POISTOT (HO 19.11.2015)


"Helsingin olympiastadion + 35 000 ihmistä - panoraama" Kuva: Erika Manninen. Perjantaina 2012-09-07 puoli kymmenen aikaan.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Perjantai 2012-09-07
N:o 1443

Edellinen - SeuraavaOravan pelastuslautta. Kuva

Hetkiä Helsingissä. Kuvat

35 000 ihmistä. Kuva

Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson. Lue!

Linjat. Kuvasarja


Jalkapallon
ihmehetket
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Linkki jokaisen numeron etusivulle!

Etsi Nettisanomista!
Helsinki. Keskusta ja Malmin hautausmaa. Mannerheimintie- Kaivokatu, Asema-aukio, Kaisaniemenkatu ja Malmin hautausmaa Pihlajanmäentien puolella torstaina 2012-09-06 14:59 - 15:00 - 15:14 - 15:56.
Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Helsinki. Malmin hautausmaa. "Oravan pelastuslautta". Torstaina 2012-09-06 15:59. Kuva: Pertti Manninen.


thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-
Huvila
Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


Hetkiä Helsingissä. Kuvasarja. Torstaina 2012-09-06. Kuvat: Pertti Manninen. 14:59 - 15:00 - 15:14 - 15:56.

Hetkiä Helsingissä. Kuvasarja. Torstaina 2012-09-06.
Helsinki. Keskusta ja Malmin hautausmaa. Mannerheimintie- Kaivokatu, Asema-aukio, Kaisaniemenkatu ja Malmin hautausmaa Pihlajanmäentien puolella torstaina 2012-09-06 14:59 - 15:00 - 15:14 - 15:56.
Kuvat: Pertti Manninen.

2012

Perjantai 2012-09-07
N:o 1443


Nettisanomat -
Kaiken keskellä aina läsnä!
Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat!

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Lue myös!
Viikkosanomat-blogi


Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012

SMILE

TOP TEN 75 920"Helsingin olympiastadion + 35 000 ihmistä - panoraama"
Kuva: Erika Manninen. Perjantaina 2012-09-07 puoli kymmenen aikaan.

35 000 ihmistä. Kuva
Hetkiä Helsingissä. Kuvat
Oravan pelastuslautta. Kuva


Arkisto 2003. Moe työvoimatoimistossa. Matti Reijonen.


Nettisanomat 13 vuotta - Syyskuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Torstai 2012-09-06
N:o 1442

Edellinen - Seuraava


Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson. Lue!

Linjat. Kuvasarja

Arkisto: Kallio 1956. Kuvat

Lasse "Tupakka" Lehtinen Otsikot

Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus. Lue!


Linkki jokaisen numeron etusivulle!

Etsi Nettisanomista!

Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Nettisanomat -
Kaiken keskellä aina läsnä!
Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat!

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Lue myös!
Viikkosanomat-blogi


2012

 


Helsinki. Kallio. Toinen linja, Kolmas linja, Neljäs linja ja Viides linja torstaina 2012-09-06 15:23.
Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Ikoni

Äitini ompeli poljettavalla Singerillä itselleen ikonin, polki ja polki, tikki tikin viereen silkki-langoilla. Hän oli 70 vuoden ikäinen silloin. Ihastuin suunnattomasti siihen harvinaisuuteen. Koska äitini oli keräilijäluonne en koskaan uskaltanut puhua hänen tavaroistaan, että sitten kun sinä kuolet… mutta sen ikonin nähtyäni rohkaisin mieleni ja sanoin että halusin saada sen itselleni tulevaisuudessa. - Äiti, ei ole väliä mistään tavaroistasi paitsi juuri tuo ikoni "ku siust aika jättää". Ilmeisesti äiti tuli siitä hyvilleen, koska hän oli yrittänyt tehdä minulle vastaavan ikonin, muttei jaksanut enää, josta hän minulle myös eläessään kertoi ja sen alotuksen löysinkin kun veljeni kanssa tyhjensimme hänen asuntonsa jälkeenpäin.

