<edellinen seuraava>
POISTOT (HO 19.11.2015)


lauantai 18.02.2006  - 3 vrk:n sääennuste  - nettikalenteri  - ilmoita ilmaiseksi!  - "The cartoons can be seen at Wikipedia"   

 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta
vuodesta 1999.
2006  N:o 490.  Koistinen

 

.
.

 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen
 

 

Linkit

 
 

Joka numeron etusivulle!

 

 

Yhteys

 
 

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 
 

Vaikea kuva

 
 

 

 
John Lennon
Double Fantasy  
Yoko Ono

  

Nettisanomat lauantaina 18.02.2006. Etusivu.


17.02.2006 helmikuun perjantaina klo 16.05. "Kissa tuli kuistille päivää paistattelemaan". Kuva Pertti Manninen.

Keskiviikkona 15.02.2006 klo 16.50 Prisma Tikkurila.

Nauhoitus alkaa:
vartija puhelimeen
eräs herrasmies piippas kun hän tuli sisään mä näin sen piippas ulos mentäessä kassa soittaa ja pyytäs katsoon ja selvitetään tuo asia ja hän rupes kuvaamaan mutta hän rupes kuvaamaan kassaa ja mua ja

mä haluun poliisit paikalle mä en haluu mulla on sellanen vaatimus että kuvat pitää poistaa koska hänellä ei oo oikeutta kuvata mua anteeks en mä oikein tiedä ei ei ole mun mielest näpistysepäily koska kun hän tuli sisään silloin jo se piippas ei ei ei se ollut siitä kiinni me ollaan tässä kassalinjan takana hän ei suostu menemään sinne takahuoneeseen enkä ryhtynyt väkisin viemään

