POISTOT (HO 19.11.2015)

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Maanantaina 17. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 416.


24.08.2005 elokuun lauantaina klo 12:15. Kuva: "Ruskea perhonen keltaisessa kukassa harmaassa kivikossa kesän lämmössä."  Kuva:  Pertti Manninen. Helsinki, Ilmala, parinkymmenen metrin päässä asunnottomien majoista, jotka eivät kuitenkaan näy kulkuväylille. Sarjasta "Perhosia", tulossa!   Edellinen kuva!  Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu maanantaina 17. lokakuuta 2005


Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

“Nainen:
… oma kokemus on että kyllä niitä vastaan tulee tuolla kadulla aika usein joita mä tunnen joilla ei o yhtään niinku nukkumapaikkaa muuta kuin katu
Toimittaja:
Tällaisia ihmisiä jotka asuvat kadulla heitä on noin tuhat ja valtaosa on varmasti täällä pääkaupunkiseudulla tämä saattaa nyt kuulostaa tyhmältä kysymykseltä mutta miss he sitten nukkuvat
Nainen:
osa telttailee osa porttikongeissa ja suoraan kadulla ja jotkut on tuol joissakin suojaisis paikois tuol kaupungin laidoilla esimerkiksi joissakin puurakennelman alla niinkö mä yhden tiedän ja joissakin suomenlinnan tunneleissa tai
Toimittaja:
Sinä olet asunnoton mutta mikä sinun asumapaikkasi on
Nainen:
Niin minä olen yhteiskunnan kannalta asunnoton mutta itse minä en koe olevani asunnoton pikemminkin päinvastoin minullahan on mitä mainioin asunto
Toimittaja:
Reijo nyt en kuullut sinun sukunimeäsi mutta tervehditään tällä tavalla kari terve kysyn sellaisen asian kun olet juuri saanut asunnon itsellesi niin miten vaikea oli saada asunto olit alun perin asunnoton
Mies:
No siinä sai aika kovin tehdä töitä ennen kuin se alko avautua ennen kuin se alko avautumaan Toimittaja:
Mistä johtui että olit asunnoton käytitkö alkoholia tai ei ollut työpaikkaa voitko kertoa
Mies:
No avioerosta johtui
Toimittaja:
Kun asuntoa lähtee hakemaan niin siitä tulee varmasti sellainen olo olo itselle että mitä minä teen väärin kun minä en sitä asuntoa saa niin mistä se johtui että et saanut asuntoa mitä mitä sinä teit väärin jos sanotaan näin
Mies:
No siinä on niin mont siinä on niin monta tekijää etten mä niitä rupea sillä lailla mut sanon vain että yks on tosiaan tää helsingin kaupungin asuntojonossa on tosiaan hirviät jonot jonot mitä kautta mä yritin aluksi hakia ja sanon tosiaan siin saa tosiaan tehdä paljon töitä ja tulee tosiaan monta kertaa tunne että missä tulee tehtyy väärin
Toimittaja:
Kun asuntoa hakee yksityiseltä taholta niin miten he suhtautuu asunnottomaan asunnon hakijaan antaako kukaan asuntoa
Mies:
No ei kyllä kovin moni kovin mielellään ja sitten niinku just tossa yksityisellä puolella on mahdottoman korkeat ne vuokrat että se tuottaa monelle justiin asunnottomalle niinku sanotaan vaikeuksia ne korkeat vuokrat mitä niitten puolella on
