POISTOT (HO 19.11.2015)

JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (POISTETTU 03.03.2016 A). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen http://www.12.fi/2005/05/24/karpelasyyttaa.htm
Tämä sivu ei ole muuttunut.


Nettisanomat  24.05.2005

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
 
nettisanomat.com  politiikka. media. talous

 

Uusin lehti

Arkistohaku

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Kaupunkikuva

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva

 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

Linkit.
Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

Sisällysluettelo.
2005.  Tammikuu
2005.  Helmikuu
2005.  Maaliskuu
2005. Huhtikuu
2005. Toukokuu

 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

Voiton päivä.
 
Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. 2005/05/10/kuvasuper...

 

Vaikea kuva.

2003/04/10/irakinsota

 

Kuva.
 
Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina.
2005/05/10/etusivu

 

Tänään tiistaina 24.05.2005.
Karpela vs. Pietilä.

Uhri vai hyväksikäyttäjä. Julkisuudella ratsastaja putosi. Karpela yhä vakavasti sairas.

Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista.
Karpelan avoin kirje.  

Tanja Karpela vaikenee virheistä.
Avoin kirje. Ministeri Tanja Karpelalle.

Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005.

Linkit, aluksi.


 

nettisanomat. politiikka. media. talous. 2005.

Karpela vs. Pietilä. Kuva: Pertti Manninen 23.05.2005.

nettisanomat tiistaina 24.05.2005.  Karpela vs. Pietilä. Osa 5/10.

Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

5

Karpelan avoin kirje ja siitä julkaistu uutinen.  Esim. Verkkouutiset.
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=72220&hakusanat=karpela

politiikka

"Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista
STT-IKK, 21.5.2005

Kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) syyttää Ilta-Sanomia jatkuvista, tietoisesti kirjoitetuista halventavista ja valheellisesti jutuista.

Lehden vastaavalle päätoimittajalle Antti-Pekka Pietilälle osoittamassaan avoimessa kirjeessä ministeri Karpela viittaa viikonvaihteen Ilta-Sanomissa julkaistuihin artikkeleihin.

- Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa väitätte, että syytän mediaa sairastumisestani. Se ei pidä paikkaansa. Kritiikki on kohdistunut yksinomaan Ilta-Sanomia kohtaan. Sinä aikana te olette ollut päätoimittaja, kirjoittaa kulttuuriministeri Karpela STT:lle toimittamassaan avoimessa kirjeessä.

Ministeri on sitä mieltä, että Ilta-Sanomien linja hänestä kirjoitetuissa jutuissa on poikennut muusta mediasta, joka on toiminut asiallisesti silloinkin kun on häntä sanoin arvostellut.

Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa on Karpelan laskujen mukaan 18 väärää väitettä ja vielä lukuisia tarkoituksellisia loukkaavia vihjailuja. Niitä ministeri ei avoimessa kirjeessään erittele.

Karpelan mielestä kyseessä ei ole lukijoita palveleva tiedonvälitys vaan tarkoituksenhakuinen ja propagandistinen kampanja.

- Tavoitteeni on parantua ja palata töihin hoitamaan kulttuuriministerin tehtäviä parhaan kykyni mukaisesti, päättää kulttuuriministeri avoimen kirjeensä.

Ilta-Sanomat Tanja Karpelasta

Ilta-Sanomien viikonvaihdeliite Plussa otsikoi poliittisen artikkelinsa kulttuuriministeri Tanja Karpelasta Uhri vai hyväksikäyttäjä?. Jutun alaotsikko toteaa, että ilman julkisuutta Tanja Karpela ei istuisi kulttuuriministerinä.

Lehden mukaan medialla vuosia ratsastaneen Karpelan avustaja syyttää nyt ministerin sairaudesta toimittajia.

IS:n kirjoitus alkaa:"Lööppisaastan" myrkyttämä kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) on vuosia käyttänyt mediaa asioidensa ajamiseen. Edes ministeri ei kuitenkaan voi hallita julkisuutta loputtomiin.

Sen jälkeen artikkelin kirjoittanut toimittaja kysyy, onko Tanja Karpela median uhri vai sitä siekailematta hyväksikäyttävä poliitikko.

Artikkelissa todetaan muun muassa, että sairauslomalle jääneen ministerin avustajan mukaan Karpelan sairastuminen johtuu mediasta.

Jatkossa sanotaan, että Karpela haluaa kontrolloida, mitä hänestä kirjoitetaan ja kuka kirjoittaa. Jutun mukaan ministeri valikoi tarkasti luottotoimittajansa, jotka varmasti kirjoittavat hänestä positiiviseen sävyyn.

Kun Tanja Karpela oli lähdössä Intiaan Amma-keskukseen, hän otti IS:n mukaan yhteyttä päätoimittaja Antti-Pekka Pietilään: Ministeri yritti käydä kauppaa ja toivoi mahdollisimman myönteisiä juttuja Intian-matkasta. Pietilä ei ehdotukseen suostunut.