asiakas puhelimeen
terve mut on pidätetty täällä prismassa ja
vartija
(epäselvä)
asiakas
no joo siis piippas tossa kassalla
vartija
(epäselvä)
asiakas
niin mä en tiedä mitä tehdään onks mut pidätetty
vartija
ei mutt poliisit tulee tänne kattomaan (epäselvä)
asiakas
a ha asia kunnossa joo nyt tulee poliisit tänne ei ei mull nyt mitään saanks mä nyt lähtee vaikkei poliisit o tullut
vartija
no
asiakas
mä nauhotan tätä parhaillaan ja tota täähän on mielenkiintoinen
vartija puhelimeen
joo kyllä joo kyllä joo kyllä moi
asiakas puhelimeen
onks sulla se mä oon tässä kassalla en mä tiedä mikä piippaa joku piippaa mutta kuinka kiire sulla on siellä tää on ihan mielenkiintosta hah niin no ei mä kysyn onks nyt niin että mun täytyy odottaa poliiseja
vartija
no mielellään
asiakas
mutt jos mä lähen niin mitä sitten läheks sä perään vartija
joo
asiakas
no
vartija
sä et voi lähtee kun sä kuvasit meitä
asiakas
voin mä lähtee
vartija
etkä lähde
asiakas puhelimeen
mä katon otetaanko mut kiinni mulla on koko ajan nauhuri päällä
vartija
ette voi nyt lähtee nyt mihinkään jos ette käyttäydy täällä mä joudun viemään sut tonne takahuoneeseen
asiakas
et sä voi mua mihinkään viedä
vartija
te kuvasitte ilman lupaa
asiakas
en siinä ei ollut korttia ett sä voi tietää no tottakai mä otin kuvia koko ajan ja tota mutt ei mull ollut korttia se oli täynnä nyt mä otan nauhalle tään koko ajan saanks mä nauhottaa
vartija
ette mielellään mutta kai teill on siihen oikeus
asiakas puhelimeen
niin nauhottamiseen on oikeus
vartija
kuvia ette voi ottaa
asiakas
kuvia ei saa ottaa mutta jos te pidätätte mut niin totta kai mä saan ottaa kuvia siit tilanteesta
vartija
ette te saa kassahenkilöstä ottaa ruveta ottaan kuvia hän ei ole tehnyt teille mitään se on kiellettyä jokaisella on siihen oikeus ettei toisten kuvia oteta
asiakas
jos mut pidätetään kassalla eikä päästetä eteenpäin niin tottakai mä saan ottaa kuvia niin paljon kuin
vartija
kassalla sua ei ole pidätetty mistään rauhotu vaan
asiakas puhelimeen
nyt väitetään että mua ei ole pidätetty
vartija
selvitetään tää asia kun poliisit tulee
asiakas puhelimeen
mä lähden mä kokeilen tätä että tota otetaanko mut kiinni
vartija
sä et lähe mihinkään noiden kuvien kanssa
asiakas
tä en mä mitään
vartija
jos näytätte sen kameran ettei siinä o mitään kuvia tästä niin
asiakas
en mä mitään sulle näytä sulla sulla ei oo mitään oikeutta kattoo mun papereita
vartija
sulla ei oo mitään oikeutta ottaa kuvia mä en voi päästää sua lähtemään valitan jos sä et näytä sitä kameraa
asiakas
en mä mitään kameraa näytä nyt mä kokeillaan nyt tässä tapahtuu näin että
vartija
(epäselvä)
asiakas puhelimeen
no tule ottaan kuvia nyt vaan mä oon nyt täss prismalla minä sä et mua sinne vie
vartija
hei
asiakas
sulla ei oo mitään oikeutta tarttuu minuun
vartija
niin jos sä ryhdyt hankalaks
asiakas
en mä rupee hankalaks mä okei
vartija
(epäselvä)
asiakas
mä voin pitää puhelimen koko ajan auki
vartija
sä voit pitää puhelimen auki mua kiinnostaa vain ne kuvat sua ei epäillä mistään näpistyksestä
asiakas
joo joo
vartija
(epäselvä) pidättämäs kassalla
asiakas
ei oltu pidättämässä
vartija
ei
asiakas
nyt sä kuitenkin
vartija
sä rupesit ottamaan kuvia se oli se on nyt tää ongelma tässä
asiakas
ne kuvat
vartija
joo kyllä
asiakas
just no lupasko ne tulla
vartija
joo ne lupas lähettää partion tulle tässä hetken päästä ne sitten niitten kanssa voit sitten kertoa kantasi ja
asiakas
joo joo
vartija
(epäselvä)
asiakas
no nyt sä oot ainakin nyt kertonut kannan että mua ei oo pidätetty
vartija
ei mistään muusta
asiakas
mutt sä oot halunnu viedä tuonne huoneeseen
vartija
joo koska koska (epäselvä) mennyt kassasta läpi tuolla poliisit tulee ja jos sä
asiakas
asia kunnossa keskustellaan rauhassa joo
joku
(epäselvä)
asiakas puhelimeen
no ooks sä vielä no joo nyt tuli poliisit joo
joku
(epäselvä)
vartija
joo selvä tämä herrasmies piippas kun hän tuli kauppaan mä näin sen kameroista ei se mitään sitten hän oli menoss kassalle ja kassa soitti soitti mulle (epäselvä)
asiakas
niin se piippas kun mä tulin ulos
vartija
hän rupes ottaan kuvia kassasta ja minusta hän ei suostu poistamaan niitä kuvia ja kassa ja myös minä (epäselvä)
poliisi
joo piippas tullessa
vartija
piippas tullessa sisään kauppaan sen mä näin sen mä näin kameroista ei niinku
asiakas
joo mä menin takas ja sitt ei enää toisella kerralla enhän mä olis sitt jos olis piipannut molemmalla kerralla enää tullut uudestaan mutta kun se ei piipannut mä aattelin vaan että se oli joku häiriö
poliisi
tässä ei oo mitään
asiakas
mitä että ei oo ei en mä antanu tarkistaa te saatte tarkistaa jos haluatte
poliisi
niin mennään tonne kopin puolelle
asiakas
joo oota mulla oli toi onks mulla se piirakka siellä vielä vai laitoiks mä sen tänne
poliisi
(epäselvä)
asiakas
otitteks te mun piirakan ei
naisasiakas
en ole ottanut teidän piirakkaa
vartija
sä laitoit sun laukkuun
asiakas
jaha asia kunnossa hyvä nyt mä voin mennä koppiin
kassa
mä haluun myös että jos hänellä on kamera jos hän on ottanut kuvia mä haluun jokaikisen ottaa pois
Poliisi
Joo me keskustellaan asiasta
Kassa
(epäselvä)
asiakas
Joo no nyt nyt voitte kattoo mun ruumiintarkastuksen ja kassit mulla on piti olla yks piirakka
Vartija
(epäselvä) missään vaiheessa kysymyksessä mikään näpistysepäily se johtuu enimmäkseen nyt siitä mitä tapahtu siinä kassalla kun rupes kuvailemaan
Asiakas
Niin mutta ei mua päästetty menemään te riistitte mun vapauden
Poliisi
Kerrotko sen verran ooks sä niinkö kuvaillut mikä siinä on perustana ja
Asiakas
Se ett multa riistettiin vapaus mä en saanu kassalta mennä pois niin mull on kamera taskussa mä otin siit kuvia siit tilanteesta jos jos mult riistetään vapaus kävellä niin tottakai mull on oikeus ottaa myös kuvia nyt myöhemmin laitoin tän ääninauhan päälle
Poliisi
Niin oikeus ottaa kuvia
Asiakas
No siis jos mut siis se on mun tulkintani että jos mut riis ei päästetä kassan ohi kävelemään vaan mut pysäytetään soitetaan vartijat paikalle niin silloin mä lähdin siitä että mun on siitä tilanteesta otettava kuvia
Poliisi
Niin kyllä onks niissä kuvissa jotain sellaista että ne helpottaa teidän oloa
Asiakas
Jos mutt esimerkiksi on on siis enhän mä tiedä miten tää jatkuu
Poliisi
Niin
Asiakas
Nehän on dokumentit
Poliisi
Kyllä kyllä tota noin niin jos me katotaan kuitenkin jos se on piipannut se portti kun on sisälle tullut jos se aiheuttaa
Asiakas
Niin niin siis
Poliisi
Vai onko homma näin että periaatteessa tässä ei oo niinku näpistysepäilyä
Vartija
Ei ei niin
Poliisi
Niin silloinhan silloinhan noilla kuvillakaan ei tehä mitään
Asiakas
Niin mutta en mä anna ottaa niitä pois
Poliisi
Niin tottahan nää ihmisetkään ei oo välttämättä antanut suostumustaan että voidaan henkilönä jotain yksittäistä myyjää kuvata että
Asiakas
No en mä tiedä ketä mä otin kuvia mä otin siinä tilanteessa vaan kuvia kassall kun mä en päässy eteenpäin
Poliisi
Niin
Vartija
(epäselvä)
Poliisi
Tässä on semmoinen ongelma kato tässä on semmonen ongelma että toi kuvaaminenhan ei oo aina niin yksoikosta eikä yksselitteistä periaatteessa yleisellä paikalla kuvaaminenhan on sallittua ei siinä niinku mitään
asiakas
Niin
Poliisi
Mutt silloin kun tullaan tämmöiseen liikehuoneistoon niin aletaan meneen niinku niillä äärirajoilla että minkälainen tila tää okei tänne on kaikilla vapaa pääsy homma on ihan ok mutta nyt on homma se että tossa myyjä ainakin otti herneet nenään että häntä on kuvattu ja en mä usko että te haluatte oikeuteen lähteä siitä kinaamaan että onko häntä nyt laillisesti kuvattu vai ei
Asiakas
Ei mua kukaan vielä oo pistäny oikeuteen
Poliisi
ei ei vaan hän oli sitä mieltä että hän ei halua että ne kuvat siellä on jos niitä kuvia ei nyt vapaaehtoisesti poisteta ja hän haluu niin ei meillä oo muuta vaihtoehtoa kuin tehdä rikosilmoitus ja viedä tutkintaan asia jos hän haluu jos hän kokee että hänen kunniaansa on loukattu ja yksityisyyttänsä
Asiakas
Joo
Poliisi
Joo näissä on aina puolensa
Asiakas
Joo okei tehdään niin
Joku
(epäselvä)
Poliisi
Mulla on semmonen ehdotus että tota noin niin tää on ihan mun mun ehdotus nyt että tehdään silleen että homma on ihan ok ketään ei epäillä näpistyksestä kuvillakaan ei tehdä enää mitään poistetaan kuvat ja me poistutaan paikalta ja homma on sillä selvä
Asiakas
Jooh se olis ihan hieno homma mutta en mä enää sitä halua
Poliisi
No sitt meidän täytyy selvittää tältä myyjältä ett haluuks hän että tätä asiaa tutkitaan eteenpäin se meinaa sitt sitä ett meidän täytyy sitt takavarikoida se teidän kamera
Asiakas
Se kortti lähinnä kai
Poliisi
No jos se kortilla on mutta se täytyy kattoo mimmoinen muisti mä en osaa niin (epäselvä)
Asiakas
Joo joo asia kunnossa joo joo
Poliisi
Mä joudun vastaan nyt tonne
Asiakas
Joo
Poliisi puhelimeen
Joo kuulen no ei ihan nyt meillä on pikkasen kesken katotaanko hetken kuluttua
Poliisi
Että mitä sä itte haluat ett tän asian kanssa
Asiakas
Mä haluan ett mä haluan mennä täst tämmösenään pois ilman ett kukaan kopeloi mua yhtään
Poliisi
Hym hym no meidän täytyy nyt siltä myyjältä keskustella mitä hän haluaa siell on varmaan hänestäkin sitten kuvia mitä he haluu ett mitä tän asian kanssa tehdään kyllä me voidaan sitt hakea tulkinta oikeudesta mitä oikeus toteaa siinä että onks tässä joku syyllistynyt jonkinlaiseen rikokseen en mä haluu tehdä sitä ratkaisua tässä paikan päällä
Asiakas
Niin niin eihän sitä voi jos se kerran ei oo näin yksinkertaista tehdä
Poliisi
Ei (epäselvä)
Asiakas
Mun tulkinta oli se että kun mult riistettiin vapaus kävellä niin sen jälkeen mull on oikeus ottaa kuvia siit tilanteesta
Poliisi
Hym
Asiakas
Ei se sen kummempi oo
Poliisi
No okei niin onks sulla jonkunlaista vaatimusta tän tän suhteen mitä
Asiakas
Ei ei mulla nyt vielä oo mitään vaatimusta
Poliisi
No on vai ei oo vaatimusta
Asiakas
Ei nyt ole vaatimusta mutta enhän mä tiedä miten tää jatkuu
Poliisi
No niinku mä sanoin tää on niinku täss on nää vaihtoehdot oikeastaan ei tää jos myyjä ei haluu eikä hän haluu mitään niin tää homma on ihan ookoo mutt jos heillä on vaatimusta viedään tää asia tonne tutkintaan sitte ja sittenhän me takavarikoidaan se korttikin siitä että
Asiakas
Just joo no tehkää niin
Poliisi
(epäselvä) että onko heillä vaatimuksia
Asiakas
No se selvitetään sitten
Poliisi
Niin haluuko että asiaa tutkitaan vai ei että
Asiakas
Jooh joo joo siis mä nyt lähen siitä ett mun niinku mä en ensinnäkin tullut yksin tähän koppiin koska en mä tiedä mikä koppi tää on niin mä halusin että te tuutte ensinnäkin paikalle mutt sitten tää mun yksityisyyttäni on lou mun mielestä mun yksityisyyttä on loukattu ja tota sillon mä en niinku haluu mä en niinku tavallaan luovu mistään jos nyt näin sanoo en kuvista en tästä ääninauhasta ilman että te takavarikoitte kaikki
Poliisi
Hym hym niin tämmönen niinku periaatteellinen asia
Asiakas
Siis siis mulle se on ihan periaatteellinen asia
Poliisi
Joo sitt täytyy kysyä mikä heill on vaatimuksena asian suhteen mitä tän kanssa sitt aletaan tekemään että ilmeisesti ei tää niinku liikkeen puolesta ei varmaan mitään vaatimuksia mutt onks tässä mitään henkilökohtasia vaatimuksia
Vartija
Ei ei liikkeen ei liikkeen puolesta oo mitään koska mutt tota mulla on henkilökohtaisesti en mä halua ett must otetaan mitään lähikuvia kamera oli selkeästi osoitettu mun kasvoihin joka otti sill kuvia kun mä tulin paikalle hän otti kuvia myyjästä mä en tiedä mikä hänen kantansa on ett
Poliisi
Voittekste näyttää minkälaisia kuvia siinä on niin katotaan vähän miltä ne näyttää
Asiakas
Sen sen mä voin tehdä tietenkin ehkä siitä kannattaa lähteä mihkään poliisilaitokselle
Poliisi
Ei ei tää varmaan (epäselvä)
Asiakas
Toss on tommonen aika tärähtänyt kuva jossa ei kyllä (epäselvä) eikä siinä ollut herrasta kuvaakaan tässä on nyt jonkunlainen (epäselvä) se on tärähtänyt siit ei ketään tunnista tosta kuvasta no tossa on herran olkapää
Poliisi
siinä ei kasvokuvia oo
Asiakas
No mä en tiedä onks tämäkään onks tää edes hän mutt mä nyt hädissäni otin no tästä tuntee
Poliisi
No joo
Asiakas
Tästä ei tunne ketään ainakaan mun mielestä
Poliisi
(epäselvä) ei tunnista
Asiakas
Tostakaan ei tunnista ketään
Poliisi
Joo ei täss näy kasvoja
Asiakas
Ja siell on nyt jo sitt ulkokuvia mä voin ne näyttää kaikki mä tulin tiksin asemalta
Poliisi
Ei siis tää on ihan niinku sanottu ei mikään estä tuolla ulko ulkotiloissa kuvaamasta
Asiakas
Niin ei ei mutt että mä nyt näytin ihan oikeesta päästä
Poliisi
Periaatteessa eihän siinä ollut ku yks semmonen kyseenalainen kuva että joka oli otettu edestä
Asiakas
Mä otan sen pois
Poliisi
Silloin se on varmaan ookoo ne muut on semmosia ett niistä
Asiakas
Joo joo
Poliisi
(epäselvä)
Asiakas
muista kerran ei tunnista joo niin turhahan mun on nyt tässä enhän mä nyt mitään mä näytän nyt kun mä otan
Poliisi
Joo joo
Asiakas
Siis se tulee tossa on siis roskakori ja single ja oota nyt mä vähän keskityn heh joskus on poistunut kaikki kuvat kun hermostuksissaan pistelee se oli tää no tosta ei nyt
Poliisi
Ei se ollut se
Asiakas
Se oli tämä nyt tää on roskakori nyt mä painan sen roskakoriin siin lukee single ja nyt execute ja nyt mä voin ne sitt taas kelata alusta se lähtee siis tuolta päästä (epäselvä) siell oli näitte äsken tää tuossa oli toin tuossa oli toi olkapää tuossa oli tuo seuraava on tuo epäterävä toi ja toi
Poliisi
Joo
Asiakas
Nyt ei tunnista ketään
Poliisi
Ei se on ihan ookoo niinku mä sanoin ne kuvat jotka ulkoon on otettu ei
Asiakas
Ei ei mä kun tarkotan niitä vaan tuli muutaman kuvan tossa kerkisin
Poliisi
Että jos homma on kaikkien puolelta tässä niin tää on meidän puolesta ookoo ja
Vartija
Siinä ei ollut tost kassaneidist yhtään
Poliisi
Ei ei ollut kun selkäpuolelta ei siinä näy (epäselvä)
Vartija
Sitt sitt ei oo mitään mitään kaupan puolelta
Poliisi
Se on nimittäin toi kuvaaminen
Asiakas
(huokaisu)
poliisi
se ei o ihan (epäselvä)
Asiakas
Ei en mä olis ottanut mitään ikinäkään kaupoissa kuvia mutta tota kun kun mä en päässyt eteenpäin mä aattelin että se on (epäselvä)
Vartija
Se on joku väärinkäsitys siinä kassalla kun kassahenkilö soitti mulle hän sanoi vaan ett tota mä käsitin että te olitte suostunut että mä vaan katon mikä mistä se johtuu ... (nauha loppuu).