Toimittaja:
Markku heino tämä helsingin elokolo on tällainen asunnottomien olohuone niin kai voitaisiin sanoa
Markku Heino:
No kyllä mutta on myös asunnon omistajia täällä meillä laidasta laitaan ja kadulla yöpyjiä käy silloin tällöin tai päivittäin meillä muutama ja tää on tällainen kansalaisten kohtaamispaikka missä voi lueskella päivän lehtiä nauttia virvokkeita edullista kahvia sit meillä on ilmainen aamupuuro ja suuren suosion saanut tämä nettihuone tuolla mitä kati johtaa ja hoitaa ja myös opettaa iäkkäämpiäkin ihmisiä käyttään tota mitä palveluja netistä saanu ja me ollaan niin että oltu vuodesta 2001 vapusta no joka vuoden jokaisena päivänä avoinna yhdeksästä viiteentoista
Toimittaja:
Kun täällä pyörii kaikenlaista ihmistä laidasta laitaan niin täällä varmasti näkee sen minkälainen se asunnoton ja minkälaisia tilanteita heillä sitten oikein on se on tällaisen meikäläisen jolla se asunto on niin vaikea varmasti ymmärtää miten vaikea sitä asuntoa on saada
Markku Heino:
niin no kyllä on asunnottomia mut sit mä sanon et on myös asunnontarvitsijoita mitkä asuu epätyydyttävissä olosuhteissa toisten nurkissa kiertelee ympäri kaupunkia siellä täällä toisten nurkissa ja kuitenkin he käyvät töissä ja eikä oo mitään semmost päihdeongelmaa että on henkilöitä mitkä on aivan ok-kondiksessa mut sitten on asunnottomia mitkä eilen just tuolla ruoholahden suunnalla näin romuauton missä kaks miestä nukkuu kello 18 iltapäivällä
Toimittaja:
Niin täällä pöydän vieressä on myös antti honkonen joka vastaa tällä kertaa tästä asunnottomien yöstä antti honkonen voidaanko asunnottomien yöllä parantaa tilannetta onko siitä apua
Antti Honkonen:
Jos oikein kyyninen on niin toteaa että asunnottomien yö- kansalaisliike ei ole voinut tehdä itseensä tarpeettomaksi ainakaan vielä mutta re reijonki tapaus osoittaa minun mielestä kun tunnen taustoja että julkisuus ja sen tässä tapauksessa sen pelko niin ehkä aiheutti ja vauhditti ratkaisuja että reijolle löyty nytten näppärä ratkaisu mutta laajemmassa mitassa tää on vakava yhteiskunnallinen kysymys suomen häpeäpilkku joka vaatii yhteiskunnan toimia ja tässä asunnottomien yö-kansalaisliikkeessä tulee nyt tänään nelisenkymmentä tilaisuutta eri puolilla suomea olemaan tään asian merkeissä valitettavasti ei kaikissa paikoissa mis on ongelmia mutta siellä missä on ollu halun lisäksi myös jonkinverran kykyä järjestää ja kaikenlaista toimijaa on niin asunnottomia kuin asunnon omaavia niin uskovaisia kuin uskonnottomia niin poliitikkoja kuin epäpoliitik epäpoliittisia ihmisiä eli tää on melkoisen laaja kansalaisliike vaikkakin on todella haastava ja vaikea asia
Toimittaja:

