Sunnuntai 2018-10-28
LOKAKUU 2018

N:o 2122 Edellinen - Seuraava - Kaikkiin!

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Topautoosat.fi
Renkaat.com

Pääministeri Sipilä kellojen siirtämisestä. Lue! - Iltalehden lukijoiden kommentit. Lue! - "Voi jumalauta tätä teatteria. Mutta nyt se saa loppua!" KUVA - Laatunen: Sipilän hallituksen tiedonanto on poliittista propagandaa. Lue! - Shit.fi: "Perusteluja ollaan vaihtamassa lennosta". Lue!

Sunnuntai 28.10.2018

Iltalehti
Tänään klo 10:25
Uutiset | Politiikka

Pääministeri Sipilä kellojen siirtämisestä: ”Suomi ajaa EU:ssa, että tämä kerta jäisi viimeiseksi”

Juha Sipilä ajaa vahvasti kellojen siirtämisen loppumista jo ensi vuonna.

Pääministeri Juha Sipilä haluaisi, että Suomi luopuisi kellojen siirtelystä jo ensi vuonna. (Kuvateksti).

Kelloja siirrettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä talviaikaan eli tunnilla taaksepäin. Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk) otti Twitterissä kantaa kellojen siirtämiseen.

– Toivotaan, että kellojen siirtely loppuu viimeistään ensi vuoden jälkeen. Suomi ajaa EU:ssa, että tämä kerta jäisi viimeiseksi, Sipilä kirjoitti.

Euroopan komission antaman esityksen mukaan kellojen siirtämisestä oli määrä luopua EU-maissa jo ensi vuonna. Aikataulu esitettiin Euroopan parlamentin ehdotuksesta ja yleisökyselyjen pohjalta.

Uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan kellojen siirtämisestä luovuttaisiin kuitenkin vasta vuonna 2021 EU:n neuvoston puheenjohtajamaan Itävallan ehdotuksesta.

Sipilä otti aiemmin syksyllä kantaan siihen, että kellojen siirtelystä luopuminen on työvoitto suomalaisille.

– Aloite lähti meiltä ja asiaa ovat edistäneet niin ministerimme kuin meppimme, Sipilä kommentoi asiaa 12. syyskuuta.

Anna Egutkina. Iltalehti

Iltalehden lukijoiden kommentit.

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi
filter_listJärjestysarrow_drop_down
  • Kaikki kommentit ( 77 )
MKK70
8 tuntia sitten
Oisko Sipilä sullakin jotain tärkeämpää tekemistä? Esim. työttömyys, syrjäytyminen, ilmastonmuutos, koulutus, valtiontalouden alijäämä...
Vastaa
thumb_up21
flag


Matti_Karhusaari
7 tuntia sitten
Missä purkissa sinä olet ollut jos luulet että Sipilä ei ole koettanut vaikuttaa työttömyyteen?
Vastaa
thumb_up5
flag

Heli_Ratokangas
7 tuntia sitten
Kyllähän Sipilä poistaisi työttömyyden, syrjäytymisen, ilmastonmuutoksen, koulutuksen ja valtiontalouden alijäämän jos äänestäjät niin haluaisivat. Mutta kuten on huomattu, kansalaisten enemmistö ei näitä halua.

No mitä kansalaisten enemmistö sitten haluaa? Tärkein halu on päästä nauttimaan kahdeksan kuukauden kovan työrupeaman jälkeen ansiosidonnaisesta, sen jälkeen taas vähäksi aikaa töihin ja taas ansiosidonnaiselle.

Jos kansan enemmistö haluaisi poistaa työttömyyden, sehän onnistuu hyvin helposti kun sallitaan kaikkien työllistää itsensä eli laajennetaan työttömyysturva koskemaan kaikkia, myös yrittäjiä. Väärinkäytökset poistuvat kun rahan sijasta työttömälle tarjotaan tukiin käytettävillä rahoilla palkkatyötä, ammattitutkintonsa mukaisella palkalla, kutsutaan sitä vaikka nimellä perustyö. Näin jokainen voi työllistää itseään niin paljon kuin kykenee ja muut työpaikat jäävät sitten niille, jotka eivät kykene itseään itse työllistämään.

Jos suomalaiset haluaisivat omalta osaltaan poistaa ilmastonmuutoksen, se kävisi helposti samalla kun poistetaan työttömyys. Meillä on maaperässämme riittävän kestävää graniittia, johon voidaan kausivarastoida kesäinen auringon säteilemä energia. Porataan vain graniittiin 150 mm:n reikiä metrin välein ja siitä auringon kuumentamaa ilmaa kallioon kesäkuukausina. Kylminä vuodenaikoina graniittikalliosta saadaan sitten lähes ilmaista, päästötöntä lämpöenergiaa, josta voidaan jauhaa myös sähköä. Näin vähennämme päästöjämme 80 % ja olemme tehneet osamme ilmastonmuutoksen poistamisessa.

Jos meillä olisi työttömyysturva kaikilla ja se takaisi kaikille kokopäivätyön ammattitutkintonsa mukaisella palkalla, ammattiopinnot voisi jokainen hoitaa valtion takaamalla opintolainalla. Se olisi vaaratonta koska valmistumisen jälkeen tietäisi varmasti että kokopäivätöitä olisi tarjolla omalla paikkakunnallaan koko työelämänsä ajan eli 65-vuotiaaksi, ellei sitä ennen työkyvyttömyyttä tapahdu ja eläkkeelle jääminen tapahtuu aikaisemmin. Opintotuetkin voisi siis jättää pois turhaa valtiontaloutta rasittamatta.

Enemmistö voisi näin hoitaa valtiontalouden alijäämänkin koska enää ei olisi nykyistä 1.7 miljoonaa tuottamatonta työikäistä ja työkykyistä elätettävää, vaan he olisivat siirtyneet tuottaviin töihin yksityiselle sektorille. Kansalaiselta riittäisi sitten puolet nykyisistä veroista tuottamaan paljon paremmat yhteiskunnan palvelut, jonottomuus terveydenhoitoon, hyvä vanhuksista huolehtiminen, sujuva liikenne jne.

Moni suuttuu kun ehdottaakin ansiosidonnaisen muuttamista työn tarjoamiseksi ammattitutkintonsa mukaisella palkalla. Enemmistö haluaa ylläpitää suuren työttömyyden ja Sipilä toteuttaa kansalaisten toiveet.
Vastaa
thumb_up4
flag

Mika_Pahlsten
7 tuntia sitten
Matti_Karhusaari
Sipilä on pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että suomalaisen palkansaajan asema romahtaisi. Onhan se tietysti tavallaan työttömyyteen vaikuttamista, että mies pyrkii antamaan työnantajille diktaattorin valtuudet työpaikoilla. Kuka tervejärkinen sellaista yhteiskuntaa sitten haluaa?
Vastaa
thumb_up2
flag

Jouko_Alanen
7 tuntia sitten
siinä kans yks porvari köyhät kyykkyy ja rirkaille kaikki veron kierrot ym
Vastaa
thumb_up3
flag

VanhempiAsiantuntija
7 tuntia sitten
Totta. On se lisännyt muutaman satatuhatta työtöntä. Ja se jo vaikuttaa työttömyystilanteeseen merkittävästi.
Vastaa
thumb_up1
flag

Hannu_Huuskonen
5 tuntia sitten
Te kyllä olette sokeita kun hän ei ole miteenkään vaikuttanut kuin hyvä osaisiin. Huonopalkkaset on vaan kyykytetty.
Vastaa
thumb_up1
flag
Petu81

4 tuntia sitten
Euroopan melkein joka maan useaankin kertaan käyneenä mielenkiintoista seurata eri maita. Valitettava totuus on että suomen työttömyyden syy on liian hyvät tuet ts tukiviidakko. Monissa maissa katukyltissä haetaan töitä vaikka yhdeksi iltapäiväksi ja heti monta hakijaa. Liian hyvät tuet passivoittaa.
Vastaa
thumb_up
flag

orvokki
4 tuntia sitten
lainaus:
Jos meillä olisi työttömyysturva kaikilla ja se takaisi kaikille kokopäivätyön ammattitutkintonsa mukaisella palkalla

Valtio maksaisi palkat kansalaisilta kerätyillä veroilla. Eli maksat itse verollasi palkkasi.