Äitini halusi aikoinaan ikonin siunattavaksi (minä en edes silloin tiennyt tästä tavasta). Puhuimme asiasta ja itsekseni mielessäni lupasin sen tehdä hänelle. Sitä en kuitenkaan tullut tehneeksi hänen eläessään. Vasta 12 vuoden päästä päätin tehdä sen Helsingissä itse äitini asunnon raivauksen yhteydessä. Asunto sijaitsi Viidennellä linjalla Kalliossa.

Mutta ikoni tuli mukaani Tukholmaan lopuksi. Mielessäni oli kuitenkin se mahdollisuus että voisin toimittaa sen siunattavaksi täällä Ruotsissakin. Sitäkään ei tullut tehtyä vaikka otin jo yhteyttäkin ortodoksiseen kirkkoon Uppsalassa.

Eräänä päivänä kävelin sattumalta ortodoksisen lehti- ja kirjakaupan ohitse Tulegatanilla Tukholmassa ja pilkahdin sisään katselemaan mitä siellä oli myytävänä. Sisällä oli myyjä ja hänen kanssaan juttu luisti parin tunnin ajan. Kerroin hänelle, että tunsin erään Lyytikäis-perheen, missä vaimo (ystävättäreni) kuuluu kirkkoon ja olen ollut heidän kuusi vuotiaan poikansa Joonaksen kotikielenopettajana kun he asuivat Tukholmassa vuoden ja perheemme ystävystyivät silloin. Kerroin hänelle myös sen sisäisen lupaukseni äidilleni ja kysyin, että vosiko sen ikonin siunata Tukholmassa. Hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että minun täytyy tehdä se Helsingissä ja antoi minulle osoitteen minne mennä. Samalla kun hän kertoi miten seurakunta kasvoi Helsingissä selailin heidän lehteä niin yht’äkkiä näin Joonaksen kuvan edessäni ja hänen kirjoittaman hyvin filosofisen ja teoreettisen artikkelin. Huudahdin: - Siinä on minun Joonakseni! Aivan juuri kun olin hänelle kertonut Joonaksesta.

Pian sen tapaamisen jälkeen osallistuin kurssille, mikä käsitti omien toistuvien elämänkuvioit-ten ymmärtämistä. Ohjaajana oli hyvin intuitiivinen mies. En kuvaa itse peilausta hänen ja ryhmän kanssa, mutta yht’äkkiä tämä henkilö kysyi minulta, että oliko minulla suhdetta äiti Mariaan. En ymmärtänyt kysymystä koska olen tottunut käsitykseen neitsyt Maria. Ja kun ymmärsin kysymyksen, sanoin ettei minulla ollut. Ainoa mikä minua on kiinnostanut Mariassa on itse kultti, miten se on syntynyt, olen sitä vähän tutkinutkin. Ohjaaja vastasi tuntevansa hyvin vahvasti, että Neitsyt Marialla on tekemistä minun tervehtymiseni kanssa, että minun pitäisi pitää se mielessä. Ja loppusanoissaan hän sen peilauksen jälkeen sanoi, että muistaisin kaksi asiaa; se toinen oli juuri “moder (äiti) Maria” eikä hän tiedä miksi hän tuntee näin vahvasti (miksi hän sanoi juuri “moder ” eikä neitsyt, en tiedä, ajattelin että se voi johtua siitä, ettei hän itse usko neitsytraskauteen, mutta juuri tällä kirjottamisen hetkelle tuli mieleen että äitini nimi oli Elsa Maria).

Tämän kurssin päätyttyä muistin ihmeekseni äitini ikonin. Menin ohjaajan luokse ja kerroin sen hänelle – nyt ymmärsin mistä oli kysymys. Mutta unohdin vielä sen, että tässä ortodoksisessa kaupassa se mies oli antanut minulle osoitteen Liisankadulle Helsinkiin, että veisin ehdotto-masti sen ikonin siunattavaksi sinne! Etten tekisi sitä Tukholmassa. Se käyntikortti oli minulla vielä lompakossanikin juuri silloin! Silti se ei minulle heti valjennut kokonaan. Siis tämä ohjaaja oli jo toinen henkilö, joka minua ohjasi toteuttamaan sen sisäisen lupaukseni äidilleni!

