Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Lauantai 2017-03-04
N:o 1922 - MAALISKUU 2017
LAAJA - Edellinen - Seuraava
Joka etusivulle! - Kävijät 152201

Kokoomuksen tapahtumailmoitus:

Kuppahuone Pyrhönen Kuva

Maammelaulu Iivo Niskasen kultajuhlassa Kuva

Presidentti Niinistö ja Teuvo Hakkarainen puhuvat pakolaisista samalla tyylillä. Lue!

Sananvapaus. Verkkoviestien hävittäminen laajuus. Lue!

"Puhuvat eroottisista fantasioista".Yle tiistaina 28.02.2017 20:40. Isonna!
Kuvat: Pertti Manninen. Tekstit toisesta ohjelmasta.RAW VIEW

VALTIONPALKINTO LUE!

Skrubusta nettiin LUE!


Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -
Päätoimittaja Pertti Manninen YHTEYS

Kuvat: Pertti Manninen

Nyt myös osoitteella n1.fi

TRIP-TRUP.


Kuva: Pertti Manninen tiistaina 28.02.2017 18:03 Kirkkonummen uimahallin kahviossa Trippiä siemaillen ja Trumppia selaillen ennen vaaleja ilmestyneestä Seiskasta.

Yle tiistaina 28.02.2017 20:40.
Kuvat: Pertti Manninen. Tekstit toisesta ohjelmasta.

 

 

 

 

 


Kookommuksen tapahtumailmoitus:

Kuvat: Pertti Manninen tiistaina 28.02.2017 20:40.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -Perjantai 2017-03-03
N:o 1921 - MAALISKUU 2017
LAAJA - Edellinen - Seuraava
Joka etusivulle! - Kävijät 162881

Presidentti Niinistö ja Teuvo Hakkarainen puhuvat pakolaisista samalla tyylillä. Lue!

2016. Sauli Niinistö: "Jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka ..." KUVASARJA

2011. Pääkirjoitus: Neekeriukko ja hurriakka. Lue!

2011. Teuvo Hakkaraisen vaaliesite. Kuva

Sananvapaus. Verkkoviestien hävittämisen laajuus kunnianloukkausrikoksessa. Lue!

Maammelaulu Iivo Niskasen kultajuhlassa."Jermu paljastaa päänsä seisomaan nousten."
Kuva: Kylpylä-hotelli Peurungan aulan ison tv:n äärellä Ylen live-lähetyksestä keskiviikkona 01.03.2017.klo 20:57 Pertti Manninen. Kuva sarjasta matkalla Suomessa. Kuvat.RAW VIEW

VALTIONPALKINTO LUE!

Skrubusta nettiin LUE!

Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -
Päätoimittaja Pertti Manninen YHTEYS

Kuvat: Pertti Manninen

Nyt myös osoitteella n1.fi

Matkalla Suomessa keskiviikkona 01.03.2017. Lahdesta Laukaaseen.

Maaliskuu 2017. Matkalla Suomessa keskiviikkona 01.03.2017.
13:19. Lahti. Matkakeskus. Mannerheimin ratsastajapatsas Suomen lippujen liehuessa ympärillä. Iivo Niskanen startta matkaan jonkun ajan kuluttua jonkun matkan päässä hiihtostadionilla.
13:54. Heinola. Muisto: Teboilin huoltoasemalta sillankupeesta soitin äidilleni 1993 kiiruhtaessani Keski-Suomesta Helsinkiin sairaskohtauksen saanutta isääni, korkeassa iässä jo olevaa, katsomaan. Viesti oli: Et ehtinyt, isäsi on lähtenyt täältä ajasta ikuisuuteen.
20:04. Laukaa. Peurunka. Lasten karaoken viimeinen laulu Apollo-baarissa. Vain kahvi oli sallittu aikuisten juoma ennen aikuisten iltaa.
20:26 - 20:57. Laukaa. Peurunka. MM-kultamitalisti Iivo Niskasta haastatellaan Lahden torilla surassa Ylen lähetyksessä. Maammelaulun alkaessa "Jermu" nousee ryhdikkäänä seisomaan.
Kuvat Pertti Manninen.

 

 

 

 

 

Torstai 2017-03-02 N:o 1920 - MAALISKUU 2017 - LAAJA

Pääministeri Juha Sipilä väittää saaneensa oikeuskanslerilta ohjeen! Lue!

HALAAJIA MINISTERI ANNE BERNERIN SAATUA LUOTTAMUSLAUSEEN Kuva

FINAVIA, BERNER JA SIPILÄ SEKÄ HIUKAN RINNEKIN Kuvasarja

ARKISTO. Lahden MM-hiihdot 2001. Yksitoista päivää urheilua ja dopingia perjantaista 16.2.2001 maanantaihin 26.2.2001. Lue!