Nyt valtio kerää veroja palkasta,veroluonteisiamaksuja ,
Alv 14%-24% ,Työttömyysvakuutusmaksuja 1,9% palkasta ja maksaa niistä Kelan kautta kaikki etuudet.
Perupäivärahoista,lapsilisistä ,eläkkeistä lähtien.
Osalla edm.rahoista YTK,AY- Liittojen kautta työttömyysturvan.

JK.Odota niin kauan kun Suomi on kommunistinen maa ja valtio omistaa kaikki yritykset ja maksaa palkat .
Vastaa
thumb_up
flag

Heli_Ratokangas
3 tuntia sitten
orvokki, ”Valtio maksaisi palkat …”

Tällä hetkellä maksetaan kansalaisilta kerätyillä veroilla työttömille siitä, etteivät vain tee mitään tuottavaa. Vain nautintoaineiden nauttiminen on hyväksyttävää, oman asunnon kunnostaminen, autonsa korjaaminen tai kulttuuritoiminta lopettaa suurella todennäköisyydellä työttömyysetuudet.

Sinunko mielestäsi tämä on järkevää toimintaa, saada kansalaiset heikkokuntoisiksi ja menettämään kokemuksensa ja työmotivaation? Miksi et halua että rahat maksettaisiin loisimisen sijasta tehdystä työstä ammattitutkinnon mukaisella palkalla? Nythän monet tekevät työtä 9 €/päivä ja se tuntuu sopivan sinullekin oikein hyvin.


”Nyt valtio kerää …”

Toisin sanoen keskituloinen maksaa työssä ollessaan n. 1 000 €/kk, jotta meillä voi puolet työikäisistä ja työkykyisistä olla tuottamattomina. Miksi se on sinusta järkevää kun 1.7 miljoonaa työikäistä ja työkykyistä voisi työllistää itsensä ja muita yritystoiminnallaan. Ai niin, sinähän et hyväksy yritystoimintaa. Sinun mielestäsi valtion pitäisi maksaa kaikille muutama tonni kuukaudessa tekemättömyydestä, jotta kenenkään ei tarvitsi tehdä töitä.


”JK.Odota niin kauan …”

Eikö sitä olla jo aika lähellä tätä sinun unelmaasi? Meillähän ei yksityisyritteliäisyyttä katsota hyvällä, sinäkin haluat vain suuria valtion omistamia työnantajia. Yksityiset työllistävät nykyisin vain n. 40 % työvoimasta, julkinen sektori 25 % ja loput työikäisistä ja työkykyisistä ovat työttömyysetuuksilla.

Perustyömalli ei siis sovi sinulle, se olisi kovin yritysystävällinen ja työllistäisi n. 88 % yksityisissä yrityksissä, sinun ihannoimallasi julkisella sektorilla olisi vain n. 10 % työvoimasta ja sitten tilapäisesti tai jatkuvasti työttömänä olisi n. 2 % työvoimasta. Sinä haluaisit että julkisella sektorilla olisi 100 % työvoimasta. Näin sinä ainakin olet antanut ymmärtää.

Oletko muuten sattunut huomaamaan, ettet ole kertaakaan vastannut sinulle esittämiini kysymyksiin?
Vastaa
thumb_up1
flag

Heli_Ratokangas
2 tuntia sitten
Petu81, kuten olet ehkä huomannut, useimmat ovat hyvin fanaattisia tukien kannattajia. Kun olen esittänyt niin yksinkertaista asiaa kuin tukien muuttamista palkkatyön tarjoamiseksi vähintään ammattitutkinnon mukaisella palkalla ja enintään ½-tunnin työmatkalla, pääsääntöisesti kaikki ovat sen tyrmänneet. Ja ne, jotka ehkä näkisivät sen hyvänsä asiana, eivät uskalla kannattaa sitä koska tietävät muiden alkavan vihaamaan mukavien tukien muuttamisen kannattamisesta.

Enemmistön mielestä meillä pitäisi olla perustulo eli jokaisella maksetaan 5 000 €/kk, eikä sen saamiseen vaadittaisi mitään. Olemme siis hölmöläisiä ja kun hölmöläiset äänestävät näin, työ tulee aina olemaan halveksittavaa, ainakin jos siitä maksetaan palkkaa.

Poliitikolle ei tulisi mieleenkään ehdottaa työikäisten ja työkykyisten tukien vastikkeellistaimista.

Tuo kertomasi kyltti-juttu ei myöskään kuulu älykkääseen yhteiskuntaan, vaan järkevä tapa on työvoimatoimisto, joka tarjoaa työtä työttömille ja jos ei kelpaa, ei sitten tarjota työttömyystyötäkään. Irtisanomisaikaa ei tarvita jos yhteiskunta takaa työttömäksi jääneelle töitä, perustöitä heti ensimmäisestä työttömyyspäivästä lähtien jotta työtön saa joka päivältä vähintään ammattitutkintonsa mukaisen palkan.
Vastaa
thumb_up
flag

orvokki
tunti sitten
Lainaus:
kansalaisilta kerätyillä veroilla työttömille siitä

Köyhimmät maksavat suhteessa eniten veroja !
4.9.2016
Vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas
Yleisradion MOT-
Työttömän ja pieneläkeläisen verorasitus on suhteessa suurin, sillä he maksavat tulostaan
- veroa 20 prosenttia ja suhteellisesti eniten välillisiä veroja
(eri arvonlisäverot, energiavero jne.),
koska joutuvat kuluttamaan koko tulonsa kulutukseen.
-Todellisuudessa he maksavat veroa noin 42 prosenttia.
Tuista eurot 100% yrityksille, verot ja Alv valtiolle. Kulutuksessa elantoon.

Kun puhut utsjokikevoja oletko tietoinen mitä sinä saat verovaroista tulojesi päälle? Kaikki Kelan etuudet mihin kulloinkin olet oikeutettu.
Esim.lapsilisät,sairaala tai hammaslääkärin kelakorvaus saat työttömän kk ruoka rahan ,vastiikkeettomasti.Ansio tai pääomatulojen päälle.

Suurin osa työttömistä saa
Työmarkkinatuki -20% vero/Toimeentulotukea.
-Asumistuki
-työmarkkina
-Lapsilisät ym.kelan etuudet lasketaan tuloksi ja vähennetään toimeentulotuesta jo-94 lähtien.
Käteen yhdelle 491e/kk elantoon
ilmaistyötä vastaan 9e/pv kuluihin.
Kelan osuus koko sosiaaliturvamenoista on 27,8%
Työttömyysmenoihin 7%
Loput 20,8% Meni keille? Tuloja saaville ja niille joilta ei vaadita Aktiivitoimia sosiaaliturvansa saamiseksi.
Vastaa
thumb_up
flag

Seppo_Ruotsalainen
8 tuntia sitten
Minä puolestani toivon, että tämä olisi ollut toiseksi viimeinen kerta. Viimeinen kerta olisi ensi maaliskuussa ja sen jälkeen oltaisiin pysyvästi siinä ajassa, eli kesäajassa.
Vastaa
thumb_up6
flag

Londo_Mollari
4 tuntia sitten
Seppo_Ruotsalainen: Samaa mieltä, jos työajat siirretään parilla tunnilla myöhemmiksi. Työn aloitusaika Suomessa (duunarit aamuseitsemältä, muut aamukahdeksalta) tuntuu niin kivikautiselta tai agraariselta. Keski-Euroopassa työt aloitetaan klo 9-10.
Vastaa
thumb_up
flag

Peterson
tunti sitten
Ei kaikki lähde aamulla 7-8 aikaan töihin. Riippuen työstä sinne voidaan lähteä myös klo 13 iltapäivällä, tai klo 18 aikaan illasta. Puuautoilijatkin vaihtavat vuoroa 3 aikaan yöllä. Mikä jämähtänyt luulo tuo on, että "kaikki menevät klo 8 töihin", ei pidä paikkaansa. Itse olen lähtenyt joskus ajamaan metsäkonettakin iltaisin ja tullut aamuyöllä pois. Oli mielestäni paljon mukavampaa, kuin lähteä aamulla hommiin. Jokuhan lähtee töihin jo 3 aamuyölläkin. Mielestäni kello tulisi jättää nyt oikeaan aikaan eli talviaikaan. Se on normaaliaika.
Vastaa
thumb_up1

flag
aatos_orpo
8 tuntia sitten
Ohko se vielä kännissä kun asiaa puhuu.
Vastaa
thumb_up10
flag