Kun suomi on muuten aika hyvä laittamaan näitä euroopan unionin direktiivejä asetuksia artikloja toteen täällä laitetaan kaikki tervan poistamiset sun muutkin niin miksei tätä asuntodirektiiviä siellähän on joku sellainen direktiivi joka antaa periaatteessa oikeuden kaikille asuntoon miksei sitä ole laitettu suomessa toteen
Antti Honkonen:
Eiköhän tää ole vain tämä teorian ja käytännön ristiriita että ajatellaan esimerkiksi espoossa ei oo minkäänlaista asunnottomien yöhön liittyvää tilaisuutta espoo on ainoa kaupunki kunta suomessa joka on asuntopoliittisessa strategiassaan määritelly uljaasti että poistamme asunnottomuuden espoosta mutta ketkä pikkusenkin tarkemmin tuntee espoon tilannetta niin tietää että monenlaista jonoa ja ongelmaa on eli tämä asia että tää asunnottomuus se on niin ihmiselle itselleen kuin myös yhteiskunnalle sellainen häpeätahra et siitä ei edes haluta puhua siksi on minusta todella hienoa että nimenomaan tänään maanantaina niin on isot valtakunnalliset lehdet merkittävällä tavalla kiinnittäneet huomiota tähän ja toivon mukaan myös muu julkisuus ja tavalliset kansalaiset miettii edes tänään tätä asiaa
Toimittaja:
Antti honkonen oletteko koskaan laskeneet mitenkä paljon maksaisi poistaa tuollainen asunnottomuusongelma eli että rakennettaisiin asuntoja niin paljon että ne riittäisivät kaikille onko sitä koskaan laskettu
Antti Honkonen:
Minä en ole matemaatikko minä olen vaan työtaktikko eli yritän organisoida asioita minusta riittää niin kauan kuin on asunnottomia omasta tai muista syistä johtuvia ihmisiä tullut asunnottomiks tai sanotaan että kodittomiks niinku katikin minusta virallisesti hän on asunnoton mutta on hyvin kodillinen ja ehkä yksi pääkaupunkiseudun ja suomen ja maailman onnellisimpia ihmisiä vaikka virallisesti ei ole asuntoa eli nämä on hyvin veteen piirrettyjä ja hikeen piirrettyjä viivoja
Toimittaja:
Niin kati tähän loppuun pitäs vielä kysyä että sinä olet tällä hetkellä varmaan sellainen asunnottomien mannekiini sinut tunnetaan tämän televisio-ohjelman joka eilen tuli teki sinua tutuksi aika paljon ja olet mukana näissä mutta luuletko että asunnottomuutta voidaan poistaa ja sinun kohdallasi tarvitseeko sitä edes poistaa
Nainen:
No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen
Toimittaja:
Näin me jatkamme aamukahvin juontia täällä helsingin elokolossa toisella linjalla ja tuossa ainakin kuulin että olis ilmaista aamupuuroakin on tarjolla pitää varmasti tarttua siihen tilaisuuteen asunnottomien yö on siis tänään kahdeksatta kertaa alkaen ilta kuudelta ympäri suomea monella paikkakunnalla päättyen sitten huomisaamuun
Studitoimittaja:
Sieltä helsingin kalliosta lähetystä teki kari mäenpää
nyt vielä tähän ykkösaamun loppuun muutamia tämän aamun uutisia
irakin uusi perustuslaki näyttää menneen läpi lauantaina järjestetyssä kansanäänestyksessä paikallisviranomaiset kertoivat uutistoimisto ap:lle että perustuslakia vastustavat sunniarabit eivät ole ilmeisesti innostaneet riittävästi kansalaisia äänestämään vastaan
kiinassa juhlitaan maan toisen miehitetyn avaruuslennon onnistumista viisi päivää maapalloa kiertänyt kapseli laskeutui sisämongoliaan myöhään illalla suomen aikaan avaruusmatkan tehneet kaksi taikonauttia ovat hyvässä kunnossa
turkin ulkoministeri abdullah gül vierailee tänään suomessa ulkoministeri gül ja vierailun isäntä erkki tuomioja keskustelevat muun muassa turkin eu-jäsenyysneuvotteluista vieras tapaa myös presidentti tarja halosen
ja ennen tuota säätä kerrotaan vielä nämä ykkösaamun osoitteet jotka kerroin jo hieman aikaisemmin eli juttuvinkkejä ja muuta palautetta voitte lähettää meille nettisivustomme kautta tai sitten sähköpostilla osoitteeseen yle piste ykkösaamu at yle piste fi eli yle piste ykkösaamu at yle piste fi ilman öö:n pisteitä ja perinteisemmän postin kannattajille osoitteemme on ykkösaamu pl 3 00024 yleisradio ja ykkösaamua voi kuunnella internetissä osoitteessa w w w piste yle piste fi kautta radiouutiset näitä varmasti tullaan sitten tulevaisuudessakin aina silloin tällöin kertomaan niin saadaan tällainenkin linja avattua teidän kuuntelijoiden kanssa
nyt sitten säätietoihin maan etelä ja keskiosassa selkeää tai puolipilvistä ja poutaa oulun läänissä vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti sadekuuroja illasta alkaen poutaa lapissa aluksi monin paikoin vesisadetta päivällä pohjoisesta alkaen selkeämpää ja enimmäkseen poutaa päivälämpötilat kolmesta yhdeksään astetta
ykkösaamu täällä yle radio yhdessä jälleen huomenna kahdeksan aamun peilin jälkeen kello 8.15 nyt aamua jatkaa kuuluttaja maaria seppänen
Kuuluttaja:
Ykkösaamun studiossa oli petri kejonen
täällä radio yhdessä kultakuumeessa tänään kello 15.10 aiheina ovat koulujen kuvataideopetus erityisesti miksi se ei kiinnosta poikia sekä onnimanni-palkinto joka jaetaan tänään haastateltavana on onnimanni palkittuja keskustelujen teemoina koulujen kulttuuri tehtävä
kultakuumeessa avautuu ikkuna myös intialaiseen kulttuuriin aiheesta on ilmestynyt uusi suomalaiskirja jonka tekijöitä on jukka mikkolan juontaman kultakuumeen haastattelussa tänään kello 15.10 suorana lähetyksenä ja toisena lähetyksenä kello 22.10
nyt kultaa ja hopeaa joka alkaa saggino rossinin musiikilla. …” (kirjoitetaan: Gioacchino Rossini 1792 - 1868).