Keskiviikkona 15.02.2006 noin klo 16.50 Prisma Tikkurila.
Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, nettisanomat.

 

Nettisanomat tiistaina 14.02.2006.

Helsinki: Torni vai ei? Osa 2. Torni tulee Itä-Pasilan ja Alppilan "väliin".Kuva 04.03.2005 maaliskuun perjantaina klo 12.39. "Tänne tulee torni!" Torni tulee vasemmalla näkyvän Elisan toimitalon ja kauempana näkyvän keltaisen asuintalon väliin. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Helsingin Sanomat tiistaina 14.02.2006. Mielipide. Tapio Pitkäranta. Helsinki päättänyt juuri uudesta tornitalosta.

HELSINGIN KAUPUNKI. PÖYTÄKIRJA. 2/2006. KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA. Liite.
Lue myös!

Helsinki. Torni vai ei? Osa 1.


Pronssia ja pisteitä ladulla. Kuitunen ja Saarinen sekä Kurttila ja Pyykönen. Onnittelut!Kuva 14.02.2006 helmikuun tiistaina klo 13.26. "Mitalihymyä, Anna-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen." SVT2:n kuvasta tulkinnut Pertti Manninen. Isonna!


"Oi, guld till Sverige, oi joi joi".  Och lite senare: "Sverige tar guld igen".Kuva 14.02.2006 helmikuun tiistaina klo 13.25. "Fyra guldmedaljörer i samma bild". Lina Andersson ja Anna Dahlberg palkintopallilla sekä Thobias Fredriksson ja Björn Lind (nenäpää) SVT:n toimittajan haastattelussa. SVT2 DIREKT. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Tulossa: Matti Viialainen
Tulossa: Tuula Haatainen
Tulossa: Tutkimus veroalesta.

 

 
www.phuket.fi

 Nettisanomat sunnuntaina 12.02.2006. Etusivu.

Hopeaa mäessä. Hautamäki.
Pronssia kourussa. Koski. Onnittelut!


12.02.2006 helmikuun sunnuntaina klo 12.06. "Renkaat kaulassa kourussa". Kuva ja sävyttely Pertti Manninen SVT:n kuvasta. Isonna!

Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa.

Keskisuomalainen. Talous. Lauantaina 11.02.2006.
Antti Herlin syyttää viranomaisia tietovuodosta.

Helsingin Sanomat. Talous. Lauantaina 11.02.2006.
Antti Herlin teki tutkintapyynnön viranomaisista.

Helsingin Sanomat. Sunnuntaina 12.02.2006. Kolumni. Janne Virkkunen. Kaikkien kanssa on osattava elää.

Nettisanomat sunnuntaina 12.02.2006.
Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus.


Nettisanomat perjantaina 10.02.2006.

Helsinki: Torni vai ei? Kirjoituksia.

24.12.2005 joulukuun lauantaina klo 13.00. Makasiinit ja Kiasma. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

"Nu hotar terrorvåg".Kuva 06.02.2006 helmikuun maanantaina. "Uhka". Expressen fredag 3 februari 2006. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Tianamnen, 1989 Tiananmen 2006. Google ja Kiina - vapaan sanan ja maailman puolesta jo vuodesta 2006."

04.02.2006 helmikuun lauantaina. Tianamnen, 1989 Tiananmen 2006. Jyväskylän ylioppilaslehti 1. helmikuuta - 14 helmikuuta 2006. Kuva Pertti Manninen. Isonna! 

Helsinki: Torni vai ei? Kirjoituksia.

Aluksi johdanto:
 "Tähän sitten lopuksi keskustelun pohjaksi jo Eliel Saarisen aikoinaan esille tuoma pilvenpiirtäjä-ratkaisu. Kaikki rakennusoikeus yhteen taloon, tulkoon siitä sitten 50-kerroksinen tai satakerroksinen. Näkyisihän sitten kauas Itämerelle loistavana Majakkana. Nimikilpailu saavuttaisi varmaankin suuremman osanoton kuin vaalit nykyisin. Tätä ei ole kirjoitettu 01.04.05 vaan 04.05.05.  Pertti Manninen. PS. Hain kansainvälisesti tunnettua nimeä, mutta kun tuo Finlandiakin on jo käytetty. Mitä niitä on jäljellä? Sauna? Puukko? FIN? Kippis? Kommentti kirjoitukseen: Helsingin Sanomat. Mielipide. Eric Rawlins tiistaina 03.05.2005.
Kiinnostava kaupunkitila ei synny sattumalta. 

Asukkaat ja Helsingin päättäjät täysin eri mieltä Hernesaaresta. Olli Pohjanpalo. Helsingin Sanomat perjantaina 13.tammikuuta 2006. Mielipiteitä torniehdotuksesta esittävät Pekka Korpinen. Maija Anttila, Timo Friman ja Matti Kaijansinkko.

Helsingissä on vallalla kumma tornimania! Seppo Heinänen. Helsingin Sanomat. Mielipide. Keskiviikkona 18. tammikuuta.2006.

Tornitalo pilaisi Helsingin siluetti. J.P. Roos. Helsingin Sanomat. Mielipide. Lauantaina 21.01.2006.

Tornit tekevät kaupungin. Jussi Rautsi. Helsingin Sanomat. Mielipide. Torstaina 26.01.2006.

Aikakaudet näkykööt kaupunkikuvassa. Pekka Korpinen. Helsingin Sanomat. Mielipide. Perjantaina 27.01.2006.

Tornien vastustaminen on uusi kaupunkivastaisuuden ilmentymä. Anne Haila. Helsingin Sanomat. Mielipide. Torstaina 09.02.2006.

"Nu hotar terrorvåg".

Sananvapaus ja huono maku.

Helsingin Sanomat. 3. pääkirjoitus torstaina 02.02.2006.
Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen.

Harkittu provokaatio.
Tiedonantaja. Pääkirjoitus perjantaina 10.02.2006. Katkelma. Tiedonantajan päätoimittaja on Erkki Susi.

Guardian Unlimited Friday February 10, 2006 
This is not a cartoon war 
Anas Altikriti: Calm dialogue rather than trading insults is the path to a peaceful, multicultural Britain.
See the cartoons
The cartoons can be seen at Wikipedia 

Isku Impimähkään.
Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat tiistaina 20.12.2005.
" ... Muhammadin kerrotaan naineen lempivaimonsa Aishan, kun puoliso oli yhdeksänvuotias, mitä monissa nykykulttuureissa kavahdetaan ainakin virallisesti. Ei tästäkään liitosta pelkkää hyvää seurannut. Muhammadin kuoleman jälkeen Aishan kannattajat alkoivat rettelöidä miehensä vävyn Alin kanssa, eikä välilöissä oikein olla vieläkään. Historian suurmiesten joukossa Muhammadin mieltymykset eivät niin kovin poikkeavia ole. Muun muassa Mao Zeong ja Lavrenti Berija tunnettiin tovereina, joiden naisihanteesta ei löytynyt sijaa merkinnälle "Kilroy kävi täällä".  ..."

