12
09
12

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

202
203
204
 

Etusivulle torstaina
19.06.2003


 

 

 

 
"Näin Jäätteenmäki kertoi eduskunnalle" . Helsingin Sanomat torstaina 19.06.2003. - Katkelma artikkelista "Ensimmäinen naispääministeri." Jaakko Hautamäki. Helsingin Sanomat torstaina 19.06.2003.


Näin Jäätteenmäki kertoi eduskunnalle. Helsingin Sanomat. 19.06.2003. Politiikka.
"Oikeuskanslerilta toukokuun alussa saamani neuvon mukaisesti olen pidättäytynyt pääministerinä julkisesti kommentoimasta Irak-vuotoa koskevia tutkimuksia. olen eilen keskustellut oikeuskanslerin kanssa ja ottanut selville, että voin julkistaa asiaan liittyvät tietoni. Kansleri on tämän hyväksynyt. samat asiat olen kertonut viime viikolla viranomaisille, kun minua kuultiin asiassa todistajana.

  Tämän perusteella annan asiasta nyt ilmoituksen eduskunnalle. halusin tehdä sen ensimmäisessä mahdollisessa tilaisuudessa.

  Joudun ensiksi palauttamaan mieliin, mistä vaalien alla käydyssä keskustelussa oli kysymys silloisen opposition näkökulmasta. Pidin silloin ja pidän edelleen keskustelua tarpeellisena, koska lähestyvä sota askarrutti kaikkia kansalaisia. Lisäksi viime eduskuntavaalit olivat ensimmäiset uuden perustuslain aikana, jolloin hallitus on osaltaan eduskunnalle parlamentaarisessa vastuussa myös ulkopolitiikasta. Nykyaikaisessa Suomessa on tärkeätä, että ulkopolitiikan tosiasiat ovat kansalaisten tiedossa ja niistä voidaan käydä demokraattista keskustelua. Demokraattisessa maassa kansalaisten on saatava tietää, mitä heidän turvallisuudestaan päätetään tai sovitaan.

 Käyty keskustelu johti siihen, että hallitus täsmensi Irak-politiikkansa 7. maaliskuuta, jolloin myös silloinen oppositio saattoi siihen täysin yhtyä. Itse asiassa nykyinen hallituskin on jatkanut tuolloin määritetyllä laajaan kansalliseen konsensukseen perustuvalla linjalla. Itse sisällön osalta käyty keskustelu on käytännössä vahvistanut johdonmukaiseen politiikkaan perustuvia ulkosuhteitamme.

 Vaalikeskustelun aikana sain suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajana runsaasti tietoja useista lähteistä sekä suullisesti että kirjallisesti.

  Keskustelin Irak-asiastakin hyvin monien ihmisten kanssa. Julkisuudesta poissa olleet tiedot tulivat minulle poikkeuksellista tietä, joten minun on ollut hyvin vaikea puhua asiasta. Myös tutkinnallisista syistä olen joutunut antamaan vältteleviä lausuntoja, mistä on ymmärrettävästi syntynyt epäjohdonmukainen kuva. Uskon, että nyt esittämieni tietojen valossa muodostuu oikea kuva.

Ulkoministeriön salaisia asiakirjoja en ole pyytänyt enkä saanut.

  Annoin Irak-vuotoa koskevan todistajalausunnon viranomaisille 11.6. kuulemisen yhteydessä minulle esitettiin useita ulkoministeriön alkuperäisiä, salaiseksi leimattuja Irak-asiakirjoja. Totesin, etten ollut koskaan nähnyt kyseisiä asiakirjoja. On tärkeätä, että tutkinnassa selviää, kuinka kyseiset asiakirjat ovat päätyneet julkisuuteen.

  Antaessani Irak-vuotoa koskevan todistajalausunnon viranomaisille 11.6. kerroin, että nettisivuillani ja vaalikeskusteluissa esittämäni tiedot perustuivat Martti Manniselta faksilla saamiini kahteen ns. briefingmuistioon, joista toinen oli Mannisen kirjoittama ja toinen kooste, joka myöhemmin on ilmennyt koosteeksi ulkoministeriön Grosman-asiakirjasta.

  En ollut näitä asiakirjoja pyytänyt, ja ne tulivat minulle yllätyksenä.

  En ollut pyytänyt, ja ne tulivat minulle yllätyksenä.

  Minulle on ollut alusta alkaen selvää, että tosiasioiden on tultava esiin sekä ulkopolitiikassa että siinä miten nämä tosiasiat on saatu julkisuuteen.

  Tämän ilmoituksen viivästyminen ei ole johtunut minusta vaan virallisen tutkinnan edellyttämästä pidättyvyydestä.

  Nyt kun olen voinut julkistaa tietoni, esitän pahoitteluni Tasavallan Presidentille.

  Olen hänen kanssaan asiasta keskustellut.

  Uskon totuuden parantavaan voimaan demokraattisessa yhteiskunnassa. maamme on osa muuttuvaa maailmaa. Vain demokraattisen keskustelun ja avoimuuden pohjalta voimme kehittää ja vahvistaa ulkopolitiikkaamme tässä muuttuvassa maailmassa."