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Nainen: Kati, mies: Reijo, toimittaja: Kari Mäenpää, Ekokolon hoitaja: Markku Heino, Asunnottomien yö-kansalaisliikkeen organisaattori: Antti Honkonen, studiotoimittaja: Petri Kejonen ja kuuluttaja: Maaria Seppänen. Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, Nettisanomat, oikeinkuulemisvarauksin.

 

 

 

Maanantaina 17. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


24.08.2005 elokuun lauantaina klo 12:16. Kuva: "Ruusut kukkivat, marjat punertavat ja lehdet vihertävät, vaikka keltaistakin on jo hiukan tulossa. "  Kuva:  Pertti Manninen. Helsinki, Ilmala, parinkymmenen metrin päässä asunnottomien majoista, jotka eivät kuitenkaan näy kulkuväylille. Sarjasta "Ruusuja", tulossa!   Edellinen kuva!   

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

 

Nettisanomat.com

Elokuvalippu. 

Elokuvalipulla kohtuuton hinta.

Bodom-juttu.
Käräjäoikeuden päätös jää voimaan. 
Espoon käräjäoikeuden tuomio kokonaisuudessaan.
Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta?   

Hytös-tuomio.
Kolumnisti Mattiesko Hytönen kehottaa valehtelemaan poliisille?

Julkinen sairaskertomus 2.
Ilta-Sanomat julkaisi eilen keskiviikkona 12.10.2005 etusivullaan ja lööpissään pääuutisena Juicen terveydentilaa koskevan väitteen. 
Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat. 
"Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?
Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Varallisuusveron poisto vuoden 2006 alusta
Ajankohta Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän.

Post fortum.
Bisquit. Seppo Ahti.


Rauhanmielenosoitus.
L
auantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat?

Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan. 
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 

Yle 24 uutiset aliarvioi katselijoitaan ja kuulijoitaan.
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta!

Väärää tietoa verotuksesta 2.
Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste.

Miten meitä hallitaan?
Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

Nettisanomat.com

To 22.09  -   Pe 23.09  -   La 24.09  -  Su 25.09  -  Ma 26.09  -  Ti 27.09  -  Ke 28.09  -  To 29.09  -  Pe 30.09  -  La 01.10  -  Su 02.10  -  Ma 03.10  -  Ti 04.10  -   Ke 05.10 -  To 06.10   -  Pe 07.10 -  La 08.10  -  Su 09.10  -  Ma 10.10  -   Ti 11.10  -  Ke 12.10  -   To 13.10  -  Pe 14.10  -  La 15.10  -  Ma 17.10  -

 
 

Vaikea kuva

 
 

 Aftonbladet

Måndag 17 oktober 2005

Bodströms nya lag - farligare än bin Ladin.
Jan Guillou

"En ny laddning antidemokratiska så kallade terroristlagar är på väg till riksdagen. Säpo skall få rätt att avlyssna alla svenskar, läsa vår post och mejl eller begå hemliga inbrott i våra hem eller på våra arbetsplatser - utan att något brott har ägt rum. Vår justitieminister talar om "förebyggande syfte".
...
En antidemokratisk lagstiftning är ett mycket större hot mot demokratin än alla terrorister i världen. Thomas Bodström är i det avseendet farligare än Usama bin Ladin. SÄPO skall enligt en ny lag få rätt att avlyssna alla svenskar, läsa vår post och begå hemliga inbrott i våra hem eller på våra arbetsplatser.
Det är en rättshistorisk nyhet att  polisen i förebyggande syfte skall kunna ingripa mot personer som inte är brottsliga."
Bodströms nya lag - farligare än bin Ladin.
Jan Guillou

 

Guardian Unlimited

Monday October 17 2005

Early Iraqi constitution success
Initial tallies suggest that Iraq has approved a constitutional referendum despite strong opposition from Sunni Arabs.
Leader: Too soon to celebrate
Special report: Iraq

How Homer became Omar
As a treat for TV viewers during the month of fasting, Dubai-based satellite network MBC has dubbed into Arabic 30 episodes of The Simpsons.
MediaGuardian.co.uk
 


 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Lauantaina 15. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 415.


15.10.2005 lauantaina klo 18:05. Kuva: "Illan viimeinen varis on jäänyt vielä tarkkailemaan ympäristöään lähteäkseen hetken perästä toisten matkaan auringon jo laskettua."  Kuva:  Pertti Manninen. Sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokauden aikoina", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu lauantaina 15. lokakuuta 2005


Pääkirjoitus. Varallisuusveron poistosta ruvettiin vihdoinkin keskustelemaan tai ainakin puhumaan.