Tianamnen, 1989 Tiananmen 2006. Google ja Kiina - vapaan sanan ja maailman puolesta jo vuodesta 2006."

 

Nettisanomat keskiviikkona 08.02.2006.

"Aina vain gallup-kirjoituksia."

Kuva: "Informaatioota kansalle". Kuva ja käsittely Pertti Manninen. Jyväskylä. Tori. Isonna!

Virhemarginaali mittaa otannan virhettä.
Pentti Routio. Helsingin Sanomat. Mielipide. Keskiviikkona 25.01.2006.
Ovatko puhelimitse tehdyt kyselyt luotettavia? Vesa Kuusela. Helsingin Sanomat. Mielipide. Tiistaina 31.01.2006.
Väestörekisteriotanta on puhelinhaastatteluissa käytössä. Helsingin Sanomat. Mielipide. Jari Pajunen. Hannu Ilkas. Taloustutkimus Oy.Perjantaina 03.02.2006.
Savola. "Gallupit" ja kuluttajansuoja.
Hannu Savola. Ilta-Sanomat. Tiistaina 31.01.2006.
Liite: Nämä uutiset Hannu Savola näki ja sitten kirjoitti.
Kuinka viimeiset presidenttigallupit uutisoitiin Tv1:ssä ja Nelosella. Sanatarkka selostus.

Ehkä tulossa! Helsingin Sanomien käyttämän TNS Gallup Oy:n selostus otantamenetelmistään nyt kun kilpailija Taloustutkimus Oy on niistä avoimesti kertonut.

Vesa Kuusela: "Se, että tutkimusmenetelmiä ei kuvata riittävällä tarkkuudella, on itse asiassa viime vuonna hyväksyttyjen otostutkimusten standardien vastaista. Se on myös tutkimuseettisesti kyseenalaista."
Ovatko puhelimitse tehdyt kyselyt luotettavia?

Kuinka viimeiset presidenttigallupit uutisoitiin Tv1:ssä ja Nelosella. Sanatarkka selostus.

Lue myös!
Helsingin Sanomat. Mielipide. Hannu Ilkas. Perjantaina 27. tammikuuta 2006.
Mielipidetiedustelut eivät ole mitään ennusteita.
Helsingin Sanomat. Mielipide. Seppo Laaksonen. Tiistaina 24.01.2006. Kyselyiden ongelma on niiden laadussa. 
Presidentinvaalit 2006. Aamulehti ja Turun Sanomat torstaina 05.01.2006. Erään gallupin anatomia.
HS-Humbug. Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu: Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran."Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?" Nettisanomat tiistaina 20.12.2005. 
HS-Humbug.
Gallupit ja kritiikki 1999- 2002.
Linkit 32:een!
Gallupit ja kritiikki 2003- 2005.Linkit 39:ään!
Gallup-historiaa. Kuusi vuotta sitten: Jäikö galluppeja julkaisematta? Helsingin Sanomien ja Ylen uskomattomat selitykset!

Mielipidetiedustelujen perusteisiin liittyviä artikkeleita tulossa!

2. kierroksen
gallupit ja tv:n vaalitenttien ja muiden vaaliohjelmien päivämäärät.

2. kierroksen suhteutetut gallupit.

Viimeiset 1. kierroksen gallupit ja tulos. 
Mitä tapahtui viimeisten galluppien jälkeen? Ratkaisivatko viimeiset vaalikeskustelut? MTV3:n keskiviikkona 11.1 ja Ylen torstaina 12.1. Tulossa!

Presidentinvaalit 2006. Suhteutetut gallupit.  %

Helsingin Sanomat. Mielipide. Hannu Ilkas. Perjantaina 27. tammikuuta 2006.
Mielipidetiedustelut eivät ole mitään ennusteita.

Nettisanomat lauantaina 28.01.2006. Pääkirjoitus.
Lauantai-illan ennustus: Halonen voittaa.

Helsingin Sanomat. Mielipide. Seppo Laaksonen. Tiistaina 24.01.2006. Kyselyiden ongelma on niiden laadussa.  

Suuri gallup-numero.

Helsingin Sanomat. Mielipide. Seppo Laaksonen. Tiistaina 24.01.2006.
Kyselyiden ongelma on niiden laadussa.

Gallupit ja kritiikki 1999- 2002. Linkit 32:een!
Gallupit ja kritiikki 2003- 2005. Linkit 39:ään!

2006.
Erään gallupin anatomia. Presidentinvaalit 2006. Aamulehti ja Turun Sanomat torstaina 05.01.2006.

Ensireaktio.  Gallup-uutinen. Keskisuomalainen perjantaina 07.01.2006.
Välitön kommentti.   Gallup-sota johtuu väärintulkinnoista ja -uutisoinneista, yhä vuonna 2006! Aineiston hankintaa. Aamulehti.
Muita kommentteja. Savon Sanomat ja Ilta-Sanomat.
Aineiston hankintaa. Turun Sanomat (netti).
Gallupintekijän puolustuspuheenvuoro (netti).
Loppureaktio. Helsingin Sanomatkinrupesi ottamaan virhemarginaalit huomioon selostaessaan uutta galluppiaan tiistaina10.01.2006!Tulossa!

Lue myös! HS-Humbug.

Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu: Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran."Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?"
Tiistaina 20.12.2005.

Lue myös! Gallup-historiaa.
Kuusi vuotta sitten: Jäikö galluppeja julkaisematta?
Helsingin Sanomien ja Ylen uskomattomat selitykset!

Gallupit - mielipiteenmuodostajia vai mielipiteestä kertovia? Pääkirjoitus.

Nettisanomat maanantaina 16.01.2006.
Ilta-Sanomien toimittaja ei ymmärrä galluppien tarkoitusta! Gallupit kertovat kuitenkin vain kyselyhetken mielialoista! Vuonna 2000 professori Martikainen sekoili mutta nyt onnisti!
Kirjoitus.

nettisanomat maanantaina 16.01.2006.
Äänestysvarmuudesta ja ehdokkaan varmuudesta.
Galluptulokset on julkaistu "väärin". Korjaus luvassa! 
Kirjoitus.

Presidenttigallupit 2006
1. kierros
2. kierros

Vaalituloksia
1. kierros
2. kierros. Tulossa!

Nettisanomat keskiviikkona 08.02.2006.

Aftonbladet Onsdag 8 februari 2006
DANMARKS SAK ÄR SVÅR
Torsten Kälvemark om hur "civilisationernas kamp" blev fundamentalisternas

Guardian Unlimited Wednesday February 8, 2006   
Danish paper pursues Holocaust cartoons
World: Paper responsible for original caricatures of prophet Muhammad to run cartoons satirising the Holocaust.
British Muslims demand better legal protection
Audio: Hugh Muir in Birmingham (3min 8s)
Brian Whitaker: Middle East dispatch
Interactive: cartoon protests
Special report: cartoon protests
More world news  

Guardian Unlimited Wednesday February 8, 2006   
Religious energy authority
Cartoon: Steve Bell on tensions between the west and Islam.
More cartoons by Steve Bell

Nettisanomat tiistaina 07.02.2006.

Kuva 06.02.2006 helmikuun maanantaina. "Uhka". Expressen fredag 3 februari 2006. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Expressen fredag 3 februari 2006. 
Nu hotar terrorvåg
"En terrorvåg hotar nu hela Europa.
Vreden mot alla som publicerat nidbilder på profeten Muhammed ökar för var dag i arabvärlden.
- Dödsstraff ska användas mot alla som förolämpar profeten, säger en talesman för Londonbaserade islamistgruppen al-Ghurabaa."

Guardian UnlimitedTuesday February 07 2006
Cartoons 'part of Zionist plot'
Iran and EU raise stakes in row.
UK student editor suspended
Jordan editors face lawsuit
Interactive: cartoon protests
News blog: Something rotten?
Comment: Tabish Khair
Cartoon: Steve Bell
Special report: cartoon protests

Guardian Unlimited Monday February 6, 2006
Cartoon conflicts
Comment: Describing the current clash as between freedom and dogma only fans the flames, says Tariq Ramadan.
Special report: cartoon protests 

Guardian Unlimited Sunday February 5, 2006
Embassies ablaze as Muslim anger spreads 
· Damascus crowds attack Danish target
· Police probe London 'hate' protesters
Focus
How cartoons fanned flames of Muslim rage
Jason Burke in Paris, Luke Harding in Berlin, Alex Duval Smith in Copenhagen and Peter Beaumont in Ramallah
Timeline: a history of free speech
David Smith and Luc Torres

Nettisanomat tiistaina 07.02.2006.

KU-förhören

07.02.2006 helmikuun tiistaina klo 11.52 Suomen aikaa. "Kuulustelu". Kuva: Pertti Manninen SVT2:n kuvasta. "Just nu: UD:s expeditionschef Per Thöresson frågas ut. Direkt från riksdagen.  24 direkt." Isonna!