Sananvapaus. Verkkoviestien hävittämisen laajuus kunnianloukkausrikoksessa. Lue!

Tutkijalta kova vertaus: Presidentti Niinistö ja Teuvo Hakkarainen puhuvat pakolaisista samalla tyylillä. Ilta-Sanomat sunnuntai 26.02.2017. Lue!Sauli Niinistö: "Jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen. Sana tuottaa subjektiivisen oikeuden ylittää raja."
Nettisanomat perjantai 05.02.2016. KUVASARJARAW VIEW

VALTIONPALKINTO LUE!

Skrubusta nettiin LUE!

Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -
Päätoimittaja Pertti Manninen YHTEYS

Kuvat: Pertti Manninen

Ilta-Sanomat sunnuntai 26.02.2017.

Kuva: "Presidentti Sauli Niinistön ja kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps) puheesta löytyi samankaltaisuutta."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005104622.html

Ilta-Sanomat sunnuntai 26.02.2017.

Tutkijalta kova vertaus: Presidentti Niinistö ja Teuvo Hakkarainen puhuvat pakolaisista samalla tyylillä.

"Helsingin yliopiston tutkijatohtori Jouni Tilli vertaa tuoreessa kirjassaan Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa? Tasavallan presidentti Sauli Niinistön (kok) ja kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen retoriikkaa.

Tillin huomion kiinnitti Niinistön viime vuoden valtiopäivien avajaisissa pitämässä puheessaan käyttämä ilmaus, jonka kautta hän käy läpi turvapaikkajärjestelmän mahdollisia väärinkäytöksiä.

– Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli, Niinistö sanoi kansainvälistäkin huomiota herättäneessä puheessaan."

"Hakkarainen käytti samantyylistä ilmausta vuonna 2011. Hän nostatti kohun ensimmäisenä päivänään kansanedustajana antamassaan videohaastattelussa.

– Kaverin poika on rajalla töissä ja se sanoo, että neekeriukko on tulee ja sanoo turvapaikka eikä osaa sanoa mitään muuta ja heti ollaan sisällä, Hakkarainen sanoi."

"– En halua samaistaa Niinistöä ja Hakkaraista, mutta kun presidenttiä myöten käytetään tällaista maahanmuuttokriitikoiden käyttämää ilmausta, niin luodaan tilanne, jossa on ok puhua tällä tavalla ja tällaisilla termeillä."

" Hakkaraisen haastattelua tutkittiin aikoinaan valtakunnansyyttäjänvirastoa myöten. Kohukommentit eivät kuitenkaan johtaneet poliisitutkintaan. Tillin mukaan tällainen puhetapa on valtavirtaistunut."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005104622.html


 

 

 

 

 

 Helsingin Sanomat lauantaina 11.2.2017. Mielipide. Juha Tapiola.

Saamelaiset: Sulauttamispolitiikka jatkuu käytännössä edelleen.
Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa.

 

"Ensimmäinen yhteinen saamelaiskokous pidettiin 6. helmikuuta 1917 Norjan Trondheimissa. Päivää pidetään nykyisin myös saamelaisten kansallispäivänä.

Saamelaisten yhteinen kansallispäivän juhla pidetttiin tänä vuonna Trondheimissa, jossa olivat koolla Norjan, Ruotsin ja Suomen saamelaisten vaaleilla valitut parlamentit. Juhlissa oli mukana myös Norjan ja Ruotsin valtiollista johtoa - Suomen poliittinen johto loisti poissaolollaan. Oikeusministeri Jari Lindström (ps) perui osallistumisensa viime tipassa pääministeri Juha Sipilän (kesk) "strategiakokoukseen" liittyvässä määräyksessä.

Norjan pääministeri Erna Solberg piti Trondheimissa puheen norjalaispolitiikan vääryydestä saamelaisille. Hän totesi puheessaan muun muassa seuraavaa: "Norjalaistamispolitiikka on musta kappale maan historiassa. Se pakotti saamelaiset luopumaan kulttuuristaan ja kielestään. Moni sukupolvi kasvatettiin uskomaan, etteivät he saa puhua saamea eivätkä olla saamelaisia ja että se on häpeä. Norjalaisten politiikka saamelaisia kohtaan oli väärä."

En usko koskaan kuulevani Suomen pääministeriltä tällaista tunnustusta vääryyksistä saamelaisia kohtaan. Ruotsissakin valtionjohto on pyytänyt saamelaisilta anteeksi sulauttamisyrityksiä.

Saamelaisoikeuksien näkökulmasta Norja on paratiisi Suomeen verrattuna. Norja on ratifioinut jo vuonna 1990 alkuperäiskansojen oikeuksia koskevan ILO 169-sopimuksen ja Tanskakin vuonna 1996 Grönlannin inuitien vuoksi.

