arkistosta

nettisanomat
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!


Nettisanomat tiistai 2010-03-16 - N:o 1111 - search ‘beckham’
Nettisanomat perjantai 2010-03-12 - N:o 1110 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


N:o
1110

Perjantai
2010-03-12
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus - Kuinka media uutisoi Wincapita kokouksen
"Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 455 tänään Dohan MM-kisoissa."
Kolmannella kerralla hän ylitti tahdonvoimallaan riman vaikka hetken näytti siltä, että vauhti katkeaa. Psyykkauskommentti Ruotsin TV4:n toimittajan. Suomen Yle näytti tunnin mittaisen jälkilähetyksen, josta sentään näytettiin Isinbajevan ratkaisun hetket. Ylen asiantuntija Mäkelä kertoi ilman kuvaa tästä valmentajan ja urheilijan välisestä jännittävästaä hetkestä. Kuva TV4:n koko päivän (10-tuntisesta?) lähetyksestä Pertti Manninen. Kuvasarja tulossa!

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.
Wincapita. Pääkirjoitus.

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.
wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45
Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskustq. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii


http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slimhttp://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim'Beckham'

The Guardian, Tuesday March 16 2010


http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

Fabio Capello offers David Beckham role with England at World Cup
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Dominic Fifield
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals this summer and stay with the team as a non-playing member of the party during the tournament in South Africa. Beckham's disappointment at being denied a fourth appearance at the World Cup finals by an achilles injury will be tempered slightly by th
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals (...)
Football

Adam Johnson has World Cup place in his sights after stunning goal
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Louise Taylor
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa this summer. The 22-year-old Manchester City winger, who arrrived for £7m from Middlesbrough in January, has shone for the England Under-21s and stepped off the bench to score City's stoppage-time equaliser in Sunday's 1-1 draw at Sunderland. "I'd love to think I
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa (...)
Sport

England's options make David Beckham's cruel blow less destructive
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Kevin McCarra
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be felt most by the player himself. Although his persistence has been remarkable, that trait surely could not have kept him to the fore for all that much longer with England, even if he had dodged severe injury. His desire to continue, however, has never been in doubt. It was always a mistake to suppose that (...)
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be (...)
Football

David Beckham 'recovering well' from surgery on injured achilles
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Associated Press
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon and will start to walk on crutches in his first rehabilitation exercises later today, said the doctor who performed the operation. Sakari Orava said the 34-year-old is expected to be out of action for about six months after undergoing surgery in Turku, Finland. "These walking exercises are the f
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon (...)
Football

David Beckham still part of LA Galaxy plans, says Bruce Arena
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Press Association
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his support to the former England captain in his bid to make a full recovery from his ruptured left achilles tendon. "Injuries are an unfortunate part of our game and they are even more disappointing when they happen to a player who was so close to realising his dream of represe
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his (...)
Books

Carol Ann Duffy's poem for David Beckham is an ode to enjoy
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Alison Flood
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy at the news that Carol Ann Duffy has written a poem for the injured footballer. "This poem is written in sympathy for this part of his story and to draw a parallel with Achilles, who gave his name to Beckham's injury," the poet laureate told the Mirror, where her poem was published t
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy (...)
Football

Those Were The Days My Friend; And Capello's Terry McDermott
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Scott Murray and Rob Bagchi
THERE USED TO BE A EUROPEAN COMPETITION OVER THEREBrian Clough's Nottingham Forest, the champions of England, are going from strength to strength in their adventures on the continent. After putting out the reigning European champions Liverpool in that famous tussle back in September, they cruised past AEK Athens in the second round and are well set to reach the semi-finals (...) Sport

Today in Sport - as it happened!
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gregg Roughley, Katy Murrells and Evan Fanning
9.00am: Good morning and welcome to our daily sports news blog. Throughout the day we'll update this page with news, links and what's expected to happen in the hours ahead. Time permitting, we'll try to wade in below the line, answering your questions and comments. We'll let you know what's coming up after our morning meeting shortly, but in the meantime what of the news that
(...)meeting shortly, but in the meantime what of the news that David Beckham will miss the World Cup? Although he might not have clocked (...)
Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)

Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)
Football

Football: The highs and lows of David Beckham's career
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gallery (20 pictures): 15 March 2010: As David Beckham arrives in Turku, Finland, for surgery on his ruptured Achilles - an injury which looks certain to exclude him for this summer's World Cup - Tim Wigmore looks back at the career of football's biggest (...) Football

Martin O'Neill says Aston Villa players can replace David Beckham
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
Martin O'Neill has said that Aston Villa's Ashley Young and Stewart Downing are capable of "playing very well indeed" on the right side of the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after rupturing an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. Villa's James Milner a
(...)the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after (...)
Football

Serie A title race blown wide open as Inter take eye off the ball
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paolo Bandini
"The fox is wounded," yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and perhaps also for England (then again, perhaps not) – but on a weekend like this it was never going to get top billing in Italy. As if a Ferrari one-two in the first grand prix of the season wasn't enough to (...)
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

The moment David Beckham's World Cup dream was shattered
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Video (49sec): David Beckham is almost certain to miss the World Cup finals after tearing his achilles tendon playing for Milan
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

Five things we learned from the Premier League this weekend
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Barney Ronay
Walcott will start at the World CupTheo Walcott is a strange footballer. In some ways he doesn't seem like a footballer at all, and not just because he has an air of quiet humility and seems unlikely ever to have a fight with a nightclub toilet attendant or let off a fire extinguisher during a guided tour of a hospice. There is also a gaucheness to his play. In a recent (...)
(...)World Cup because this weekend we learned both Aaron Lennon and David Beckham have tournament-threatening injuries. Plus, Fabio Capello likes Walcott for his (...)
Football

Adriano Galliani says David Beckham will be welcome back at Milan
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next year, according to the club's vice-president, Adriano Galliani. The England midfielder is expected to miss the World Cup after rupturing his achilles tendon while playing against Chievo yesterday. Galliani said he expected the midfielder to be out for "five or six months". The 34-year-old is in his second loan
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next (...)
Sport

Bangladesh v England - day four as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
Preamble Morning. England resume on 131 for five, a lead of 434, after some clumsy declaration batting yesterday evening. I suppose they will bat on until their lead is 500, which would give them around five-and-a-half sessions to bowl Bangladesh out. Could a Bangladeshi batsman come of age and save the match by replicating Mike Atherton's epic 185 not out at Johannesburg in (...) Football

Surgeon rules out David Beckham's chances of making the World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Agencies
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances of making the World Cup in South Africa. The 34-year-old suffered the injury in Milan's 1-0 win over Chievo yesterday. He is due to arrive in Finland for surgery around noon today but has been warned it will take at least four months to fully recover, making it impossible
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances (...)

Football

Football transfer rumours: Gianluigi Buffon to Manchester City?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
Excuses, excuses, always excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying achilles injury the papers are full of nasty, irrelevant rubbish such as match reports, and sadly lacking in the true and genuine lifeblood of our nation's favourite sport, namely baseless gossip and idle (...)
(...)excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying (...)
Football

Liverpool v Portsmouth - as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Alan Gardner
Preamble: Evening people. Tonight Liverpool should be licking their lips at the prospect of taking candy from Portsmouth, the Premier League's bottom team and designated crisis club. And, whisper it quietly, it looks like Rafa Benítez may thinking the same, leaving out Lucas Leiva and the hearty endeavour of Dirk Kuyt in favour of £20m-man Alberto Aquilani and perenial (...) Football

United kiosk worker sacked for wearing green and gold scarf at Old Trafford
The Guardian, Monday March 15 2010
Owen Gibson and Adam Farnell
A student working part-time in an Old Trafford catering kiosk has become the latest individual connected with Manchester United to claim he has felt the strength of the club's backlash against protests targeting the Glazers. Jerry Vyse, a first-year anthropology student at Manchester University, said he bought a green and gold scarf outside the ground and wore it during his ha
(...)a potential takeover bid from the self-styled Red Knights, with David Beckham donning a green and gold scarf as he left the pitch (...)
Football

Fabio Capello says 'it looks like David Beckham is out of World Cup'
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the World Cup". England's most capped outfield player ruptured an achilles tendon while playing for Milan in a Serie A match against Chievo last night. "We have to wait for the results of the scan, but it looks like he is out of the World Cup," said the England manager. I sp
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the (...)
Football

Can we have some perspective please?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
England received a huge blow to their rapidly dwindling hopes of winning the World Cup yesterday, but it did not come in Milan. The news that Aaron Lennon, England's incumbent right-winger, is still "quite a way off" fitness after two months out with a groin injury is of significantly more relevance to such a necessarily cold figure as Fabio Capello than the admittedly very (...)
(...)figure as Fabio Capello than the admittedly very sad news that David Beckham will miss the World Cup after rupturing an achilles tendon while (...)
Football

Peter Taylor says England will miss David Beckham at World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham, 34, ruptured an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. He has flown to Finland for surgery but is expected to be out of the game for five months or more, thus missing the World Cup in June and July. Tay
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham...
Football

Beckham as achilles: last act for football's golden boy
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paul Hayward
Achilles was the most handsome of the Greeks who fought Troy, but he had a weakness. So, too, on Sunday night in Milan, not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of his career as an elite footballer. Beckham the international sportsman probably passed into sepia when he pulled up lame for AC Mila
(...)not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of (...)
Football

David Beckham aims for 'swift and full recovery' from achilles injury
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Martin Pengelly
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured achilles tendon he suffered while playing for Milan against Chievo yesterday, a statement on the player's website said. Beckham underwent surgery on his achilles in Finland earlier today, and his surgeon confirmed that the operation was a success. "So far everything is fine," Dr. S
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured (...)
Football

David Beckham's glittering career set for an unhappy ending
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old was seemingly heading for a fourth World Cup finals appearance after accumulating 115 caps but his hopes of sharing in success for England in South Africa this summer have been dashed. Behind acres of tabloid newsprint and obscured by celebrity obsession and vast wealth, Beckham's des
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old (...)
Football

Football Weekly: Beckham's World Cup over
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Audio (43m 36sec): David Beckham's career in doubt, and Phil Brown and Hull City part ways. Plus a preview of Chelsea v Internazionale; Liverpool on the brink; and how to cope with no (...)

Football

Did David Beckham deserve to go to the World Cup?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Poll: Did Beckham's recent performances even merit a place in the squad? Football

David Beckham to miss World Cup after injuring Achilles tendon
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Press Association
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England captain out of this summer's World Cup. Beckham suffered a major Achilles injury during Milan's Serie A match with Chievo this evening, ending his hopes of featuring in a fourth World Cup for his country in South Africa this summer. Both Capello and his assistant, Franco
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England (...)
Football

Sunderland v Manchester City - as it happened
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Rob Bagchi
Rob will be here from 3.30pm. In the meantime read the opinion of the Sunderland chairman, Niall Quinn, on players' wages. He reckons it is time for clubs to get a grip on the amount of money they are spending on player wages. Quinn asks Premier League to control clubs' wage billsNiall Quinn, the Sunderland chairman, has called for the Premier League to restrain spending on pl Football

Saturday clockwatch – as it happened
guardian.co.uk, Saturday March 13 2010
Alan Gardner
Preamble: Hallo, hallo, hallo. Today's 3 o'clockers feature one title aspirant, five relegation candidates, three teams with their eyes on Europe and one comfy midtable outfit. Burnley and Bolton will be the loci of most of the afternoon's tension, where both teams will hope to put one over on their fellow strugglers, Wigan and Wolves. With just six points separating 13th and Business

Superdry fashion group to float at 500p
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Julia Finch
The man behind the fast-growing Superdry fashion label is set to bank nearly £80m when the company joins the stockmarket later this month. Julian Dunkerton, who started out in the fashion business with a market stall in Cheltenham, will also retain a 33% stake in the business, worth another £130m at the 500p flotation share price. The Superdry label, which specialises in st
(...)Superdry. The trademark orange label has won celebrity fans such as David Beckham and the actor Leonardo DiCaprio, even though Supergroup does not pay (...)
Football

Manchester United ban players from speaking about anti-Glazer movement
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Daniel Taylor
Manchester United are so concerned about the increasing success of the green-and-gold protests that the club have effectively forbidden Sir Alex Ferguson's players from speaking about it publicly and imposed a series of other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after United'
(...)other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after (...)
Football

David Moyes hopes US players' strike can prolong Landon Donovan's stay
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Press Association
David Moyes has not given up hope of keeping the United States captain Landon Donovan in a squad he maintains is the best he has ever had at the club. Moyes celebrates eight years as manager at Goodison Park next week frustrated that even in a campaign that has featured victories over both Chelsea and Manchester United in quick succession, there will be no major trophies. Eve
(...)was available in the way that AC Milan keep re-signing David Beckham." For now, Moyes must focus on trying to secure European football (...)
Sport

Alan Shearer
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Paul Doyle
Hello Alan. How are you? Good. Fine thanks. Say, who do you think will win the World Cup this summer? Think and hope are two different things. I hope England can win it obviously. If they keep Wayne Rooney fit they'll have a very good chance but I think my favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experien
(...)favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experience, I think he has (...)
Football

How ageing Milan were squeezed into submission by Manchester United
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
David Pleat
This was all too easy for Manchester United. If Leonardo's selection had given the impression that the visitors would show more of an athletic challenge than in the first leg, the opening half-hour dispelled that notion. The visitors' ageing pedestrians were knocked down by their hosts' energetic pressure. Milan actually enjoyed more of the ball in the first half but
(...)security but the winner was always the lone United frontman. David Beckham could not bolster Milan's challenge. United were sharper and closed (...)
Sport

Today in sport – live!
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
Martin Rose, Tom Davies and Sean Ingle
3.30pm: The new chairman of the World Professional Billiards and Snooker Association, Barry Hearn, has branded snooker players "lazy" and wants them to get off their backsides and get working. Not like plumbing, or being a spark or collecting the money from fruit machines in pubs mind, but basically playing more snooker than they do at the moment. "I'm going to set up a whole
(...)riding accident this morning. TD 1.15pm: Owen Gibson has blogged about Beckham's Wearing Of The Scarf, arguing that the former Manchester United (...)

"Beckham"

The Guardian, Tuesday March 16 2010

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search


Arkisto.

Nettisanomat sunnuntaina 25.06.2006. Kuva. "Totinen hetki juuri ennen kentälle astumista. David Beckham."

25.06.2006 kesäkuun sunnuntaina klo 17.56. SVT2:n kuvasta Pertti Manninen ja TV:n luoma vääristymäraidoitus. Pelikentällä Englanti voitti Ecuadorin 1-0 Beckhamin kierteisellä muurin yli potkaisemalla alanurkkaan uponneella maalilla.
 

Nettisanomat torstai 2010-03-11 - N:o 1108 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - 300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


N:o
1109

Torstai
2010-03-11
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstit

Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.

Niinhän siinä nyt näyttää käyvän, että Suomen perustuslaki antaa myöten seuraavien eduskuntavaalien siirtämisen yhdellä kuukaudella. ”Oikeusministeri” Tuija Brax, tämä vihreän ajattelun helmi, kirkkaalla naamalla esittää television uutislähetyksessä, että päätös voidaan tehdä yksinkertaisella enemmistöllä. Perustuslaista hän ei puhu mitään, sillähän on jo pyyhitty moneen kertaan monesta paikasta.

Huvittavaa on, tai pikemminkin surullista, että valtamedia ei paheksu tätä ”vallankaappausta”, vaan hyssyttelee, esim. Helsingin Sanomat.

Tähän väliin aikaisempi teksti: Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.

Kahvilassa näkyy Iskelmä- kanavan kuvaa entisellä Harju & Pöntisellä. Alareunassa liukuu STT:n uutistekstejä ja mitä helvettiä. Eduskuntavaalit siirretään huhtikuulle! Tämän Matti Vanhasen hallituksen alhaisten temppujen sarja saa jatkoa. Tottakai vallantunnossaan eduskunta voi päättää asiasta, perustuslain säätämisjärjestyksessä, sillä edellisillä vaaleilla valittu eduskunta sai oikeuden, mandaatin, kuukautta lyhyemmäksi ajaksi. Kiireesti lasken, että 5/6 enemmistö tarvitaan. Näin ollen 33-34 edustajaa pystyisi kaatamaan lain jos perustuslakia noudatetaan.
Siitäkään ei voi olla kovin varma, kun eduskunta itse tulkitsee perustuskakia. Siis Sdp pystyisi kaatamaan esityksen, oppositon pienpuolueet yhdessä ainakin melkein jne.

Tämä ala-arvoinen oikeusministeri Tuija Brax nielee mitä tahansa keskustan ja kokoomuksen öykkäröintiä saadakseen vain olla hallituksessa. Parhaillaan hän valmistelee äänikynnyslakia, jolla valta sementoidaan nykyisille isoille puolueille, nykyiset pienetkin ovat vaarassa tippua, ainakin Rkp ja yhtäkkiä joku muukin, kunhan ei vihreät. Kuinka kauan tätä öykkäröintiä sallitaan, kuinka kauan valtamedia hyväksyy härskiydet? Turhia kysymyksiä, otetaanko nämä edes esille tältä kantilta.

Jos vaalien ajankohtaa halutaan muuttaa, niin se voidaan tehdä ainoastaan ei seuraavissa, vaan sitä seuraavissa vaaleissa.

Kyllä sivistyneessä maassa pitäisi sentään alamaisten vaalihetkellä tietää kuinka pitkäksi ajaksi valtakirja edustajille annetaan, siis normaalioloissa, sotatilanteessa tietenkin asia on toinen, ei sodan keskellä voida ruveta vaaleja järjestämään, silloin puolustetaan isänmaata, ei kai sentään tulevaisuudessa hyökätä.

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen tekevät korskeudessaan alhaisen tempun suomalaisille, vaalikarjalle. Oppi-isää ei tarvitse kaukaa hakea, siellä se istuu keskellä puhemieskoroketta, silloin kun istuu, paskamaisia lakeja säädettäessä likaisen työn joutuu tekemään varapuhemies Seppo Kääriäinen. Niin tämä Sauli Niinistö esitti silloin kun Suomi oli EU:n puhenjohtajamaa, että vaalit pitäisi siirtää kesäkuuhun. Näin se jotenkin meni, mutta silloin oli sentään vielä jotain ryhtiä, ja ehdotus ammuttiin alas ja siitä luovuttiin vähin äänin. Niinistön omaan saavutusten luetteloon se ei ole jäänyt kummittelemaan, niinkuin ei edes Tobinin veron nauraminen päin naamaa ja sen esittäjien sättiminen. Varjele meitä tältäkin ketkulta, vaikka ihmeitä täytyy tapahtua että hänestä päästäisiin. Ei tarvitsisi mustamaalata, tuotaisiin esille, mitä hän on itse sanonut ja miten on toiminut.

Pääministeri Matti Vanhanen jää historiaan, ei lautakasoista, vaan tietenkin oikeudenkäynnistään ja siitä likaisten temppujen lukumääräennätyksestä, kun ne joskus esille otetaan. Nyt voidaan elää kuin banaanitasavallassa (jokainen käsittäköön sanonnan niinkuin tantoo).

Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Tänään sitten Uudesta Suomesta löytyi juttu, jossa hyvinkin voisi Afganistanin tilalle kirjoittaa Suomi. Sisältöhän on sama. Perustuslaki on paperia, niinkuin onkin.

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn Julkaistu: 24.1.2010 Päivitetty: 24.1.2010

Kuva: EPA / All Over PressAfganistanin riippumaton vaalikomissio on siirtänyt tämän vuoden parlamenttivaalit keväästä syksyyn. Alun perin vaalit piti järjestää toukokuussa, mutta nyt uusi ajankohta on syyskuussa, kertovat afganistanilaiset viranomaislähteet.

Vaalien siirto on länsivaltojen mieleen, sillä ne haluavat lisäaikaa ennen vaaleja tehtäville uudistuksille. Uudistusten toivotaan estävän mahdollisen vaalivilpin. Afganistanissa viime vuonna järjestetyt presidentinvaalit kärsivät laajasta vilpistä.