Ini
7 tuntia sitten
Noni, sinne meni tämäkin uudistus.. Jos sipilä jotain lupaa se menee puihin ja tulos on päinvastainen.
Vastaa
thumb_up8
flag

Tapani_Kurikka
8 tuntia sitten
Suomi on nettomaksaja vaan sitä ei silti arvosteta eikä kuunnella. Eli todennäköisesti kellopelleily jatkuu.
Vastaa
thumb_up4
flag

Kari_Niininen
8 tuntia sitten
Lopullinen päätös siitä, lopuuko kellojen siirtely riippuu Saksan ja Ranskan päätöksistä ja lopulliseen tulokseen Suomella ei ole sanan sijaa. Suomen EU:n ytimessä oleminen tarkoitaa aina samaa mieltä olemista Saksan ja Ranskan kanssa. Jos EU:ssa pitää äänestää niin silloinkin meidän mepit äänestää Suomen etujen vastaisesti.
Vastaa
thumb_up23
flag

Sepis
8 tuntia sitten
Voispa kelloja siirtää samalla niin paljon taaksepäin että päästäis aikaan ennen Sipilää. Siinä olis iso teko.
Vastaa
thumb_up18
flag

Maija_Liisa_Mnkknen
8 tuntia sitten
Sepis Sitäkös sinä olet halajamassa,että eusta olisivat tulleet pistämään suomen asiat kuntoon.Sittä se olisi ollut kylmää kyytiä,niin kuin kohta olisivat olleet.Onneksi Sipilä ja Orpo 0vat laitaneet hellemin suomen asioita kuntoon.Ihmiset ovat saanee työtä.Sehän ei sinulle käy.Oletko sohfalla makaaja.Ilmaista rahaa nauttiva
Vastaa
thumb_up3
flag

Mika_Pahlsten
7 tuntia sitten
Maija_liisa
Laittaneet asioita kuntoon? Siis pyrkineet kohta neljä vuotta tekemään juuri kuten Sipilän lahkolaiskaveri Pentikäinen Suomen Yrittäjät ry:ssä haluaa. Eli palkansaajilta kaikki oikeudet ja edut pois.
Vastaa
thumb_up3
flag

Timo_Lehtinen
7 tuntia sitten
Kyllä siihen päästään varmaan 1/2 vuoden päästä kelloja siirtämättä,silloin on taas 100000 uutta työtöntä ja otetaan 10 miljardia uutta velkaa,mutta siitä saa sitten kiittää don Rinnettä .
Vastaa
thumb_up1
flag

Hannu_Koho
6 tuntia sitten
Eli siihen aikaan, kun muu maailma palasi nousukauteen, mutta Suomi Rinteen - Kataisen johdolla jatkoi lamassa rypemistä ja lisäsi velanottoa? Lyhyt on muisti...
Vastaa
thumb_up
flag

orvokki
4 tuntia sitten
lainaus:
Lyhyt on muisti...
On tosiaan.
Lehman -lama alkoi Vanhanen/Kiviniemi-08-11
Lehman-lama jatkui vielä -14 Stubin /Rinteen aikana -15 kevääseen asti.
Vienti lähti vasta silloin vetämään heti Kun eteläranta 10 kuuli että "Sipilä kepu,Sub kok ja Soini persuista" astui ruoriin.
Pelästyivät jos vaikka lykkäävät uhkaamalla Aktiivitoimia vientiyrityksillekkin tai kikyä.
Vastaa
thumb_up
flag

orvokki
tunti sitten
lainaus:
Onneksi Sipilä ja Orpo 0vat
Saaneet meille talviajan?
Enää ei kansa tarvitsee siirrellä kellojen aikoja.
Lisäksi kansa on saanut jo-95 lähtien nettomaksajana jopa "käyrätkurkut" ja energialamput sitä ennen.
-14-18 Suomi on maksanut EU 7 Miljardia ,
VM-18
noista edm saaduista"eduista" kansalle.
(Joku muu taho kyllä on saanut sitäkin enemmän)
Vastaa
thumb_up
flag

_Asiantuntija_
8 tuntia sitten
Ehdottomasti meidän pitää jäädä pysyvästi kesäaikaan. Talviaika on käytännössä valoisan tunnin hukkaamista, sillä talviaikaan töihin mennessä on pimeää ja lähtiessä samoin. Jos talvella olisikin käytössä kesäaika, niin töihin mennessä olisi pimeää, mutta lähtiessä ylimääräinen valoista tunti. Samalla saisimme pidettyä ympäri maailmaa tunnetut pitkät ja valoisat kesäillat.

Lisäksi liikennekuolemien määrä laskee kun pysymme kesäajassa (Liikenneviraston tutkimuksen mukaan) ja masentuneisuuskin mahdollisesti vähenee (joidenkin tutkimusten mukaan näin on).

Eli kannatetaan pysyvään kesäaikaan siirtymistä!
Vastaa
thumb_up8
flag

Veikko_Tee
8 tuntia sitten
Mikä talviaika? Nyt on normaaliaika.
Vastaa
thumb_up7
flag

Risto_Ko
8 tuntia sitten
Gallupkyselyssä suurinosa kannattaa talviaikaan siirtymistä ja myös eräs tutkija suosittelee talviaikaa
Vastaa
thumb_up5
flag

Ess_I
8 tuntia sitten
Voisiko Suomi myös ajaa GCM-sopimuksen hylkäämistä? Voimaan tullessaan se romahduttaa nykyiset yhteiskunnat ja sitten on herttaisen yhdentekevää siirreelläänkö kelloja vai ei.
Vastaa
thumb_up10
flag

Jari_Mntynen
8 tuntia sitten
ja suomen media on asiasta hiiren hiljaa....gcm sopimus on suomen ja niiden maiden kuka tämän allekirjoittaa tuho.tämän mittaluokan päätös pitää saada kansan tuki ja sitä ei ole.
Vastaa
thumb_up5
flag

Felix_Navidad
8 tuntia sitten
Suomi ajaa eeuussa jotain on vähän kuin kärpäsen surinaa .
Vastaa
thumb_up5
flag

Martti_Merilinen
8 tuntia sitten
Pakko myöntää mutta kerrankin olen Sipilän kanssa samaa mieltä
Vastaa
thumb_up1
flag

Pertti_Sirvio
8 tuntia sitten
Ken uskoo tuohon sipilän ajatukseen.sipilä lupaa taas jotain mikä ei pidä paikkaansa sanoo sitten kun h-hetki,että en ole puhunut tuommoista sillä se on ay liitoista tullut ajatus
Vastaa
thumb_up4
flag

Blondi
8 tuntia sitten
En ois uskonut, että joskus sanon hyvä Sipilä. Normaaliaikaan tulee jäädä, koska tutkitusti oman aikavyöhykkeensä itärajalla olevat ihmiset on terveempiä. Itsellä ainakin unirytmi viivästyy aina kesäaikaan, kun melatoniini ei erity valoisuuden takia normaalisti. Tästä seuraa jatkuva väsymys. Tänään heräsin vihdoin pirteänä ja oikeaan aikaan, vaikka unta sain vasta kahden aikaan yöllä
Vastaa
thumb_up3
flag

Jari_Raitio_7074
8 tuntia sitten
No, tästä onkin sitten helppo siirtyä, ei ehdottamaan, vaan vaatimaan kaikille EU-maille, kaikkien avustusten jäädyttämistä Irakille, kunnes se suostuu ottamaan vastaan omia palautettuja kansalaisiaan.

Nekin kellot täytyy laittaa soittamaan sellaiseen suuntaan, ettei Irak voi ulkoistaa ongelmiaan muille maille ja samaan aikaan mankua lisää avustusmiljardeja näyttämällä keskisormea Suomellekin.