Kun se minulle selvisi, täytin lupaukseni seuraavana kesänä kaikkien Suomen matkojeni keskellä. Menin siis Liisankadulle. Siellä oli ortodoksinen kauppa ja menin sisälle. Sain kuulla että Uspenskin katedraali on suljettu pariksi kuukaudeksi ja että Uniononkadun kirkko on kiinni maanantaisin (oli maanantai ja seuraavana aamuna lähdin Saimaalle tullakseni takaisin perjantaina Tukholmaan palatakseni) ja ettei ollut mitään tehtävänä.

En voinut kuitenkaan lähteä kaupasta. Näytin käyntikorttia Tukholman ortodoksisesta kau-pasta ja sanoin että se siunaus ei ole mikään ongelma, jos tulen tähän osoitteeseen, ja luin sen kauppiaalle. Hän sanoi, että osoite oli viereiseen rappuun, itse kansliaan. Helpotuin ja menin kansliaan. Siellä istui kaksi naiskanslistia. He eivät taitaneet ymmärtää asiaa, sanoivat vain, että kirkot ovat kiinni. Minä sain kovan palan kurkkuuni ja rupesi itkettämään vaikken näyttänyt sitä. Päätin sillä hetkellä, etten lähde takaisin Tukholmaan ennenkuin se ikoni on siunattu, nyt kun vihdoinkin olen täällä.

Istuuduin ja juuri silloin ohitti miehenkilö kansliapöydän ja se naishenkilö pyysi häntä, “isää”, luokseen ja esitti minun asiani hänelle. Mies kääntyi puoleeni ja kysyi jos minulla oli aikaa. Sanoin että lähden matkalle ja palaan perjantaina ja lähden Ruotsiin samana päivänä. Hän kysyi minulta että jos minulla oli aikaa nyt! Helpotuin taas ja sanoin jaa koko päivän! Jos voin odottaa 20 minuuttia, voi hän auttaa minua. Ilomielin. Kun hän tuli sovitun ajan kuluttua, pyysi hän minua seuraamaan ortodoksien kotikirkkoon, joka sijaitsi samassa rapussa ylimmässä kerroksessa.

En voinut kuvitellakaan, että saisin itse olla mukana siinä tilaisuudessa, koska siinä ruotsalaisessa kaupassa sain neuvon jättää ikonin Liisankadulle ja hakea pois seuraavana päivänä.
Tämä mieshenkilö oli siis pappi, Isä Andreas nimeltään, nuori ja sympaattisen tuntuinen. Tulimme kotikirkkoon, se oli sisustettu oikeaksi kirkoksi. Hän meni ikonastaasin taakse ja pukeutui papin juhla-asuun vihkivettä sisältävä suitsuke mukanaan. Kerroin hänelle vähän äidistäni ja ikonista. Hän otti sen ja asetti sen kivijalustalle, kertoi minulle ikonin tarkoituksesta ja alkoi lukea rukousta, siunasi oletetun seurakunnan ja siunasi minutkin ja ravisti vihkivettä ikonin päälle. Olin hyvin liikuttunut ja onnellinen, ajattelin että äitini oli mukana silloin. Siunauksen jälkeen seurasin Isä Andreaksen mukana hänen huoneeseen saadakseni kirjottaa pienen kirjeen Joonakselle.

Nyt se sitten tuli tehtyä ulkopuolisten muistutuksesta aivan ihmeellisellä tavalla.

Tässä ei kuitenkaan kaikkea. Äitini pyysi minua eläessään, etten hävittäisi hänen ompelu-konettaan koska hän oli koko ikänsä sillä ommellut, vanha uskollinen Singer "joll voi nahkaaki ommell, mihi ne uuvenaikaset sähkökonneet ei kelpaa". Se oli jo seissyt asunnon vintissä kahdeksan vuotta. Ja kun asunto myytiin, kävin tyhjentämässä vintin. Talon isäntä, jonka kanssa olin ystävystynyt otti Singerin omaan komeroonsa kunnes hakisin sen sitten kun minulle tulevaisuudessa tulisi siihen tilaisuus jonkun henkilön avulla jolla on auto.