Aftonbladet Tisdag 7 februari 2006
KU-förhören
"Det fanns väldigt lite alarmerande signaler"
Per Thöresson, UD, kom inte till jobbet förrän 27 december
"Jag ringde UD 20-30 gånger första dagen" Ambassadör Jonas Hafström.
I dag börjar årets politiska tv-händelse
Laila Freivalds frågas ut i direktsändning
Utfrågningarna om tsunamikatastrofen är reality-tv
Radio "Utfrågarna var på bettet" Lena Mellin om KU-förhören.
Blogg KU måste få veta om Danielsson var på jobbet Läs Helle Kleins blogg.

KU=Riksdagens konstitutionsutskott

 

 

 

Nettisanomat sunnuntaina 05.02.2006.


Kuva. "J.L.Runebergin lippu eräänä pakkasaamuna". Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

J.L.Runeberg 200 v. Nettisanomat torstaina 05.02.2004. Kuva ja tekstikatkelma.

Nettisanomat lauantaina 04.02.2006.

Aki Kaurismäki: Laitakaupungin laulu04.02.2006 helmikuun lauantaina klo 19.28.  "Koistinen". Kuva: Erika Manninen. Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia. "Laitakaupungin laulujen" lopputekstien aikaan yleisön poistuessa täydestä salista. Isonna!

"En minä tähän kuole". Viimeiset vuorosanat kertovat Aki Kaurismäen elokuvan uskon selviytymiseen, kaikkeen siihen, mikä meidät pitää hengissä vaikka kuinka joutuisimme ympäristömme potkimaksi ilman omaa syytämme. Koististenkin on saatava elää unelmineen paremmasta ja ehkä lopulta yksinäisyydestä selviten. Aki Kaurismäki trilogian "Työttömyys - asunnottomuus - yksinäisyys eli rakkaudettomuus" päätöskuva.

Tämän jälkeen luen Jarmo Valkolan arvostelun Keskisuomalaisesta ja valitsen laajasta esseestä yhden elokuvallisen arvion: "Kaurismäen ohjauksessa on klassista hehkua ja havainnoitua olemista, sillä kuvauksen, leikkauksen ja näyttelijäohjauksen myötä luodut elementit toimivat toisiaan tukien, mikä heijastuu kokonaisuuden puhuttelevuudessa." Jarmo Valkola: Pohjattoman yksinäinen mies. Keskisuomalainen perjantaina 03.02.2006. (viisi tähteä =maksimi). Pertti Manninen.
Isonna! 

Nettisanomat perjantaina 03.02.2006


Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sekä tarjoilija työssään  Valtiopäivien avajaisten jälkeisessä juhlahetkessä helmikuun perjantaina 03.02.2006 iltapäivällä. Ylen tv-kuvasta rajannut Pertti Manninen.
Isonna!

Valtiopäivien avajaiset perjantaina 03.02.2006. Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sekä tarjoilija työssään. Isonna!

Guardian Unlimited Friday February 3, 2006
Blair-Bush deal before Iraq war revealed in secret memo
PM promised to be 'solidly behind' US invasion with or without UN backing
Richard Norton-Taylor
"A memo of a two-hour meeting between the two leaders at the White House on January 31 2003 - nearly two months before the invasion - reveals that Mr Bush made it clear the US intended to invade whether or not there was a second UN resolution and even if UN inspectors found no evidence of a banned Iraqi weapons programme."

Irak-vuoto-asiakirjat
Nettisanomat torstaina 17.07.2003.

 

Nettisanomat torstaina 02.02.2006.

Kuva. "Isä ja poika illan hämärtyessä Mäkkäristä tullessa".  Isonna! Kertomus tulossa!
"Luottamus" eli Lipponen ja Nato.

Yle-radio kertoo iltapäivällä torstaina 02.02.2006 klo 14 Eduskunnan puhemiesvaalista. Edustaja Paavo Lipponen tuli valituksi ja nauhalle tarttui tilaisuudesta seuraava ääntenlaskija, edustaja Maija Perhon ääni:

". jaakonsaari jaakonsaari jaakonsaari jaakonsaari ja edelleen ääniä on saanut edustajat elo elo elo ja edelleen arja alho alho ja edelleen ahde edelleen markku koski ja nato on saanut yhden äänen" (hälinää salissa).

Pääkirjoitus torstaina 02.02.2006 Pertti Manninen.


Nettisanomat keskiviikkona 01.02.2006.

Punainen jyrä ja porvariston hillitty charmi helmikuun keskiviikkona 01.02.2006 klo 13.20 Suomessa. Magic."

Kuva 01.02.2006 helmikuun keskiviikkona klo 13.20 Pertti Manninen. Jyväskylä. Kauppakatu. Suljettu Café Niinistö. Isonna!

Kuvasarja: "50 päivää, jotka värisyttivät Suomea".
"Uusi presidenttikauppa".  
"Työväen presidentin" roihu leimahtaa hetkeksi valloilleen".  
"Punainen jyrä ja porvariston hillitty charmi.

Nettisanomat tiistaina 31.01.2006.

Presidentti Tarja Halonen kerjää rahaa ja myy vaalikrääsää Suomen Tasavallan Presidentin virallisten sivujen avulla!  
  
Isonna!

SUOMEN TASAVALLAN PRESIDENTTI.  Lisätietoja Tarja Halosen vaalisivut  
Vaalien tulostietoja oikeusministeriön vaalisivuilta  (31.01.2006).
Tarja Halonen. * Sivut sulkeutuvat Tarja Halosen kampanjasivusto sulkeutuu viikonvaihteessa. Siihen saakka linkit samoin kuin Tarjan puotikin ovat vielä käytössä. (31.01.2006)
Tarja Halonen. Voit tehdä rahalahjoituksen tukiyhdistyksen tilille: (31.01.2006)
Tarja Halonen. Kansa on äänensä antanut, ja ehdokkaamme jatkaa toisen 6-vuotiskauden maamme johdossa! Tarjan puoti on auki tämän vaalipäivän jälkeisen viikon, jolloin jokainen voi vielä hankkia netin kautta haluamiansa tuotteita. (31.01.2006). Isonna kuvat!

" ... ei ole edes puolikaskansan vaan 40 prosentin presidentti." Pääkirjoitus.


Presidentinvaalit 2006.  Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tarkistettu tulos maanantaina 30.01.2006.

Tarja Halonen

40,0

Sauli Niinistö

37,2

Ei äänestänyt

 22,8

Yhteensä %

100.0


Mediat unohtavat äänensä käyttämättä jättäneet! Tarja Halonen ei ole edes puolikaskansan vaan 40 prosentin presidentti.
Seuraavat kuusi vuotta osoittavat haluaako hän olla "koko kansan presidentti".
Optimisti sen suhteen kannattaa olla, koska ainesta varmasti on ja kyllä kai hänkin historiaan haluaa!

Pääkirjoitus tiistaina 31.01.2006. Pertti Manninen, Nettisanomat.

Kuva 07.09.2005 syyskuun keskiviikkona klo 19.12.
"Mutta optimistit - he muuttavat maailman". Isonna! 

Nettisanomat maanantaina 30.01.2006.


Presidentinvaalit 2006. Tarja Halonen 51,8 % - Sauli Niinistö 48,2 % annetuista äänistä. Äänestysprosentti 77,2. 

Kuvassa "Työväen presidentin" roihu leimahtaa hetkeksi valloilleen vaalipäivänä sunnuntaina 29.01.2006 klo 16.23 ohikulkijan kiiruhtaessa hakemaan sammutusvälineitä sisätiloista. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Café Niinistön ovella. Isonna!

Presidentinvaalit 2006. Tulos.


Presidentinvaalit 2006.  Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tarkistettu tulos maanantaina 30.01.

Tarja Halonen

40,0

Sauli Niinistö

37,2

Ei äänestänyt

 22,8

Yhteensä %

100.0


2. kierroksen tulos vaalipiireittäin.
2. kierroksen vaalituloksia muutamalta paikkakunnalta eri puolelta Suomea. Tulossa.

2. kierroksen gallupit ja tv:n vaalitenttien ja muiden vaaliohjelmien päivämäärät.

2. kierroksen suhteutetut gallupit.

1. kierroksen tulokset vaalipiireittäin.
1. kierroksen vaalituloksia muutamalta paikkakunnalta eri puolelta Suomea. Tulossa.

Viimeiset 1. kierroksen gallupit ja tulos. 
Mitä tapahtui viimeisten galluppien jälkeen? Ratkaisivatko viimeiset vaalikeskustelut? MTV3:n keskiviikkona 11.1 ja Ylen torstaina 12.1. Tulossa!

Nettisanomat sunnuntaina 29.01.2006.

Presidentinvaalit 2006. Tarja Halonen 51,8 % - Sauli Niinistö 48,2 % annetuista äänistä. Äänestysprosentti 77,1.

Kuvassa nuoret naiset kiiruhtavat vaalipäivänä sunnuntaina 29.01.2006 klo 15.52 Tarja-kahvilaan muutamaa minuuttia ennen sen sulkeutumista klo 16. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Aaltosalin ovella. Korkea rakennus taustalla on Innova-talo ja ruskea lipallinen uusi Matkakeskus. Isonna!

Presidentinvaalit 2006. Tulos.