Maan päälehtikin, Helsingin Sanomat, aukaisi vihdoin torstaina 13.10.2005 palstansa julkaisemalla uutisen: Kansanedustajat ryöpyttivät Heinäluomaa varallisuusveron poistamisesta. Lehti jatkoi sitten tänään lauantaina 15.10.2005 kolumnilla: Rikkaiden veron poisto on raskasta demareille. Vallan liikkeet. Martta Nieminen. Enää tarvitsee siis odottaa vain Helsingin Sanomain pääkirjoitusta asiasta, ehkä sellainenkin on tulossa, ehkä vasta eduskunnan hyväksymisen jälkeen.

Muutama muukin lehti kirjoitti asiasta heti torstaina 13.10.2005 tai eilen perjantaina 14.10.2005 valtiovarainministeri Eero Heinäluoman eduskuntapuolustuksen jälkeen. Joitakin otsikoita asiasta: Aamulehti: Oppositio hätisteli Heinäluomaa vaalipuheista, (pieni lyhyt ja huomaamaton uutinen). Kansan uutiset: Demareiden rivit hajosivat varallisuusverokeskustelussa. "Laki pitäisi hylätä", (Etusivulla pääuutisena Eero Heinäluoman kuvan kanssa) ja Kansan Uutiset: Vasemmistoliitto epäili varallisuusveron kumoamisen työllistävyyttä. "Erkko suurin hyötyjä", (iso koko sivun uutinen sisäsivulla kahden kuvan kanssa, joissa neljä vasemmistoliiton edustajaa). Keskisuomalainen: Kokoomus kiitteli SDP:tä varallisuusveron poistosta, (yhden palstan STT:n välittämä uutinen, joka on sijoitettu alkamaan näkyvästi sivun yläreunasta). Maaseudun tulevaisuus: Jos lapsisotilas tähtää. Valiokuntaneuvoksen pöydässä. Pentti Manninen, (poliittisen kolumnin yhtenä aiheena). Suomenmaa: Varallisuusveron alasajo alkoi eduskunnassa, (Näkyvä uutinen aukeaman alaosassa ja iso kuva, jossa kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä.). Tiedonantaja: Pienituloiset vaativat oikeuksiaan. Eduskunnassa lahjoja rikkaille, (uutinen selostaa eduskunnan edessä järjestettyä mielenosoitusta ja haastatellaan sen osanottajia ja kerrotaan varallisuusveron poistosta ja siitä ,että asumistuen omavastuuosuus poistuu vasta ensi vuoden syyskuussa. Kuvassa kuva lakanasta, jossa lukee: Köyhyys tappaa). Uutispäivä Demari: Oppositio hätyytteli Heinäluomaa, (Kahden palstan STT:n välittämä uutinen hiukan huomaamattomalla otsikolla alkaen sivun yläosasta).

Lisäksi käytettävissäni oli muitakin lehtiä, mutta tuntematta kaikkien painoaikatauluja, ei uutisen poisjättämistä voi sen kummemmin arvioida. Tämä tarkoittaa tietenkin pikkulehtiä. Lehdet, joissa Heinäluoman eduskuntaesiintymisestä ei kirjoitettu mitään: Kauppalehti, KD, Keski-Suomen viikko, Kotimaa, Savon Sanomat ja Vihreä Lanka. Netissä näin yhden jutun, muita en sitten etsinytkään: HBL: Heinäluoma i kläm för förmögenhetsskatten, (Torsdag 13.10.2005).

Otsikot ja uutisten sijoittelut puhuvat puolestaan ja tietenkin itse jutut. Varallisuusveron poistoa ei ole vielä muodollisesti päätetty eduskunnassa, joten sitä vielä käsitellään toivon mukaan monilla foorumeilla perusteellisestikin, vaikkei tietenkään mikään enää muutu. Vielä kerran: tarkastelussa oli kunkin lehden seuraava numero, joten tästä määrätystä Heinäluoman esiintymisestä on saattanut olla uutista lehden seuraavissa numeroissa.

Lauantaina15.10.2005. Pertti Manninen. Nettisanomat. Pääkirjoitus. P.S. Asiasta tulossa tarkempaa selostusta: Varallisuusveron poisto. Tulossa!

Myös! Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 
Myös! Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? 
Myös! Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Myös! Pääkirjoitus. Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin. 