Uutistoimisto Reutersin viranomaislähteen mukaan vaalien uuden ajankohdan taustalla olisi ennen kaikkea vaalien järjestämiseen tarvittavien varojen puute. Afganistanin perustuslain mukaan parlamenttivaalit olisi pitänyt järjestää keväällä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/83061-afganistanin-vaalit-siirretaan-syksyyn

Rappiota surren, niin poliitikkojen kuin mediankin. Pertti Manninen. Viikkosanomat. Lauantaina 2010-03-07 klo 00:27Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä

”Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä”

Helsingin Sanomat
13.1.2010 18:59 | Päivitetty: 13.1.2010 19:45
STT

”Hallitus linjasi keskiviikkona iltakoulussaan, että tavoitteena on vaalihuoneistossa tapahtuvan sähköisen äänestyksen sijasta äänestäminen netissä. Sähköisen äänestämisen kehittämistä ei jatketa nykypohjalta. Jos nettiäänestämistä kokeillaan, se tapahtuu aikaisintaan vuoden 2016 kuntavaaleissa.

Ensin on joka tapauksessa ratkaistava muun muassa vaalisalaisuuden turvaamiseen liittyvät ongelmat.

Perinteisestä lippuäänestyksestä ei kuitenkaan luovuta, vaan se säilytetään vaihtoehtona. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) piti ratkaistavia kysymyksiä ja otettavia riskejä melko isoina.

Norjan tulevaa kokeilua nettiäänestyksellä seurataan tarkoin. Sähköistä äänestämistä kokeiltiin vuoden 2008 kuntavaaleissa Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä.

Vaalit jouduttiin viime syksynä uusimaan ongelmien takia. Hallitus päätyi nyt siihen, ettei kokeillusta mallista ole saatavissa sellaisia hyötyjä, jotka antaisivat aihetta jatkokehittelyyn.

Nettiäänestys sen sijaan voisi nostaa äänestysprosenttia.”

Kommentti

Valistunut arvaus on se, ettei vaalisalaisutta pystytä turvaamaan muulla tavalla kuin nykyisessä äänetysmenettelyssä.

Tämä höpinä nettiäänestyksestöä liittyy siihen kun, ei kehdata tunusta suoraan sähköisen äänestyksen möhläystä. Lisäksi kuin ohimennen oikeusministeri Tuija Brax välttyy valtakunnanoikeudelta, koska hän hyväksyi äänestysmallin, jossa kolme nministeriön virkamiestä voi murtaa vaalisalaisuuden, koska heillä on siihen vaadittavat sähköiset avaimet.

Siis selväkielellä. Äänestäjän henkilöllisyys voidaan yhdistää annettuun ääneen. Tällainen järjestelmä ei kestä mitään päivänvaloa, se on kaikkien lakien vastainen. Poliittinen oikeuskansleri ei ole huomaavinaan tätä ja on hiljaa. Ei korppi korpin silmäänokia, vaikka aihetta olisikin tämän kaikkien aikojen epäpätevimmän oikeusministerin kohdalla.

Tänään saimme lukea, että Ugandassa tapetaan todistajia ja tämä maailmanparantaja Braxin järjestämä näytösoikeudenkäynti saa yhä surullisimpia muotoja. Siinä sivussa Suomi tärveltyy. Niin pääministerin nimi on vielä Matti Vanhanen, joka ajoi Lex Nokiaa kuin käärmettä pyssyyn: ”Meidän ei tarvitse olla naiveja”- sanonnalla hän luonnehti Lex Nokian tarpeellisuutta, josta nimestä muuten Nokia ei tahdo ymmärrettävistä syistä ottaa kunniaa. Ei kai se sentään pelkästään Vanhasen ajatuksista syntynyt.

Nettiäänestys, pikemminkin jonkunlainen kansalaismielipiteen kuuleminen, sinänsä on ihan hyvä ajatus, kun otetaan tuloksia tarkastellessa esim 5 prosentin manipulointimahdollisuus huomioon. Vaaleissahan ei voi sallia yhtään manipulointia, siis äänestyslippua uurnan laitettaessa.

Toivottavasti ei nämä kokoukset ja konsultit tule kovin kalliiksi tällaisessa selvässä asiassa, jonka luulisi hoituvan myös virkatyönä kuulemisineen. Jouni Backman ei kai sentään enää ture kysymykseen, kai hallituksella sentään sen verran on itsesuojeluvaistoa.

Pertti Manninen, Viikkosanomat keskiviikkona 2010-01-13 klo 23:21

Tänään on torstai 11, maaliskuuta 2010.

Pitkä pääkirjoitus.
Aluksi motto aikaisemmasta kun sain langattoman yhteyden toimimaan.
Pääkirjoitus 19.06.2003. Pertti Manninen, nettisanomat.com.

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”
Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Tämä ylevä lause siivittäköön seuraavan tekstin.
Satunnaisesti mieleen tulevia otsikoita.

Vaalilaki.

Oikeusministeri Tuija Brax, tuo häikäilemätön sananselittäjä, sanoi jonkun lehden, HS (?), mukaan, että ”tässä uudessa vaalilaissa yksikään ääni ei mene hukkaan”.

Kysymys on siitä vääristymästä ja sen korjaamisesta, kun esimerkkinä ollut Pohjois-Karjalan vaalipiiri on niin pieni, että vihreiden äänet eivät riittäneet yhteenkään paikkaan ja äänet menivät hukkaan. Tätä korvaaman on tarkoitus muuttaa vaalilakia niin, että äänet olisivat menneet yhteiseen kassaan, ja monimutkaisten laskutoimitusten jälkeen esim. Helsingin vihreille tässä esimerkissä. Sdp vastustaa uudistusta ja ehdottaa pienten vaalipiirien suurentamista ja suurten pienentämistä, jolloin eduskuntapaikan saaminen tulisi tasapuolisemmaksi ja mitään lain muutosta, muuta, ei tarvittaisi.

Oikeusministeri Brax unohtaa, tarkoituksellisesti tietenkin sen, että aina ääniä menee hukkaan jos riittävää kannatusta ei ole. Hänen esittämässään järjestelmässä ääniä vasta menisikin hukkaan, kun muutosvaatimuksena on 3:n prosentin äänikynnys ja myös vaaliliittojen kieltäminen, jottei vaan kukaan uusi yrittäjä esim. senioripuolue, piraattipuolue, haistakaa paska koko valtiovalta-puolue, puhumattakaan pienistä kommunistipuolueista vahingossakaan pääsisi eduskuntaan.

Esimerkkinä, jos esim. 3 uutta ryhmää, ajatellaan, että vanhat tuon kynnyksen ylittäisivät, saisivat kukin 2 % äänistä, siis 6 prosenttia äänistä, jotain noin 150 000 ääntä menisi hukkaan. Jos vaalijärjestelmä olisi oikea 6 %:lla pitäisi saada 6 % paikoista, kahdesta sadasta siis 12!

Kirkkaalla naamalla Brax ajaa tällaista mallia ja kehtaa lisäksi esittää, että kun nämä ressukat eivät saaneet 3 % äänistä, niin jos saisivat kuitenkin 2 %, tämä korvattaisiin rahalla, siis rahalla!

Ei kansalaiset ole niin tyhmiä kuin Brax luulee, Brax tekikin työtä jonkunlaisena juoksulikkana isojen härskipuolueiden, kepun ja kokoomuksen suojeluksessa, koska tällaisten uudistusten perimmäinen tarkoitus on betonoida kansanvalta ja eduskunta nykyisille ryhmille, siis suorittaa jonkinlainen hiljainen vallankaappaus, tavoitteena pitkällä tähtäimellä on lennättää myös kielivähemmistö ulos eduskunnasta.

Media on mennyt lankaan kun se laskee, että isot puolueet menettäisivät ja keskikokoiset hyötyisivät, ei tämä ole kuin laskennallista todellisuutta, laskuissa on unohdettu uusien yrittäjien hukkaan menneet äänet, jolloin todellisuudessa isot eivät mitään menettäisi.

Varsinkaan valtaa eivät menetettäisi, samat koaliitiot syntyisivät joka tapauksessa, on nyt niitä paikkoja yksi tai kaksi vähemmän. Tämä on jätetty huomioimatta näissä laskelmissa, valtahan se on jota tavoitellaan.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat ovat hyväksyneet uudet ehdotukset ja kannattaneet niitä. Nämä Sanoma News Oy:n lehdet oivat häikäilemättömissä pääkirjoituksissaan unohtaneet aivan kuin yhteisen salaliiton tuloksena edellä mainitut asiat. Pääkirjoituksissa, joissa ikään kuin selostetaan tätä uutta oikeudenmukaisuutta, on unohdettu äänikynnyksen vaikutus ja vaaliliittojen kieltämisen vaikutus vaalitulokseen.

Jotenkin omituisesti vähätellään sdp:n esittämää vaalipiirijakoa, joka poistaisi tämän Pohjois-Karjala-tragedian ja -trauman.

Onneksi eilen Iltalehti, Almamedian lehti paljasti pääkirjoituksessaan aika tarkkaan mistä on kysymys: Lehden mukaan isot eivät oikeasti edes halua muutosta. Braxille on annettu Mission impossible, jota tämä sähköisen äänestyksen sekoilijaministeri käyttää hyväkseen esiintyessään jonkinlaisena oikeuden enkelinä. Aika kyllä riisuu siivet ja lopulta höyhenetkin, kyllä Brax tulee kynityksi maan rakoon, kunhan tämä huijaus lopulta paljastuu.

Tähän väliin netistä joitakin linkkejä, parin vuoden takaisia, uusimpia löytyy Viikkosanomat-blogista.

Ei edes linkki vaan koko kirjoitus:

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen ”oikeusministeri” meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Tähän oli sitten seuraavassa numerossa korjaus, että on esitetty myös vaalipiirikohtaista äänikynnystä. Näistä ei nyt kyllä ole ollut mitään puhetta Helsingin Sanomissa tai Ilta-Sanomissa, lukuvarauksin, siis ei ainakaan pääkirjoituksissa. Ne on tietenkin jätetty tarkoituksella pois, koska niiden pohtiminen paljastaisi juuri koko uudistuksen epädemokraattisuuden. Sanomissa osataan. Voi kai sanoa, että tällainen on päätoimittaja Janne Virkkusen viimeinen palvelus lukijoilleen, tiedon pimittäminen loppuun saakka, sillä tavalla. Netti kuitenkin kertoo tästä härskiydestä, jotenkin vielä luotetaan siihen, että emävalheet menevät läpi kansalaisilta. Voi olla että menevätkin, mutta häpeällistä on kuitenkin käyttää valta-asemaansa väärin ja jättää kirjoittamatta ja selostamatta asiaa kaikilta puolilta.

Jos sitten kansalaiset hyväksyvät asian niin mikäs siinä. Tiedonvälitys on toiminut.

Tähän lopuksi uudelleen Wrightin lause:

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”

Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Muistakin piti kertoa, mutta rupesi kylmäämään, takki on heitettävä niskaan ja pipo päähän, joten ehkä tämä asia tuli jotenkin käsiteltyä.

Eskon baarissa, jossa poikkeuksellisesti on joku asiaohjelmakanava päällä, puhutaan AKT:n lakosta, EK:n määräyksistä ja niin edelleen, musiikki ei soi, tartun Ilta-Sanomiin, Bisquit, ja eiliseen Aftonbladetiin joka tänään oli tullut tilauksesta R:lle, täytyy tsekata mitä naapurissa tapahtuu.

Klo on nyt 13:40 torstaina 2010-03-11.

Pertti Manninen. Nettisanomat pääkirjoitus.

Linkkeja nyt illalla torstaina 2010-03-11 klo 23;43.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/

Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä
http://viikkosanomat.fi/2010/01/13/hopina-jatkuu-hallitus-on-kiinnostunut-netissa-aanestamisen-kehittamisesta/


Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Vaalipäivän siirto = vallankaappaus. Sdp näyttää luopuneen suosiolla vallasta.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vaalipaivan-siirto-vallankaappaus-sdp-nayttaa-luopuneen-suosiolla-vallasta/

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!
http://www.nettisanomat.com/2008/04/24/etusivu.htm

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.
Äänikynnys uhkaa demokratiaa.
http://www.nettisanomat.com/2008/04/26/etusivu.htmKuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.


News World news Afghanistan

Britain to Hamid Karzai: you must talk to Taliban now
David Miliband issues plea as diplomats fear Afghanistan peace conference headed for failure

Julian Borger, diplomatic editor guardian.co.uk, Tuesday 9 March 2010 21.00 GMT
David Miliband with Hamid Karzai in 2008. Photograph: Shah Marai/AFP/Getty Images

Britain will tomorrow urge the Afghan government to put more effort into the pursuit of peace talks amid fears that the war could be prolonged – and more British lives lost – as a result of incompetence and lack of political will in Kabul.

A speech to be delivered in the US by the foreign secretary, David Miliband, will reflect growing anxiety in London that President Hamid Karzai's professed desire for a political solution has not been backed up by any serious planning or concrete proposals.

Unless more pressure is put on the Afghan government, some British officials predict that Karzai's proposed loya jirga, or grand peace council, due at the end of next month, will be little more than a PR stunt. "My argument today is that now is the time for the Afghans to pursue a political settlement with as much vigour and energy as we are pursuing the military and civilian effort," Miliband will say at the Massachusetts Institute of Technology, according to a text of the address seen by the Guardian.

British officials believe that significant Taliban leaders are ready to start talking about a political settlement in which they would sever ties with al-Qaida and put down weapons in return for a role in politics. But there is also concern that opportunities to open a preliminary dialogue are being lost, and that the conflict, which has already cost more than 270 British lives, is being intensified by Kabul's inefficiency and corruption. ...

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/09/david-miliband-afghanistan-peace

News UK news Military

British soldiers killed in Afghanistan 'inadequately trained', coroner says
Unlawful killing verdict recorded for death of first British woman soldier to die in Afghanistan conflict and three colleagues

Steven Morris guardian.co.uk, Tuesday 9 March 2010 21.23 GMT Article history
Corporal Sarah Bryant, 26, who was the first female soldier to be killed in Afghanistan. Photograph: PA

Four soldiers who were killed when their Snatch LandRover was destroyed by a roadside bomb in Afghanistan were "inadequately trained" and poorly equipped when they died, the coroner at the inquest into their deaths said today.

Sarah Bryant, the first British woman soldier to be killed in the conflict, and three colleagues died while helping to mentor police in Helmand province when their vehicle triggered a huge improvised explosive device.

Their six-day inquest heard that their special forces unit was inadequately trained, had the wrong vehicles for the terrain they were working in and were having to deal with a shortage of metal detectors used to trace bombs.

The Wiltshire and Swindon coroner, David Masters, said he would be writing to the Ministry of Defence to try to ensure that such an incident was not repeated. He said he was concerned that the soldiers had been forced to use the lightly armoured Snatch Land Rovers, though their commanding officer had asked for a different kind of vehicle to be made available. ...

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/mar/09/british-soldiers-afghanistan-inquestNettisanomat maanantai 2010-03-07 - N:o 1108 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - 300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


N:o
1108

Maanantai
2010-03-08
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstit
Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstit

aamulehti

Salamyhkäinen WinCapita kokoontui Espoossa
07.03. - 20:10 (Luotu: 20:08) - Kommentit: 15

Iso joukko valuuttakauppaohjelmistoon uskovia saapui Espooseen uuden WinCapitan esittelyyn.
Pöydän takana urheiluhallin ravintolan hämärässä istuu neljä totista miestä. Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy:n hallitus pitää medialle tiedotustilaisuutta uudesta sijoitusliiketoiminnastaan.

Kolme miehistä pitää suunsa visusti kiinni. Yksi miehistä, hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen, tankkaa suoraan paperista kankeaa tiedotetta. Vaikutelma on tahattoman koominen.

- Yhtiö ottaa positionsa internetin tarjoamissa, kollektiivisissa sijoitusalan liiketoiminnoissa globaalisti, Tanninen lukee.

Suomeksi sanoen yritys aikoo kaupata internetissä oikeutta käyttää valuuttakauppaohjelmistoa. Asiakkaita hankitaan "affiliate-markkinoinnilla", eli kyse on verkostomarkkinoinnista.

- WinCapita Oy edistää ihmisten hyvinvointia ja taloudellista riippumattomuutta, arvomaailman ja oikeudenmukaisuuden kehittymistä ja toteutumista, sekä uusien teknologioiden omaksumista ekologisesti kestävillä ja laadukkailla tavoilla, Tannisen sanoma jatkuu.

Tästä jargonista ei kuulija juuri saa selville, mistä todella on kyse.

Hallituksen edustajat kieltäytyvät vastaamasta tilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin. Kai Tanninen vastaa vain muutamiin, valikoituihin kysymyksiin, jotka hän on saanut etukäteen sähköpostilla.

- Koska mediassa on esiintynyt virheellisiä tietoja, tästä eteenpäin vastaamme vain sähköpostitse. Voitte lähettää meille sähköpostia, Tanninen vastaa, kun häneltä yritetään kysyä tarkemmin, mistä oikein on kyse.

Voisitteko kertoa, mitä ne väärät tiedot ovat, jotta ne voitaisiin kenties oikaista?

- Tänään emme oikaise mitään. Voitte lähettää meille sähköpostia.

Juuri hetkeä aiemmin hän on kuitenkin lukenut papereistaan, että uusi WinCapita haluaa toimia avoimesti ja läpinäkyvästi.

Kailajärvi konsulttina

Yhtiön myymistä tuotteista heruu vain sen verran tietoa, että se tarjoaa asiakkailleen kauppapaikan, jonka kautta voi hankkia oikeuden automatisoituihin valuuttakauppaohjelmiin.

Ensimmäisenä kaupan on tulossa valuuttakauppaohjelma, jonka on kehitellyt vanhan WinCapitan perustaja, pyramidihuijauksesta epäilty Hannu Kailajärvi. Tannisen mukaan vastaavia tuotteita voi tulla tarjolle myöhemmin lisääkin.

- Kailajärvi on mukana konsultin ominaisuudessa. Hänellä ei ole osuutta WinCapitan hallinnossa tai omistuksessa, Tanninen sanoo.

Tilaisuuden jo päätyttyä hallituksen jäsen Jukka Lusenius heltyy antamaan pari kommenttia. Lusenius antaa ymmärtää, että WinCapitalla on nimekkäitä tukijoita virkamiesten, poliisikunnan ja poliitikkojen joukossa. Nimet jäävät arvoitukseksi.

Mari Kamaja

Espoo

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/172605.shtml


ess
Kotimaa

Tässä ovat Wincapitan perilliset
17:34 - 7. maaliskuuta 2010

WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius tiedotustilaisuudessa Espoossa sunnuntaina. Kuva: Lehtikuva

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.
Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.
Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.
Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin. Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.
Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.
STT

Facebook Lähetä kaverille Tulosta

http://www.ess.fi/?article=273748


hs

Uuden Wincapita-yhtiön tilaisuudessa parintuhannen ihmisen yleisö

8.3.2010 5:00
Minna Passi
Kirjoittaja on uutistoimituksen toimittaja.

Sähköposti Minna Passi
Helsingin Sanomat
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Wincapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen tiedotustilaisuudessa Espoossa sunnuntaina.

Parituhatta ihmistä kerääntyi sunnuntai-iltana Espoo Areenaan kuuntelemaan uuden Wincapita-yhtiön esittelytilaisuutta. Tilaisuuteen oli kutsuttu toimintansa lopettaneen sijoitusklubi WinCapitan entisiä jäseniä.

Tilaisuuteen oli sadan euron pääsymaksu, jonka maksaneet saivat myös tunnukset yhtiön verkkosivuille. Sivuilta löytyy lisätietoa yhtiön toiminnasta. Tuotteista pitää kuitenkin maksaa erikseen.

Sunnuntain tilaisuudessa yrityksen tulevaa liiketoimintaa ei vielä tarkalleen avattu. Yhtiö kertoi liikeideakseen nettiin perustettavan kauppapaikkapalvelun, jonka kautta voi ostaa käyttöoikeuksia automatisoituihin valuuttakauppaohjelmistoihin.

Tilaisuudessa luvattiin, että kevään aikana palvelussa on tarjolla entisen sijoitusklubi WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven kehittämä ohjelmisto.

Yhtiön hallituksen mukaan Kailajärvi on uudessa yrityksessä konsultin roolissa, mutta ei mukana yhtiön hallinnossa tai omistajana.

Hänen saamansa palkkio on yhtiön mukaan liikesalaisuus.

Kailajärvi ei päässyt tilaisuuteen matkustuskiellon takia. Käräjäoikeus määräsi Kailajärven matkustuskieltoon, kun hänet vapautettiin tutkintavankeudesta viime joulukuussa.