Presidentinvaalit 2006.   Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tulos, alustava. Sunnuntaina 29.01 illalla.

Tarja Halonen

39,9

Sauli Niinistö

37,2

Ei äänestänyt

 22,9

Yhteensä %

100.0


Nettisanomat lauantaina 28.01.2006.

Kuva 23.01.2006 tammikuun maanantaina klo 11.48.
Pertti Manninen "Pakkasten jälkeen tuulee".
Isonna!

Presidentinvaalit 2006. Suhteutetut gallupit.  %

Tarja Halonen

"Mutta optimistit - he muuttavat maailman". 
Sauli Niinistö

"Paras imago". 


Nettisanomat lauantaina 28.01.2006. Pääkirjoitus.
Lauantai-illan ennustus: Halonen voittaa.

Maaseudun tulevaisuus. Lukijalta.  Tommi Karhula. Perjantaina 27. tammikuuta 2006. Lukijalta.
SDP sensuroi maatalouden.

Suomen eduskunta.  Valtioneuvoston selonteko maatalouspolitiikasta. Lähetekeskustelu.
Minna Lintonen: SDP:n ryhmäpuheenvuoro

Mielipide. Pertti Salolainen. Nyt on oikea aika tehdä Nato-päätös.

26.01.2006. tammikuun torstaina klo 20.28. Isonna!
"Nyt on äänestämisen aika ja annan ääneni Sauli Niinistölle. 3." Laukaa-Konnevesi-lehti 26.01.2006. Anneli Jäätteenmäki.

SAK ja Lipponen kimpussa - Jäätteenmäki sylissä. Saako Sauli Niinistö sympatiat ja äänet?  

Lue myös!
Ajankohtaislähetys "Tänään" maanantaina 23.01.2006 n. klo 13.15. Yle Peili. Lipposen herjat. Niinistön kommentti   Katkelma melkein alusta.
Lue myös!
Nettisanomat torstaina 19.01.2006. Pääkirjoitus. Anneli Jäätteenmäki - presidentin tekijä!    Pääkirjoitus.

Arkistojen aarre:Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd) arvosteli Nato-keskustelun tasoa maanantaina maakuntamatkallaan Pohjan kunnassa. "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003. nettisanomat.fi/2003/11/13/paakirjoitus

Ajankohtaislähetys "Tänään" maanantaina 23.01.2006 n. klo 13.15. Yle Peili. Lipposen herjat. Niinistön kommentti  Niinistö ja EU:n perustuslaki  Niinistö ja kriisihallintalaki  Päällystöliiton hakukieltosuositus  Puukaupan vähentyminen  Skarppi: Nuoret päihdevalistajat  Katkelma melkein alusta.

Nettisanomat sunnuntaina 22.01.2006. 
Villi Pohjola  Puhemies Paavo Lipponen vastustaa Natoa   Ruotsi ja Nato  Toivooko Matti Vanhanen Tarja Halosen voittoa?    Leif Salmén ihmettelee ehdokkaiden itsetunnon puutetta!  Pääkirjoitus.  
Keskustelua turvallisuudesta. Katkelma Ylen Päivän peilistä keskiviikkona 18.01.2006 klo 17.00.
Halonen vs. Niinistö vaiko Niinistö vs. Halonen. Katkelma.

Nettisanomat torstaina 19.01.2006. Pääkirjoitus. Anneli Jäätteenmäki - presidentin tekijä!  Erkki Liikanen - presidentin tuhooja!  Sauli Niinistö - Tobinin veron ja siitä puhuvien vähättelijä!  Gallupit - mielipiteenmuodostajia vai mielipiteestä kertovia? Pääkirjoitus.
Muut lehdet: Politiikan kulissit. Tuomas Keskinen. Iltalehti torstaina 19.01.2006. Loppuosa kirjoituksesta.
Heinäluoman valitsema Niinistön tukimies. Politiikan kulissit.

Ehdokkaat kiusaavat koululaisia.


 

Nettisanomat perjantaina 27.01.2006.
Isonna! Perjantaina 27.01.2006  Vainottujen muistopäivä, Holocaustin muistopäivä.  
Inte bara Auschwitz Lisbeth Lindeborg om de "glömda" dödslägren  Aftonbladet Fredag 27 januari 2006. 
Survivors with a message lest we forget Nazi genocide Stephen Bates Guardian Unlimited Friday January 27, 2006.

Nettisanomat perjantaina 27.01.2006.


1. pääkirjoitus: "Työllisyysaste kasvoi ja työttömyysaste kasvoi". Semantiikkaa 1.
2. pääkirjoitus: "Työttömyys on vähentynyt hitaasti, työttömiä oli 3000 enemmän kuin vuosi sitten". Semantiikkaa 2.

Huipputason tietämättömyyttä. Ylioppilaslehti. Pääkirjoitus 13.01.2006.  

Uusi demokratia on täällä nyt! Nettisanomat. Pääkirjoitus 19.08.1999!

Seppo Konttinen  

Varallisuusvero  


Nettisanomat torstaina 26.01.2006

Porkkalan parenteesi päättyi 50 vuotta sitten tänään 26.01.2006.

23.01.2006 tammikuun maanantaina klo 20.30. Kuva: "Kirkkonummi-portti ilmeisesti asemalle" ja "Kabanov esitteli aurattuja teitä ja lentokentän. FST-dokumentin kuvasta Petti Manninen.

"Kuinka uuden pääkirjaston näyttelysali sai nimen Porkkala-sali? Se oli vain keksittävä ja sitten saatava hyväksytyksi, koska museoajatus oli vielä liian kipeä paluumuuttajille." Muistoja Kirkkonummelta kahdelta vuosikymmeneltä: 1970 ja 1980. Pertti Manninen. Tulossa!

KuviaKuva "Nettilapsi ".  Laukaa. Pääkirjasto. 

Kuva"Informaatioota kansalle". Jyväskylä. Tori.
Kuva"ALE ". Jyväskylä. Väinönkatu. KOKO Fashion. Tommy Hilfiger. 
Kuva "Paras imago".  Markkinointiväen mielestä Sauli Niinistö selättää Tarja Halosen julkisuuskuvallaan".
Kuva "Mutta optimistit - he muuttavat maailman". Presidentti Tarja Halonen tiedotustilaisuudessa.
Kuva "Uusi presidenttikauppa". 14.12.2005 joulukuun keskiviikkona klo 14.56. Jyväskylä. Café Niinistö.
Myrkytetty presidentti
Marski ja Sanoma 

Kuva "ALE ".  Jyväskylä. Väinönkatu. KOKO Fashion. Tommy Hilfiger.  "TOSI MUOTI - VERO MODA". 18.01.2006 tammikuun keskiviikkona klo 14.47. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Torikeskus. Isonna!


Syntymäpäiviä helmikuun 12.

Charles Darwin 1809
Abraham Lincoln 1809
Anna Pavlova 1881
Usko Kemppi 1907
Franco Zeffirelli 1923
Vuokko Nurmesniemi 1930
Costa-Gavras 1933
Tytti Oittinen 1945
Edward Vesala 1945
Kauko Röyhkä 1959

Syntymäpäiviä helmikuun 11.

Thomas Alva Edison 1847
Joseph L. Mankiewicz 1909
Giuseppe de Santis 1917
Leif Wager 1922
Leslie Nielsen 1926
Mary Quant 1934
Burt Reynolds 1936
Veikko Polameri 1946
Raija Siekkinen 1953 

Syntymäpäiviä helmikuun 10.

W.C.Fields 1879
Boris Pasternak 1890
Bertolt Brecht 1898
Tito Colliander 1904
John Farrow 1904
Ahti Karjalainen 1923
Hasse Walli 1948
Pelle Miljoona 1955
Miitta Sorvali 1956
Sanna Saarijärvi 1970

Syntymäpäiviä helmikuun 9.

Frans Mikael Franzén 1772
Vsevolod Meyerhold 1874
Alban Berg 1885
Adolf Ehnrooth 1905
Carmen Miranda 1909
Esa Pakarinen 1911
Joe Pesci 1943
Georg Dolivo 1945
Mia Farrow 1945
Kari Paukkunen 1946
Jussi Lampi 1961

Tulossa: Matti Viialainen
Tulossa: Tuula Haatainen
Tulossa: Tutkimus veroalesta.


Syntymäpäiviä helmikuun 8.
Jules Verne 1828
King Vidor 1894
Eila Pennanen 1916
Lana Turner 1920
Eila Kivikk'aho 1921
Jack Lemmon 1925
Jouko Tyyri 1929
James Dean 1931
Johm Williams 1932
Björn Weckström 1935
John Grisham 1955

Syntymäpäiviä helmikuun 7.
Sir Thomas More 1477
John Deere 1804
Charles Dickens 1812
Laura Ingalis Wider 1867
Erkki Melartin 1875
Sinclair Lewis 1885
Juliette Greco 1927
Anita Hirvonen 1946
Seppo KImanen 1949
Kuutti Lavonen 1960
Irina Björklund 1973

Kolme syntymäpäivää helmikuun 6.
Ronald Reagan 1911
Francois Truffaut 1932
Bob Marley 1945

Syntymäpäiviä helmikuun 5. päivä:
Johan Ludvig Runeberg 1804
Otto Kotilainen 1868
André Citroên 1878
John Carradine 1906
Jussi Björling 1911
Vivica Bandler 1917
Tim Holt 1918
Red Buttons 1919
Lars Hulden 1926 
Ulf Söderblom 1930
Jörn Donner 1933
Barbara Hershey 1948
Tarmo Uusivirta 1957
Jennifer Jason Leigh 1962
Antti Pääkkönen 1964


sivun alkuun!"Uhka".