Entä kun maan sisäiselle turvallisuudelle vaarallisten suomalaisten syrjäytyneiden mitta tulee täyteen. Näin on varoiteltu useammassa sisäisen turvallisuuden selonteossa, eli ketkä kärsivät ensin ja koko kansa sitten. Sipilä ja hallitusnottakoot vastuun, kun jotain tapahtuu.
Vastaa
thumb_up3
flag

SP_
8 tuntia sitten
Kerrankin Sipilällä on jotain järkevää sanottavaa
Vastaa
thumb_up2
flag

hemmo_palander
8 tuntia sitten
Enpä olisi uskonut tämän päivän tulevan, että kehun päämisteriä. Hyvä Juha näin sitä pitää, saat varauksettoman tukeni ko. asiassa.
Vastaa
thumb_up2
flag

orvokki
4 tuntia sitten
Mutta jos lehmät ei sopeudu talviaikaan on tukiaisia taas tiedossa ,veronmaksajien taskuilta.
Vastaa
thumb_up
flag

Ville_Roslakka
8 tuntia sitten
Ajatella... että ajaa ihan vahvasti... Tulisiko tästä viimeinkin Sipilälle se hänen itsensä peräänkuuluttama tulos? Uloshan hän ei tajua itse lupauksistaan huolimatta lähteä vaikkei tulosta tulisikaan.
Vastaa
thumb_up3
flag

MikaelKoo
8 tuntia sitten
On se hienoa, että ollaan päätöksenteon ytimessä ja päästään päättämään meille tärkeistä asioista.
Vastaa
thumb_up1
flag

Jarkko_Taavela
8 tuntia sitten
Nyt on oikea asia, jonka ympärille Sipilän tulee keskittää kaiken tarmonsa viimeiselle puolelle vuodelle, jonka hän on vielä pääministerinä.
Sen verran voisi noudattaa pakkoa, että Suomi jäisi kesä ja keski-Euroopan aikaan.
Olisi toimistoajat samoissa ja talvisin pidemmät valoiset illat.
Vastaa
thumb_up
flag

Tapio_Khknen
8 tuntia sitten
Ottaako Sipilä nyt kunnian kellojen siirrostakin, niinkuin otti työttömyyden poistostakin. Onneksi tämä soopa ei uppoa kaikkin. Sipilällä oli varmaan sormet pelissä eräässä kolmantena päivänä tapahtuneesta ylösnousemuksestakin....
Vastaa
thumb_up6
flag

Morgan_Kane
8 tuntia sitten
No mitähän helvetin väliä sillä on mitä mieltä sipilä tästä on?
Vastaa
thumb_up6
flag

Juha_Uotinen
8 tuntia sitten
Pääministeri Juha Sipilä haluaisi, että Suomi luopuisi kellojen siirtelystä jo ensi vuonna. Taitaa jäädä tämäkin homma pelkkien halujen asteelle. Hyvä on olla, tulos +-0.
Vastaa
thumb_up
flag

Tiia_Marika_Katariina_Miilumki
8 tuntia sitten
Toivottavasti Sipilä jäisi viimeiseksi kerraksi.
Vastaa
thumb_up5
flag

_Timppa_
8 tuntia sitten
Jos ei itse joutuisi sitä kelloaan siirtämään niin tuskinpa kiinnostaisi koko aihe..
Vastaa
thumb_up1
flag

marko_nordlund
8 tuntia sitten
Kyllä on tehoton eu:n virkamiehistö....
Vastaa
thumb_up1
flag

Juha_Marjamki
7 tuntia sitten
Pelaako sipilä paikkaa ensi kaudelle, kun markkinoittee itseänsä tällä asialla������
Vastaa
thumb_up2
flag

Hande
7 tuntia sitten
Suomalaiset ovat aina osanneet keskittyä olennaisiin ja isoihin ongelmiin. Siitä maineemme Pohjolan hölmölänä on syntynyt.
Vastaa
thumb_up3
flag

Kotianalyytikko
7 tuntia sitten
Sakssa ym. Keski- Euroopan maat saattaa tehdä yllätyksen eli haluavat siirtyä pysyvään kesäaikaan. Suomea etelämpänä pidetään kesäaikaa parempana. Jos Suomi ottaa normaaliajan eli nykyisen talviajan, silloin suurin osa EU- maista olisi samassa ajassa. Tuskin Baltian maatkaan haluaa pysyvää kesäaikaa eli Moskovan aikaa.
Vastaa
thumb_up2
flag

Mikko_moi
7 tuntia sitten
Missä on suomen itsenäisyys? Ei tunnu Suomi itsenäiseltä kun jopa kellonaika jutuista päättää EU!
Vastaa
thumb_up3
flag

Taisto62
7 tuntia sitten
kuka uskoo kepulaista niin pettyy pahasti.
Vastaa
thumb_up2
flag

VanhempiAsiantuntija
7 tuntia sitten
Mahtavaa sipilä. Vihdoinkin suomi pääsee päättämään eu asioista. Seuraavaksi voisitte puuhata vaikka asiaa että kaikki siivouksessa käytettävät harjat tulee olla sinisiä koko eu alueella. Mahtavaa että olemme päättäjiä. Nyt on ilo maksaa taas muutama kymmenen miljardia jäsenmaksuja. Saamamme kansainvälinen arvostus on huikeaa luokkaa. Olemme yhteisellä asialla. Päättäjämme ovat maailman älykkäintä porukkaa ja sipilä mahtavin liikemies kaikki häben yrityksensä tekee puhdasta voittoa ja täysin ilman työtä.
Vastaa
thumb_up2
flag

tpk
7 tuntia sitten
jos kuka tahansa muu sanoisi näin te juntit olisitte aivan innoissanne
Vastaa
thumb_up
flag

Kari_Lindstrm
7 tuntia sitten
Kellojen siirrot pikkujuttuja vaikka niitä siirrettäisiin päivittäin mutta se puolestaan ei valitettavasti ole kun miettii mitä peruuttamatonta tuhoa maallemme tämä krooninen valehtelija Sipilä on saanut aikaiseksi :(
Vastaa
thumb_up1
flag

Simo_Petteri
7 tuntia sitten
´Aloite lähti meiltä ja asiaa ovat edistäneet niin ministerimme kuin meppimme´

Eikö siellä oikeasti ole mitään parempaa tekemistä? Tuollainen lauma jengiä pitää ihan vain muodon vuoksi laittaa asialle kellojen siirtämisen takia? Huh huh
Vastaa
thumb_up2
flag

Jorma_Jurvelin
6 tuntia sitten
Sipilä,istuu paskalla tv.lähetää ohjelman suorana.uskovaiseksi sipilä tekee paljon syntiä olemalla jatkuvasti tv:ssä.
Vastaa
thumb_up
flag

hemmo_palander
6 tuntia sitten
Sipilä on navetan vihkiäisissä saanut ammuilta palautetta, kuinka karseaa on kun lypsy ajat vaihtelee kaksi kertaa vuodessa. Suurena eläinten muttei ihmisten ystävänä Sipilä on selvästi lehmiin kohdistuvasta epäoikeudenmukaisuudesta jämäköitynyt. Hyvä Juha.
Vastaa
thumb_up1
flag

Maukkis58
6 tuntia sitten
Eiks niinkun enää oikeasti mitään ideoita siis niitä älyttömän huonoja? Hyvin vähissä aika muuten sippilänkin kellossa Mikä valtavan hienoa!! Mut tienaa varmaan elantonsa navetan vihkimänä. . Mihin hommaan eri vaikea löytää ammattitaitoista väkeä. .
Vastaa
thumb_up1
flag

Thommy_Ramstedt
6 tuntia sitten
noniin sillälailla kerrankin jotain järkevää ei ole kuin haitaksi vaan nää kellojen siirtorumbat
Vastaa
thumb_up
flag

Mertsi
6 tuntia sitten
Oliskos ensimmäinen kerta mistä Sipilän kanssa samaa mieltä mitä ajaa EUssa!
Vastaa
thumb_up2
flag

Tenho_Liukkonen_71347
6 tuntia sitten
Ompas ollu asijaa... no korjataan myöhemmin jo meni mettään.
Vastaa
thumb_up
flag

Nikkeli88
6 tuntia sitten
Miksi suomi tarvitsee EU:lta tähänki luvan voi jeesus sentään, kohta ei saa varmaa tännekkää kirjoittaa ilman et merkel ja juoppo-juncker antaa luvan...
Vastaa
thumb_up1
flag

jakkk
6 tuntia sitten
Talviajassa on yksi hyvä puoli, töihin tarvitsee mennä aikaisintaa kahdeksalta. Liian aikaista tosin sekin.
Vastaa
thumb_up
flag