Tutkintavankeudessa hän oli, koska poliisi epäilee sijoitusklubi WinCapitan toimintaa rahankeräysrikokseksi ja törkeäksi petokseksi. Klubista on tehty yli 2 000 rikosilmoitusta.

Kailajärven esitys nähtiin kuitenkin videonauhalta.

Kailajärvi kiisti videolla sijoitusklubin toiminnan olleen rahankeräysrikos tai pyramidihuijaus. Hän kiisti myös tunnustaneensa mitään poliisille.

Lisäksi hän esitteli lyhyesti uutta valuuttakauppaohjelmistoaan.

Helsingin Sanomien haastattelemien pankkien valuuttakauppa-asiantuntijoiden mukaan automatisoituja valuuttakauppajärjestelmiä on kehitetty vuosien saatossa.

He eivät kuitenkaan usko, että automatisoidulla järjestelmällä voisi tehdä voittoa pitkällä aikavälillä.

Osallistu keskusteluun Tulostettava sivu
Facebook Twitter Sähköposti Uutiskirje
Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Uuden+Wincapita-yhti%C3%B6n+tilaisuudessa+parintuhannen+ihmisen+yleis%C3%B6/1135253506180


hbl

INRIKES

SVINDEL

Wincapita-misstänkt greps i Thailand

Publicerad: 01/11 19:26 ›uppdaterad: 01/11 19:26

Polisen i Thailand har gripit en finländsk man som är misstänkt för inblandning i pyramidspelet Wincapita. Det här bekräftar Centralkriminalpolisen.

SKRIV UT

Mannen har varit internationellt efterlyst. CKP vill i det här skedet inte gå ut med mer information om gripandet. Det var Yle som var först med nyheten.

Flera personer som varit inblandade i investeringsklubben är misstänkta för penninginsamlingsbrott och grovt bedrägeri. Enligt polisen har de misstänkta gjort stora vinster via klubben.

Den första delen av fallet gick till åtalsprövning i september.

FNB

http://www.hbl.fi/text/inrikes/2009/11/1/d34272.php


ilkka
Talous

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille


Julkaistu: 07.03.2010 16:59
(Päivitetty: 07.03.2010 17:17)


WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius. Kuva: Lehtikuva

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin. Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

STT Kerro kaverille Tulosta
Lähetä linkki: Delicious Digg Facebook

Jätä kommentti
Kommentoi juttua

Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida juttuja. Rekisteröityminen on maksutonta.

http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=488035&Title=Uusi+Wincapita+lupaa+j%C3%A4lleen+voittoja+sijoittajille


iltalehti

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille

Sunnuntai 7.3.2010 klo 17.06 (päivitetty klo 18.37)
Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Vaikuttaako Wincapita-nimi uuden yhtiön luotettavuuteen?
81% 19%
Ääniä 2671
Vaikuttaako Wincapita-nimi uuden yhtiön luotettavuuteen?

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin. Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

STT

Mitä keskustelufoorumilla puhutaan aiheesta? Osallistu!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010030711255654_uu.shtml


iltasanomat

Uusi Wincapita pyrkii kaupparekisteriin
19.02.2010 16:00

Kaupparekisterissä on vireillä Wincapita-nimisen yrityksen rekisteröinti. Samaan aikaan pyramidihuijaukseksi epäillyn WinCapita-sijoitusklubin poliisitutkinta jatkuu.

Ylitarkastaja Virpi Itäluoma-Ahdeoja Patentti- ja rekisterihallituksesta kertoo, että petostutkinta ei sinänsä ole este yhtiön perustamiselle. Huijausjärjestelyksi epäilty WinCapita ei ole toiminut rekisteröitynä yrityksenä.

Suomessa on kuitenkin jo vuonna 2004 rekisteröity yritys nimeltä FinCapita. Nimet ovat niin samankaltaisia, että Patentti- ja rekisterihallitus on kehottanut uuden yhtiön suunnittelijoita joko muuttamaan yrityksensä nimeä tai hankkimaan vanhemmalta yhtiöltä suostumuksen.

Yhtiöhankkeesta kertoi ensimmäisenä Aamulehti. Lehden tavoittamat kaksi yhtiön hallituksen jäsentä kieltäytyivät kommentoimasta asiaa.

STT

Haku aihepiiristä

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1964319


kainari
Talous
Päivitetty 7.3. 18:11, julkaistu 7.3. 18:06

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille


Kuva: Heikki Saukkomaa STT Lähetä palautetta toimittajalle
WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen lupasivat voittoja sijoittajille.

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin. Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

Suosittele luettavaksi
6 suositusta
Tulosta Lähetä linkki kaverille

Google Facebook Twitter Linkedin
AVAINSANAT:

Keskustelua aiheesta:
Aloita keskustelu

http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite/Talous/1194638317924/artikkeli/uusi+wincapita+lupaa+jalleen+voittoja+sijoittajille.html


kaleva
Talous

7.3. TULOSTA LÄHETÄ TEKSTI

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille

WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius tiedotustilaisuudessa Espoossa sunnuntaina. Kuva: Lehtikuva

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen tahkota sijoittajille voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uuden Wincapita-yhtiön konsulttina, muttei kuulu yhtiön omistajiin. Kailajärveä epäillään muun muassa törkeästä petoksesta.

Uuden yhtiön edustajat pitivät sunnuntaina erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Kailajärveä ei tilaisuudessa näkynyt. Hän on vapautunut tutkintavankeudesta, muttei saa matkustaa Pirkanmaan ulkopuolelle. Yhtiö sanoutui tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta, mutta markkinoi näkyvästi itseään samalla nimellä kuin tuhansien rikosilmoitusten ryvettämä sijoitusklubi.

Yhtiön hallituksen jäsenet korostivat, että sijoitusklubin nimen ottaminen on vahvuuden merkki. Heidän mukaansa Wincapitan maine on puhdas, koska rikostutkinta on vielä kesken.

– Haluamme toimia avoimesti ja läpinäkyvästi ja kaikkien asetusten ja lakien puitteissa, vakuutti yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen.

Avoimuus oli kuitenkin tilaisuudesta kaukana. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon ja viestimille luettiin paperista vastaukset vain etukäteen sähköpostilla lähetettyihin kysymyksiin. Toimittajille jäi käteen kullatulla logolla varustettu lehdistötiedote, jossa ylistettiin Wincapitan kasvunäkymiä ja oikeudenmukaista arvomaailmaa.

Ohjelmoitua valuuttakauppaa

Uusi yhtiö on hyväksytty kaupparekisteriin nimellä Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy. Se aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin.

Yrityksen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti. Kai Tanninen laskee yhtiön menestyksen internetin globaalien markkinoiden varaan.

– Suomi on hyvin pieni osa yrityksen toimintaa. Yhtiön maine kasvaa jatkossa globaalisti, toivottavasti positiiviseen suuntaan myös Suomessa.

Tiedotustilaisuuden jälkeen Wincapita kertoi tapaavansa mahdollisia asiakaskandidaatteja. Osallistujien määrä ja heidän taustansa jätettiin tietoisesti kertomatta.

– Kaikki aikanaan, kaikki aikanaan, myhäili yhtiön hallitukseen kuuluva Jukka Lusenius ja ohjasi hymyillen viestimet tiehensä.

STT

Lähetä juttuun liittyvä kuva tai video
Avaa keskustelu aiheesta juttutuvassa
Facebook
del.icio.us

KOMMENTOI
LÄHETÄ

http://www.kaleva.fi/uutiset/uusi-wincapita-lupaa-jalleen-voittoja-sijoittajille/843492


karjalainen
Kotimaa | 7.3.2010 | 17:11 | Päivitetty 7.3.2010 | 18:25

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille

Lakkautetun sijoitusklubin pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa yhtiössä konsulttina.

WinCapitan hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius pitivät tiedotustilaisuuden Espoossa sunnuntaina. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

HELSINKI
STT

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin. Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

Keskustelua aiheesta
Aiheesta on 6 kommenttia

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_Kotimaa/uusi_wincapita_lupaa_j%C3%A4lleen_voittoja_sijoittajille_6022354.html


kauppalehti

Wincapitan toinen tuleminen alkoi salamyhkäisesti

Maanantai 08.03.2010 klo 07:47 (päivitetty ma 09:32) 50 kommenttia
KUVA: Ruutukaappaus

Valuuttakauppaohjelmistoa tarjoava verkostomarkkinointi järjestäytyi uudelleen espoolaisessa urheiluhallissa suljettujen ovien takana

Pöydän takana urheiluhallin ravintolan hämärässä istuu neljä totista miestä. Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy:n hallitus pitää medialle tiedotustilaisuutta uudesta sijoitusliiketoiminnastaan.

Kolme miehistä pitää suunsa visusti kiinni. Yksi miehistä, hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen, tankkaa suoraan paperista kankeaa tiedotetta. Vaikutelma on tahattoman koominen.

– Yhtiö ottaa positionsa internetin tarjoamissa, kollektiivisissa sijoitusalan liiketoiminnoissa globaalisti, Tanninen lukee.

Suomeksi sanoen yritys aikoo kaupata internetissä oikeutta käyttää valuuttakauppaohjelmistoa. Asiakkaita hankitaan "affiliate-markkinoinnilla" eli kyse on verkostomarkkinoinnista.

– WinCapita Oy edistää ihmisten hyvinvointia ja taloudellista riippumattomuutta, arvomaailman ja oikeudenmukaisuuden kehittymistä ja toteutumista, sekä uusien teknologioiden omaksumista ekologisesti kestävillä ja laadukkailla tavoilla, Tannisen sanoma jatkuu.

Vastaukset kortilla

Hallituksen edustajat kieltäytyvät vastaamasta tilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin. Kai Tanninen vastaa vain muutamiin, valikoituihin kysymyksiin, jotka hän on saanut etukäteen sähköpostilla.

– Koska mediassa on esiintynyt virheellisiä tietoja, tästä eteenpäin vastaamme vain sähköpostitse. Voitte lähettää meille sähköpostia, Tanninen vastaa, kun häneltä yritetään kysyä tarkemmin, mistä oikein on kyse.

Voisitteko kertoa, mitä ne väärät tiedot ovat, jotta ne voitaisiin kenties oikaista?

– Tänään emme oikaise mitään. Voitte lähettää meille sähköpostia.

Juuri hetkeä aiemmin hän on kuitenkin lukenut papereistaan, että uusi WinCapita haluaa toimia avoimesti ja läpinäkyvästi.

Kailajärvi konsulttina

Yhtiön myymistä tuotteista heruu vain sen verran tietoa, että se tarjoaa asiakkailleen kauppapaikan, jonka kautta voi hankkia oikeuden automatisoituihin valuuttakauppaohjelmiin.

Ensimmäisenä kaupan on tulossa valuuttakauppaohjelma, jonka on kehitellyt vanhan WinCapitan perustaja, pyramidihuijauksesta epäilty Hannu Kailajärvi. Tannisen mukaan vastaavia tuotteita voi tulla tarjolle myöhemmin lisääkin.

– Kailajärvi on mukana konsultin ominaisuudessa. Hänellä ei ole osuutta WinCapitan hallinnossa tai omistuksessa, Tanninen sanoo.

Tilaisuuden jo päätyttyä hallituksen jäsen Jukka Lusenius heltyy antamaan pari kommenttia. Lusenius antaa ymmärtää, että WinCapitalla on nimekkäitä tukijoita virkamiesten, poliisikunnan ja poliitikkojen joukossa. Nimet jäävät arvoitukseksi.

Mari Kamaja

Aiheeseen liittyviä uutisia
ti 15.12. 11:29 Kailajärvi "kehittää edelleen valuuttaohjelmaa"
ti 15.12. 18:02 Avustaja Kailajärvestä: Hypnoosi varmistaa kaupat
ma 14.12. 17:34 WinCapita-Kailajärvi vapautui
ti 15.12. 18:02 Hypnoosi pelastaa
ma 25.01. 07:27 Näin tehtiin Wincapitan sadan miljoonan puhallus

Tulosta uutinen Lähetä kaverille Keskustele

Google-mainokset

Yhteensä 50 kommenttia (Uusin 8.3.2010 15:39)

Kirjoita kommentti
Voidaksesi kirjoittaa kommentteja tarvitset nimimerkin keskustelupalstallemme ja sinun tulee olla sisäänkirjautuneena sivustollemme:
Kirjaudu sisään | Luo keskustelunimimerkki
Kauppalehden Yrityshaku

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/03/31335&sort=false


ksml

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille
7.3.2010 16:56 (Päivitetty 7.3.2010 20:03)

Kuva: Heikki Saukkomaa
WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius tiedotustilaisuudessa Espoossa sunnuntaina.

STT

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin.

Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

Lähetä artikkelin linkki: Sähköposti Facebook Delicious
Keskustelua aiheesta
Vastauksia: 7 |
Osallistu keskusteluun

http://www.ksml.fi/uutiset/talous/uusi-wincapita-lupaa-j%C3%A4lleen-voittoja-sijoittajille/539937


lapinkansa
Kotimaa

Päivitetty 7.3. 22:15, julkaistu 7.3. 17:06
Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille

STT Lähetä palautetta toimittajalle

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessaWincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin. Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

Suosittele luettavaksi 1 suositus
Tulosta Lähetä linkki kaverille

Google Facebook Twitter Linkedin
AVAINSANAT:
Keskustelua aiheesta:
Aloita keskustelu

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194638332785/artikkeli/uusi+wincapita+lupaa+jalleen+voittoja+sijoittajille.htmlnettisanomat

lauantai 2010-03-04

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin.

aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.

http://www.nettisanomat.com/2010/03/06/etusivu.htmpohjalainen
Tulosta Sulje ikkuna
STT - Talous | 07.03.2010

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille

WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius. Kuva: Lehtikuva

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin. Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

http://www.pohjalainen.fi/print.jsp?article=485478


taloussanomat

Wincapita teki paluun erikoiseen tyyliin

heikki saukkomaa
Uuden Wincapitan hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen tiedotustilaisuudessa

Valtavasta sijoitushuijauksesta epäillyn Wincapitan rauniolle perustettu uusi Wincapita esittäytyi tänään eriskummallisessa tiedotustilaisuudessa. Uusi yhtiö muistuttaa monelta osin pyramidihuijauksesta epäiltyä. Mukana toiminnassa on myös pääkonnaksi epäilty Hannu Kailajärvi.

17
Kommentoi
Lähetä
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Del.icio.us
Facebook
TwitterTaloussanomat
7.3.2010 17:40
92

Tiedotustilaisuudessa Espoossa paikalla olleen MTV3:n mukaan tilaisuudessa ei kerrottu yhtiön toiminnasta juuri mitään. Worldwide Investment Solutions House Wincapitan hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen luki suoraan paperista ympäripyöreää ja kapulakielistä tiedotetta, MTV3 kertoo.

Sen jälkeen vastattiin toimittajien kysymyksiin. Nekin oli tosin pitänyt lähettää etukäteen nähtäviksi.
– Tästä uudesta yhtiöstä (Wincapitasta) on ollut liikaa virheellistä informaatiota lehdissä, Tanninen selitti tiedotuskäytäntöä MTV3:n mukaan.

Uusikin Wincapita kauppaa voittoja valuutoista

Uusi yhtiö muistuttaa tietyiltä osin huijaukseksi epäiltyä entistä Wincapitaa. Kyse on valuuttakaupasta, jota käydään verkostomarkkinointiperiaatteella. Toimintaan pääsee mukaan yhtiön toimintaan, jos saa jo jäsenenä olevalta suosituksen. Tuote on kauppapaikka, jonka avulla käytetään automatisoituja valuuttakauppajärjestelyitä.

Nelosen mukaan pyramidihuijauksen pääepäilty Hannu Kailajärvi on yhä mukana yhtiössä.

Kailajärvi odottaa parhaillaan oikeudenkäynnin alkamista.

Ihmiset Hannu Kailajärvi
Yritykset WinCapita
Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2010/03/07/wincapita-teki-paluun-erikoiseen-tyyliin/20103434/12


ts
Maanantai 8. maaliskuuta 2010 | Verkkolehden 16. vuosikerta
Vastaava päätoimittaja Kari Vainio
Nimipäivät: Vilppu
Talous

WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius. Kuva: Lehtikuva

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille
STT 7.3 2010 16:56:35

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin.

Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

Kuvat (1) WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari...

Keskustelu jutusta
Näytä listana | Näytä puuna | Kommentoi juttua

http://www.ts.fi/online/talous/116429.html


sanomat24
08.03.2010

WISH Wincapita Oy aloitti toimintansa

Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy (WISH WinCapita Oy) aloitti näyttävästi toimintansa. Uusi yhtiö piti 7.3.2010 tiedotustilaisuuden Barona Areenalla Espoossa ensin medialle ja sitten 2000 muulle ihmiselle.

Allekirjoittanut oli tilaisuudessa tavallaan toimittajien ”leirissä” laatimassa raporttia Samomat24:lle sekä samalla selvittämässä tapahtumia myös oikeudellisten töidensä johdosta. Tässä yhteydessä oli mahdollisuus käydä antoisia keskusteluja mm. Yleisradion, Uuden Suomen ja Helsingin Sanomien toimittajien kanssa.

Ehdottomasti selkeimmin keskusteluista toimittajien kanssa jäi mieleeni Yleisradion ja MOT:n Matti Virtasen toteamus siitä, että ihmisten reaktiot erilaisista julkisen vallan väärinkäytön muodoista ovat voimakkaimpia juuri oikeusturvaloukkauksiin, ja on ihmisten kannalta tärkeää, että niihin puuttuvat sekä oikeusturvajärjestöt että media.

WISH WinCapita Oy:n mediatilaisuudesta jäi se vaikutelma, että järjestäjien taholta haluttiin ennen kaikkien viestittää medialle, että kaikkiin liikesalaisuuksien ulkopuolelle jääviin kysymyksiin tullaan vastaamaan jatkossa, mutta kuitenkin kirjallisesti. ”Jos teille on jäänyt kysymyksiä, voitte lähettää niitä meille sähköpostitse”, totesi hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen.

Tiedotustilaisuuden linjassa oli ymmärrettävää varovaisuutta, koska monet näkivät Wincapita-klubin joutuneen viranomaishyökkäysten kohteeksi muun ohelle sen tähden, että jäsenistön suullisessa viestinnässä asiat ovat vääristyneet, kuten suullisessa viestinnässä on suurena riskinä. Yhtiön toiminnasta ei tiedotustilaisuudessa saanut joidenkin toimittajien mielestä riittävästi selkoa tämän linjavalinnan johdosta.

WISH WinCapita Oy:n toiminnasta hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen selitti kyllä perusteet, jotka pitkälle vastasivat kirjallista tiedotetta. Lisäksi hän vastasi toimittajien etukäteen lähettämiin kirjallisiin kysymyksiin.

Espoon Areenan eteen oli toimittajille järjestetyn tilaisuuden jälkeen kerääntynyt runsaslukuinen väkijoukko. Osallistujia oli arviolta noin 2000. Tilaisuudessa kerrottiin samat asiat kuin toimittajille, mutta kuitenkin laajemmin. Muutamalle toimittajalle oli annettu mahdollisuus seurata tilaisuutta. Tilaisuus tulee järjestäjien mukaan aikanaan kokonaisuudessaan internetiin.

Hallituksen jäsenten puheista vaikuttavin lienee ollut Jukka Luseniuksen puhe arvoista. Etenkin Lusenius varoitti ahneudesta ja epäsosiaalisesta asenteesta kanssaihmisiä kohtaan. Luseniuksen monista lentävistä lauseista jäi mieleen ainakin: ”Raha on kuin lantaa, siitä on hyötyä vain, jos sitä levittää.”

Yleisölle pidetyssä huutoäänestyksessä yhtiön nimi sai voimakkaan kannatuksen.

Hannu Kailajärvi selosti tilaisuudessa videoteitse automaattista valuuttakauppajärjestelmää. Kailajärvellä on oikeus tavata ihmisiä vapaasti, mutta hän ei voi mennä vapaasti kaikkialle itse ihmisiä tapaamaan. Espoo on Kailajärven matkustuskiellossa sellainen alue, jonne hän saa mennä vain tärkeästä syystä. Poliisin ja käräjäoikeuden mukaan tämä tilaisuus ei ollut sellainen.