Kuva 06.02.2006 helmikuun maanantaina. "Uhka". Expressen fredag 3 februari 2006. Kuva: Pertti Manninen.
Expressen fredag 3 februari 2006. Nu hotar terrorvåg
"En terrorvåg hotar nu hela Europa. Vreden mot alla som publicerat nidbilder på profeten Muhammed ökar för var dag i arabvärlden.
- Dödsstraff ska användas mot alla som förolämpar profeten, säger en talesman för Londonbaserade islamistgruppen al-Ghurabaa."


“Kaikkien kanssa on osattava elää" vaiko "Sananvapauden määrittely on vaikeaa"?Helsingin Sanomat. Sunnuntaina 12.02.2006. Kolumni. Janne Virkkunen. janne.virkkunen @sanoma.fi. Kirjoittaja on Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja

“Kaikkien kanssa on osattava elää

Sananvapauden määrittely on vaikeata, mutta yhden onnistuneimmista määrittelyllistä on esittänyt brittilordi MacGregor, pitkäaikainen sikäläisen julkisen sanan neuvoston (Press Complaints Commission) puheenjohtaja: “Lehdistönvapautta voidaan verrata niihin rajoihin, joilla nyrkkiä saa vapaasti heiluttaa. Raja tulee vastaan kun nyrkki tulee liian lähelle toisen nenää ja kun se osuu, silloin nyrkki on rikkonut sitä oikeutta vastaan, joka antaa oikeuden heiluttaa nyrkkiä vapaasti.
Juuri tästä on kysymys myös Jyllands-Postenin tapauksessa.”

Pieni kuva kirjoittajasta ylhäällä. Pääkirjoitusivun puolikkaassa ylhäällä sivulla A2. Juttuun viitataan pääuutissivulla toisella nimellä: “Sananvapauden määrittely on vaikeaa. Janne Virkkusen kolumni A 2”.
 

Nettisanomat perjantaina 10.02.2006. Muut lehdet.

Sananvapaus ja huono maku.
Helsingin Sanomat. 3. pääkirjoitus torstaina 02.02.2006.
Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen.

Tanskalaisen sanomalehden Jyllands-Postenin julkaisemat piirrokset profeetta Muhammedista ovat aikaansaaneet melkoisen myrskyn. Tanskalaisia tuotteita boikotoidaan Lähi-idässä, Tanskan lippuja ja pääministeri Anders Fogh Rasmussenin kuvia poltetaan mielenosoituksissa, joissa vaaditaan Tanskan johtoa puuttumaan lehden menettelyyn.

Muhammed -piirroksia, jotka tanskalainen lehti julkaisi jo 30. syyskuuta, on nyt julkaistu muuallakin, mm. Norjassa, Saksassa ja Ranskassa. Jyllands-Postenin päätoimittaja Carsten Juste on pyytänyt islamilaiselta maailmalta anteeksi: “Jyllands Posten haluaa pitää etäisyyttä vertauskuvallisiin asioihin, jotka tähtäävät kansallisuuksien, uskontojen ja väestöryhmien demonisoimiseen.”

Anteeksipyyntö osoittaa, että Jyllands-Posten on menetellyt harkitsemattomasti ja tietää sen. Tämän pitäisi todellakin riittää islamilaiselle maailmalle, jossa demokratia ja sananvapaus ei todellakaan kukoista.

Muhammed-kuvista noussut kiista nimittäin koettelee länsimaisen sananvapauden rajoja. Vapaa julkinen sana ei voi hyväksyä sitä, että sen sisältöä ohjataan islamilaisesta maailmasta. Sananvapauden olemukseen kuuluu se, että islamilaista maailmaa voidaan pitää voida käsitellä myös satiirin keinoin. Islamilaista maailmaa tulee voida arvostella samaan tapaan kuin kaikkia muitakin maita ja uskonnollisia järjestelmiä.

Vaateet siitä, että pääministeri Rasmussenin pitäisi ryhtyä keskustelemaan Jyllands-Postenin toiminnasta, tulee torjua heti. Se olisi selvää puuttumista sananvapauteen, joka on demokratian yksi kulmakivi,

Helsingin Sanomat ei ole julkaissut Muhammed-kuvia, tässä lehdessä julkaistavia uutiskuvia lukuun ottamatta, siksi, että ne osoittavat huonoa makua. Mutta saatamme joutua harkitsemaan asiaa uudestaan, jos islamilaisen maailman painostus sananvapauden perustaa vastaan jatkuu.
Sananvapaus ja huono maku. Helsingin Sanomat. 3. pääkirjoitus torstaina 02.02.2006. Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen.


Harkittu provokaatio.
Tiedonantaja. Pääkirjoitus perjantaina 10.02.2006. Katkelmia.
Tiedonantajan päätoimittaja on Erkki Susi.

Maailman ja Suomenkin valtamedia tekee parhaansa peittääkseen suurelta yleisöltä sen, mistä profeetta Muhammedia esittävien pilakuvien julkaisemisessa ja julkaisua seuranneissa muslimien mielenosoituksissa on kyse.

Muhammedin muun muassa terroristiksi esittävien pilakuvien julkaisemisella ei tietenkään ollut mitään tekemistä sanan- ja lehdistön vapauden kanssa. Eikä muslimien raivostuminen pilakuvista johtunut “sivilisaatioiden selkkauksesta” eikä edes profeetan kuvallisen esittämisen sopimattomuudesta, vaan siitä, että rasistisissa ja muslimeja syvästi häpäisevissä kuvissa koko maailman muslimit Muhammedin kautta leimattiin terroristeiksi.


Kun pilakuvien julkaisemisesta Tanskassa ei saatu haluttua reaktiota, provokaatiota päätettiin laajentaa, ensin julkaisemalla pilakuvat Norjassa ja sitten helmikuun alussa samanaikaisesti Ranskassa, Saksassa, italiassa, Belgiassa, hollannissa, Espanjassa, Sveitsissä, Islannissa ja Unkarissa. Ajoitus viittaa siihen, että toimenpide oli koordinoitu. Uudelleen julkaisua perusteltiin täysin valheellisella selityksellä, että näin haluttiin osoittaa solidaarisuutta tanskalaisien kollegoiden taistelulle sananvapauden puolesta.

Tietenkään sananvapaudesta ei ollut hetkeäkään kyse. Tiettävästi pilakuvien julkaisun laajentamisella haluttiin provosoida Lähi-idässä väkivaltaisia protesteja, joita voitaisiin käyttää maahanmuuttajien vastaisen kampanjan laajentamiseen Euroopassa, Israelin palestiinalaisia vastaan harjoittaman väkivallan ja USA:n Irakissa suorittaman kansanmurhan ja öljyvarojen rosvouksen puolustamiseen sekä sen osoittamiseen, että “sivilisaatioiden yhteentörmäys” on todellisuutta eikö Samuel Huntingtonin palturia. Pelon ja vihan ilmapiiriä tarvitaan myös työtätekevien etujen ja kansalaisvapauksien polkemiseksi sekä poliisivaltioiden pystyttämiseksi.

Väkivaltaisia protesteja seurasikin rauhanomaisten lisäksi. Provokaatio onnistui. Ja se kohdistuu muslimien ohella meitä kaikkia vastaan.


Meille suomalaisille viime aikojen tapahtumien pitäisi taas kerran opettaa, kuinka vaarallista meille on tulla sotketuksi yhdysvaltalaisen ja eurooppalaisen imperialismin etuihin sekä EU:n ja Naton politiikkaan.

(ES)

Harkittu provokaatio. Tiedonantaja. Pääkirjoitus perjantaina 10.02.2006. Katkelmia. Tiedonantajan päätoimittaja on Erkki Susi.


Guardian Unlimited Friday February 10, 2006 
Comment Anas Altikriti

This is not a cartoon war

"Calm dialogue rather than trading insults is the path to a peaceful, multicultural Britain"

"The furore around the cartoons depicting the prophet Muhammad (peace be upon him) has brought forth claims that we are at the centre of a long-heralded clash of civilisations. Richard Littlejohn even wrote in the Daily Mail this week that this is war, adding ruefully that "we" are losing it.

I don't believe we are witnessing a clash of civilisations, nor do I think such a clash is imminent or necessary. But when people of such varying backgrounds live together, a clash of sorts can be expected. And it is the appreciation of each other's backgrounds and sensitivities that keeps those conflicts civil, peaceful and even productive.