Mutta vain pari kuukautta sen ompelukoneen siirron jälkeen soitti eräs tukholmalainen ystäväni Christer minulle. Hän oli menossa Helsinkiin hakemaan erään musiikkiryhmän instrumentteja Helsingin kultuurikeskuksesta Hanasaaresta ja sanoi että hän maksaa matkani, kunhan vain tulen seuraksi kun vielä tunnen Helsinginkin. Oli torstai ja sunnuntaina oli lähtö. Sanoin heti että tulen mukaan. Christer on vanhoja hyviä ystäviäni 70-luvulta lähtien.

Seuraavana päivänä tuli mieleen, että nythän saisin sen äitini ompelukoneenkin tänne Tukholmaan! Ja niin kävikin. Christerin kanssa haimme sen ja nyt se on minun kellarissani. Sanoin jälkeenpäin Christerille, että on se ihmeellistä että sinä soitat minulle ja kysyt "suoraan" että "voitko lähteä hakemaan sitä äitisi ompelukonetta nyt?" (Eihän Christer siitä mitään tiennyt.) Hän toimi välikätenä, eikä se olekaan mikään huono tehtävä.

Tarja Salmi-Jacobson


Arkisto 1999. Kuvia vuodelta 1956.

"Näillä lapsilla ei aikoinaan ollut työllistymisongelmia, mutta osalla muutamaa vuosikymmentä myöhemmin kylläkin pitkäikaistyöttömyyden mukanaan tuomia ongelmia."

Kuva Pertti Mannisen Helsingin Kallio 56-sarjasta: 3 rullaa, 32 kuvaa

Kuva sivulta http://www.nettisanomat.com/
1999/08/05/netti0408.htm

kuva: pertti manninen

"Nuoret ovat aina halunneet kivuta ylöspäin, kun heille on siihen annettu mahdollisuus! Juhani Mellin Kallion kirkon torniakin korkeammalla keväällä 56!"

Kuva Pertti Mannisen Helsingin Kallio 56-sarjasta: 3 rullaa, 32 kuvaa

Kuva sivulta http://www.nettisanomat.com/
1999/08/05/netti0408.htm

"Presidentti Kekkosen ajasta muistamme Hätätilahallituksen, jonka tehtävänä oli hoitaa työllisyysasiat kuntoon. Aika entinen ei koskaan enää palaa?"

Kuva Pertti Mannisen Helsingin Kallio 56-sarjasta: 3 rullaa, 32 kuvaa

Kuva sivulta http://www.nettisanomat.com/
1999/08/05/netti0408.htm
2012

Torstai 2012-09-06
N:o 1442

Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson Lue! Linjat. Kuvasarja Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus Lue! Nokia potkii 2000- 2012 Lue!


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


Etsi Nettisanomista!Vuodet 1999- 2002 täältä!

Linkki jokaisen numeron etusivulle!

Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!


Nettisanomat
-
Kaiken keskellä aina läsnä


Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat


Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.comIltalehti 2012 ja Iltalehti 2003. Aamulehti 2005 ja Keski-Suomen viikko 2005. Lue!

Nettisanomat 13 vuotta.
Nettisanomat on silloin tällöin julkaissut jonkun määrätyn ajankohdan sivuja kaikilta ilmestymisvuosiltaan. Nyt on vuorossa syyskuun ensimmäisten numeroiden etusivut vuosilta 1999- 2012. Mikäli aineistoon osuu kirjoituksia, joissa on mainittu Jyväskylän käräjäoikeuden tammikuussa 2012 langettaman kunnianloukkaustuomion asianomistajien nimet, nämä nimet on poistettu, koska toinen asiaomistajista on pyytänyt viranomaista laittamaan tuomion täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Tässä kunnianloukkausasiassa on vastaajana Pertti Manninen, Nettisanomien ym. julkaisujen päätoimittaja ja asianomistajina asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky:stä Vantaalta ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj:stä Helsingistä. Tuomion langetti Keski-Suomen käräjäoikeus. Käräjäoikeus oli 1-jäseninen, jonka puheenjohtajana toimi käräjätuomari Raili Sahi.