Hannu Kailajärvi esitteli tilaisuudessa videoteitse kehittämäänsä automatisoitua valuuttakauppajärjestelmää. Hän ei antanut mitään lupauksia järjestelmän tekemistä tai tulevista tuotoista. Kyseinen järjestelmä on vielä kehitysvaiheessa ja implementointi WISH WinCapitan myöskin vielä kehitteillä olevaan kauppapaikkaan on käynnissä. Aikatauluista kerrotaan WISH WinCapita Oy:n asiakkaille heidän sivustoina kautta.WISH WinCapita Oy tarjoaa asiakkailleen tulevan kauppapaikkansa kautta mahdollisuuden hankkia käyttöoikeuksia automatisoituihin valuuttakauppajärjestelmiin. Kailajärven kehittämä järjestelmä voi olla yksi monien joukosta. Valuuttakauppajärjestelmien kehittäjiä on maailmalla paljon ja Kailajärvi on yksi heistä.

Lisäksi Kailajärvi oikoi median ja KRP:n levittämiä erilaisia väärinkäsityksiä. Hän arvosteli tutkinnanjohtaja Rautavan menettelyä liittyen matkustuskieltoon ja nimenomaisesti tapaamisten tosiasialliseen rajoittamiseen ja ajojahtiin/toimiin WinCapitan jäsenistöä kohtaan, sekä median esittämiin valheellisiin ja vääristeleviin lausumiin. Sadoilta ellei tuhansilta ihmisiltä on KRP:n toimesta tuhottu yritystoiminta, viety elämisen mahdollisuudet, takavarikoitu koko omaisuus jne. Nämä kaikki toimet tuodaan ennemmin tai myöhemmin julkisuuteen, lupasi Kailajärvi.

Tilaisuudessa tapahtui muutamia kömmähdyksiä, joista yksi paikalle soluttautuneelle Keskusrikospoliisille (KRP)

Järjestäjien mukaan KRP:n paikalle järjestämät poliisit kävivät heti kiinni eturivissä istuneeseen hieman Kailajärven näköiseen mieheen, kun tilaisuudessa esiteltiin Kailajärven uraa etenkin tietokoneohjelmien parissa. Harhaisku paljastui, kun miehen paperit tarkastettiin. Tavoitteena lienee ollut saada päämieheni takaisin vankilaan eristykseen, josta Oulun käräjäoikeus hänet vapautti vastoin poliisin ja syyttäjän vaatimuksia 14.12.2009.

Järjestäjillekin sattui ainakin yksi pieni allekirjoittaneelle mieleen jäänyt kömmähdyksen tapainen, kun minut tunnistanut tilaisuuden juontaja arvuutteli virheellisesti vaimokseni vieressäni istunutta toimittajaa.

Järjestäjillä oli teknisiä ongelmia Kailajärven videoesiintymisen kanssa. Yleisön keskuudessa kulki huhu, että KRP olisi sabotoinut laitteet Kailajärven esiintymisen estämiseksi, mutta järjestäjät eivät ainakaan minulle puhuneet sellaisesta. Sen sijaan etukäteen teknisesti haastavana pidetty yhtiön käyttäjätunnusten siirtäminen osallistumismaksunsa maksaneiden yhtiöiden matkapuhelimiin samanaikaisesti onnistui suunnitelmien mukaisesti.

Yhtiön edustajina tilaisuudessa olivat Wincapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari, Jussi Kärkkäinen ja Jukka Lusenius sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen.

Yhtiön taholta ei luvattu jäädä Suomeen, vaan Suomi on asetettu eräänlaiselle koeajalle. Yhtiön puolelta tuotiin selvästi esille, että sen edustama osaaminen on helposti siirrettävissä ulkomaille hyötykäyttöön, jos yhtiö tai siihen liittyvät ihmiset joutuvat viranomaisten asiattomien hyökkäysten kohteeksi. Historiansa suurimman bruttokansantuotteen pudotuksen tehnyt Suomi tulisi yhtiön edustajien mukaan menettämään paljon verotuloja, joita Suomi tarvitsee enemmän kuin koskaan aiemmin.

Asiapuolen lisäksi osallistujille oli tarjolla viihdettä. Viihdepuolella illan pääartisti oli Jani Wickholm yhtyeineen.

Kuvassa Sanomat24:lle tilaisuudesta raportoinut Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi WISH WinCapita Oy:n tilaisuudessa.

(Sanomat24)

http://sanomat24.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=13165&Itemid=176


sk24
Talous
Päivitetty 7.3. 23:57, julkaistu 7.3. 17:07

Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille


Kuva: Mauri Ratilainen
STT Lähetä palautetta toimittajalle
WinCapita infotilaisuudessa (vas.) Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä Kai Tanninen ja Jukka Lusenius.

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin.

Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

Suosittele luettavaksi 7 suositusta
Tulosta Lähetä linkki kaverille

Google Facebook Twitter Linkedin
AVAINSANAT: Wincapita
Keskustelua aiheesta:
Aloita keskustelu

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SKA_newssite%2FAM
Layout&cid=1194638311778&p=1194613459185&pagename=SKAWrapper


savonsanomat

Kailajärvi konsulttina
Uusi Wincapita lupaa jälleen voittoja sijoittajille

7.3.2010 16:57 (Päivitetty 7.3.2010 20:04)
Kuva: Heikki Saukkomaa
WinCapita Oy:n hallituksen jäsenet Pauli Tamppari ja Jussi Kärkkäinen sekä hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen ja hallituksen jäsen Jukka Lusenius pitivät Espoossa sunnuntaina tiedotustilaisuuden.

Kuva: Keskusrikospoliisi
Hannu Kailajärvi on konsulttina uudessa Wincapitassa.

STT

Pyramidihuijauksesta epäillyn Wincapitan jäljille on perustettu uusi yhtiö, joka lupaa jälleen voittoja valuuttakauppabisneksessä.

Lakkautetun sijoitusklubin perustaja ja pääepäilty Hannu Kailajärvi toimii uudessa Wincapita-yhtiössä konsulttina.

Uuden yhtiön edustajat pitivät iltapäivällä erikoisen tiedotustilaisuuden Espoon Areenassa. Yrityksen liiketoiminta jätettiin pitkälti hämärän peittoon. Yhtiö markkinoi itseään samalla nimellä kuin tuhansia rikosilmoituksia kerännyt sijoitusklubi, mutta se sanoutuu tiukasti irti hämäräperäisestä toiminnasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen kertoi, että yritys aikoo avata verkkoon kauppapaikan, jossa asiakas voi hankkia käyttöoikeuksia automaattisiin valuuttakauppajärjestelmiin.

Tannisen mukaan Hannu Kailajärvi kehittää tietokoneohjelmaa, jolla valuuttakauppaa voidaan tehdä automaattisesti.

Uuden yhtiön virallinen nimi on Worldwide Investment Solutions House WinCapita Oy.

Lähetä artikkelin linkki: Sähköposti Facebook Delicious

http://www.savonsanomat.fi/teemat/wincapita/uusi-wincapita-lupaa-j%C3%A4lleen-voittoja-sijoittajille/539939


uusisuomi

Maanantai 8.3.10

Kumma Wincapita-tilaisuus: bussilastittain väkeä

Kumma Wincapita-tilaisuus: bussilastittain väkeä
Julkaistu: 7.3.2010 Päivitetty: 7.3.2010 19:06 42 kommenttia
Lähetetty 3 kertaa
Kuva: Uusi Suomi / Ossi Kurki-Suonio Kuva: Uusi Suomi / Ossi Kurki-Suonio

WinCapitan hallitus järjestyksessä: Pauli Tamppari, Jussa Kärkkäinen, Kai Tanninen (pj.) ja Jukka Lusenius.
Kuva: Uusi Suomi / Ossi Kurki-Suonio Kuva: Uusi Suomi / Ossi Kurki-Suonio

Pyramidihuijauksesta epäillyn sijoitusklubin nimen ominut Wincapita Oy piti tänään sangen erikoisen tiedotustilaisuuden.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Tanninen määräsi, että ensin otetaan valokuvat, sitten hän lukee tiedotteen ja lopuksi hän vastaa muutamaan ennalta lähetettyyn kysymykseen.

Tiedotustilaisuuden jälkeen Espoon Areenalla järjestettiin yleisötilaisuus, jonka pääsylipuista joutui maksamaan 100 euroa. Uusi Suomi ei saanut Wincapitan hallitukselta lupaa jäädä tähän tilaisuuteen, mutta paikalle oli ilmaantunut muun muassa kolme bussilastillista väkeä.

Yhtiön toiminnasta ei tiedotustilaisuudessa saanut muuta selvää kuin että Wincapita aikoo jatkaa valuuttakaupan parissa. Varsinaista kauppaa tekevät automaattiset sijoitusjärjestelmät, joihin yhtiö myy käyttöoikeuksia.

Näiden järjestelmien suunnittelussa on mukana Tannisen mukaan myös edellisen Wincapitan pääepäilty Hannu Kailajärvi.

- Yhtiön hallinnossa Kailajärvellä ei ole mitään osuutta, Tanninen vastasi yhteen ennalta lähetettyyn kysymykseen.

Kailajärveä ei tänään nähty Espoon Areenalla. Hänen asianajajansa Petter Kavonius kertoi Uudelle Suomelle, ettei Kailajärvi saanut erillistä lupaa päästä paikalle. Kailajärvi on määrätty matkustuskieltoon, eikä hän saa poistua Pirkanmaalta.

”Kyllä tämä ihan uteliaisuuttaan piti tulla tarkistamaan.”

Toimittajille jäi tiedotustilaisuuden päätyttyä runsaasti kysymyksiä, mutta yhtiön suuna esiintynyt Tanninen kieltäytyi vastaamasta niihin. Hänen mukaansa mediassa oli jo viikon aikana esiintynyt yhtiöstä virheellistä tietoa.

Tanninen ei kuitenkaan suostunut täsmentämään, mitkä tiedot olivat virheellisiä.

- Jos teille on jäänyt kysymyksiä, voitte lähettää niitä meille sähköpostitse, hän totesi viileänä.

Tiedotustilaisuuden jälkeen järjestetystä yleisötilaisuudesta Wincapitan hallituksen puheenjohtaja oli yhtä vaitonainen. Tanninen suostui paljastamaan vain, että tilaisuus on ”suunnattu tarkasti tietyille ihmisille, tiettyyn porukkaan”.

Espoon Areenan eteen oli toimittajille järjestetyn tilaisuuden jälkeen kerääntynyt kuitenkin runsaslukuinen väkijoukko. Lukuisten henkilöautojen lisäksi urheiluhallin eteen kaarsi kolme bussia, joiden ikkunassa oli kyltti ”Wincapita”.

Seassa oli niin kaikenikäisiä miehiä kuin naisiakin. Nimiään vieraat eivät halunneet julkisuuteen.

- Kyllä tämä ihan uteliaisuuttaan piti tulla tarkistamaan, kertoo urheiluhallia kohti kävellyt mies, joka totesi olleensa mukana myös edellisessä Wincapita-klubissa.

- Olemme tulleet ihan Ruotsista asti, sanoo miehen seurueessa mukana ollut nainen.

Wincapitan hallitus sanoo, että yhtiön lanseeramistilaisuudessa mahdollisille asiakkaille kerrotaan samat asiat, mitä tiedotusvälineillekin.

Lähetä juttulinkki sähköpostilla Tulosta
Tallenna ja jaa: Tilaa RSS
Ossi Kurki-Suonio

Kaikki uutiset ››
Raha-uutiset ›› Tähän uutiseen liittyvät asiasanat
Henkilöt: Hannu Kailajärvi
Muut: Sijoitusklubi, WinCapita

Kirjoita uusi kommentti
Haluatko kommenttisi heti julki kaikkien luettavaksi? Rekisteröidy lukijaksi tästä.
Rekisteröityminen on ilmaista ja saat tunnukset käyttöösi välittömästi.

Mikäli olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään ennen kommentin lähettämistä.
Ilman kirjautumista kommentti menee tarkastusjonoon, jolloin julkaisu voi kestää pitkäänkin.

http://www.uusisuomi.fi/raha/86858-kumma-wincapita-tilaisuus-bussilastittain-vakea


Extra!wincapita.fi


Viikkosanomat – blogi Kaiken keskellä aina läsnä! Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39.

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa

Kauppalehti.fi tänään
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/12/28896
Lainaus tekstistä, jonka on kirjoittanut Teppo Koskinen:

”Avustaja Kailajärvestä: Hypnoosi varmistaa kaupat

Tiistai 15.12.2009 klo 18:02 (päivitetty ti 18:57)

WinCapita-vyyhdin pääepäillyn Hannu Kailajärven avustaja Petter Kavonius uskoo Kailajärven pystyvän lunastamaan lupauksensa huikeita tuottoja tahkoavasta valuuttakauppaohjelmasta. Perusteena on muun muassa hypnoosi, jolla Kailajärvi on lisännyt henkisiä kykyjään.

Kailajärvi markkinoi WinCapitan vielä toimiessa sijoitusklubia FXSignal Traders -ohjelmalla, jonka piti kalastaa valuuttamarkkinoilta jopa 400 prosentin tuottoja. Esitutkinnassa Kailajärvi myönsi poliisille, ettei ohjelman perusteella koskaan tehty valuuttakauppoja.

Maanantaina tutkintavankeudesta vapautettu Kailajärvi kuitenkin ilmoitti jatkavansa ohjelman kehittämistä – muun muassa WinCapitassa palaneiden rahojen korvaamiseksi.

Kailajärvea avustanut oikeustieteiden tohtori Petter Kavonius uskoo vakaasti Kailajärven taitoon kehittää luvatunkaltainen valuuttakauppaohjelmisto, vaikkei varsinaisiin tuloksiin voikaan kantaa ottaa.

- Kailajärvellä on nimenomaan tietotekniikkatausta. Koulutus ja työkokemus ovat siltä alueelta, Kavonius sanoo Kauppalehdelle.

Kailajärvi on valmistunut Raision ammatillisen kurssikeskuksen tietotekniikkalinjalta.

- Ja lisäksi hän on superälykäs. Hän on myös käyttänyt hypnoosia lisätäkseen henkisiä kykyjään, kuten Youtubesta löytyvältä videolta käy ilmi, Kavonius sanoo.

Paluu joulun jälkeen

Heuristiikasta eli päätöksentekotutkimuksesta väitelleen Kavoniuksen mukaan ohjelman tarkoituksen voi tiivistää siihen, että tietokoneiden avulla ihmisen päätöksenteon tukena on valtava määrä dataa – mutta päätöksenteko datan perusteella on edelleen solmukohta.

Tämän solmun Kailajärven ohjelma pyrkii avamaan antamalla automaattisesti perusteltuja suosituksia käyttäjilleen, Kavonius kertoo.

- Tässä Kailajärvi tekee lisäinnovaatioita ja on niitä tehnytkin, Kavonius sanoo.

Kavonius kuitenkin korostaa, ettei hän ole tietotekniikan asiantuntija, eikä siten voi ottaa kantaa varsinaiseen ohjelmaan tai sen toimintaan ja tuloksiin. Osa ohjelmasta on lisäksi Kailajärven ”liikesalaisuutta”. Ilmeisesti ohjelman perustana on muun muassa valuuttakurssien pitkän ajanjakson analyysi.

- Mutta joidenkin käyttäjien kokemusten perusteella näyttää siltä, että ohjelma pystyi antamaan aika hyviä suosituksia siitä, miten kauppaa kannattaisi käydä, Kavonius sanoo.

Sata miljoonaa paloi

Aiemmin useat ohjelman käyttäjät ja rahoituksen asiantuntijat, muun muassa Helsingin Kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen, ovat todenneet ohjelman huuhaaksi tai vähintään siitä annetut lupaukset vahvasti liioitelluiksi. Kavonius on puolestaan vedonnut nimettömään asiantuntijaan, joka on arvioinut ohjelman suositukset kelpaaviksi.

Poliisi puolestaan pitää WinCapitaa pyramidihuijauksena ja siten törkeänä petoksena. Poliisin mukaan Kailajärvi on myöntänyt kuulusteluissa toiminnan olleen epärehellistä.

Tällä hetkellä paljon puhutun ohjelman softa on ”hajaantunut”, Kavonius kertoo. Osa softasta on poliisilla, osa muualla. Kokonaisuus on kuitenkin Kailajärven päässä, Kavonius sanoo.

Nyt vapauteen päässyt Kailajärvi on luvannut kertoa tulevaisuudesta wincapitalaisille joulun jälkeen. Työsarkaa riittää, jos klubilaisille halutaan korvata poliisin ja syyttäjän epäilemässä pyramidihuijauksessa palaneet rahat: klubilaiset antoivat pyramidiin yhteensä liki 100 miljoonaa euroa.

Teppo Koskinen”

Lainaus päättyy.

Kommentti:

Oikeustieteen tohtori Petter Kavonius uskoo, että tästä jotenkin selvitään, vaikka hypnoosilla ja super-älyllä.

Kavoniuksen sitaatit:

”- Kailajärvellä on nimenomaan tietotekniikkatausta. Koulutus ja työkokemus ovat siltä alueelta,

- Ja lisäksi hän on superälykäs. Hän on myös käyttänyt hypnoosia lisätäkseen henkisiä kykyjään, kuten Youtubesta löytyvältä videolta käy ilmi,

… ohjelman tarkoituksen voi tiivistää siihen, että tietokoneiden avulla ihmisen päätöksenteon tukena on valtava määrä dataa – mutta päätöksenteko datan perusteella on edelleen solmukohta.

”Tämän solmun Kailajärven ohjelma pyrkii avamaan antamalla automaattisesti perusteltuja suosituksia käyttäjilleen,”

- Tässä Kailajärvi tekee lisäinnovaatioita ja on niitä tehnytkin,

- Mutta joidenkin käyttäjien kokemusten perusteella näyttää siltä, että ohjelma pystyi antamaan aika hyviä suosituksia siitä, miten kauppaa kannattaisi käydä,

”Tällä hetkellä paljon puhutun ohjelman softa on ”hajaantunut”,”

”Osa softasta on poliisilla, osa muualla. Kokonaisuus on kuitenkin Kailajärven päässä,”

Lainaukset loppuu

Nämä lainaukset kertovat ainakin sen, että Petter Kavonius hoitaa hyvin päämiehensä asiaa ja siinä sivussa kaikkien Wincapitaan sijoittaneiden, ainakin sieltä tuottoja saaneiden asiaa ja uskoo ja toivoo, että yhä tuottoja odottavat jaksaisivat odottaa.

Jonkunlaista konkretiaa jäi kaipaamaan, ehkä se ei tässä vaiheessa vielä ole mahdollista.

Viikkosanomat. Talous. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39.

WinCapita. Kuvia ennen kokousta.
Pertti Manninen, Nettisanomat, raportti, lauantai 2008-07-25 klo 12:00

Tunnelma ennen kokousta.
WinCapita, kokous Peurungassa, tuhatta osallistujaa odotetaan.

Kävin uimassa ennen kupolin sulkemista. Väkeä tulvi jo paria tuntia aikaisemmin. Tänään on lauantai 2009-07-25 klo 11:50. Kymmenen minuuttia kokoukseen ja myös minun bussini lähtöön takaisin kotikulmille.

Kaikenlaisia tavallisia suomalaisia t-paidoissaan, kauluspaidoissaan. Ravatit ja mustat tai tummat puvut, valkoiset paidat on vain järjestäjillä. Enemmistö miehiä, myös pariskuntia. On Harley Davidson pusakkaa, intiaanipäällikön paitaa ja tavallista kesäpaitaa, joillakin irtotakki, siis tavallista kansaa.

Otan pari kuvaa kaukaa tyhjistä tuoliriveistä ja tupakalla olijoista ovensuussa kaukaa, ketään ei tunnista, vain tilaisuuden henki välittyy.

Sataa tihuuttaa hissukseen ja välillä kovemminkin.

Joku ei pääse nyt uimaan, tieto ei tietenkään altaan sulkemisesta ole kiirinnyt kaikille.

WinCapitasta en ole paljoakaan aikaisemmin kirjoittanut, jos ollenkaan, kun se näyttää niin sekavalta. Yksi tilaisuuden järjestäjistä on Eurooppalaisen oikeusturvaliiton puheenjohtaja Jarmo Juntunen, jonka aikaisemmin lehdelle lähettämän kirjoituksen nyt julkaisen. Liite.
Hän väittää keskusrikospoliisin toimintaa ohjailevaksi, virheelliseksi ja tavallisia suomalaisia syyllistäväksi, jotenkin näin.