Pietilä: IS arvioi artikkelissa Karpelan ministeritoimintaa

Kulttuuriministeri Tanja Karpela ei ministerinä voi toimia mediamaailmassa samalla tavalla kuin missinä ja valokuvamallina, tähdentää Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä.

Hän totesi lauantaina STT:lle, ettei Ilta-Sanomien viikonvaihteen kirjoituksia ole kohdistettu kulttuuriministeriä vastaan, vaan niissä on arvioitu Karpelan ministeritoimintaa.

- Olemme halunneet, että nämä taustat ja nimenomaan hänen toimintatapansa suhteessa mediaan tulisi julki.

Lisäksi halusimme kertoa, että Ilta-Sanomat ei ole suostunut pönkittämään hänen julkisuuskuvaansa, niin kuin hän on jatkuvasti ja useaan kertaa meille ehdottanut. Siitä tässä on kysymys, painotti päätoimittaja Pietilä.

- Mitä taas tulee tähän ajankohtaan, niin Karpelan ministerikausi ja minun päätoimittajakauteni alkoivat suurin piirtein samoihin aikoihin, huomautti Pietilä.

- Kun Karpela oli missi, hän tietysti toimi toisella tavalla tai se sopi hänen toimintatyyliinsä, kun hän antoi haastatteluja. Missimaailman toimintatapa ei kuitenkaan sovi ministerin toimintatapaan.

6

Karpelan avoin kirje ja siitä julkaistu uutinen.  Esim. Verkkouutiset.
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=72220&hakusanat=karpela

Karpelan avoin kirje

Kulttuuriministeri Tanja Karpelan erityisavustaja Seija Turtiainen lähetti STT:lle lauantaina seuraavan kirjeen sähköpostitse:

Avoin kirje
Vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä

Viikonvaihteen 21.5.2005 Ilta-Sanomissa väitätte, että syytän mediaa sairastumisestani. Se ei pidä paikkansa. Kritiikki on kohdistunut yksinomaan Ilta-Sanomia kohtaan.

Sinä aikana kun Te olette ollut päätoimittaja, lehtenne on jatkuvasti ja tietoisesti kirjoittanut minusta halventavia ja valheellisia juttuja.

Tässä suhteessa linjanne on poikennut muusta mediasta, joka on toiminut asiallisesti silloinkin kun on minua kovin sanoin arvostellut.

Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa on laskujeni mukaan 18 väärää väitettä ja vielä lisäksi lukuisia tarkoituksellisesti loukkaavia vihjailuja.

Kyseessä ei ole lukijoita palveleva tiedonvälitys vaan tarkoitushakuinen ja propagandistinen kampanja. Tämä osoittaa, että haluatte jatkaa valitsemallanne linjalla.

Tavoitteeni on parantua ja palata töihin hoitamaan kulttuuriministerin tehtäviä parhaan kykyni mukaisesti.

Espoossa 21.05.2005

Tanja Karpela kulttuuriministeri"

Kerro kaverille Politiikka Tulosta
Verkkouutiset loppuu.


Tässä kaikki?

Karpela vs. Pietilä.
“Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilän Canossan matka. Siinä tämän jutun uusi alanimi. Päänimi 'Karpela vs. Pietilä' on kuitenkin enemmän kuin äkkiseltään luulisi." 
Uhri vai hyväksikäyttäjä.
Julkisuudella ratsastaja putosi.
Karpela yhä vakavasti sairas.
Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista.
Karpelan avoin kirje.  
Tanja Karpela vaikenee virheistä.
Avoin kirje. Ministeri Tanja Karpelalle.
Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005.
Linkkejä, aluksi.


10

Linkkejä, aluksi:

Karpela.

Opintotuen korotukset! Kootut selitykset. Tanja Karpela ja Suvi Lindén. Uutena Kaarina Dromberg! Myös Tytti Isohookana-Asunmaatakin vielä muistetaan! 2004/08/12/karpeladromberg.htm

Antti-Pekka Pietilä ja kumppanit.

Vuotaja nähty eduskuntatalon katolla!
Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Ervasti ja päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä poistuivat samaan aikaan viereisen Nykytaiteen museon, Kiasman kautta Sanomataloon. Sylttytehtaalle ei valokuvaajamme päässyt vaan joutui tyytymään ulkokuviin. 2003/06/12/etusivu.htm

Alkuperäistä kantta koristi pääministeri Anneli Jäätteenmäki Saddam Husseinin rinnalla. Etusivun teksti: "2003 KAIKKI LOPUT. Tämä vuosi muistetaan Saddam Husseinin kukistumisesta ja Anneli Jäätteenmäen pääministeriuran katkeamisesta. Mistä muusta?" Alkuperäistä Ilta-Sanomien Plus-liitteen kantta mukaillen:Tämä vuosi tullaan muistamaan Saddam Husseinin kukistumisesta ja ministeri Aatos Erkon lehtien journalismista. 2004/01/01/aatoserkko.htm