Pentti Haanpää - 100 vuotta. Eilen perjantaina 14.10.2005 Pentti Haanpään syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta. Tulossa!
Osuusliike Elanto - 100 vuotta. Tänään lauantaina 15.10.2005 Osuusliike Elannon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Yhtenä perustajajäsenenä oli leipuri Kalle Manninen, isoisäni. Nykyisin Elanto on fuusioitu HOK:hon ja sen nimi on nyt HOK-Elanto. Pertti Manninen. Tulossa!
Myös! Helsinki. Hakaniemen Elanto on nyt Sokos!
Kuva  tiistaina 08.03.2005. "Elantokin on vainaa. Kyllä kai siihen mieli tottuu, ei kuitenkaan niiden, jotka muistavat vanhat hyvät ajat!" Pääkirjoitus tiistaina 08.03.2005.

 

 

 

Lauantaina 15. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


15.10.2005 lauantaina klo 16:49. Kuva: "Puut taipuvat kovassa tuulessa syksyn viimojen puhaltaessa lehdet pudottaen". Pertti Manninen. Sarjasta "Puita", tulossa!  Edellinen kuva!   

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

 

Nettisanomat.com

Elokuvalipulla kohtuuton hinta.

Rauhanmielenosoitus.
L
auantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat?

Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan. 
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 

Yle 24 uutiset aliarvioi katselijoitaan ja kuulijoitaan.
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta!

Väärää tietoa verotuksesta 2.
Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste.

Miten meitä hallitaan?
Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

Nettisanomat.com

To 22.09  -   Pe 23.09  -   La 24.09  -  Su 25.09  -  Ma 26.09  -  Ti 27.09  -  Ke 28.09  -  To 29.09  -  Pe 30.09  -  La 01.10  -  Su 02.10  -  Ma 03.10  -  Ti 04.10  -   Ke 05.10 -  To 06.10   -  Pe 07.10 -  La 08.10  -  Su 09.10  -  Ma 10.10  -   Ti 11.10  -  Ke 12.10  -   To 13.10  -  Pe 14.10  -  La 15.10  -

 
 

Vaikea kuva

 
 

 Aftonbladet

Lördag 15 oktober 2005

Därför tål de inte Pinter
JOHN PILGER om en Nobel- pristagare som vägrar hålla käft.
...
"Jag träffade Harold första gången när han stödde den folkvalda regeringen i Nicaragua på 1980-talet. Jag hade rapporterat från Nicaragua och gjort en dokumentärfilm om sandinisternas anmärkningsvärda framsteg trots Ronald Reagans försök att krossa dem genom att illegalt skicka CIA-utbildade legosoldater över gränsen från Honduras för att skära halsen av barnmorskor och andra antiamerikaner. Den amerikanska utrikespolitiken är naturligtvis ännu mer rovgirig under Bush: ju mindre ett land är, desto större hot utgör det. Med det menar jag hotet från ett gott exempel, ett exempel som kan visa vägen för andra små länder som skulle kunna försöka minska sitt folks misär genom att förkasta USA:s dominans. Det som slog mig när det gällde Harolds engagemang var hans förståelse för denna sanning, som allmänt är ett tabuämne i Förenta staterna och Storbritannien, och det vältaliga "åt helvete med det"-svaret i allting som han sade och skrev.

Nästan på egen hand, tycktes det, lyckades han återinföra ordet imperialism i den politiska vokabulären. Minns att ingen kommentator använder detta ord längre; att yttra det på en offentlig plats var som att skrika "fuck" i ett kloster. Nu kan man skrika det överallt och folk nickar instämmande; invasionen av Irak skingrade tvivlen och Harold Pinter var en av de första som varnade oss. Han beskrev, helt riktigt, krossandet av Nicaragua, blockaden mot Kuba och massmorden på irakiska och jugoslaviska civila som imperialistiska illdåd. För att belysa det amerikanska brottet mot Nicaragua, när Förenta staterna avvisade en dom i Internationella domstolen som slog fast att USA skulle upphöra att bryta mot lagen med sina mordiska attacker, påminde Pinter om att Washington sällan respekterade internationell rätt; och han hade rätt.
Han skrev: "1965 sade president Lyndon Johnson till den grekiske USA-ambassadören, "Fan ta ert parlament och er konstitution. Amerika är en elefant. Cypern är en loppa. Grekland är en loppa. Om dessa två fortsätter att irritera elefanten så kan det hända att de blir mosade av elefantens snabel, ordentligt mosade ." Han menade det. Två år senare tog övers-tarna över och det grekiska folket tillbringade sju år i helvetet. Man måste ge Johnson ett erkännande. Han sade ibland sanningen, oavsett hur brutal den var. Reagan ljuger. Hans berömda beskrivning av Nicaragua som en "totalitär fängelsehåla" var en lögn i varje tänkbart avseende. Det var ett påstående som inte hade något stöd i fakta; det saknade verklighetsgrund. Men det är ett bra, slagkraftigt, resonansrikt uttryck som övertygade de tanklösa."