The latest controversy has arisen out of a period in which the Muslim world has felt vilified and targeted beyond reason. Note that when angry Afghan protesters were demanding the expulsion of the Danish diplomatic mission from their country, they did so in front of the US military base in Kabul. While Britain and the US have generally shown restraint on the cartoon issue, they remain the target of considerable anger because they are seen as spearheading the "war on terror", which seems to have mutated into a war against Islam and its followers. France, which stood against war in Iraq, scuppered its good relations with the Muslim world when its secular fanatics insisted on banning the hijab in state schools. These cartoons come at the end of a long line of events in which there has been a striking absence of representation of the Muslim perspective and of our rights and freedoms.

It has been claimed that freedom of speech is absolute and beyond qualification. Indeed, the reproduction of the Danish cartoons across a number of European and non-European countries was claimed to be in support of such an unqualified right. But how much do we really exercise or tolerate such a notion?

Religion no more restricts freedom of speech than secularism promotes it. Is it so difficult to digest that Islam considers insulting the prophets of God a profound violation of what is sacred, just as Europe rightly regards denial of the Nazi Holocaust? Indeed, if freedom of speech were really the non-negotiable absolute in the west it is now claimed, then we would expect there to be uproar at legal bans on Holocaust denial or laws against incitement to racial hatred.

Those who claim to uphold freedom of speech by defending the right to reproduce insulting depictions of the prophet are in effect saying to Muslims that what they hold dear and sacred is far more worthy of protecting than what Muslims hold dear and sacred. The cartoons had more to do with incitement of hatred, racism and Islamophobia than with freedom of expression. 
...

This is not a cartoon war
Comment Anas Altikriti. Guardian Unlimited Friday February 10, 2006 

Guardian Unlimited Friday February 10, 2006 
See the cartoons
The cartoons can be seen at Wikipedia 


Isku Impimähkään.
Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat tiistaina 20.12.2005.

" ... Muhammadin kerrotaan naineen lempivaimonsa Aishan, kun puoliso oli yhdeksänvuotias, mitä monissa nykykulttuureissa kavahdetaan ainakin virallisesti. Ei tästäkään liitosta pelkkää hyvää seurannut. Muhammadin kuoleman jälkeen Aishan kannattajat alkoivat rettelöidä miehensä vävyn Alin kanssa, eikä välilöissä oikein olla vieläkään. Historian suurmiesten joukossa Muhammadin mieltymykset eivät niin kovin poikkeavia ole. Muun muassa Mao Zeong ja Lavrenti Berija tunnettiin tovereina, joiden naisihanteesta ei löytynyt sijaa merkinnälle "Kilroy kävi täällä". ..."

  

sivun alkuun!
"Protesters set danish consulate on fire in Beirut." 

05.02.2006 helmikuun sunnuntaina. "Protesters set danish consulate on fire in Beirut." Kuva: Erika Manninen CNN:n kuvasta.sivun alkuun!

2005. Linkkejä etusivulle: To 01.12.  - Pe 02.12.  - La 03.12.  - Su 04.12.  - Ma 05.12.  - Ti 06.12.  - Ke 07.12.  - To 08.12.  - Pe 09.12.  - La 10.12.  - Su 11.12.  - Ma 12.12.  - Ti 13.12.  - ke 14.12.  - To 15.12.  - Pe 16.12.  - La 17.12.  - Su 18.12.  - Ma 19.12.  - Ti 20.12.  - Ke 21.12..  - To 22.12.  - Pe 23.12.  - La 24.12.  - Su 25.12.  - Ma 26.12.  - Ti 27.12.  - Ke 28.12.  - To 29.12.  - Pe 30.12.  - la 31.12. 2006. Linkkejä etusivulle:  Su 01.01.  - Ma 02.01.  - Ti 03.01.  -  Ke 04.01.  - To 05.01.  - Pe 06.01.  - La 07.01.  - Su 08.01.  - Ma 09.01.  - Ti 10.01.  - Ke 11.01.  - To 12.01.  - Pe 13.01.  - La 14.01.  -  Su 15.01.  - Ma 16.01.  - Ti 17.01.  - Ke 18.01.  -  To 19.01.  - Pe. 20.01.  - La 21.01  - Su 22.01.  - Ma 23.01.  - Ti 24.1.  - Ke 25.01.  - To 26.01.  - Pe 27.01.  -  La 28.01.  - Su 29.01. Ma 30.01.  - Ti 31.01.  - Ke 01.02.  - To 02.02.  - Pe 03.02.  - La 04.02.  - Su 05.02.  - Ma 06.02.  - Ti 07.02.  - Ke 08.02.  - To 09.02.  - Pe 10.02.  - La 11.02.  - Su 12.02.  - Ma 13.02.  - ti 14.02.  -  ke 15.02.  - to 18.02.  - pe 17.02.  - La 18.02.  -
 

Nettisanomat vuoden vaihteissa ... Torstaina 30.12.1999.  Vaalit.  Torstaina 28.12.2000.  Millenium.  Torstaina 04.01.2001.  Puhe.  Torstaina 31.01.2002.  Lindgren.  Torstaina 02.01.2003.  Lipponen & Bush.  Torstaina 01.01.2004.  Saddam &  Perjantaina 31.12.2004 ja torstaina 06.01.2005.  Tsunami.


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 
 

nettisanomat.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 

            


    

 
      

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:nettisanomat@hotmail.com   
Copyright nettisanomat.fi 2006/490. Sivut: 18.02.2006,   (nettiin 18.02.2006, linkit 18.02.2006). 

nettisanomat 2006/02/18 - vartija, asiakas, poliisi, kassa, joku, naisasiakas - Prisma Tikkurila keskiviikkona 15.02.2006 noin klo 16.50 Prisma Tikkurila  - Janne  Hyytiäinen - Laitakaupungin laulu - Aki Kaurismäki - "Koistinen". Kuva: Erika Manninen. Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia - Lyhyt arvio - Pertti Manninen - Pätkä arvostelusta - Jarmo Valkola - etusivu lauantaina 18.02..2006 - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
sivun alkuun!

 "Koistinen".  

04.02.2006 helmikuun lauantaina klo 19.28. "Koistinen". Kuva: Erika Manninen. Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia. "Laitakaupungin laulujen" lopputekstien aikaan yleisön poistuessa täydestä salista.
"En minä tähän kuole". Viimeiset vuorosanat kertovat Aki Kaurismäen elokuvan uskon selviytymiseen, kaikkeen siihen, mikä meidät pitää hengissä vaikka kuinka joutuisimme ympäristömme potkimaksi ilman omaa syytämme. Koististenkin on saatava elää unelmineen paremmasta ja ehkä lopulta yksinäisyydestä selviten. Aki Kaurismäki trilogian "Työttömyys - asunnottomuus - yksinäisyys eli rakkaudettomuus" päätöskuva.

Tämän jälkeen luen Jarmo Valkolan arvostelun Keskisuomalaisesta ja valitsen laajasta esseestä yhden elokuvallisen arvion: "Kaurismäen ohjauksessa on klassista hehkua ja havainnoitua olemista, sillä kuvauksen, leikkauksen ja näyttelijäohjauksen myötä luodut elementit toimivat toisiaan tukien, mikä heijastuu kokonaisuuden puhuttelevuudessa." Jarmo Valkola: Pohjattoman yksinäinen mies. Keskisuomalainen perjantaina 03.02.2006. (viisi tähteä=maksimi). Pertti Manninen.Presidentinvaalit 2006. Tarja Halonen 51,8 % - Sauli Niinistö 48,2 % annetuista äänistä. Äänestysprosentti 77,2.
 
Presidentinvaalit 2006. Suhteutetut gallupit.  % HS-Gallup  julki aamulla. 1)
To...19.01.2006
MTV3-Gallup julki illalla. 2)
To...19.01.2006
MTV3-Gallup julki illalla. 3)
Ke...25.01.2006.
HS-Gallup julki aamulla. 4)
Pe...27.01.2006 
Yle-Gallup julki illalla. 5)
Pe...27.01.2006 
Presidentinvaalit 2006.  Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tulos Sunnuntaina 29.01

Tarja Halonen

 43   39,5- 46,5

  37     33- 41

 35    31,5- 38,5

 39   35,5- 42,5

 47   43,5- 50,5

Tarja Halonen

40,0

Sauli Niinistö

 39   35,5- 42,5

  31     27- 35

 28    24,5- 31,5 

 37   33,5- 40,5

 38   34,5- 41,5

 

Sauli Niinistö

37,2

Ei sano!  18         18   32       32  37         37  24         24  15        15  

Ei äänestänyt

 22,8

Yhteensä % 100 100 100   100   100    Yhteensä %

100.0


Suhteutetut gallupit.
 Kannatus-% suhteutettu "ei sano kantaansa"-vastaajien määrään.  Tarkempi selostus alkuperäisessä taulukossa. 

sivun alkuun!

 

Banneri " Haku - Nettisanomat 10v - Arsedel - Midnight Sun Restaurant" poistettu yläbannerin alapuolelta keskiviikkona 2011-09-07 koko vuodelta 2006. Katso 2006-01-01-sivulta. Arkisto: www.12.fi. Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2006: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Linkit 01.26.2016 ilmoittavat virheesta.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016