Nyt bussi ihan kohta tulee joten viranomaistoiminnan arviointi jää toiseen kertaan.

Pertti Manninen, Nettisanomat, raportti, lauantai 2008-07-25 klo 12:00 H-hetkellä. 10 minuutin pikakirjoitus.

http://www.wincapita.fi/2009/12/20/etusivu.htm

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstitNettisanomat lauantai 2010-03-06 - N:o 1107 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - 300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Tiedotus kadonneesta pojastamme Emil 20 v. Raasepori FINLAND - Information about our missing son Emil from Finland
Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.
Nettisanomat torstai 2010-03-04 - N:o 1106 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Iltalehden Nato-kyselyn virhemarginaali 80. Lue!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!
Muuta arkistosta: Harjun huminaa: funkkis-bensa-asema puretaan.
- Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa? - Kettunen liian kuumaa kamaa Keskisuomalaiselle? Etelän media, Helsingin Sanomat hätiin. Uutta tietoa: Pykälä poistettiin viime metreillä ja ajettiin vastustava kunnanhallituksen jäsen vessaan. Kunnanhallitus maksumieheksi? Poliisitutkintaa tarvitaan! - Hurjaa peliä Jyväskylässä. Kettusen erorahakäsittelyn oikeusistuimena Suomen vanhin asianajotoimisto. Sopimuksesta oli useita versioita ... Katso ja lue!

Tiedotus kadonneesta pojastamme Emil 20 v. Raasepori FINLAND - Information about our missing son Emil from Finland
300 metriä Vapaudenkatua torstaina iltapäivällä helmikuun lopussa 2010. Keski-Suomi. Jyväskylä.

300 metriä Vapaudenkatua torstaina iltapäivällä helmikuun lopussa 2010. Keski-Suomi. Jyväskylä.
Kuvat Pertti Manninen torstaina 25-02-2010 klo 16:03 - 16:06 päinvastaisessa järjestyksessä. Nimet: Puisto - Kaupunginkirjasto - Talon ovi - Lastenvaunut - Kirkko - Valtiontalo - Ihmiset pysäkillä - Forum - Asemakatu - Matkalaukku. Isonna kuvat!

Samassa paikassa 1999 (4 kuvaa): :
Kuvakertomus 24 kuvaa kaupungin aamussa. Aurinkoisena kesäaamuna kaupunki herää valoisasta unestaan. http://www.nettisanomat.com/galleria/uudet/1999/aamukuva/n997aamukuvakertomus.htm

Samassa paikassa 1999 ja 2003 (2 kuvaa):
Torstaina 26.02.2004. Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa?
Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. Keskisuomalainen-lehdellä olisi resursseja selvittää tämäkin mahdollinen laittomuus, jollaisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen lienee syyllistynyt. Vai onko niin, että Jyväskylän imago ei kestä sotkujen selvittämistä. Kaupunginjohtajan kuuluisan erorahapäätöksen yksimielisyyskin olisi poliisitutkimusten paikka, koska tiettävästi eräs kaupunginhallituksen jäsen pakotettiin lähtemään pois päättämästä, jotta kokoukseen saatiin erorahan hyväksyvä jäsen. Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003. http://www.nettisanomat.com/2004/02/26/etusivu.htm

Muuta: Harjun huminaa: funkkis-bensa-asema puretaan. http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm
Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa? http://www.nettisanomat.com/2009/09/01/etusivu.htm
Kettunen liian kuumaa kamaa Keskisuomalaiselle? Etelän media, Helsingin Sanomat hätiin. Uutta tietoa: Pykälä poistettiin viime metreillä ja ajettiin vastustava kunnanhallituksen jäsen vessaan. Kunnanhallitus maksumieheksi? Poliisitutkintaa tarvitaan!
http://www.nettisanomat.com/2009/11/03/etusivu.htm
Hurjaa peliä Jyväskylässä. Kettusen erorahakäsittelyn oikeusistuimena Suomen vanhin asianajotoimisto. Sopimuksesta oli useita versioita ... http://www.nettisanomat.com/2009/11/05/etusivu.htm

Nettisanomat tiistaina 2009-11-03. Pääkirjoitus.
Kettunen liian kuumaa kamaa Keskisuomalaiselle?

Tänään Keskisuomalainen-lehti keskittyy muihin asioihin ja miettii yhden päivän mitä ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen erorahasta voisi kirjoittaa. Tiedonvälityksen tänään hoitaa siis "Etelän media", Helsingin Sanomat kahdessa kirjoituksessaan: "Kaupunginjohtajan eroraha palaa taas Jyväskylän päättäjien käsiin. Kaupunki haki asiantuntemusta helsinkiläisestä asianajotoimistosta" ja "Painostus ylitti kokoomusedustajan sietokyvyn. Anita Saraste-Kautto jäi kaupunginhallituksessa yksin".

Keskisuomalainen, joka alusta alkaen tiesi menon sisällön, mutta ei kertonut siitä lukijoilleen, ansaitsee Tiedonpimittämispalkinnon. Silloisen menon takuumies oli päätoimittaja Erkki Laatikainen, mutta nyt uusi päätoinittaja Pekka Mervola näyttää jatkavan samaa menoa tai oikeammin alistua siihen, mitä bisneseliitti vaatii. Tottakai (?) asiasta huomenna kirjoitetaan, kun on harkittu mihin suuntaan käsistä riistäytynyttä erorahaa vielä yritettäisiin ohjata. Julkisuus on parasta valvontaa myös keskisuomalaisessa tiedotusmonopolissa.

Nyt kun vuosien takaisesta sotkusta, johon myös nykyinen ministeri Henna Virkkunen (kok) on sekaantunut korviaan myöten, alkaa tihkua uutta tietoa myös kansalaisille, luulisi, että sotku avattaisiin ja kerrottaisiin kokonaan, jotta se lopulta loppuisi. Tämä meno muistuttaa aika paljon pääministeri Matti Vanhasen lautakasaa ja Nuorisosäätiön jopa lahjontaa Keskustalle.

Tähän lopuksi uusi vessakertomus, vanhakin on olemassa kun Pekka Kettusen seuraaja valittiin, joku kristillinen valtuutettu ajettiin vessaan miettimään ja kääntymään Markku Anderssonia tukemaan. (Linkki).

Tänään Helsingin Sanomien toimittaja Timo Siukonen: "Painostus ylitti kokoomusedustajan sietokyvyn. Anita Saraste-Kautto jäi kaupunginhallituksessa yksin. Jyväskylä. Kokoomuksen edustajana kaupunginhallituksessa istunut Anita Saraste-Kautto muistaa tammikuun 19. päivän 2004 koko elämänsä. Hän ei ole koskaan kokenut niin rajua painostusta sitä ennen eikä sen jälkeen. Hän oppi, miltä tuntuu olla poliittisesti yksin ja murtua enemmistön alle. Hän toteaa HS:lle henkilökohtaisen muistikuvansa tapahtumista. Vaitiolovelvollisuuden vuoksi hän ei mainitse nimiä eikä puutu kokouksen yksityiskohtiin.

Kun Pekka Kettusen erorahoja käsiteltiin toisen kerran, Saraste-Kauton mielestä asioista oli päätetty kulissien takana, eikä ehdotusta sopinut kyseenalaistaa. Häntä itseään ihmetytti, miksi sopimuksen lainvoimakohta jäi pois. Sitä hän kysyi myös valmistelijoilta. Koska hän ei saanut riittävää perustelua, hän esitti oikaisuvaatimusten hylkäämistä.

Siitä alkoi painostus. "Minua kehotettiin perumaan esitykseni, häipymään kokouksesta, sairastumaan, kutsumaan varajäsen, ihan mitä tahansa. Tuli epäasiallisia huomautuksia." "Vastasin, että en ole yhtään kipeä, vaan he-le-vetin hyväsä kunnossa!" "En suostunut poistumaan enkä perääntymään."

Kello kävi. Puheenjohtaja keskeytti hallituksen istunnon, kun valtuuston kokous oli alkamassa. Siellä painostus jatkui. "Läksin naistenhuoneeseen keskustelemaan varajäseneni kanssa. Viranhaltija tuli kolme kertaa vaatimaan, että muutan mieleni, että ehdotukseni ei jäisi pöytäkirjaan". Naistenhuoneessa Saraste-Kautolle tuli itku. Hän ilmoitti poistuvansa. Varajäsen jatkoi hallituksessa. Puheenjohtaja totesi Saraste-Kauton ehdotuksen rauenneen kannatuksen puuttuessa. Pöytäkirjaan merkittiin jatkokokouksen ajaksi klo 20.06- 20.25: "Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajan ehdotuksen." Helsingin Sanomat tiistaina 2009-11-03.
http://www.nettisanomat.com/2009/11/03/etusivu.htm

Huom! 2. painos (2010-03-10). Tiedotus poistettu.
Tiedotus kadonneesta pojastamme Emil 20 v. Raasepori FINLAND
Sent: Monday, March 01, 2010


Information removed (2010-03-10)
Information about our missing son Emil from Finland
Sent: Monday, March 01, 2010

Iltalehden Nato-kyselyn virhemarginaali 80.
Pitäisiko Suomen liittyä Natoon? Tilanne torstaina 2010-03-04 klo 22:45: Kyllä 43 % - Ei 57 %. Ääniä 5760.

Iltalehti. Keskustele! Pitäisikö Suomen liittyä Naton viralliseksi jäseneksi?
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=278328


Lue myös!
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 60 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 70 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 80 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 90 % !

http://www.nettisanomat.com/2008/08/31/etusivu.html#isn

Arkisto 2008.
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !


Nettisanomat sunnuntai 2010-02-28 - N:o 1105 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä. Lue!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20.


Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20.
Kuva: Erika Manninen sunnuntaina 2010-02-28 klo 11:20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Sokos.
Nettisanomat torstai 2010-02-18 - N:o 1104 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Terror is the price of support for despots and dictators -
Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia. Suruviestien riski kasvaa."

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä ja viihdettä Ilta-Sanomista. Lahden 2001-linkki.

Ilta-Sanomat. Viihde. "Koti lähti alta". Torstai 2010-02-18.

Vancouver-keskustelu.
Katsoitko illalla suomalaisten hiihtoa?
En katsonut, menin kymmeneltä nukkumaan, tiesin, että eivät ne pärjää.
Kuitusella oli huono luisto kun vertasi sitä muihin.
Kuitusen luisto on Sarasvuon kanssa.
Tuleeko mitaleita? Kyllä kolmellakympillä tulee.
Miehet vai naiset?
Tietenkin naiset, eivät suomalaiset miehet pärjää.
Tulihan hopeaa kourussa.
Ei se ole mitään hiihtoa.

Paikka: Lounasravintola Rosanne. Laukaa. Keskusta. Tänään torstaina puoli kahden aikoihin. Kuvat ja aitoteksti. Pertti Manninen.

Linkit:
Ilta-Sanomat. Viihde. Jo viikko koomassa.
http://www.nettisanomat.com/2010/01/07/etusivu.htm
Lahti-doping. Yksitoista päivää urheilua ja dopingia.
http://www.nettisanomat.com/2001/03/08/etusivu.htm

Viikkosanomat-blogi: Uusimpia:
Totinen pääministeri. http://viikkosanomat.fi/2010/02/18/totinen-paaministeri/
Omantunnon ohitusleikkaus. http://viikkosanomat.fi/2010/02/18/omantunnon-ohitusleikkaus/
Perustuslaki- fiasko. Helsingin Sanomat. Jalkapalloa. Doping Lahti 2001. http://viikkosanomat.fi/2010/02/13/perustuslaki-fiasko-helsingin-sanomat-doping-lahti-2001/
Asianajaja Pekka Mononen jatkaa viranomaisten harhauttamista. http://viikkosanomat.fi/2010/02/12/asianajaja-jatkaa-viranomaisten-harhauttamista/
Lasse Lehtinen nappasi ”vähävaraisille, lahjakkaille ammattiin opiskelijoille” tarkoitetun apurahan, Riihisäätiöstä. http://viikkosanomat.fi/2010/02/10/lasse-lehtinen-nappasi-vahavaraisille-lahjakkaille-ammattiin-opiskelijoille-tarkoitetun-apurahan-riihisaatiosta/
Konnakabinetti: Ministerit (12 kpl), jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta http://viikkosanomat.fi/2010/02/09/konnakabinetti-ministerit-12-kpl-jotka-unohtivat-kertoa-nova-group-vaalirahoituksesta/
Ylen kummallista uutisointia: Vainko Keskustan Nova-raha oli rikollista.
http://viikkosanomat.fi/2010/02/09/ylen-kummallista-uutisointia-vainko-keskustan-nova-raha-oli-rikollista/
Viimeiseen-hengenvetoon. http://viikkosanomat.fi/2010/01/29/viimeiseen-hengenvetoon/
Cul-de-sac http://viikkosanomat.fi/2010/01/28/cul-de-sac/
Törkeä kunnianloukkaus. Yle ei julkaissut toimittajan nimeä. http://viikkosanomat.fi/2010/01/16/torkea-kunnianloukkaus-yle-ei-julkaissut-toimittajan-nimea/
 

Arkisto
2008

Extra! Lahden MM-hiihdot 2001. Yksitoista päivää urheilua ja dopingia. Lue!
Ralli, säännöt ja urheilu sekä vedonlyönti. & Hänen ei annettu tulla maaliin (Immonen). Lue!
Eräs doping-sotku ja sen pimitys. (Haikkola, Viren, Vainio, Ilkka, Lanamäki, Kokko). Lue!
Ilkka Kanerva - viimeinen mohikaani & Oletko urheiluhullu? Testaa itsesi! Lue!
Advokaten: Våra mästare är rena. (Kenteris, Thanou). Aftonbladet. 15 augusti 2004. Lue!
Nalle Puh, Ihaa ja Doping.

Mitä hännällesi on tapahtunut? Mitä sille on voinut tapahtua?
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Häntä joko on tai ei ole, siitä ei voi erehtyä.
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Olet näköjään oikeassa.
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Syntymäpäiväpiirakka, sokeroituja karpaloita, ynnä muuta. TV1 maanantaina 2008-06-23.

Kyrön mukaan Kihu tiesi missä hiihtoliitossa mentiin. Keskisuomalainen tiistaina 2008-06-24.

Kyrön mukaan plasmalaajentajia käytettiin vain ennen starttitestiä.
Keskisuomalainen tiistaina 2008-06-24.

Hiihtoliitolle tuli hätä.
Keskisuomalainen keskiviikkona 2008-06-25.

Seitsemän vuoden dopingyksinäisyys. Kommentti. Ilkka Kulmala.
Keskisuomalainen keskiviikkona 2008-06-25.
Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


N:o
1103

Maanantai
2010-02-15
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

guardian.co.uk, Friday February 12 2010 - guardian.co.uk, Saturday February 13 2010 - guardian.co.uk, Sunday February 14 2010 - The Observer, Sunday February 14 2010 - guardian.co.uk, Monday February 15 2010

World news Afghanistan

Allied forces in Helmand begin biggest push of Afghanistan war
guardian.co.uk, Friday February 12 2010
Declan Walsh in Islamabad
Thousands of US and Afghan soldiers began a major offensive on a Taliban stronghold and narcotics hub in Helmand province last night as part of the biggest military offensive of the nine-year war. Skirmishes have erupted on the fringes of Marjah, a town in the Helmand river valley, where hundreds of Taliban fighters are thought to be holed up. Residents are fleeing the town,
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/12/afghanistan-allies-attack-helmand

World news Afghanistan

British soldier killed in assault on key Taliban stronghold
guardian.co.uk, Saturday February 13 2010
Jason Burke, South Asia correspondent, in Delhi and agencies
A British soldier and a US Marine have been killed during the launch of the biggest operation against the Taliban in Afghanistan since the war of 2001. Hundreds of US marines and British soldiers earlier reported successes against light resistance as they advanced into a key Taliban-held town in southern Afghanistan in Operation Mushtarak ? meaning "together" in the local Da
(...)killed during the launch of the biggest operation against the Taliban in Afghanistan since the war of 2001. Hundreds of US marines and British (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/13/operation-mushtarak-helmand-taliban

World news Afghanistan

Allied forces mount assault on Taliban in biggest push of Afghanistan war
guardian.co.uk, Saturday February 13 2010
Declan Walsh in Islamabad and David Batty
Thousands of British, US and Afghan soldiers are engaged in the biggest military offensive against the Taliban since the war in Afghanistan began nine years ago. Skirmishes erupted as coalition forces swept into the Taliban strongholds of Marjah and Nad Ali in Helmand province in a bid to secure government control. Military commanders said the launch of Operation Moshtarak we
(...)in the biggest military offensive against the Taliban since the war in Afghanistan began nine years ago. Skirmishes erupted as coalition forces swept into (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/13/operation-moshtarak-taliban-surge

UK news Afghanistan

British soldier killed on foot patrol in Afghanistan
guardian.co.uk, Sunday February 14 2010
Aidan Jones
A British soldier has been killed after being caught in an explosion as he carried out a foot patrol in Afghanistan. The soldier died when the blast happened near Forward Operating Base Inkerman, north-east of Sangin, in Helmand province. His death ? the 259th of the campaign in Afghanistan ? was not connected to Operation Moshtarak, which is targeting Taliban strongholds in
(...)caught in an explosion as he carried out a foot patrol in Afghanistan. The soldier died when the blast happened near Forward Operating Base (...)
http://www.guardian.co.uk/uk/2010/feb/14/british-soldier-killed-afghanistan-helmand

World news Afghanistan

Nato rockets kill 12 Afghan civilians
guardian.co.uk, Sunday February 14 2010
Declan Walsh in Islamabad and Stephen Bates
Two Nato rockets aimed at Taliban insurgents in Helmand missed their target today, killing 12 civilians sheltering in their home and dealing a sharp blow to hopes that civilian casualties would be avoided in the largest western-led operation of the nine-year Afghan war. The incident occurred in Nad Ali, an insurgent-infested area where British troops are operating. A Ministry
(...)tragic loss of life," said General Stanley McChrystal, the top commander in Afghanistan. "It's regrettable that in the course of our joint efforts, (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/14/nato-rockets-kill-afghan-civilians

World news Afghanistan

Coalition troops force Taliban retreat from key stronghold
The Observer, Sunday February 14 2010
Jason Burke and Mark Townsend
Hundreds of American Marines and British soldiers claimed early successes last night against light resistance as they advanced into key Taliban strongholds in southern Afghanistan in the biggest operation against insurgents since 2001. One soldier from 1st Battalion Grenadier Guards was killed by an explosion while on vehicle patrol in Operation Moshtarak in the Nad-e-Ali area
(...)against light resistance as they advanced into key Taliban strongholds in southern Afghanistan in the biggest operation against insurgents since 2001. One soldier from (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/14/coalition-forces-taliban-retreat

Comment is free

Another hyped-up push in Afghanistan
guardian.co.uk, Monday February 15 2010
Simon Tisdall
It has been quite a while since British troops have been involved in a ground offensive on the scale of Operation Moshtarak in Helmand province. Afghanistan has not seen anything like it since the Taliban were toppled in 2001. Nor, it seems, have Britain's tabloid newspapers. Excited headlines such as "SAS take out top 50 Taliban" and editorials lauding "our boys" recall (for (...)
(...)a ground offensive on the scale of Operation Moshtarak in Helmand province. Afghanistan has not seen anything like it since the Taliban were toppled (...)
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/feb/15/operation-moshtarak-taliban-afghanistan

World news Afghanistan

Operation Moshtarak in Marjah, Afghanistan
guardian.co.uk, Monday February 15 2010
Gallery (19 pictures): 15 February 2010: A combined force of 15,000 soldiers, including 4,400 Afghans, is taking part in a major assault on the Taliban in the poppy-growing areas of the Helmand river valleyWarning: contains graphic (...)
http://www.guardian.co.uk/world/gallery/2010/feb/15/afghanistan-us-military

News World news Afghanistan

Five civilians killed in Nato rocket attack in Afghanistan
Incident follows death of 12 civilians after stray Nato rockets were fired in Helmand yesterday
James Meikle, Declan Walsh in Islamabad, and Stephen Bates guardian.co.uk, Monday 15 February 2010 17.32 GMT

A Nato airstrike against suspected insurgents has killed five civilians in Kandahar province in southern Afghanistan.