I sin pjäs Aska använder Pinter nazismens och förintelsens bilder och tolkar dem som en varning mot liknande "repressiva, cyniska och likgiltiga mordiska handlingar" av klienter till vapenexporterande imperialistiska stater som Förenta staterna och Storbritannien. "Ordet demokrati börjar stinka", sade han. "Så i Aska talar jag inte bara om nazisterna; jag talar om oss, och om vår uppfattning om vårt förflutna och vår historia, och vad den gör med oss i nuet."

Pinter säger inte att demokratierna är totalitära som Nazityskland, inte alls, men däremot att totalitära handlingar utförs av oklanderligt belevade demokrater och att dessa handlingar, i princip och till sina konsekvenser, inte skiljer sig mycket från dem som utförs av fascister. Den enda skillnaden är avståndet. En halv miljon människor mördades av amerikanska bombplan som i hemlighet och illegalt skickades till luftrummet över Kambodja av Nixon och Kissinger, vilket startade en asiatisk förintelse som fullbordades av Pol Pot."
...
Därför tål de inte Pinter
JOHN PILGER om en Nobel- pristagare som vägrar hålla käft.

 

Guardian Unlimited

Saturday October 15 2005

Bird flu: plea for vaccine stockpile

Measures agreed to combat virus.
Experts say pandemic is unlikely
Calls for reform of drug patent system
Inside Vietnam's danger spots

Leader: On a wing and a prayer
Interactive guide: bird flu
Q&A: Bird flu
Special report: bird flu

Easy rider
Travel: The best way to explore Iceland's wild landscape is on horseback, says Owen Sheers.
The Flyer: get offers and ideas with our weekly email
Guardian Unlimited Travel


 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 414.


14.10.2005 perjantaina klo 15:33. Kuva: "Kiireinen sixpack-kuljetus ensimmäisten sadepisaroiden iskiessä vihdoinkin syksyn tuntuisesti lokakuun puolivälissä ja viikonlopun alkaessa."  Kuva:  Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu perjantaina 14. lokakuuta 2005


Pääkirjoitus. Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin.

Iltapäivälehdet hehkuttavat nyt Nils Gustafssonin onnea ja toivottavat hyviä eläkepäiviä. Kyllä toivotuksiin onkin syytä, kun ajattelee minkälaisen ryöpytyksen nämäkin lehdet kuluneen 1.5 vuoden aikana päästelivät. Nyt kun kaikki on ohi, voi kysyä joutuiko Gustafsson suomalaisen kidutuksen uhriksi. Kaksi kuukautta vankilassa pitäminen tarkoitti ilmeisesti sitä, että poliisitutkijoilla oli "varma" käsitys Gustafssonin syyllisyydestä ja tällä henkisellä kidutuksella he yrittivät saada uhrinsa murtumaan. Kyllä tämäkin menettely pitäisi selvittää puolueettomasti.

Tänään sitten eduskunnassa äänestettiin siitä, paljonko kansaneläkettä nostetaan ja myös siitä, että milloin nostetaan. Pääministeri Matti Vanhanen on mennyt tahtoen tai tahtomattaan Sdp:n virittämään ansaan. Hänen nimisensä hallitus siis nostaa ensi vuoden syyskuussa kansaneläkkeitä peräti 5 eurolla kuukaudessa. Ei siis edes presidentin vaalien kynnyksellä vuoden 2006 alusta. Mikä voi olla paskamaisemman tuntuista köyhien äänestäjien mielestä, kun tämäkin vähäinen korotus siirtyy ensi vuoden loppupuolelle. Samoin vasta syyskuussa poistuu köyhien ihmisten kiusaksi ja mopottamiseksi aikanaan säädetty asumistuen omavastuuosuus, suuruudeltaan 7 %.  Vaikka hallituksessa on myös Sdp, niin presidentti Tarja Halonen ei ole enää samalla tavalla vain Sdp:n ehdokas. Tämä kansaneläkkeen saajien pilkkaaminen kohdistuu pääministeriin sopivasti vaalien kynnyksellä!