Suuri journalisti-palkinto 2003. Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! 2004/03/11/journalistipalkinto.htm 

Pekka Ervasti Irakgate-kirjansa haastattelussa Nelosen uutisissa keskiviikkona 02.06.2004: "No Jäätteenmäki itse kieltäytyi haastattelusta ja ja teki jonkun verran töitä sen eteen että keskeiset keskustavaikuttajat eivät antaisi minulle haastatteluja. Yhtä lukuunottamatta nää vetoomukset kuitenkin kaikuivat kuuroille korville." 2004/06/03/ervastinelonen.htm

Lyö lyötyä! Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat.
Silmät kiiluen päätoimittaja ilmoitti, että kyseinen henkilö "ei ole puolustuskyvytön" ja jatkoi: "Aikuisilla ihmisillä on vastuu omista teoistaan". 2004/09/02/nykanen.htm

SanomaWSOY

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. 2004/03/25/etusivu.htm

Puolueeton ja puolueellinen lehdistö. Seuraaviin pykäliin on pääpiirteittäin hahmoteltu demokraattisen lehdistön tehtävät. Viikkosanomat 29.8.1958.  Päätoimittaja Aatos Erkko, toimituspäällikkö Simopekka Nortamo. Pääkirjoitus.
2005/04/21/puolueetonerkko.html

SanomaWSOY luopuu oikeudestaan ostaa Töölönlahdelta toinen tontti. & Tämä riitti!
Kysyä voi vain, oliko yhtiön tiedossa mahdolliset rikosilmoitukset ja mahdolliset poliisitutkinnat valtion ja kaupungin virkamiesten toimista. Rupesi näet näyttämään samanlaiselta kuin valtionsyyttäjän (?) käynnistämät tutkimukset oikeus- ja poliisitalojen vuokrasopimuksista, joista ei mitään hämärää kuitenkaan löytynyt. Virkamiesten toiminta näytti siltä, että heidän toimintansa oli vuosien varrella aina sopusoinnussa SanomaWSOY:n optiotontin toteutumisen kannalta. 2005/04/28/helsinginsanomatluopuu.html 

Sauli Niinistö

Special
2003/02/06/niinistokuva.htm 

Nettisanomat.

Linkit joka numeroon ja haku 

11

Tulossa!

Tulossa: Tanja Karpela
Tulossa: Antti-Pekka Pietilä
Tulossa: Ilta-Sanomat
Tulossa: Helsingin Sanomat
Tulossa: SanomaWSOY

Tulossa: Paavo Lipponen
Tulossa: Anneli Jäätteenmäki
Tulossa: Matti Vanhanen


nettisanomat tiistaina 17.05.2005.

Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista. Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi.

 Erään tutkimuksen anatomia:Jaana Kurjenoja : "Veropolitiikka ja verotuotot." Veronmaksajat. Lue!

Yle poisti tämän uutisen katselun nettisivuiltaan!
Lue!

Lue myös!   Väärää tietoa työttömyydestä. Anne Brunila. Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta. Helsingin Sanomat maanantaina 9. elokuuta 2004. Lue!

Kuvia.
White House Evacuated. Live.
Leif Salmén. Voiton päivä?
Päivän kuva Hiukan jännittää.
Illan kuva. Punainen ilta.
Monica Zetterlund. 1937-2005.


Kuvia:
Tyttöjä ja muita kuvia. 2005/05/12/etusivu.htm

Kuvia ja tekstejä.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina.
2005/05/10/etusivu.htm 

"Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan." 2005/05/10/sinkkiarkut.htm       

Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. 2005/05/10/kuvasupernova.htm 

Kuva. Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. 2005/05/10/kuvakukkaaidille.htm 

Pääkirjoitus. EU:n perustuslaista halutaan kansanäänestystä. 2005/05/10/paakirjoitus.htm 

"Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään."
2004/03/25/etusivu.htm

 etusivulle!Kuvia:


 

 

Ilta-Sanomat. Maanantai 23.05.2005. Etusivulla: "Ministeri Karpela vaikenee virheistä". Kuva: Pertti Manninen.

23.05.2005.           

 TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: mailto:nettisanomat@hotmail.com Copyright nettisanomat.com 2005/359. Sivut: 24.05.2005,   (nettiin 24.05.2005, linkit 24.05.2005).   

nettisanomat  - 2005/05/24 - Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista - Kulttuuriministeri Tanja Karpela syyttää Ilta-Sanomia jatkuvista, tietoisesti kirjoitetuista halventavista ja valheellisesti jutuista.- Antti- Pekka Pietilä - Ilta-Sanomat -  24.05.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.


sivun alkuun!


etusivulle!uusimpaan!


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2005: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Tekstinetti-kansiossa SanomaWSOY konsernin aineistoa.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016