Nasse
6 tuntia sitten
Kesäajan kannattajat eivät tunnu ymmärtävän mitä haluavat. Kesäaika talvella tarkoittaisi sysipimeitä aamuja, jolloin valoa näkyisi vasta klo 10 aikaan päivällä kun suurin osa on jo töissä ja kun pääsee lähtemään töistä klo 17 aikaan, on myös jo pimeää. Talviajassa sentään on vähän valoa näkyvissä aamuisin, mutta kesäaikafanaatikot haluavat jostain syystä synkkyyttä aamuihin. En käsitä miksi, kun ei vuorokauden valoisa aika sen enempää lisäänny ja se vaikuttaa haitallisesti suurimmalle osalle ihmisistä. Ollaan sentään eletty vuosikymmeniä ja vuosisatoja pelkässä normaaliajassa ennen kesäaikapelleilyn aloittamista.
Vastaa
thumb_up1
flag

Pietu_Pekkarinen
6 tuntia sitten
Tärkeysjärjestys kepakoilla kohallaan.
Vastaa
thumb_up1
flag

Seppo_Suhonen
5 tuntia sitten
Toivottavasti toi äijjä siirtää itsensä pois hallituksesta.
Vastaa
thumb_up2
flag

UllaMaj_Pippelstrm
5 tuntia sitten
Sipsukka profiloituu maailmaa mullistavan tärkeissä kysymyksissä :D
Vastaa
thumb_up3
flag

Jamppooni
5 tuntia sitten
Tää on yksi erittäin hyvä syy kannattaa euvostoliitosta lähtemistä, ei pala turhaan rahaa ja aikaa tämmösiinkään asioihin.
Vastaa
thumb_up1
flag

Crepitu_Aestus
4 tuntia sitten
On se nyt jukoliste vaikeeta! Nyt, kun Suomi kansakuntana päättää, että jäädään tähän aikaan, ni sit jäädään tähän aikaan! EU saa pomppia vaikka päällään! Säästyy niiltä pelleiltä sekin pään raapimisen vaiva!
Vastaa
thumb_up
flag

juupa_juu
4 tuntia sitten
Tärkeämpiäkin asioita olisi, kuten GCM-sopimus jota yk tyrkyttää ja Suomi ilomielin mukana vaikka monet muut maat kieltäytynyt.
Siinä massamaahanmuutosta/ laittomasta siirtolaisuudesta tehdään ihmisoikeus, ja sen kritisoimisesta tehdään rikollista.
Sopimuksen kohta maahanmuutosta uutisoinnista ei oikeastaan koske Suomea, täällä kun media on jo "herkistynyt"

"YK haluaa kouluttaa ja ”herkistää” toimittajia maahanmuuttouutisoinnin ja siinä käytettävän terminologian suhteen."
Vastaa
thumb_up2
flag
  • Kaikki kommentit ( 77 ) Iltalehti.fi
Koonnut Nettisanomat sunnuntaina 28.10.2018 20:56Tiistai 2018-10-16
LOKAKUU 2018

"Voi jumalauta tätä teatteria. Mutta nyt se saa loppua!"

Repliikki Teuvo Tulion tänään tiistaina 16.10.2018 Ylen Teemalla esitetystä elokuvasta Levoton veri.

ILTALEHTI
16.10.2018 klo 8:46

Uutiset | Politiikka

Näkökulma: Sipilän hallituksen tiedonanto on poliittista propagandaa, ei juridiikkaa - Laki on piilotettu kuin sotilaat Troijan hevoseen

"Irtisanomissuojan pitää olla sama kaikille. Työntekijöiden pitää olla yhdenvertaisessa asemassa, kirjoittaa Lasse Laatunen.

Viime viikolla pääministeri Sipilä kertoi hakevansa hallituksen työlinjaukselle tukea eduskunnan äänestyksestä.

Kuuluin niihin, jotka pitivät pääministeri Juha Sipilän ilmoitusta eduskunnalle annettavasta työllisyyspoliittisesta tiedonannosta taitavana vetona. Tiedonantoon sisällytettävä riidanalainen irtisanomislaki saisi eduskunnan periaatteellisen hyväksynnän ja hallitus luottamuksen. Ay- liikkeen lakkoilu kohdistuisi eduskuntaa vastaan. Osa mediasta on omaksunut saman näkemyksen, muun muassa Helsingin Sanomat sunnuntaisessa pääkirjoituksessaan.

Pääministeri itse korosti haastattelutunnillaan Oulussa eduskuntaa vastaan tapahtuvan lakkoilun tuomittavuutta. Muuten hän sallisi poliittiset työtaistelut osana demokratiaa.

Tiedonannon oikeusvaikutukset jäivät kuitenkin vaivaamaan minua. Poliittisesti taitavalta tuntunut veto alkoi mättää juridisesti.

Hallitus voi toki mittauttaa luottamuksensa. Viimeksi se mitattiin ulkoministeri Soinin tapauksessa muutama viikko sitten. Enemmistöhallitus saa aina luottamuksen, kunhan sen kansanedustajat osaavat painaa oikeaa nappia. Hallituksella on oikeus valmistella ja antaa esityksiä eduskunnalle, kiistanalaisiakin kyselemättä erikseen lupaa eduskunnalta. Eduskunta sitten aikanaan hyväksyy tai hylkää, muuttaa ja säätää. Se on valtiosääntöoikeudellinen työnjako.

Päädyin siihen, ettei tiedonannolla ole oikeudellisia vaikutuksia itse irtisanomislakiesityksen valmisteluun. Sain uskonvahvistusta Itä- Suomen Yliopiston professori Pauli Rautiaisen haastattelusta sunnuntain Helsingin Sanomissa.

Tiedonanto on poliittista propagandaa, ei juridiikkaa.

Aloin pohtia, voiko hallitus rehellisesti sanoa saaneensa eduskunnalta edes periaatteellisen tuen irtisanomislain valmistelulleen. Kaavailtu laki on piilotettu tiedonannon sisään yleisluontoisesti kuin Troijan sotilaat aikoinaan kuuluisaan puuhevoseensa. Laki kuljetetaan tiedonannon sisään kätkettynä eduskuntaan ja vaaditaan sille etukäteen eduskunnan periaatteellista hyväksyntää. Eduskunta ei voi yhden päivän yleiskeskustelussa saada tarkkaa käsitystä laista, joka ei ole vielä edes ministeriöstä valmis, ei annettu eduskunnalle eikä käsitelty asianmukaisissa valiokunnissa.

Lain ulottuvuutta ja oikeudellisia tulkintoja on mahdoton arvioida etukäteen, kun niitä ei osaa sanoa hallitus itsekään. Aluksi taitavalta tuntunut veto alkoi tuntua juristista vastenmieliseltä.

Olin jäsenenä Esko Ahon hallituksen aikana KHO:n presidentti Pekka Hallbergin johtamassa Perusoikeustyöryhmässä, joka valmisteli perusoikeusesityksen perustuslakiin. Jäseninä olivat mm. professorit Mikael Hiden ja Allan Rosas.

Esitys oli yksimielinen. Irtisanomissuoja säädettiin perusoikeudeksi. Taso jätettiin lain varaan.

Yhdenvertaisuus on myös perusoikeus. Lakko-oikeus itsenäisenä perusoikeutena pyyhittiin esityksestäni ehdotuksista yli. Yhdistymisvapaus on perusoikeus. Lakko-oikeus on liitännäinen oikeus, jonka rajat säädetään lailla.

Suomessa on vanhentunut työrauhalainsäädäntö. Muun muassa poliittisilla työtaisteluilla pitäisi olla ajallinen rajaus. Mieltään saa osoittaa, mutta demokraattisesti valittuja hallitusta ja eduskuntaa ei saa kaataa.

Edustan juristina kantaa, että irtisanomissuojan pitää olla sama kaikille. Työntekijöiden pitää olla yhdenvertaisessa asemassa. Poliittisten työtaistelujen kestolle pitäisi tulevaisuudessa säätää rajat. Eduskunnan toivoisi keskittyvän tiistain keskustelussaan näihin kysymyksiin. Riidanalainen esitys ei tule tiedonannolla hyväksytyksi miltään osin. Eduskunta ei tule tiedonannon hyväksymisellä riidan osapuoleksi.