(Teksti lisätty 10.03.2004 12:34 )

 

 


1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
 


EXPRESSEN AVSLÖJAR

EXPRESSEN AVSLÖJAR
"... seuraaviin pykäliin on pääpiirteittäin hahmoteltu demokraattisen lehdistön tehtävät." Aatos Erkko. Puolueeton ja puolueellinen lehdistö. Viikkosanomat 29.08.1958. "Demokraattisessa maassa kansalaisten on saatava tietää, mitä heidän turvallisuudestaan päätetään tai sovitaan." Anneli Jäätteenmäki 17.06.2003. Helsingin Sanomat. "82 irakiska motståndsmän dog när hårda strider bröt ut i ett misstänkt terroristläger..." 12.06.2003. Expressen.
Attack i natt mot USA-bas. 14.06.2003. Aftonbladet.
Världens ledare till Stockholm för toppmöte om terrorismen. "Går allt i lås blir detta den största globala händelsen i modern tid i kriget mot den internationella terrorismen." Vi kommer att stå högt på al-Qaidas lista. "Toppmötet ger förstås statsminister Göran Persson ännu ett tillfälle att spela rollen som internationell statsman." Expressen 15.06.2003.


Etusivulle
19.06.2003
 


Pääkirjoitus  
 

Kuolema Nykissä

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  

 

12
Juhannuksena, torstaina 19. kesäkuuta 2003. Numero 203.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu.
Tappaminenkin jatkuu.
Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
 

Tanke och förkunnelse. 1955. Ajatus ja julistus. Suomentanut Jussi Aro 1961.
"Olen yrittänyt osoittaa, että miten rationalisuuden arvoa koskeva kysymys asetetaankin, niin vastaus viittaa kahteen suuntaan. Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto."

Georg Henrik von Wright.

     
 

Akateemikko Georg Henrik von Wright 1916 - 2003.
Tutkija oli loogikko, filosofi ja taisteleva humanisti. Katkelmia Ilkka Niiniluodon muistokirjoituksesta. HS 19.06.2003
Ajatuskatko. Katkelmia haastattelusta nettisanomat.com 11.10.2001.

     
 

Kommentteja kaikesta. Pääkirjoitus.
Georg Henrik Wright. Asenteellinen ja varovainen Helsingin Sanomat. Aatos Erkon demokraattisen lehdistön tehtävät vuodelta 1958 löytyneet! Valikoitua kertomista ja käsittelyä. Oppositiojohtaja teki palveluksen isänmaalle. Oraakkeli Lasse Lehtinen. "SDP kostaa aina". Lipposen ja eliitin militaristisuuden paljastukseksasta sai maksaa kovan hinnan. Median sekoilua vuotajan asianajajan ehdoilla. Vapise Kepu, SDP kostaa aina!

     
  Viikon kuva. Vihdoinkin kesä!
     
 

Eurooppa yhdentyy: LIDL avasi Laukaan myymälänsä.
06.02.2003: LIDL tulee Laukaaseen.

     
  Suomalainen maisema.
     
Tulossa   Helsingin Sanomat vääristeli HS-Gallupin tuloksen. Nyt tarkoituksellisesti valehdellen?
     
Tulossa   Johan Galtung Jyväskylässä 16.06.2003: "Rauhaa ei ole ilman tasapuolisuutta."
     
Näinä aikoina  

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo: 2003 kesäkuu.

     
Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!
     
Ilmoitukset
     
Lukijan postia
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
extra!  

Demokraattisen lehdistön tehtävät. Aatos Erkko. Viikkosanomat 29.08.1958.
Kansalaisten oikeus tietää. Anneli Jäätteenmäki jäähyväispuheessaan 18.06.2003.
Hyökkäykset jatkuvat Irakissa. Expressen ja Aftonbladet 15.06.2003.
De kommer till Sverige. Expressenin paljastus suuresta kokouksesta 15.06.2003.

     
 

Viime viikon poliittinen kuva.
Vuotaja nähty eduskuntatalon katolla! 12.06.2003

     
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO   

  Lutakon HIIVA-galleria. Kesänäyttely.
http://lutakontaide.com
Messukatu 3, Lutakon vanha leipomo, Jyväskylä. Avoinna: ti-pe klo 12-17, la-su klo 10-15. Vapaa pääsy.

Näinä
aikoina
 

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo: 2003 kesäkuu.TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. Copyright nettisanomat.com 2003/203. Sivut valmisti Pertti Manninen 19.06.2003, (June 21, 2003 10:03). Vanhempi kesätoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/06/19 - nettisanomat.com - Näin Jäätteenmäki kertoi eduskunnalle - Helsingin Sanomat torstaina 19.06.2003 - Ensimmäinen naispääministeri - Jaakko Hautamäki - Anneli Jäätteenmäki - viimeinen puhe pääministerinä - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.


   

 

 

 


Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09- 21. Pertti Manninen. - Navigointi-tekstit "edellinen, seuraava" lisätty 2011-09-23.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2003: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Kaksi Yomi-kuvaa ja yksi gallup-kuva puuttuu.

Bannerin pienennys: 1230x113 -> 704x65 torstaina 31.08.2023.