A Nato statement said a joint patrol of Nato and Afghan troops saw individuals digging along a path in the Zhari district of Kandahar province today and mistakenly concluded that they were planting an improvised explosive device. Two civilians were also wounded in the strike.

The incident follows the deaths yesterday of 12 Afghan civilians, who were killed by two stray Nato rockets in neighbouring Helmand province.

Major General Michael Regner, Isaf's joint command deputy chief of staff for joint operations, said: "We regret this tragic accident and offer our sympathies to the families of those killed and injured.

"Our combined forces take every precaution to minimise civilian casualties, and we will investigate this incident to determine how this happened."

Earlier today, the head of Britain's armed forces admitted that the killing of 12 Afghan civilians yesterday was "a very serious setback" to military operations against the Taliban.

Air Chief Marshal Sir Jock Stirrup said the incident had damaged efforts to win the support of local communities, but added that accidents were inevitable during conflict.

The civilians died when two rockets from a high mobility artillery rocket system hit a house on the outskirts of the town of Marjah, in an area of Helmand province being targeted by a joint US and Afghan force.

Stirrup, the chief of the defence staff, said: "It is a very serious setback. It is not one which can't be overcome and of course the Afghans themselves, the local government, play a key role in this and they have already swung into action in that regard. But we are there to provide security for the population."

He told the BBC Today programme: "This operation … is not about battling the Taliban, it is about protecting the local population, and you don't protect them when you kill them. It is always damaging, but of course in any conflict situation accidents happen and we must remember that most of the civilian casualties are not caused by Isaf [the international security assistance force] – they are caused by the Taliban."

He said it was crucial that people "perceive the Afghan national security forces as protecting them, as providing them with security, and therefore we have to do all we can to eliminate civilian casualties".

The defence minister, Bill Rammell, expressed regret over the incident, as did the Nato commander in Afghanistan, General Stanley McChrystal, who has suspended use of the missile system involved in the mistake.

Speaking on GMTV, Rammell said: "I regret the loss of a British soldier but also the loss of civilian lives. This incident involved American troops. General McChrystal has rightly suspended the use of this particular rocket system pending an investigation, because we are determined to do everything possible to avoid civilian casualties to win the hearts and minds of the local population."

The Afghan interior minister, Mohammad Atmar, said nine civilians and two or three insurgents were among those killed, suggesting insurgents may have been firing at troops from a civilian compound. "The reality is this ... the enemy did capture some civilians in their house and they were firing at our forces from this house. Unfortunately our forces didn't know that civilians were living in that house," he said at a press conference at Lashkar Gah.

Snipers have been holding up attempts to clear the town of Taliban fighters, the US marines said.

The civilian deaths in the last 24 hours have overshadowed reports of early successes against the Taliban in Operation Moshtarak – the biggest offensive undertaken by western and Afghan forces in the nine-year war.

The operation involves 15,000 troops, mostly US, British and Afghan. The first US marines arrived in Marjah – a major hub of insurgents and drug smugglers – by helicopter before dawn on Saturday morning, while British forces are sweeping through Nad Ali. One British soldier has been killed in the operation. He was named as Lance Sergeant Dave Greenhalgh, 25, from the 1st Battalion Grenadier Guards.

Taliban fighters – estimated at between 400 and 1,000 – have heavily mined the area. The operation's US commander, Brigadier General Larry Nicholson, predicted it could take 30 days to clear out all militants and explosives, but said he was "cautiously optimistic" the job could be completed sooner.

Nato heavily telegraphed its intention to invade Marjah and Nad Ali, hoping to minimise civilian casualties. The civilian deaths added to tensions with the Afghan president, Hamid Karzai, who ordered an immediate investigation. High rates of casualties help Taliban recruitment in war-torn areas and stir public anger that has eroded support for the fragile Afghan government.

A British soldier from 36 Engineer Regiment died this afternoon as a result of an explosion in Helmand province, the MoD said. Next of kin have been informed. Two more British soldiers also died yesterday. One, from 2nd battalion the Duke of Lancaster's regiment, was shot in a gun battle in the Musa Qala area of southern Afghanistan, and the other, from 6 Rifles, serving as part of 3 Rifles Battle Group, died in an explosion while on foot patrol to the north-east of Sangin. The deaths were unconnected with Operation Moshtarak.

http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/15/afghanistan-civilian-deaths-nato-taliban


Arkisto. Nettisanomat maanantai 2009-09-14.

Nettisanomat maanantai 2009-09-14.
 N:o 1042
 
Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Lue!
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Bild
Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan 14.09.2009 - 13:32 UHR  
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Kuva Pertti Manninen 2009-09-14.
www.bild.de - 14.09.2009 - 13:32 UHR  

Regierungserklärung zu Afghanistan

Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan
„Sie riskieren ihr Leben, dafür haben wir Ihnen zu danken“ – Kritik an Vorverurteilung ++ Nato bestätigt zivile Opfer

"WIR TRAUERN UM OPFER" MERKEL VERTEIDIGT SOLDATEN IN AFGHANISTAN (DAS VIDEO)

Parlamentarische Sternstunde heute im Bundestag.
In einer bemerkenswerten Regierungserklärung hat Bundeskanzlerin Angela Merkel (55, CDU) heute den Afghanistan-Einsatz der Bundeswehr gegen jede Kritik verteidigt.
Die Kanzlerin beschwor die Bürger, an die Ursachen des Afghanistan-Einsatzes zu denken. Er sei die Antwort auf die Anschläge vom 11. September, die sich am Freitag zum achten Mal jähren.

„Der Afghanistan-Einsatz ist unsere Reaktion auf den Terror. Er ist von dort gekommen – und nicht umgekehrt! Afghanistan ist die Brutstätte des Terrors“, so Merkel. Und die Kanzlerin brach eine Lanze für die Bundeswehr: „Unsere Soldaten riskieren ihr Leben, dafür haben wir ihnen zu danken.“

Hintergrund: In den vergangenen Tagen hatte es Wirbel und internationale Kritik an der Bombardierung von Taliban-Kämpfern gegeben. Der Einsatz, bei dem es auch zivile Opfer gab, war auf deutschen Befehl erfolgt. Die genauen Umstände sind noch nicht geklärt.

Im Bundestag versprach Merkel die lückenlose Aufklärung des Falles. Zugleich wies sie die Kritik an dem Einsatz vehement zurück. „Ich verbitte mir jede Vorverurteilung – und zwar von wem auch immer, im Inland wie im Ausland.“ Die Kanzlerin sprach den Afghanen ihr Mitgefühl aus: „Ich bedauere zutiefst. Jeder zu Tode gekommene Mensch ist einer zu viel.“

Merkel ließ keinen Zweifel daran, dass der Afghanistan-Einsatz mittlerweile zur Chefsache geworden ist. Sie machte sich in dem Zusammenhang für einen Krisen-Gipfel stark. Im Rahmen der Uno müsse nach einer neuen Strategie gesucht werden. Sie schlug einen Fünf-Jahres-Plan vor, nach dem sich die internationalen Truppen nach und nach zurückziehen.

Ähnlich äußerte sich Außenminister Frank-Walter Steinmeier (SPD). „Die Bundeswehr ist keine Besatzungsmacht. Wir sind nicht für die Ewigkeit in Afghanistan“, sagte er im Bundestag. Auch der SPD-Kanzlerkandidat verbat sich jede Vorverurteilung aus dem Ausland. Zugleich verwies er auf die neue Dimension des Falles.

„Das war nicht irgendein bedauerlicher Zwischenfall. Wir dürfen jetzt nicht einfach zur Tagesordnung übergehen“, so Steinmeier. Er äußerte Verständnis dafür, dass es eine neue öffentliche Debatte über den Einsatz gibt. Dass es möglicherweise etliche zivile Opfer bei der Bombardierung der Taliban gegeben habe, werfe „ein neues Schlaglicht auf den Afghanistan-Einsatz“.

Inzwischen hat die Nato offiziell bestätigt, dass es zivile Opfer gegeben hat. In einer am Dienstag in Kabul veröffentlichten Erklärung der Nato-Truppe Isaf heißt es, erste Untersuchungen ließen die Isaf davon ausgehen, „dass Aufständische, aber auch Zivilisten durch den Luftangriff getötet und verletzt wurden“. Die Nato untersuche den Vorfall derzeit gründlich, um die genaue Zahl der zivilen Opfer feststellen zu können.

Rückblick: In der Nacht zum vergangenen Freitag entführen Taliban-Kämpfer sechs Kilometer südlich von Kunduz zwei voll beladene Tanklastzüge. Ein US-Spezialflugzeug hat die Lkw im Visier. Die Bundeswehr fordert Unterstützung aus der Luft an. Zuerst trifft ein amerikanischer B-1-Bomber ein, dessen Besatzung die beiden entführten Tanklastwagen und Dutzende Personen in deren Umgebung sieht. Die B-1 muss wegen Treibstoffmangels zu ihrem Stützpunkt zurückkehren. Etwa 20 Minuten später treffen zwei US-Kampfflugzeuge des Typs F-15 E ein, deren Besatzungen Videoaufnahmen zum deutschen Stützpunkt funken. Etwa eine halbe Stunde nach der Ankunft der beiden F-15-Maschinen werden die Bomben auf die Tanklastzüge abgeworfen.
http://www.bild.de/BILD/politik/2009/09/08/afghanistan-merkel/nimmt-stellung-zur-bombennacht.html

DEUTSCHLANDS SCHNELLSTE MEINUNG
Soll die Bundeswehr aus Afghanistan abziehen?
Ja, der Krieg gegen die Taliban ist nicht zu gewinnen
Nein, wird müssen unsere Freiheit am Hindukusch verteidigen

STIMMEN: 59808 ENDET: 04.09.2010 ABSTIMMEN
Tragen Sie bitte den untenstehenden Code ein.
IHRE Stimme wird gezählt

Nettisanomat sunnuntai 2009-08-30.

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala. "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.
"Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa. - Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat. - Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä. - Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava, Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita." "Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa.
Mikko Stig/Lehtikuva. Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.
Bild Kommentar von Georg Gafron: Mut zur Wahrheit BILD BUNDESAUSGABE 23 JULI 2009. "Die Bundeswehr ist mit ihren Verbündeten im Krieg!" "Die Soldaten haben es verdient, dass das zu Hause auch so benannt wird." http://www.nettisanomat.com/2009/07/27/etusivu.htm
Bundeswehr-Offensive soll die Terroristen bei Kunduz vertreiben. 300 deutsche Soldaten jagen die Taliban.
Bild Kommentar von Georg Gafron: Mut zur Wahrheit
BILD BUNDESAUSGABE 23 JULI 2009.

Deutsche Soldaten stehen in Afghanistan in schweren Gefechten. Panzer, Mörser und Infanteristen sind im Einsatz.
Das sind
eindeutig kriegerische Handlungen. Die Verbündeten nennen das auch so.
Nur hier in Deutschland spricht man immer noch, so Verteidigungsminister Jung, von stabilisierenden Einsätzen. Könnte es sein, dass die Realität in Afghanistan die beschönigende Wortwahl unserer Politiker einholt?
 
Jetzt sollte die Stunde der Wahrheit sein. Afghanistan darf nicht wieder unter Taliban-Herrschaft gelangen. Es darf nie wieder zum Ausbildungsort von islamistischen Terroristen werden, die den Rest der Welt mit Leid und Unglück überziehen.
Peter Struck – Ex-SPD-Verteidigungsminister und heute Fraktionsvorsitzender seiner Partei im Bundestag – sagte: „Deutschlands Sicherheit wird auch am Hindukusch verteidigt.“ Er hat noch immer recht.
Die Bundeswehr ist mit ihren Verbündeten im Krieg! Die Soldaten haben es verdient, dass das zu Hause auch so benannt wird.

http://www.bild.de/BILD/news/standards/
kommentar/2009/07/23/kommentar.html

Pelottomuus,
uskallus,
rohkeus,
urheus,
urhoollisuus
totuuteen,
tosiasioihin
.
http://www.nettisanomat.com/2009/07/27/etusivu.htm

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Muut lehdet.Helsingin Sanomat pääuutissivu lauantaina 07.05.2005.
"Moskovan voitonjuhlalla kaksimielinen merkitys. Max Jakobsonin kolumni A4."
"Suomalainen ottaa sinkkiarkun vastaan ylpeänä. Mari Mannisen Vallan liikkeet A6."
"Entä jos taloyhtiö toimisi kuin YK? Jaakko Kangaluoman Pallon liikkeet A 14."
www.helsinginsanomat.fi Juha-karhu on taas liikkeellä. Katso, missä se on kulkenut."Helsingin Sanomat. Kotimaa  lauantaina 07.05.2005.
"Vientilihan tarkastamiseen kelpaa vain venäläinen eläinlääkäri."
"Vallan liikkeet. Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan."


Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.

“Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.

Rauhanturvalain uudistusta pohtiva työryhmä jättää esityksensä ensi viikolla.. Uudistuksen takana on erityisesti Suomen osallistuminen EU:n nopean toiminnan joukkoihin.
Monet uskovat, että suomalaissotilaat voivat joutua nopean toiminnan joukoissa kovempiin tilanteisiin kuin nykyisissä rauhanturvatoimissamme on totuttu. Sitäkin on pelokkaina mietitty, että sotilaita tuotaisiin kotiin ruumisarkuissa.

Pelko on aiheellinen. EU:n uudet joukot voivat pahimmillaan kohdata samanlaisia hetkiä kuin ruotsalaiset SSG -erikoisjoukot Kongossa toissa kesänä.
YK:n valtuuttamalla EU joukolla oli lyhyt, mutta vaarallinen tehtävä. Sen piti suojella Kongon Bunian kaupungin läheisellä alueella pakolaisia ja siviilejä sekalaisilta asejoukoilta kunnes YK saisi paikalle isomman rauhanturvajoukon. Ennen EU -joukkojen tuloa alueella oli lahdattu sadoittain ihmisiä
Kesäkuusta elokuuhun kestäneen tehtävän aikana ranskalais-ruotsalainen ryhmä kävi tulitaisteluja asejoukkioiden kanssa. Noin 20 kuoli vastapuolelta, ranskalais-ruotsalaisesta joukosta ei yksikään.

Tyypillinen taistelu: EU-joukko saattoi siviilejä kylään. Parikymmentä lähimaastossa piileskellyttä sissiä avasi tulen saattajia kohti. Ruotsalaiset ja ranskalaiset vastasivat tuleen, hyökkäsivät ja pakottivat pyssymiehet pakosalle.
Asejoukkioista osa taisteli huumattuina, mukana oli palkkasotilaita naapurimaista ja lapsisotilaita. Myös lapsia oli lupa ampua. Ruotsalaisten mukaan lapsisotilaita ei kuitenkaan jouduttu ampumaan, koska lapset pakenivat heitä varten jätetyistä peräytymisreiteistä.

Näin hurjiin taisteluihin ruotsalaiset eivät olleet joutuneet 40 vuoteen, sitten edellisen Kongo-operaation 1960-luvulla. Ruotsalaiset tiesivät ennalta. kuinka vaarallisesta tehtävästä oli kyse, ja olivat valmiina riskeihin.
Valtiopäivät hyväksyivät Kongoon menon mukisematta, eivätkä ruotsalaisviestimet pelotelleet vaaroista ennalta. Taisteluista uutisointikin oli maltillista.

Rauhanturvatoiminnan muutoksesta käytiin Ruotsissa iso keskustelu jo 1990-luvun puolivälissä, mikä selittänee, miksi EU:n nopean toiminnan joukot eivät ole nostattaneet. Ruotsissa samanlaista keskustelua kuin Suomessa.
Ruotsalaisilla on myös tapana ajatella, että heidän kuululuu asuttaa maailman hädänalaisia. Kukaan ei tosin tiedä. miten kansan mieli muuttuu, jos aputoimista oikeasti tuleekin useampi ruumis kotiin.

EU:n nopean toiminnan joukkoihin osallistuminen lisää suomalaissotilaiden riskiä kaatua taistelussa.
Kongon esimerkki ja rauhanturvaamisen haasteet Afrikassa ovat olleet eurooppalaisten sotilaiden ja poliitikkojen mielessä, kun he ovat viime aikoina kehitelleet nopean toiminnan joukkojen kärkiryhmien eli taisteluosastojen valmiuksia vaativiin operaatioihin. Suomi on muodostamassa taisteluosaston Ruotsin, Norjan ja Viron kanssa, toisen Saksan ja Hollannin kanssa.

Omien miesten ja naisten asettaminen vaarallisiin tehtäviin on kallis uhraus. Se on silti suuren hintansa arvoinen, jos sillä estetään vaikkapa Kongossa satojen tai tuhansien siviilien lahtaus ja kansanmurha. Silloin Suomi on mukana rohkeasti siellä, missä apua huutavimmin tarvitaan.
Tuollaisista tehtävistä ruumisarkussa kotiin tuodun sotilaan ottaisin vastaan surullisena, mutta ylpeänä suomalaisena ja maailmankansalaisena.

Mari Manninen
Mari.manninen @sanoma.fi
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Tukholman-kirjeenvaihtaja.”

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.


Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. 


Isonna!

Lue myös!  "Sotaan osallistumisen hurman jälkeen Suomen päättäjät ja ylipäälliköt, vanhat äijät, ovat muuttamassa lakeja niin, että suomalaisia nuoria miehiä voitaisiin pakottaa suorasti tai epäsuorasti kaukaisille sotatantereille." Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 1999/09/02/netti0109.htm#natoeite

Lue myös!  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli. 2004/03/25/etusivu.htm

Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. Kuva: Pertti Manninen.  Isonna!
Katso myös! Äiti ja lapsi. 2000/05/11/viikonkuva.htm
Muistikuva Jukka Kajavan kirjoituksesta sen jälkeen kun joku suomalainen europarlamentaarikko-äiti intoili, että hän antaisi poikansa lähteä ilomielin sotaretkelle, jos tämä poika niin itse haluaisi. Kajavan lakoninen toteamus: Onneksi hän ei ole äitini, oma äitini kyllä toppuuttelisi. Muistikuva Pertti Manninen.

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm


Nettisanomat torstai 2010-02-04 - N:o 1102 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Terror is the price of support for despots and dictators

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Varastettua kuvaa etsimässä: Matti Vanhanen ja Meri-Kukka Forsius intiimisti. Viikkosanomat: Cul-de-sac
Tony Blair gives evidence to Iraq war inquiry Guardian - Irak: Pääkirjoitus, kuvia ja linkkejä. Lue&katso!
Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Salmén
Marko on pidätetty Lue! - Lehdistötiedote nälkälakosta. Lue! - A press info about a hungerstrike. Read!
Arkisto 2008. Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin: "But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner." Financial Times
Arkistohelmi 2007. Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla. Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen.  nettisanomat.com/2007/03/09/etusivu.html
Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". SalménLeif Salmén: "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?

Nettisanomat keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?

Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.

Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi?
Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?

Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."

Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.

Arkistosta.

Nettisanomat tiistai 2006-12-08.
 
Nettisanomat tiistai 2006-12-08.Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus  Suomalaisten sotaintoilijoiden, valheisiin uskoneiden, niin johtajien kuin mediankin tarina karkeasti raapaistuna. Anteeksipyyntöä nämä intoilijat eivät ole esittäneet. Vieläkin puhutaan ja kirjoitetaan kunniallisesta vetäytymisestä. Ruumiita ei lasketa. Pertti Manninen. Pääkirjoitus. Nettisanomat. Perjantai 2006-12-08.

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien karkottamisesta oikeuskanslerin tutkittavaksi. Lue! 


Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006.

1999-08-27  -   2001-09-10  Lue!
2001-09-11  -   2002-12-31  Lue!
2003-01-01  -   2003-03-19  Lue!
2003-03-20  -   2003-05-01  Lue!
2003-05-02  -                     Lue!


Arkistosta.

Nettisanomat torstai 2003-04-10.