Sen sijaan eduskunta voisi antaa hallitukselle neuvoja umpikujaan ajetun tilanteen rauhanomaiseksi purkamiseksi. Silloin eduskunta ottaisi itselleen sille kuuluvan ylimmän valtioelimen roolin.

Tiistain keskustelusta tulee mielenkiintoinen. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajista kaksi on juristeja: SDP:n Antti Rinne ja RKP:n Anna-Maja Henriksson. Oppositiosta löytyy lisäksi useita kansanedustajia, jotka kokemuksensa perusteella osaavat irtisanomisjuridiikan etu - ja takaperin: Lauri Ihalainen, Tarja Filatov, Ee ro Heinäluoma, Antti Lindtman, Kari Uotila, Jari Myllykoski jne. Toki hallituksessa työministeri Jari Lindströmin otteissa näkyy Voikkaalla käyty kova koulu. Ilkka Kanerva muistaa vielä irtisanomissuojan herkkyyden Holkerin hallituksen aikaisista kahinoista, Ben Zyskowicz samoin. Oikeusministeri Antti Häkkänen on taitava juristi. Hän on ollut viisaasti hiljaa. Tiistain keskustelussa olisi tärkeää saada yksinkertainen esimerkki: tämä moitittava menettely ei nykylailla oikeuta irtisanomiseen, mutta uuden lain nojalla se oikeuttaisi. Jos tällaista esimerkkiä ei kuulla, lainvalmistelun voi lopettaa. Se ei ole enää edes kirpun nylkemistä."

Lasse Laatunen

Lasse Laatunen kirjoittaa pitäneensä pääministeri Juha Sipilän ilmoitusta tiedonannosta taitavana vetona. Kunnes veto alkoi mättää juridisesti.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/47151d1e-e8ac-4083-b50c-5e4bd62664a5_pi.shtml

"Voi jumalauta tätä teatteria. Mutta nyt se saa loppua!"

Repliikki Teuvo Tulion tänään tiistaina 16.10.2018 Ylen Teemalla esitetystä elokuvasta Levoton veri.

Yhteys - Dilemma -
NETTISANOMAT-PERHEEN KÄVIJÄTILASTO:
150560
eri käyntiä tammikuussa 2018.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi

Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -
Maanantai 2018-09-17
LOKAKUU 2018Maanantai 2018-09-17 - N:o 61

"Ihan sitä itseään".

"Perusteluja ollaan vaihtamassa lennosta".

Pääministeri Juha Sipilän väitetään vaihtaneen irtisanomissuojan helpottamisen perusteluja.

  • KOTIMAA
    IRTISANOMISSUOJA

Teollisuusliiton ulkoisen viestinnän päällikkö Ville Kopra arvioi, että Juha Sipilän (kesk) hallituksen perustelun irtisanomissuojan heikentämisestä ovat muuttuneet.

Hän muistuttaa, että kun hallitus keväällä kehysriihessään päätti pienten yritysten irtisanomiskynnyksen madaltamisen valmistelun aloittamisesta, lakimuutosta markkinoitiin nimenomaan työllisyystoimenpiteenä. Tuottavuudesta ei tuolloin puhuttu Kopran mukaan mitään. 

Elokuussa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimuspäällikkö Antti Kauhanen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimuskoordinaattori Merja Kauhanen arvioivat, ettei irtisanomissuojan heikentäminen alle 20 työntekijän yrityksissä ei juuri työlliyyttä parantaisi.

”Etlan ja PT:n tutkijoiden viesteissä ei voida nähdä olevan keskinäisiä ristiriitaisuuksia ja tutkijoiden läpikäymä aineisto oli hyvin samankaltaista. Hallituksen markkinoimat työllisyysvaikutukset ovat jäämässä ohuiksi tai kokonaan olemattomiksi. Tuottavuuden kasvu olisi varmasti sinänsä positiivista, mutta ovatko hankkeen taloudelliset vaikutukset enää ylipäätään missään mittasuhteessa niihin yhdenvertaisuudelle ja oikeustilalle aiheutuviin haittoihin, joita uudistuksesta työpaikoilla seuraisi”, Kopra kysyy Puheenvuoron blogissaan.

”Kun hallitus eikä helpomman irtisanomisten puolesta lobbaava Suomen Yrittäjät saaneet lausunnoista tukea työllisyysargumentilleen, ollaan perusteluja vaihtamassa lennosta. Myös pääministeri Sipilä muotoili perustelut 5.9 Suomenmaassa niin päin, että irtisanomisten lisääminen parantaa itse asiassa tutkimusten mukaan tuottavuutta. Hänen oma jatkopäätelmänsä oli, että tätä kautta vahvistuvat kasvu ja työllisyys”, hän jatkaa.

Palkansaajajärjestöt ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä työtaistelutoimiin, jos hallitus ei vedä hankettaan irtisanomissuojan heikentämisestä pois. Teollisuusalalla ylityökiellot alkavat maanantaina. Perjantaina myös AKT ilmoitti oman ylityökieltonsa alkavan maanantaina.

Hallituksen esitys helpottaisi työntekijän irtisanomista alle 20 hengen yrityksissä. Kaikki SAK:n jäsenliitot ovat päättäneet laajoista hallituksen vastaisista järjestöllisistä toimista, joista kukin liitto linjaa tarkemmin tahollaan. Myös keskusjärjestöt Akava ja STTK vastustavat irtisanomislakiesitystä ja esimerkiksi akavalainen OAJ ja STTK:lainen Tehy valmistelevat niin ikään järjestöllisiä toimia.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259048-teollisuusliiton-havainto-ay-liikkeen-pillastuttaneesta-uudistuksesta-perusteluja

http://www.shit.fi/2018/09/17/etusivu.html

2017: Soinin valtiosihteeri takakontissa. LUE! - Venäjä ja presidentinvaalit LUE! - Presidentti Niinistö: Nimienetsintä ... LUE! - Suomalaisilla Pohjolan pienin ... LUE! - Sipilä: "Valinvapauden lainvalmistelu" LUE! - Sauli Niinistön ohjeita hyville tavoille. LUE! - Paluu politiikkaan 100 000 euroa rikkaampana. LUE! - Komentaja Lindberg antoi VTV:n tarkastajille väärää tietoa. LUE!
Maanantai 2018-08-27
ELOKUU 2018
Maanantai 27.08.2018

Eduskunnan hallintojohtaja keskeytti Hakkaraisen asumistuen maksamisen.

Rauhio teki päätöksen, ennenkuin asia on selvitetty. Onhan kai maksaminen hänen käsissään, mutta oudolta se tuntuu , kun hän hyvin tietää, että asia on vasta tutkintavaiheessa. Aika omavaltaista ja tärkeilevää vallankäyttämistä.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Maanantai 27.08.2018 21:43, edelleen Humppilassa.

Tags: , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2018/08/27/eduskunnan-hallintojohtaja-keskeytti-hakkaraisen-asumisruen-maksamisen/

Tiistaina 07.08.2018

Salasänky, salarakkaasta Iltalehdet eivät tällä kertaa julkaisseet kuvia. Hakkarainenkin edelleen mukana.

hakkaraisensankypastedImage

Iltalehdet intoilivat ja intoilevat edelleenkin siitä, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen asuu saunassa. Toivottavasti ei suinkaan ihan koko aikaa, kyllä siinä kilot putoavat ja viinahöyrytkin kaikkoisivat.

Nyt kun näyttää siltä, että Hakkarainen on tehnyt vuokrasopimuksen hyvässä uskossa, toisin sanoen hän ei ole tiennyt, omien sanojensa mukaan, että hänen vuokraamansa asunto, kellarihuoneisto, ei olekaan asunto vaan sauna.

Pöly laskeutunee KRP:n tutkimusten jälkeen tai sitten ei. Aika näyttää.

Nyt kuitenkin iltapäivälehdet ovat onnistuneet saamaan kuvia jostain varastosta, jossa lienee asuttu. Täällä on ollut Hakkaraisen ryhmätoveri asialla, edustaja Ville Vähämäki. Kun tätä sotkua seuraa, niin kyllä aamulla Iltalehden paperilehteä lukiessa aluksi näytti siltä, että lehti on saanut kuvattua Hakkaraisen saunaa. Oikein tarkkaan lukiessa kävi ilmi, että kuvat ovatkin jostain varastosta.