Sivistysmaina itseään pitävät Suomi ja Ruotsi eivät ole ratfioineet sopimusta. Ruotsissa saamelaisten oikeudet on kuitenkin vahvistettu lainsäädännössä Suomea paremmin esimerkiksi saamelaismääritelmän ja poronhoidon osalta. Ruotsin saamelaiskäräjät ja ja syrjintävaltuutettu haluavat perustaa totuuskomission, joka selvittäisi ja toisi julkisuuteen saamelaisten historiassa kokemat vääryydet. Ruotsin valtionjohto ei ole tyrmännyt ajatusta.

Kansanedustaja Emma Kari (vihr) jätti syyskuussa 2016 eduskuntakyselyn siitä, aikooko hallitus ryhtyä toimenpiteisiin saamelaiskäräjien ehdotuksen totuus- ja sovintokomission perustamiseksi. En yllättyisi, jos hallitus vastaisi, ettei komissiolle ole tarvetta.

Suomi on Ruotsin ja Norjan tapaan pyrkinyt historiassaa sulauttamaan saamelaiset valtaväestöön. Esimerkiksi saamelaislapsia pakkosuomalaistettiin sotien jälkeen 1940-luvun lopulta lähtien laittamalla heidät suomalaisiin asuntolakouluihin.

Olen itse viimeisiä ikäluokkia, jotka joutuivat kokemaan asuntolakoulun. Aloitin koulun Utsjoen kansakoulussa vuonna 1968 ja asuin viikot asuntolassa. Kelirikkoaikoina asuntolassa oleminen venyi yli kuukaudeksi - 7-vuotiaana! Kaikki opetus oli suomenkielistä, mikä ei ollut kotona vain saamen kieltä puhuneelle lapselle ihan yksinkertainen juttu. Asuntolanhoitajakin puhui vain Suomea.

Julkinen pakkosuomalaistaminen loppui vasta 1970-luvulla. Käytännössä se kuitenkin jatkuu edelleen. Valtiolla ei ole haluja saamelaismääritelmän muuttamiseen. Metsähallituslaissa, kaivoslaissa ja vireillä olevassa Tenon kalastussopimuksessa saamelaiskulttuuria ei ole huomioitu asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa, että sulauttamispolitiikka jatkuu."

Saamelaiset: Sulauttamispolitiikka jatkuu käytännössä edelleen. Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa.
Helsingin Sanomat lauantaina 11.2.2017. Mielipide. Juha Tapiola, varatuomari ja JHT/HT-tilintarkastaja, etninen Utsjoen saamelainen, Asikkala.

"Norja on paratiisi Suomeen verrattuna".

Kuva 13.02.2017.
Helsingin Sanomissa ei ollut mitään asiasta saamelaisten kansallispäivän jälkeisenä päivänä tiistaina 07.02.2017.
Pertti Manninen.

Ylessä saamelaisten kansallispäivänä 2012.

2012. Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä.
Kuva:Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/
2012/02/11/etusivu.htm

Arkisto 2012. Yle saamelaisten kansallispäivänä.
Evankelis-luterilainen kirkko pyysi saamelaisilta anteeksi.
Kuvasarja
. 


2015

HUHTIKUU 2015. KUVA. NUORALLATANSSI MAALAISTENTALOLLA VAALITULOKSEN SELVITTYÄ YHDEN MAINOKSEN VIELÄ MUISTUTTAESSA NATOSTA JA JULKISISTA PALVELUISTA.HUHTIKUU 2015. KUVA. NUORALLATANSSI MAALAISTENTALOLLA VAALITULOKSEN SELVITTYÄ YHDEN MAINOKSEN VIELÄ MUISTUTTAESSA NATOSTA JA JULKISISTA PALVELUISTA.

KUVA: PERTTI MANNINEN PÄIVÄMATKALLA HELSINGIN KAMPISSA TIISTAINA 21.04.2015 16:14 ISMO HÖLTÖN NÄYTTELYYN TUTUSTUEN ATENEUMISSA JA VANHEMPIEN HAUTAA KEVÄTKUNTOON LAITTAEN MALMILLA.