Jan Myrdal 24.07.1966 Aftonbladet.
Suomentanut Auli Tarkka vuonna 1971 suomeksi ilmestyneeseen kirjaan Sanankäyttöä, johon Johan von Bonsdorff ja Auli Tarkka valitsivat artikkelit. Oikeuden voitto eli rehellisin kansa.
Reuters 10.04.2003. Kaleva.
Valtauksen merkki.
Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas peitti Saddam Husseinin kasvot tähtilipulla Bagdadissa. Hetken kuluttua lippu vaihtui Irakin lipuksi. Seppo Ylönen, Kaleva.
Aftonbadet  Publicerad: 2007-01-04
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html

Vem ska hänga Bush?
 
SLAVOJ ZIZEK ser USA fortsätta i Saddams spår
...

 Vad, exakt, är det som de inte kontrollerar? I essän ”Dictators and Double Standards” (Diktatorer och dubbelmoral), som publicerades i tidskriften Commentary 1979, gjorde Jeanne Kirkpatrick en utförlig distinktion mellan ”auktoritära” och ”totalitära” regimer, en distinktion som skulle rättfärdiga den amerikanska politik som gick ut på att samarbeta med högerdiktatorer medan kommunistiska regimer behandlades mycket hårdare: auktoritära diktatorer är pragmatiska härskare som är upptagna av sin makt och rikedom och likgiltiga inför ideologiska frågor, även om de med läpparna kan bekänna sig till någon stor sak; totalitära ledare däremot är osjälviska fanatiker som tror på sin ideologi och är beredda att sätta allt på spel för de egna idealens skull. Så medan auktoritära härskare går att hantera eftersom de reagerar på materiella och militära hot på ett rationellt och förutsägbart sätt, är totalitära ledare däremot mycket farligare och måste konfronteras direkt.
 
Ironiskt nog fångar denna distinktion på ett perfekt sätt det som gick fel med den amerikanska ockupationen av Irak: Saddam var en korrumperad auktoritär diktator som eftersträvade makt och vägleddes av brutala pragmatiska överväganden (vilket gjorde att han samarbetade med USA genom hela 1980-talet).
...
 Ett av resultaten av den amerikanska interventionen är att en mycket mer kompromisslös ”fundamentalistisk” politisk-ideologisk konstellation har bildats i Irak. Med tanke på att det slutgiltiga resultatet av USA:s ockupation av Irak är att de pro-iranska politiska krafterna har blivit dominerande, har interventionen i praktiken lämnat över Irak till det iranska inflytandet. Man kan föreställa sig hur Bush, om han skulle ställas inför krigsrätt av en stalinistisk domare, omedelbart skulle fördömas som iransk agent. De våldsutbrott som präglar Bushs politik är därför inte exempel på maktutövning, utan snarare på panikåtgärder, irrationella passages à l’acte.
...
Detta är det trick som de som i dag påstår att ”Världen är trots allt bättre utan Saddam!” försöker lura oss med: de glömmer att ta med i redovisningen effekterna av själva den militära interventionen mot Saddam. Ja, världen är bättre utan Saddam - men är den bättre om vi i den sammantagna bilden inkluderar de ideologiska och politiska effekterna av just denna ockupation?
 
USA som världspolis - varför inte? Situationen efter det kalla kriget krävde i praktiken att någon global makt skulle fylla tomrummet. Problemet ligger inte där: minns den vanligt förekommande synen på USA som ett nytt romerskt imperium. Problemet med dagens USA är inte att det är ett nytt globalt imperium, utan att det inte är det, det vill säga att USA, samtidigt som det låtsas vara ett imperium, fortsätter att agera som en nationalstat, som hänsynslöst främjar sina egna intressen. Det är som om rättesnöret bakom USA:s politik på senare år har varit en konstig omvänd version av ekologernas välkända motto: handla globalt, tänk lokalt.
 
Efter 11 september gavs USA ett tillfälle att inse vad för slags värld det är en del av. USA skulle ha kunnat utnyttja detta tillfälle - men det gjorde man inte, i stället valde man att på nytt hävda sitt traditionella ideologiska engagemang:


bort med ansvars- och skuldkänslor för den utfattiga tredje världen, det är vi som är offren nu!


Apropå Haagtribunalen utropade Timothy Garton Ash patetiskt: ”Ingen Führer eller Duce, ingen Pinochet, ingen Idi Amin och ingen Pol Pot ska längre få känna sig säker på att kunna undkomma den folkliga rättvisans ingripande bakom statssuveränitetens palatsgrindar.” Man kan bara notera vad som saknas i denna rad av namn som, förutom det vanliga paret Hitler och Mussolini, innehåller tre diktatorer från tredje världen: var finns åtminstone ett enda namn från något av de sju mäktigaste länderna? Eller, om man ska hålla sig till standardlistan över skurkar, varför säger Ash, Michael Ignatieff med flera, som annars brukar utbrista i patetiska hyllningar till Haagtribunalen, ingenting om idén att lämna över Noriega och Saddam till Haag? Varför Milosevic och inte Noriega? Varför hölls det inte ens någon offentlig rättegång mot Noriega? Var det för att han skulle ha berättat om sitt samarbete med CIA, som inbegrep att USA såg genom fingrarna med hans inblandning i mordet på Omar Torrijos Herrera? På liknande sätt var Saddams regim en avskyvärd auktoritär stat, skyldig till många brott, i första hand mot sin egen befolkning.
 
Man bör emellertid lägga märke till det märkliga men viktiga faktumet att när amerikanska regeringsföreträdare och de irakiska åklagarna räknade upp Saddams illdåd så utelämnade de systematiskt det som utan tvekan var hans största brott (i termer av mänskligt lidande och kränkning av den internationella rättvisan): angreppskriget mot Iran. Varför? Därför att USA och majoriteten av utländska stater aktivt bistod Irak i denna aggression. Och inte bara det: USA förlänger nu med andra medel Saddams största förbrytelse, hans försök att störta den iranska regeringen - vilket är ytterligare en anledning att ställa frågan: Vem ska hänga George W Bush?

Slavoj Zizek

Översättning: Tor Wennerberg

Slavoj Zizek är filosof och psykoanalytiker, verksam vid filosofiska fakulteten i Ljubljana. Hans senaste bok heter The Parallax View (Cambridge: MIT Press, 2006) 


http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07- Vem ska hänga Bush?  "Man bör emellertid lägga märke till det märkliga men viktiga faktumet att när amerikanska regeringsföreträdare och de irakiska åklagarna räknade upp Saddams illdåd så utelämnade de systematiskt det som utan tvekan var hans största brott (i termer av mänskligt lidande och kränkning av den internationella rättvisan): angreppskriget mot Iran.

Varför? Därför att USA och majoriteten av utländska stater aktivt bistod Irak i denna aggression. Och inte bara det: USA förlänger nu med andra medel Saddams största förbrytelse, hans försök att störta den iranska regeringen – vilket är ytterligare en anledning att ställa frågan: Vem ska hänga George W Bush?
Slavoj Zizek.
Torstain 2007-01-04 Aftonbladet R-kioskista klo 15.55. Vem ska hänga Bush? 
 
Haiti earthquake updates: live blog Friday 15 January 2010 Guardian - Terror is the price of support for despots and dictators Guardian 

N:o
1099

Sunnuntai
2010-01-17
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. (Satunnainen otos).
Jukka Kajava: "Väkivalta astuu myös televisio-mainoksiin". 1999
Pertti Manninen: Tappamista iltojemme iloksi kaikilta kanavilta eli kuolema keinutuolissa. 2001
Pertti Manninen: Omistajan vastuu. Aatos Erkko. 2001
"Työnnän puukon perseeseesi niin että nielurisat lähtee." Repliikki Nelosen esittämästä elokuvasta Väkivallan kuilu. 2001
Antero Raevuori: Lopen murhat. Melkein sata elinkautista. 2001
Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? 2001
Mikael Fränti: Lauantaiväkivalta. 2002
Katriina Tuomisto.
"Väkivallan katsominen syö tunteita". Mediatutkija Anu Mustosen haastattelu. 2003

http://www.nettisanomat.com/2010/01/17/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/1999/10/21/n9912etusivu.htm
http://www.nettisanomat.com/2001/04/19/etusivu.htm
http://www.nettisanomat.com/2001/09/06/omistajaerkko.htm
http://www.nettisanomat.com/2002/05/30/lauantaivakivalta.htm
http://www.nettisanomat.com/2003/04/24/vakivaltamustonen.htm

Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa. Kuva
Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Uusi vuosikymmen:02.01: Ammuttu susi - 04.01: Törmännyt juna - New Security Measures - 828 m Kuvat

Paljon verta! Lue! - Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? Lue! - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa Lue!

Surmapäivän kuvia

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Matti ja Mikki. Matti Vanhanen paljastaa eronsa todellisen syyn! "... että käteni vapautuvat ... kas noin! Ilmastointikanava johtaa ohjaamoon, mutten millään mahdu siihen. Minäpä mahdun!" Sarjakuva

Kissan kiinnostus. Kuvia TV:n katselussa sunnuntaina 2009-12-27, Göteborg maanantaina. Kuvat
Rälläkkä Kuva - Kissa ihmettelee lunta Kuva - Joulupukki kylän raitilla Kuva
Toimitukselle lähetetty: Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle (Maths Berlin) Lue!
Onko meillä syytä olla huolissamme? (Riikka Söyring) Lue!
Sensuuri iski oikeusturvajärjestö EOK:n keskusteluihin (Jaana Pedersen) Lue!

Matti Vanhasen lähtöilmoitus Lue! -
Matti Vanhanen 13.12: "... toimintatapa oli sietämätön"
Lue!
Lautagate
Lue!
Arkisto:
Sipoo-kiistan raadollinen tausta &
Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin? Lue!

After the 2004 tsunami: rebuilding lives, salvaging communities Guardian
DÅ: Totalförstört NU: Upprustat. Aftonbladet

Hamid Karzai condemns killing of 10 civilians in fighting in Afghanistan
Guardian
Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa.

Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa. (Torstai 2010-01-07).

Ilta-Sanomat kertoo taiteilija Juhani Palmun sairastuneen legioonalaistautiin. Kuva Pertti Manninen torstaina 2010-01-07 klo 13:00.


Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Uusi vuosikymmen:02.01: Ammuttu susi - 04.01: Törmännyt juna - New Security Measures - 828 m Kuvat

Paljon verta! Lue! - Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa

Surmapäivän kuvia

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Matti ja Mikki. Matti Vanhanen paljastaa eronsa todellisen syyn! "... että käteni vapautuvat ... kas noin! Ilmastointikanava johtaa ohjaamoon, mutten millään mahdu siihen. Minäpä mahdun!" Sarjakuva

Kissan kiinnostus. Kuvia TV:n katselussa sunnuntaina 2009-12-27, Göteborg maanantaina. Kuvat
Rälläkkä Kuva - Kissa ihmettelee lunta Kuva - Joulupukki kylän raitilla Kuva
Toimitukselle lähetetty: Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle (Maths Berlin) Lue!
Onko meillä syytä olla huolissamme? (Riikka Söyring) Lue!
Sensuuri iski oikeusturvajärjestö EOK:n keskusteluihin (Jaana Pedersen) Lue!

Matti Vanhasen lähtöilmoitus Lue! -
Matti Vanhanen 13.12: "... toimintatapa oli sietämätön"
Lue!
Lautagate
Lue!
Arkisto:
Sipoo-kiistan raadollinen tausta &
Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin? Lue!

After the 2004 tsunami: rebuilding lives, salvaging communities Guardian
DÅ: Totalförstört NU: Upprustat. Aftonbladet

Hamid Karzai condemns killing of 10 civilians in fighting in Afghanistan
Guardian
Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Nettisanomat maanantai 2009-12-21 - N:o 1087

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Hyvän ja pahan kosketus.

Tänään on maanantai 2009-12-21 klo 14:50.

Kahvilla, puoli tuntia, kylpylälinkkiin 40 minuuttia, ajattelin kirjoittaa hyvästä ja pahasta, matkalla.
Kuitenkin aikaa oli niin vähän, etten viitsinyt kaivaa miniä repusta, otin sen kyllä mukaan ja ajattelin taas aloittaa matkakirjoittamisen.

Sävelmä elokuvasta Poika ja lumiukko kuitenkin herätti. Kun sain tämän kirjoitettua Iskelmä-kanavan kuuluttaja kertoi nimen Walking in the air, niinkö se oli.
Eskon kahvilassa Laukaassa Iskelmä-kanava on aina auki.

ja niin sitten ohikulkija ei mitään huomaa, torvet soittaa jne
vieras jää , ohikulkija ei mitään huomaa.

Nyt on 15 minuuttia.

Yritän hyvän.

Se on lapsuuden muisto ajasta jolloin pikkupoikana olin mummoni luona kesiä, mökki oli vaatimaton pieni, jossa 12 lasta syntyi, osa kuoli pienenä, osa maailman myrskyissä katosi.
Isoisä haipui vankileirillä, muistomerkki yhteinen on Humppilan hautausmaalla.

Paljon muistuu mieleen, mutta nyt haluan kertoa hyvästä.
Reino Haapala oli kirvesmies, joka asui parin sadan metrin päässä, rakentamassaan talossa, vaimo ja lapsia.
Joka lauantai pääsimme mummoni ja minä ja serkutkin saunaan illan päätteeksi isäntäväen jälkeen.
Arvostin sitä silloin. mutta nyt jälkeenpäin vuosikymmeniä myöhemmin se muistuu aina mieleen, esimerkkinä hyvästä.

Tietenkin pääsimme ennen Haapalan Reinon saunaa isojen talojen, Ali- ja Yli-Rekolan saunaan, joka niinikään lämpesi lauantaisin, kerran pari muistan käyneeni myös Kennin saunassa.
Terveiset tästä hyvän kosketuksesta sinne, en tiedä, jonnekin, vuosikausiin en ole käynyt Humppilassa.

Tänään on talvipäivän seisaus, vuoden pisin päivä, uutiset kertoi, nyt on lähdettävä matkaan ja pahakin ehkä tulee kerrottua.

Mä elämältä kaiken sain …

Klo 15:05 Pertti Manninen 2009-12-21.

Jatkuu...

Lisäys illalla:
Minin teksti pitää ajaa oikolukuohjelman kautta ja tämän tehtyäni
raotan sitä pahaosiota.

Noin kymmenen vuotta sitten ulosottoviranomaiset ulosottoapulainen Raino Rinne, Laukaa, ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö. Jyväskylä, juonivat ja mitätöivät 85-vuotiaan äitini etuoikeutetun saatavan eräässä pakkohuutokaupassa Nordea Pankin hyväksi. Molemmat veijarit valehtelivat, asianosaisina ensimmäisessä oikeudenkäynnissä. Rinteellä oli sitten hätä, kun toisessa oikeudenkäynnissä heidät kutsuttiin todistajiksi. Oikeudenkäynti päättyi kuitenkin ennen todisteluvaihetta pankin kanssa tehtyyn sopimukseen, joten perätöntä lausumaa todistajina ei tarvinnut oikeudessa antaa.

Mutta eihän asia tähän loppunut: Ätini, jolle myönnettiin maksuton oikeudenkäynti. asiamies asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, keksi vaatia häneltä jotain ylimääräistä kehittäen hänelle kaksi muutakin toimeksiantoa. Kun äitini ei suostunut maksamaan, niin Mononen haastoi sitten allekirjoittaneen, joka oli auttanut vanhaa äitiään oikeudenkäynnissä, maksumieheksi. Kaikki oikeusasteet hyväksyivät asianajan laskut, (51POISTETTU 19.12.2015)

Nyt sitten tämä sama ulosottojengi perii asianajaja Pekka Mononen kahta voittoa ja Nordea Pankin yhtä voittoa hamaan tulevaisuuteen.(Asianomaisten nimet poistettu. Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava toimittaja. Tiistaina 2011-11-15.) Sama jengi ei myönnä vapaakuukausia vaan kiusaa allekirjoittanutta loppuun saakka. Sama jengi mitätöi lapsen koulutusavustuksenkin, perimällä korotetun ulosoton. Asia on lopullisesti ratkaisematta, se on odottamassa Korkeimman oikeuden muutoksenhakulupaa, yhtenä perusteena se, kun kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö vihjaili käräjäoikeudessa velallisen epärehellisyydestä ja hovioikeuteen lähettämässä kirjallisessa selvityksessään, suullisen kuulemista ei pyynnöstä huolimatta järjestetty, selitteli edelleen tätä velallisen epärehellisyyttä. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että mitään poliisikuulusteluja asiassa ei ole pidetty eikä yksikään velkoja ole tällaisesta vihjannut. Kihlakunnanvouti tästä huolimatta katsoi oikeudekseen tuoda asian esille oikeudenkäynneissä (käräjä- ja hovioikeus).

Vielä maanantain puolella 2009-12-21 klo 23:47. Pertti Manninen.

P.S. Pahan kosketus muistuttaa huimasti viikolla (torstaina elokuvakerho Toveruudessa) näkemääni Orson Wellesin elokuvaa Touch of Evil (Pahan kosketus). Siinä korruptoitunut poliisimies (hirviö) ja hänen apulaisensa järjestelevät todisteita ja oikeus syyttömät tuomistsee. Loppu on tietenkin elokuvassa paljon raadollisempi, tapahtuuhan se USA:ssa. Mutta ilmapiirissä leijuva pahuus on yleismaailmallista. Jonkunlainen essee on tulossa, joulun jälkeen. Sama.

Viikkosanomat – blogi
Kaiken keskellä aina läsnä!
Keskiviikko 2009-12-16 klo 00:06.
--------------------------------------------------------------------------------
Suomen Afganistan-joukot auttavat osaltaan USA:n hyökkäystä Iraniin

Suomen Afganistan-joukot auttavat osaltaan USA:n hyökkäystä Iraniin.

USA lisää joukkojaan Afganistaniin lähes kolmanneksella 130 000:een tai jotakin. Siellähän ne ovat lähellä Irania, jos sinne kohta hyökätään.

Kai Suomi vetää joukkonsa pois tällaisessa rähinätilanteessa vai auttaako se olemassaolollaan USA:n sotaponnistuksia?

Tänään kuulimme, että suomalaisia nuoria miehiä on runsain joukoin ilmoittautumassa Afganistaniin. Nuorten työttömyys on hurjissa lukemissa ja tällainen ”epäsuora” pakottaminen puree. Kovin paljon se jo muistuttaa sitä, kun USA:n nuorten on pystyäkseen opiskelemaan yliopistoissa, kirjouttauduttava armeijaan, jolloin opiskelu on ilmaista, mutta sisältää myös mahdollisen lähtökäskyn sotatantereille.

Nettisanomat julkaisi aikoinaan kuvan ja tekstin:

http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/kuvaetusivu.htm
”Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Etusivu. Numero 356.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen.
Kuva julkaistu nettisanomissa ajankohtaisena torstaina 09.10.2003 seuraavin tekstein ja linkein: ”Työttömät nuoret ilmoittautumassa Nato-joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Postitalo ja Eduskuntatalo näyttävät kääpiöiltä massiivisen Sanomatalon puristuksessa. Lue SanomaWSOY:n lisärakentamisesta: ”Kansallismaisema vuonna 2010?” Kuva ainakin on manipuloitu.” 09.10.2003. NATO. Vauhti-viikko.

Ja tänään uutta: Helsingin Sanomat. Kotimaa. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005: ”Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.”

Linkit:

”Kansallismaisema vuonna 2010?” -
http://www.nettisanomat.com/2002/03/14/kansallismaisema.htm

NATO. Vauhti-viikko.
http://www.nettisanomat.com/2003/10/09/natovauhti.htm

”Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.”
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Siis: Mukana olo Afganistanissa avittaa USA:n Iraniin hyökkäystä, jota kukaan tappamista vastustava ei tietenkään toivo tapahtuvan tai sitä, että USA antaisi Israelille luvan käyttää ydinaseita Iranin ydinvoimaloiden tuhoamiseen. Rauhanpalkinto velvoittaa sotaan ja sitten rauhaan, vai kuinka se nyt meni?

Viikkosanomat. Ulkomaat ja Suomi. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-16 klo 00:06.

Linkkejä klo 00:34

Iran will not bow to sanctions
They are the international community’s most feasibly robust tool, but a lack of political will and Iranian pride will stop them working

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/15/iran-nuclear-technology

Two British soldiers killed in suicide bombing in Helmand province
Press Association
Tuesday 15 December 2009 22.08 GMT

http://www.guardian.co.uk/uk/2009/dec/15/british-soldiers-killed-helmand-province

blogi
http://www.viikkosanomat.fi

lehti
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htmtorstai 2009-12-10 
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1.
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1. Torstaina 2009-12-10.
Kuva: Pertti Manninen SVT1:n lähetyksestä torstaina 2009-12-19 klo 23:46 (Suomen aikaa).
.

Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Nettisanomat torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

nettisanomat.com 12.08.99. pm

Ja samantien koko numero:

torstaina elokuun12. päivänä 1999
teemme kotisivut edullisesti! - hanki ilmoitustilaa edullisesti! nettisanomat@hotmail.com
nettisanomat.com
viikkolehti
joka torstai
sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


Kuvagalleria

Jaska Jokunen

Puhkupillit


Vanhat kuvat


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.Uusia kuvia Puhkupilleistä!

Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!


Suuri Sanan Selittäjä Zyskowicz

sai sittenkin sanansa solmuun, suuret selitykset suistivat suohon.

Siis: Saara, Santtu sopeutukoon suden suuhun.

Sittenkin: Suuri Selittäjä sulautukoon Saharaan sakaalien seuraksi!

"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."
Ben Zyskowicz, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja lue lisää leikkauksista


Tietoa eri aloilta:

Tyylipohja
(kun HTML ei enää riitä)

"Yksilöön näin voimakkaasti kohdistuville leikkauksille saa totisesti etsiä vertailukohtia sosiaaliturvamme historiasta."

"Jos leikkaus toteutetaan, menettää opiskelijaperhe pahimmillaan yli 7000 markaa vuodessa, keskimäärinkin pitkälti yli 4000 markkaa.
Vertti Kiukas,
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen lue lisää hallitusohjelmapetoksesta


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Selkänahka vaarassa!

"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista." Helsingin Sanomien pääkirjoitus, (lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen). lue lisää leikkauksista


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Lisää Leikkauksia tulossa?

Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!
KIRJOITA MIELIPITEESI TOIMITUKSELLE:


Ylläolevalle lomakkeelle kirjoitetun teksti välittyy anonyymina, koska sähköpostinlähettäjäksi kirjautuu Nettisanomat!

yhteydenotto sähköpostitse: nettisanomat@hotmail.com

Tapaamiset:

Torstaisin töiden jälkeen Hemigwayssä...

alkuun

alkuun alkuun

 


Opettajat määräävät koulujen lomat

Keskisuomalainen hissuttelee pääkirjoituksessaan koulujen alkaessa jo elokuun alkupuolella 11.8.1999, että koulujen aikataulut tulisi tehdä kotien ehdoilla. Lehti ei uskalla kertoa suoraan kenen ehdoilla aikataulut nykyisin tehdään.

Opettajat ovat jo vuosia sitten kaapanneet tosiallisesti kaiken kouluun liittyvän päätösvallan. He ovat sen kaapanneet, koska valtiovalta ja kunnat ovat sen heille antaneet vähän kerrallaan. Kaikenmaailman välilomat ovat tietenkin miellyttäviä raskaan työn katkaisijoita, mutta ollenkaan ei ajatella, mitä hankaluuksia ne useimpien oppilaiden kodeissa aiheuttavat.

Toinen opettajien työaikaan liittyvä asia on syytä tässä yhteydessä mainita: Ainakin aikaisemmin oli kuntia, joissa koululaisten ruokailuaika oli kutistettu 15 minuutiksi, jotta opettajat pääsisivät aikaisemmin kotiin. Opi siinä sitten pöytä- ja ruokailutapoja varsinkin kun opettajat istuivat omissa pöydissään vastoin koululain määräyksiä!

Yleistäminen on vihonviimeistä ja näin ei tietenkään ole kaikkialla. Siellä missä vielä on, olisi ryhdistäydyttävä ja mietittävä uudestaan keitä varten koulut ovat olemassa. Ääretön itsekkyys joutaisi silti romukoppaan, vaikka päättäjätkin ovat kyllä välillä järjettömästi koulua, oppilaita ja opettajia, kurittaneet.
(Nettisanomat 12.08.99 pm)

Muut lehdet:
"Koulujen työaikajärjestelyt voivat olla joustavia, mutta niiden tulee joustaa nimenomaan ja ainoastaan kotien ehdoilla."
(Keskisuomalainen 11.08.99)

 
alkuun   alkuun
 


Laitonta kurinpalautusta!

Monet kunnat rustaavat järjestyssääntöihinsä juopottelun ja prostituution kieltäviä pykäliään.

Kuitenkin pitäisi pitää mielessä se, ettei millään järjestyssäännöillä voi mennä eduskunnan säätämän lain ohitse.

Näin ollen esimerkiksi suuvaahdossa touhuavat Helsingin kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitonen ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Pekka Sauri ovat arveluttavalla tiellä.

Heidän tulisi pikemminkin ilmaista huolensa asiantilasta ja pyytää eduskuntaa ja maan hallitusta säätämään asiaa koskevia lakeja.

Muuten ollaan menossa arveluttavaan mielivaltaan ja helposti järjestyssääntöihin vetoamalla ryhdytään kaikenlaisiin laittomiin kurinpalautuksiin.

Vanha klassinen esimerkki on Helsingistä. Mielipidelehden jakelua kadulla estettiin jopa poliisien avulla järjestyssääntöön nojaten. Oikeusvaltiossa kuitenkin perustuslain suoma mielipiteen ja sananvapaus oli vahvempi kuin kaupunginjärjestyssääntö. Tosin tähänkin tarvittiin aikoinaan oikeuskanslerin selvitys ja lausunto.

Veijarit kokeilevat aina kaikkia laittomuuksia!

(Nettisanomat 12.08.99 pm)

 
alkuun   alkuun
 


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan.

Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui.

Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä.

Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma:
Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta.

Voi aikoja, voi tapoja!

(Nettisanomat 12.08.99 pm)

 
alkuun   alkuun


"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."

...Kirjoittajat ovat kommenteissaan kuitenkin unohtaneet uudistuksen hyvät puolet. Ylivoimaisesti suurimmalla osalla eli opintotuen asumislisää nauttivilla 95 000 opiskelijalla tuki nousee keskimäärin 39 markalla kuukaudessa...

Lähtökohtana ei suinkaan ole ollut säästöjen kohdistaminen tiettyihin väestöryhmiin. Toisaalta valtiontalouden säästöt merkitsevät yleensä aina joidenkin kohdalla saavutettuihin etuuksiin puuttumista.

Valtiontalouden tervehdyttäminen ja valtion velkaantumisen vähentäminen ovat pitkäjänteistä politiikkaa, josta hyötyvät eniten juuri tulevaisuuden veronmaksajat.
alkuun

Ben Zyskowicz Helsingin
Sanomissa
maanantaina 09.08.99
"Uusi asumistuki lisää voittajia"

 

 

takaisin


"Yksilöön näin voimakkaasti kohdistuville leikkauksille saa totisesti etsiä vertailukohtia sosiaaliturvamme historiasta."

... Loppukeväästä alkoi kuulua huhuja, että esitys toteuttaisiin eräänlaisena kauhuvaihtoehtona: yhteisöasujilta sekä opiskelevilta avo- ja aviopareilta vietäisiin kesäajan tuet sekä alennettaisiin heidän korvausprosenttiaan, mutta yhdenkään opiskelijan edut eivät paranisi. Monesta hallitusneuvotteluja käyneestä suusta kuitenkin vakuutettiin, ettei tällaista voi tehdä.

Budjettiriihessä hieman lievennettiin valtiovarainministeriön kaavailuja, millä säästetään 130 miljoonaa. Yksittäisten opiskelijan ja opiskelijaperheiden kohdalla leikkaus koettelee toimeentuloa todella rankasti, eikä ainakaan ole omiaan "vahvistamaan turvallisuutta ja hyvinvointia".

Jos leikkaus toteutetaan, menettää opiskelijaperhe pahimmillaan yli 7000 markaa vuodessa, keskimäärinkin pitkälti yli 4000 markkaa.
alkuun

Vertti Kiukas
Ilta-Sanomissa
maanantaina
09.08.99
"Hallitus petti ohjelmansa"

 

 

 

 

 

takaisin


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

takaisin

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa! takaisin

nettisanomat.com 12.08.99. pm

http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htm

Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

Nettisanomat lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 

"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!

Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Nettisanomat.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.comNettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit."Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti ManninenNettisanomat. keskiviikko 2010-03-17 - N:o 1112 - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. - Keskisuomalainen: Nyt riitti tv-poliisin työ. - Juhani Saarinen: Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia. - Esa Mutanen: Vanhanen myrskyää maitolasissa. - Lasse Kangas: Vaalijärjestelmä ja kansa.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-03-17 ja 19, nettiin 2010-03-19, linkkejä 2010-03-19, 24.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  

Nettisanomat tiistai 2010-03-16
- N:o 1111 - search ‘beckham’

Nettisanomat 2010/03/17 -  Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. -   Keskisuomalainen: Nyt riitti tv-poliisin työ. - Juhani Saarinen: Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia. - Esa Mutanen: Vanhanen myrskyää maitolasissa. - Lasse Kangas: Vaalijärjestelmä ja kansa. - Wincapita.fi syntyi - Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 455 tänään Dohan MM-kisoissa. - Vaalilaki. Oikeusministeri Tuija Brax, häikäilemätön sananselittäjä.  Pitkä pääkirjoitus. - Helsingin Sanomat - Ilta-Sanpma- Iltalehti - Matti Vanhanen- Jyrki Katainen - Janne Virkkunen  - Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. -  Kuvia: 300 metriä Vapaudenkatua - Tiedotus kadonneesta pojastamme Emil 20 v. Raasepori FINLAND - Information about our missing son Emil from Finland - Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20. Kuva: Erika Manninen sunnuntaina 2010-02-28 klo 11:20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Sokos. - Kuvia. Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä ja viihdettä Ilta-Sanomista. Lahden 2001-linkki. - Viikkosanpmat-blogi-linkkejä.- Afganistan. Kirjoituksia Suomesta ja maailmalta. Afghanistan, Guardian. - "Paras imago". Sauli Niinistö. - Marko on pidätetty - Arkistokuva viime presidentinvaalien aikaan syksyllä 2005. Ilta-Sanomat. - Lehdistötiedote nälkälakosta. - A press info about a hungerstrike. - Tony Blair gives evidence to Iraq war inquiry Guardian - Irak: Pääkirjoitus, kuvia ja linkkejä. - Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Leif Salmén. -Jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Jukka Kajava: "Väkivalta astuu myös televisio-mainoksiin". 1999 - Pertti Manninen: Tappamista iltojemme iloksi kaikilta kanavilta eli kuolema keinutuolissa. 2001 - Pertti Manninen: Omistajan vastuu. Aatos Erkko. 2001 - "Työnnän puukon perseeseesi niin että nielurisat lähtee." Repliikki Nelosen esittämästä elokuvasta Väkivallan kuilu. 2001 - Antero Raevuori: Lopen murhat. Melkein sata elinkautista. 2001 - Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? 2001- Mikael Fränti: Lauantaiväkivalta. 2002 - Katriina Tuomisto. "Väkivallan katsominen syö tunteita". Mediatutkija Anu Mustosen haastattelusta. 2003. - Anu Mustonen - Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa - Terror is the price of support for despots and dictators - Ilta-Sanomat kertoo taiteilija Juhani Palmun sairastuneen legioonalaistautiin - Egypt's complicity in Gaza's siege underlines the role of western support for such regimes in the spread of war - Seumas Milne The Guardian -- Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa. - Suomen Afganistan-joukot auttavat USA:n hyökkäystä Iraniin - Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa - Kuva. Obama: "För Alfred Nobel: skål!" Rauhan Nobel-palkinto 2009. - Nettisanomat keskiviikko 17.03.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1112. - Nettisanomat tiistai 2010-03-16 - N:o 1111 - search ‘beckham’Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!

Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.nettisanomat.com/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos

N:o 798. Lauantai
2008-05-10


"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
Pekka Mononen

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja Monosen mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja Pekka Monoseen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä (301poistettu 24.02.2016) Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: nettisanomat@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja Pekka Mononen esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken Pekka Monosta koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "Pekka Mononen, "asianajaja Pekka Mononen" ja "Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut (302poistettu 24.02.2016). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

Sivun alkuun!

News World news Russia
Yukos takes Russia to human rights court in Strasbourg
Defunct oil company owned by jailed oligarch Mikhail Khordokovsksy claiming £65bn in compensation over bankruptcy
Luke Harding in Moscow guardian.co.uk, Thursday 4 March 2010 13.01 GMT

The European court of human rights in Strasbourg is today hearing the biggest case in its history with managers from the defunct oil company Yukos claiming £65bn in compensation from the Russian government. Yukos - owned by the jailed oligarch Mikhail Khordokovsksy - claims that the Kremlin deliberately bankrupted the firm in what it says was a "disguised expropriation". It says the Russian authorities unjustly targeted Yukos with tax and other proceedings.
 

The £65bn damages claim is a record for Strasbourg. The case was originally filed in April 2004, as the Yukos empire was forcibly dismembered. The European court of human rights agreed to hear the case last year, and accepted Yukos's argument that it had little chance of receiving justice inside Russia itself. Today's hearing is the first time in six years that representatives from both sides have come face to face. Although a verdict is not expected for many months, the case will cause embarrassment for the Kremlin, which today dismissed Yukos's accusations as "politicised".

The break-up of Yukos was the most scandalous episode of Vladimir Putin's controversial presidency. In 2003 Russian prosecutors moved against the oil company, arresting several of its senior executives, and accusing the firm of using shell companies to dodge billions of dollars in taxation. In reality, however, Putin's grudge campaign against Yukos was politically motivated. It followed Khodorkovsky's attempts to support opposition parties - and his refusal to heed Putin's warning to oligarchs who grew rich through dubious state privatisations in the 1990s to stay out of politics. Khordokovsky also annoyed Putin by exploring a possible merger between Yukos and western oil companies.
...
Russian citizens have long turned to the European court after failing to find justice at home. Recently, however, Russia has moved to ease its hostility towards Strasbourg. In January, Russian lawmakers ratified an international agreement intended to strengthen and speed up the work of the court, after years of refusing to do so.

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/04/yukos-russia-strasbourg

Nato draws up payout tariffs for Afghan civilian deaths The Observer, Sunday 28 February 2010 http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/28/coalition-payouts-afghan-civilian-casualties
Europe is threat to peace, US tells Nato
guardian.co.uk, Tuesday 23 February 2010 http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/23/pacification-europe-security-threat-us-nato
Nato air strike kills Afghan civilians
guardian.co.uk, Monday 22 February 2010 http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/22/nato-airstrike-deaths

Dutch government collapses after Labour withdrawal from coalition
News World news Netherlands
Row over extension of Dutch troops' tour of duty in Afghanistan forces Labour out of Jan Peter Balkenende's ruling coalition
David Batty and agencies guardian.co.uk, Saturday 20 February 2010 16.52 GMT
The Dutch government has ­collapsed over disagreements on whether or not to extend troop deployment in Afghanistan. The prime minister, Jan Peter Balkenende, said the Labour party – the second-largest party in his ruling coalition – was quitting.He tendered his government's resignation to Queen Beatrix, the Dutch ceremonial head of state, in a telephone call.
Balkenende has been weighing up a request from Nato for Dutch troops to stay in Afghanistan beyond 2010. Just under 2,000 Dutch personnel have been serving in the southern Afghan province of Uruzgan, where 21 Dutch soldiers have been killed. Balkenende's Christian Democratic Alliance wants to keep a trimmed-down military presence in the region, but the Labour party has demanded the Netherlands sticks to a scheduled withdrawal.
The troops should have returned home in 2008, but their stay was extended to August 2010 because no other Nato country offered replacements. "A plan was agreed when our soldiers went to Afghanistan," said the Labour leader, Wouter Bos. "Our partners in the government didn't want to stick to that plan, and on the basis of their refusal we have decided to resign from this government." http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/20/dutch-coalition-collapse-afghanistan
News World news Mossad
Dubai police call on Interpol to help arrest Mossad head
• Emirate '99% sure' Israeli spies were behind Mabhouh death
• Israeli ambassador told to explain use of fake British passports
Julian Borger and Mark Tran guardian.co.uk, Thursday 18 February 2010 17.01 GMT
The father of Palestinian militant Mahmoud al-Mabhouh, who was killed recently, holds up a photograph of his son. Dubai police say they are virtually certain Mossad was behind the murder. Photograph: Hatem Moussa/AP

Interpol should help arrest the head of Mossad if Israel's spy agency was responsible for the killing of a Hamas commander in Dubai, the emirate's police chief said today. In comments to be aired on Dubai TV, Lieutenant General Dahi Khalfan Tamim called for Interpol to issue "a red notice against the head of Mossad ... as a killer in case Mossad is proved to be behind the crime, which is likely now".

International pressure intensified against Israel's spy service as official "wanted" notices were released for the suspected team of Israeli secret agents accused of participating in the assassination. The faces of an 11-strong alleged hit squad appeared on the Interpol website this morning, 48 hours after authorities in the United Arab Emirates issued arrest warrants for the killing last month of Mahmoud al-Mabhouh.

Their offences are listed as "crimes against life and health". The group stands accused of entering the emirate state using forged or stolen European identities, murdering the militant in his hotel and then fleeing the country on 19 January. The red wanted notices are not international arrest warrants, but allow details of fugitives to be released worldwide with the request that the wanted person be arrested and extradited. ...

http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/18/dubai-police-certain-mossad-killing

Comment is free
Terror is the price of support for despots and dictators

Egypt's complicity in Gaza's siege underlines the role of western support for such regimes in the spread of war
Seumas Milne The Guardian, Thursday 7 January 2010


If an 85-year-old Holocaust survivor had gone on hunger strike in support of a besieged people in another part of the world, and hundreds of mostly western protesters had been stoned and beaten by police, you can be sure we'd have heard all about it. But because that is what's been happening in western-backed Egypt, rather than Iran, and the people the protesters are supporting are the Palestinians of Gaza instead of, say, Tibetans, most people in Europe and north America know nothing about it.

For the last fortnight, two groups of hundreds of activists have been battling with Egyptian police and officials to cross into the Gaza Strip to show solidarity with the blockaded population on the first anniversary of Israel's devastating onslaught. Last night, George Galloway's Viva Palestina 500-strong convoy of medical aid was finally allowed in, minus 50 of its 200 vehicles, after being repeatedly blocked, diverted and intimidated by Egyptian security – including a violent assault in the Egyptian port of El Arish on Tuesday night which left dozens injured, despite the participation of one British and 10 Turkish MPs.
...

The poisonous logic of this imperial quagmire is now leading inexorably to the spread of war under Barack Obama. Following the failed bomb attack of a Detroit-bound flight on Christmas Day, the US president this week announced two new fronts in the war on terror, faithfully echoed by Gordon Brown: Yemen, where the would-be bomber was allegedly trained; and Somalia, where al-Qaida has also put down roots in the swamp of chronic civil war and social disintegration.

Greater western military intervention in both countries will certainly make the problem worse. In Somalia, it has already done so, after the US-backed Ethiopian invasion of 2006 overthrew the relatively pragmatic Islamic Courts Union and spawned the more extreme, al-Qaida-linked Shabab movement, now in control of large parts of the country. Increased US backing for the unpopular Yemeni government, already facing armed rebellion in the north and the threat of secession from the restive south – which only finally succeeded in forcing out British colonial rule in 1967 – is bound to throw petrol on the flames.

The British prime minister tried this week to claim that the growth of al-Qaida in Yemen and Somalia showed western strategy was "working", because the escalation of the war in Afghanistan and Pakistan had forced it to look for sanctuaries elsewhere. In reality, it is a measure of the grotesque failure of the entire war on terror. Since its launch in October 2001, al-Qaida has spread from the mountains of Afghanistan across the region, to Iraq, Pakistan, the horn of Africa, and far beyond.

Instead of scaling down the western support for dictatorship and occupation that fuels al-Qaida-style terror, and concentrating resources on police action to counter it, the US and its allies have been drawn inexorably into repeating and extending the monstrosities that sparked it in the first place. It's the recipe for a war on terror without end.

Seumas Milne The Guardian, Thursday 7 January 2010

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/jan/07/egypt-gaza-strip-viva-palestina

Huomaa mainos!
zed plus
Pensselisedän Niilin hanhet nyt myös soittarina!

Sivun alkuun!

 

 

 

2012-05-02: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2010: Linkit tarkistettu ja korjattu maanantaina 08.02.2016.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016