Koska tuomiossa määrättiin poistettaviksi myös sellaiset kirjoitukset, joita oikeudessa ei käsitelty missään muodossa millään tavalla, vastaaja on jättänyt valituslupahakemuksen Korkeimpaan oikeuteen. Valituslupahakemus on liitteenä tämän sivun lopussa ja se päättyy lauseeseen:

"Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen."
- Lue!

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Päätoimittaja. Sunnuntai 2012-09-02.Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


Nettisanomat 13 vuotta - Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Nettisanomat 13 vuotta - Elokuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Nettisanomat 13 vuotta - Syyskuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Tiistai 2012-08-14
N:o 1437


Edellinen - Seuraava

Linkki jokaiseen!

Etsi!


Arkisto 2003. Moe työvoimatoimistossa. Matti Reijonen.

2012. Nokia potkii Oulusta 700. Lue!


Laiturilla tapahtuu.

Laiturilla tapahtuu.

Humppila. Keskusta. Koiviston lampi. Lauantaina 2012-07-28 19:20. Kuva Pertti Manninen. Laajenna!


"Astelua asfaltilla". "Poika ja koira". "Sävyt".

Keski-Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Urheilutie maanantaina 2012-06-11 klo 12:49. Kuva Pertti Manninen.


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi"01.01.2012". Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Sunnuntai 2012-01-01 klo 15:23. Hiukan pakkasta. Kuva: Pertti Manninen.


 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,

niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

 

 


Nettisanomat 2012/09/07 - Kuvat. 35 000 ihmistä. Panoraama. Erika Manninen - Hetkiä Helsingissä. Oravan pelastuslautta. Pertti Manninen. - Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson. Teksti ja kuva. - Linjat. Kuvasarja. Helsinki. Kallio. - Lehtisivuja: Iltalehti 2012. Uskomattomat tupakkaväitteet. Lasse Lehtisestä tutkintapyyntö. Iltalehti 2003. Ruumiin etsintä alkaa tänään täältä. Aamulehti 2005. - Kevytsavukkeiden vaarat olivat haasteen mukaan yhtiöiden tiedossa. Keski-Suomen viikko 2005. "Meidän on muututtava ... "- Sarjakuva, Moe työvoimatoimistossa. Matti Reijonen- Arkisto 2003. - Kuva. Laiturilla tapahtuu. - Kuva. Poika ja koira. -- Kuvat. "01.01.2012". - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - Perjantai 07.09.2012 - etusivu -. Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - Kuvat. 35 000 ihmistä. Panoraama. Erika Manninen, Ikoni. Tarja Salmi- Jacobson.
N:o 1443. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2012-09-07 ja 2012-09-12, nettiin 2012-09-12 14:43, linkkejä 2012-09-12.

Sivun alkuun!


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm


Pimentyvää Kuvasarja Koulusta Kuvasarja Liikettä Kuvat Uskalla ajatella! Kuva Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus Lue! Rallycity Kuvasarja Waterpolo Kuvat Punahameinen neito Kuva Nokia potkii 2000- 2012 Lue! Jenkkineekeri 1952 Kuvasarja


Sananvapauden loukkaus Lue! Markkinahumua Kuvat Jenkkineekeri Kuvat Heinäkuussa Kuvat
Sadepäivä Kuva


Kesävääntö Kuva
Kesäviuhahdus Kuva


Pääkirjoitus: 13 vuotta Lue!
Täyttä paskaa Lue!Sivun alkuun!

Liite. Edellinen banneri keskiviikkoon 2012-09-12 saakka.

 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2012: Linkit tarkistettu ja korjattu perjantaina 12.02.2016. Kansiosta 06.26.2012 puuttuu 13 kuvaa.