Myös varallisuusveron poistaminen ja poistamisen tietoon tuleminen kansalaisille taas vaalien kynnyksellä on pääministerille myrkkyä. Heh heh. Omaa soppaansa siinä saa maistaa ja ihmetellä miten tässä näin pääsi käymään. Tietenkin voi ajatella, että tällä häikäilymättömyydellä ei ole mitään väliä: Tarja Halonen jatkaa joka tapauksessa, mutta kuinka kyyniseksi tämä elämä on mennyt, kun herra pääministeri ei yhtään välitä siitä, mitä hänestä jälkeen jää, kun tämäkin virka joskus häneltä loppuu. Ei puoluetoveri ex-pääministeri Esko Aho ikänä pääse siitä maineesta, miten hän möhli pankkikriisin hoidon ja saattoi sadat tuhannet suomalaiset kurimukseen pelastaesaan pankkien omistajien omaisuuden näille. Asiakkaiden omaisuudet kyllä ryöstettiin ja hävitettiin siinä "kriisissä". Kyllä historijoitsijat kertovat sitten aikanaan Matti Vanhasenkin paikan pääministerien joukossa.

Bagdadissa on räjäytettu sähkölaitos tai ainakin katkaistu kaapelit. Bagdadista on pimeänä 70 % juuri ennen vuorokauden vaihtumista ja muutamaa tuntia ennen perustuslakikansanäänestyksen alkamista. Presidentti George W. Bushin kannatus on laskenut ensimmäisen kerran alle 40 prosentin ja amerikkalainen kenraali kertoo, että seuraavat 60 päivää ratkaisevat Irakin kohtalon.

Perjantaina 14.10.2005. Pertti Manninen. Pääkirjoitus.

 

 

 

Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


14.10.2005 perjantaina klo 15:35. Kuva: "Potkien ja polkien karkuun yhä isompia sadepisaroita". Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 

Aftonbladet
Fredag 14 oktober 2005

- Vi var friare under Saddam
Kvinnorna i Irak sätter livet på spel i kampen för sina rättigheter Startade underjordisk frihetsrörelse

 

Guardian Unlimited
Friday October 14 2005

Fear and hope on the bloody road to Iraq's vote
Iraq: Poll on constitution marked by increasing dread over violence and sectarianism
Leader: Ballots against the bombs
Special report: Iraq

Bush told Blair of 'going beyond Iraq'
Politics: George Bush said he intended to target other countries planned to acquire weapons of mass destruction.
Guardian Unlimited Politics

New exhibition captures spirit of Kurt Cobain
Arts: Hitherto unseen side of Kurt Cobain is captured by a new exhibition of photographs.
Guardian Unlimited Arts

 
 

Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


14.10.2005 perjantaina klo 15:43. Kuva: "Sade kastelee asfaltin". Kuva: Pertti Manninen. Laukaa. Kirjasto. Sarjasta "Rakennettu ympäristö", tulossa! Yläkuva.


 
 

 


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 

 

nettisanomat.com - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:nettisanomat@hotmail.com   
Copyright nettisanomat.com 2005/416. Sivut: 17.10.2005,   (nettiin 17.10.2005, linkit 17.10.2005). 

nettisanomat - 2005/10/17 - Aunnottomien yö - Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. - haastattelut - Nainen: Kati, mies: Reijo, toimittaja: Kari Mäenpää, Ekokolon hoitaja: Markku Heino, Asunnottomien yö-kansalaisliikkeen organisaattori: Antti Honkonen, studiotoimittaja: Petri Kejonen ja kuuluttaja: Maaria  Seppänen.  Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, Nettisanomat, oikeinkuulemisvarauksin. - Bodströms nya lag - farligare än bin Ladin. Jan Guillou - How Homer became Omar - Kuvat: "Ruskea perhonen keltaisessa kukassa ." -  "Ruusut kukkivat, marjat punertavat ." -  Helsinki, Ilmala, parinkymmenen metrin päässä asunnottomien majoista  -  Kuvat Pertti Manninen. - etusivu maanantaina 17.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
sivun alkuun!
 
 
 

POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2005: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Tekstinetti-kansiossa SanomaWSOY konsernin aineistoa.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016