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!
Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

Kaiken keskellä aina läsnä! - VIIKKOSANOMAT


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/
2003/07/31/viikonkuva.htm
Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

Mobi Nettisanomat 2017/03/04 - "Puhuvat eroottisista fantasioista". Yle, Trump, Trip, Kokoomus, kuppahuone - Kuva. "Jermu paljastaa päänsä seisomaan nousten." Maamme laulu Iivo Niskasen kultajuhlassa. Presidentti Niinistö ja Teuvo Hakkarainen puhuvat pakolaisista samalla tyylillä. Ilta-Sanomat sunnuntai 26.02.2017.  Jouni Tilli kirjassaan Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa? - Pääministeri Juha Sipilä väittää saaneensa oikeuskanslerilta ohjeen Terrafame-asiassa! - Trial by Newspaper - Jaakko Jonkka - Iltalehti - Media - Pääkirjoitus Sipilä ja Trump - Sananvapaus. Verkkoviestien hävittämisen laajuus kunnianloukkausrikoksessa. - Presidentti Sauli Niinistö - - Yle saamelaisten kansallispäivänä - Arkisto 2012. - Kokoelmasta RAKASTA. Helmikuu - SMILE from MODERN TIMES - Hymy - PATSAALLA - KUVAT. KAMPISSA. - Vuosisadan kuva - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - lauantaitai 04.03.2017 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

2017, Trump, Yle, eroottinen, Trip, koomus, kuppahuonen, orpo, Iivo Niskanen, Jermu, Maanmmelaulu, kultajuhlat, lasten karaoke, Laukaa, Peurunka,Presidentti, Sauli Niinistö, Teuvo Hakkarainen, pakolaiset, tyyli, Ilta-Sanomat, Jouni Tilli, kirja, Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa,

N:o 1922Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-03-04 ja 2017-03-11, nettiin 2017-03-11 23:24, linkkejä 2017-03-11.
Mobiversion etusivulle: http://www.nettisanomat.com/
mobi/etusivumobi.html

 

 

Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät.
VUOSI 2016.

   

 

tammi 2017 helmi 2017
nettisanomat.com
37072 40488
viikkosanomat.fi
21046  
12.fi
11064 9466
sanomanetti.fi
13456  
hs27.com
5052  
sanomapark.fi
4491  
helkinginsanomat.com
4846  
viikko.fi
4584  
sanomatori.fi
3877  
nettimobi.com
1507 1769
sanomahouse.fi 2658*  
nettilehti.com
2076  
sanomaa.com
1611 2035
hs24.mobi
1950 1951
helsinkisanomat.info 2975*  
wincapita.fi
2607  
week.fi
300  
fy.fi
1331  
shit.fi
754  
sanomasampo.fi
1032  
vuosisanomat.fi
1207  
kuvaviikko.fi
986  
nettimobi.fi
691  
sanomadigi.fi 1138*  
sanomaviikko.fi
1074  
kuvasanomat.fi 4249*  
vuosi.fi
946  
n1.fi
812  
hesansanomat.fi
726  
let.fi
455  
kuvala.fi
638  
iske.fi
657  
keskiviikko.fi
855  
venus.fi
588  
helsinki-areena.fi
530  
elama.fi
646  
sanala.fi
611  
raw.fi
778  
12tori.fi
612  
sanat.fi
607  
sanonet.fi
325  
maanantai.fi
484  
infoinfo.fi
753  
tiistai.fi
371  
pappa.fi
436  
kansalaistori.fi
284  
sanomo.fi
398  
iltaset.fi
504  
suomisanomat.fi
462  
mobisanomat.fi 317  
mummi.fi
568  
eduskuntatalo.fi
377  
gagarin.fi
356  
per.fi
267  
muistamo.fi 169  
Tarkistus 2016-03-24    
2016-04-06    
kirkuva.fi 265  
sanomamarkkinat.fi 263  
sanomanet.fi 280  
2016-04-06    
hs24.xyz 656 786
2016-09-29    
2016-10-09    
* edellisen kuukauden luku    
2016-11-09    
sanomamobi.fi    
2017-01-08    
thailand.fi 264  
apumiehet.fi 186  
sanoraama.fi 895 1021
2017-01-08
**oikea luku 364
***oikea luku 1134
   
2017-01-16    
erika.fi    
ennustamo.fi    
faktaamo.fi    
fotomo.fi    
infomo.fi    
sanaamo.fi    
harkimo.fi    
knummi.fi    
siivo.fi    
sanomakonserni.fi >>> sanomatori.fi    
helsinginsanoma.fi >>> sanomatori.fi    
aleksiskivi.fi    
sanomaatti.fi 226  
korjaus sanomanetti.fi    
sanomanetti.com >>> sanomanetti.fi - sanomamags.com >>> sanomatori.fi - sanomatori.com >>> sanomatori.fi    

Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät.
VUOSI 2014, alkuvuosi 2015 - loppuvuosi 2015

Koko vuosi 2016

   
LISÄYS 2017-03-08: Tammikuusssa 2017 yhteensä kävijöitä 152201. Huomaa muutama * merkitty joulukuun luku.    

 

 

 

 


Sivun alkuun!


Nettisanomat.com-sivuston mobiversiona nettiin (sivut 18.02.2017 - 04.04.2017) keskiviikkona 2017-04-12.