Toimittaja edelleen hokee, että ”Hakkarainen oli myöntänyt asuneensa saunassa!”. Tätähän Hakkarainen ei ole myöntänyt vaan hän on sanonut asuneensa asunnossa, joka hänelle on vuokrattu kellarihuoneiston nimellä.

Ilta-Sanomat, joka näytti jääneen toiseksi jutun selvittämisessä härskisti kopioi Iltalehden kuvat, jotka tosin ovat julkista omaisuutta. Lehti oli löytänyt lisäksi tässä ohessa olevan kuvan, jossa parivuoteessa sitten lienee nukuttu ja ehkä muutakin …

Hakkaraisella ei ole osuutta tähän sänkyyn, tiettävästi, vaikka nopeasti ja tuskan kanssa näyttää siltä, että Hakkaraisella on ”puhtaat jauhot ja lakanatkin” tässä casessa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Humppila. Kahvila. (Kahvi ja munkki 1,50). Tiistaina 07.08.2018 11;20.

Kuvan Ilta-Sanomien kuvateksti:
”Kuva tarkastuskäynniltä”.
Helsingin kaupungin, ei keskusrikospoliisin. Sama

Lisäys:
Helsingin Sanomatkin netissä sitten julkaisi reportaasin asiasta. Tällä kertaa siveyspoliisi (päätoimittaja) oli määrännyt sänkykuvat poistettaviksi!
12:02, 49 minuuttia myöhemmin. Sama.
Asiasana HS lisätty.

Arkistokuva Teuvo Hakkaraisesta 2015 ennen valitsemistaan toisen kauden kansanedustajaksi. Vaalitilaisuus Jyväskylässä- Kuva Pertti Manninen.

d20150407IMG_9278hakkarainenkasi600ccls

Tags: , , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2018/08/07/salasanky-salarakkaasata-iltlehdet-eivat-talla-kertaa-julkaisseet-kuvia-hakkarainenkin-edelleen-mukana/
Lauantai 2018-08-25
ELOKUU 2018

Aaro Niinistö on nyt vapaata riistaa, kun isä ja kai äitikin niin tahtoivat

Varatuomari Sauli Niinistö, tasavallan presidentti, tietää aivan hyvin, että julkaistessaan poikansa kuvan, tämä poika muuttuu vapaaksi riistaksi. Perusteluna presidentti kertoi, että lastenvaunuihin on työnnetty kameroita. Sitä on vaikea uskoa, onhan turvatoimet aika massiiviset. Presidentti on itse halunnut ja kai rouvakin, että pojasta kerrotaan ja kuvia julkaistaan vähän niinkuin naapurimaassa, siis Ruotsin hovissa.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Humppilassa lauantai-iltana 25.08.2018 uunin lämmittyä ja Rasmus-kissan nukkuessa jalkopäässä klo 21.50.

Tags: , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2018/08/25/aaro-niinisto-on-nyt-vapaata-riistaa-kun-isa-ja-kai-aitikin-niin-tahtoivat/
Perjantai 2018-08-24
ELOKUU 2018

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö 70 vuotta – Katso kuva vuosien varrelta


EMU


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! 

  

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Sivulla:
http://www.nettisanomat.com/2014/08/08/kuvasivu.html


2017. POLITIIKKA. Presidentti Sauli Niinistö peruu kantansa ydinaseista.

Ilta-Sanomat torstaina 19.10.2017.
Niinistö yllytti vielä pohtimaan.
POLITIIKKA. Presidentti Sauli Niinistön mielestä eduskunta voisi keskustella ydinasekieltosopimuksesta: - Minulla ei ole mitään ydinasekieltoakaan vastaan.

"Viime kesänä 122 maata äänesti YK:ssa ydinaseet kieltävän sopimuksen puolesta, mutta Suomi ei ollut näiden maiden joukossa."

"Sopimuksen allekirjoittamista ovat vaatineet viime aikoina sdp:n, vasemmistoliiton ja vihreiden eduskuntaryhmät."

"Lisää pontta vaatimukset saivat sen jälkeen kun Nobelin rauhanpalkinto toissa viikolla pitkään sopimusta ajaneelle ydinaseiden vastaiselle ICAN-kampanjalle."

Ilta-Sanomat torstaina 19.10.2017.


KOMMENTTI: Ilta-Sanomat ei kertonut sitä missä päätettiin, että sopimusta ei allekirjoiteta. Suomen kielteisen päätöksen tekemiseen osallistui myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Pertti Manninen torstaina 19.10.2017.

http://www.nettisanomat.com/
2017/10/19/etusivu.html

2006

HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.

HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä  yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.

Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä.

Tilanteessa, jossa riski ydinaseiden leviämiseen maailmassa lisääntyy, muun muassa sen johdosta, että ydinasemahdit ovat haluttomia täyttämään vuoden 1968 ydinaseiden leviämistä koskevan sopimuksen VI artiklaa, jonka mukaan ydinaseita pitäisi vähentää ts. ryhtyä ydinaseiden riisuntaan, on erittäin tärkeää, että liittoutumattomat maat Euroopassa - Ruotsi, Suomi, Itävalta ja Irlanti, näillä perusteilla pidättyvät Naton jäsenyydestä niin kauan kuin organisaatio rakentaa puolustuksensa ydinaseille. Jäsenyys sisältää mukana olon vastuun Naton ydinaseisiin. Tässä yhteydessä emme käsittele kysymystä muunlaisesta yhteistyöstä Naton kanssa.

Kuvaan kuuluu, että ei ole mitään poliittista enemmistöä Ruotsin jäsenyydelle. Aikaisemman sosialidemokraattisen hallituksen ulkopoliittisesssa selvityksessä 2006-02-15 sanotaan myös, että Ruotsin sotilaallinen liittoutumattomuus ja näin ollen ulkopuolelle jääminen sellaisesta  puolustusyhteistyöstä, johon ydinaseet kuuluvat, vahvistaa Ruotsin asemaa joutua massatuhoaseiden käytön kohteeksi. Jaamme tämän käsityksen. Ennen vaaleja järjesti Ruotsalaiset lääkärit ydinaseita vastaan kyselyn. Centerpartiet sanoo vastauksessaan, että Naton ydinasedoktriini on yksi painavimmista syistä, jonka takia Ruotsin ei tule liittyä Natoon.

Mielipiteet Euroopassa ovat uudelleen alkaneet herätä ydinasekysymyksessä. Tämä koskee muun muassa amerikkalaisia ydinaseita Euroopassa, mutta myös kysymystä siitä. varustaako Englanti uudelleen Trident- sukellusveneet ydinaseilla vai romuttaako se ne.

Sen tähden Euroopan liittoutumattomille maille on vahvoja syitä sanoa Natolle ei, koska se rakentaa puolustuksensa epäilyttävään ydinasedoktriiniin.

Sen sijaan tulee tehdä ydinasekysymykseen uusia aloitteita, joiden lähtökohtana ovat Euroopan unionin massatuhoaseita koskeva päätöslauselma 2005-11-17 ja Blix-komission raportti "Weapons of terror".

Tämä oli linjassa myös sen kanssa, että kysymys ydinaseettomista vyöhykkeistä Euroopassa otettaisiin uudestaan esille. Ruotsin valtiopäivillä on tänä syksynä jätetty aloite ydinaseettoman vyöhykkeen perustamiseksi Eurooppaan.

Mielestämme on nyt hyvä syy sekä Ruotsille ja Suomelle jollakin sopivalla tavalla tehdä vyöhykeajatus uudelleen ajankohtaiseksi.

Stig Gustafsson. Puheenjohtaja. Curt Riberdahl. Varapuheenjohtaja. Ruotsalaiset juristit ydinaseita Vastaan. Ruotsi.

Ydinaseeton vyöhyke on nyt taas tehtävä ajankohtaiseksi. (Käännös: Pertti Manninen).

HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. Läs!

http://www.nettisanomat.com/
2006/11/21/etusivu.html#aktualisera


2006 Linkit

Lue myös!
Maanantai 2006-10-09  Yle 24 Uutiset online

EU tuomitsee jyrkästi ydinkokeen   
Vaahtoranta: Ydinkoe jatkoa uhkailulinjalle 


Lue myös!
Monrday October 9 2006  Guardian Unlimited
N Korea claims first nuclear test   North Korea said today it had performed its first-ever nuclear weapons test, a move that prompted swift international condemnation.  
Simon Tisdall's world briefing   
Test unnerves Asian markets    
Nuclear trial a test for UN   
Special report: N&S Korea

Lue myös!
Onsdag  2006-10-04 Aftonbladet
Hotar med atombomb
För Nordkorea är det en livförsäkring

Nordkorea vill försäkra sig om att deras livförsäkring fortfarande gäller.
Provspränger de en atombomb är det en gång för alla bevisat att landet har kärnvapen.
Det enda som garanterat håller USA på avstånd.

Åtminstone är det så kommunistdiktaturen i Pyong-yang resonerar.
Nordkorea hävdar sedan en tid att de har kärnvapen. För några månader sedan genomförde de flera test av raketer som sägs kunna nå USA.
Som straff infördes vissa ekonomiska sanktioner. USA vill gå ännu hårdare fram.
 
"Ondskans axel"
Många är övertygade om att Nordkorea talar sanning om sina kärnvapen, men diktatorn Kim Yong-Il verkar ändå frukta att USA funderar på att störta honom. Det var efter att president Bush utnämnt Nordkorea som ett av länderna i "ondskans axel" (ihop med Irak och Iran) som problemen började på allvar.
Ingen tidpunkt anges för när kärnvapentesterna är tänkta att genomföras.
Febril internationell aktivitet kommer nu att utbryta för att Nordkorea ska avstå från testerna.
 
Notoriskt oberäknelig
Möjligen kalkylerar Nordkoreas ledning med morötter i form av ekonomiskt stöd om de avstår.
Problemet är att ingen egentligen vet vad det är Nordkorea vill, utom möjligen att få säkerhetsgarantier från USA.
Regimen är notoriskt oberäknelig, vilket är det värsta orosmomentet. Ingen vet vad ledaren Kim Yong-Il är beredd att göra om han känner sig pressad.
Wolfgang Hansson
Hotar med atombomb För Nordkorea är det en livförsäkring


Lue myös
Tisdag 2006-10-03 Aftonbladet
Nordkorea vill testa kärnvapen   "Kan leda till att fler länder skaffar kärnvapen"

Lue myös! Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli
YK:n päivänä 24.10.2002. Muistoja siitä kuinka vaadimme maailmaan rauhaa polkupyörämarssilla Västeråsiin vuonna 1984. Pitkään tekeillä ollut sivu saa arvoisensa julkaisupäivän nyt, pommeja odotellessa. Vain rypistynyt 8-sivuinen ohjelmalehti on löytynyt, valokuvat ovat tuhoutuneet elämän kourissa tai sitten ne vielä joskus pulpahtavat jostakin esiin. Tervehdys mukanaolijoille. Nimeltä mainiten Markku ja Mika Paaviainen.. Samma pä svenska senare!
Pertti Manninen
  2002-10-24

Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli
Den fortsatta uprustningen, de direkta förberedelserna för att kunna föra ett "begränsat" kärnvapenkrig och att kunna vinna ett sådant krig, måste till varje pris stoppas.
Ett kärnvapenkrig kan inte begränsas och det kommer inte att finnas nägon segrare.
Risken för att ett kärnvapenkrig skall bryta ut blir allt större för var dag. Det nuvarande klimatet av kallt krig och konfrontation måste hejdas. Detta förutsätter förtroendeskapande åtgärder, konkreta nedrustningsåtgärder och ett ökat samarbete.
De viktigaste förtroendeskapande åtgärderna just nu är att skapa en korridor fri från kärnvapen genom Europa, som Palmekomissionen har föreslagit och att påbörja förhandlingarna om att göra Norden till en kärnvapen fri zon.
Ett ytterligare viktigt steg skulle vara om kärnvapenmakterna kom överens om att inte som första land använda kärnvapen.
Utplaceringen av nya kärnvapen i Europa är just nu det största hotet mot freden. Det måste till ett omedelbart stopp för utplacering av medeldistanskärnvapen i både väst- och östeuropa. De redan utplacerade nya raketerna måste tas bort och förhandlingarna mäste återupptas.
Vårt lands neutralitet och territoriella integritet hotas av att kryssningsrobotar, som utplaceras i England, faktiskt är avsedda att flyga 20-50 meter över våra städer och samhällen.
Samarbete och gemenskap mellan alla folk är allt viktigare förutsättningar för nedrustning. Vi måste hejda konfrontationen och det kalla kriget. I dess ställe skall vi sätta avspänning mellan öst och väst, gemensam säkerhet och nedrustning.
Än kan vi hindra att ett kärnvapenkrig bryter ut, om vi alla hjälps åt.
Kom till fredsträffen i Västerås. Än är det inte för sent att hindra kärnvapenkriget.

Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli  2002-10-24

Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli  2002-10-24


Perjantai 2014-08-08 - N:o 1761 - Elokuu 2014.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - 
15 vuotta Pääkirjoitus

Suomalais-venäläistä koskenlaskua.
Suomalais-venäläistä koskenlaskua.

Presidentti Sauli Niinistö: "Olemme olleet solidaarisia, olemme olleet yhteisissä päätöksissä mukana. Ja olemme kärsimässä enemmän kuin EU-maat keskimäärin."
Valion toimitusjohtaja Pekka Laaksonen: "Lyhyellä tähtäimellä tulee turpiin niin kuin suomeksi sanotaan."
Iltalehti perjantaina 08.08.2014. Niinistö: "Olemme kylmän sodan porteilla" - Putinin kauppasota iski.
Osa Iltalehden etusivusta klo 16:54 Laukaan Sataman kahvilassa ja osa Valion juustorekasta Jyväskylässä 4-tien yläpuolella klo 09:43. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Sivulla:
http://www.nettisanomat.com/2014/08/08/etusivu.html2018. Trump ja Kim allekirjoittivat historiallisen julkilausuman KUVA
2006. Pääkirjoitus. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla Lue!

https://areena.yle.fi/1-50003493


2006
Nettisanomat maanantai 2006-10-09
.
Pääkirjoitus. Suomi 2006.

Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon.


Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla, eikä vain hoettava Pohjois-Korean pahuutta. Israelista kukaan ei puhu mitään. Suomenkin hallituksen tekopyhyyteen on havahduttava. EU:n puheenjohtajamaa Suomi antaa paheksuvia lausuntojaan parhaana mallioppilaana ja juoksupoikana.

Vaikka näin tehdäänkin viran puolesta, on aika nähdä pitemmälle. Ydinaseiden hävittäminen täytyy ottaa ensisijaiseksi tavoitteeksi ja siinä on maailman mahtivaltioidenkin nöyrryttävä ihmiskunnan painostuksen takia. Tällaista roolia Suomenkin pitäisi harjoittaa, eikä mennä aidolla (?) innolla militaristien kelkkaan.
Pääkirjoitus 2006-10-09. Pertti Manninen. Nettisanomat. LINKITMaanantai-illan 2006-10-09  ajankohtaisohjelmista: "... teknologin har till 100 % skapats i Demokratiska folkrepubliken Korea." FST5 klo 20.

http://www.nettisanomat.com/2006/10/09/
pbtb.tmp#paariavaltiosta

Lue myös!

2007. "Förbjud atomvapnen", Mielenosoitus vuonna 1957 KUVA
2017. Presidentti Sauli Niinistö peruu kantansa ydinaseista. Lue!
2006. Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!

ARKISTO 2007. Kuva 50 vuotta aikaisemmin 1957.

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

2018. Kuumassa kaupungissa sunnuntaina Osa14. KUVASARJA
2018. Paavo Väyrynen tulee, ainakin eduskuntaan. Lue!

20. vuosikerta alkanut! Lue 1.

Jakob Ingebrigtsenin ensimmäinen Kuva Tove Jansson 104 vuotta Lue!
Helsinki 2018. Trump vs. Putin Kuvasarja

Aamulla elokuussa. Kivi kolme kertaa. Kuvat.

Satoa. Kuvat.Aamulla elokuussa. Kivi kolme kertaa. Kuvat-
Satoa. Kuvat.
Humppilassa tiistaina 07.08.2018 klo 06:15. Pertti Manninen.

Maakunta: Kanta-Hämeen maakunta. Seutukunta: Forssan seutukunta.Arkisto 2014.

Tove Jansson 100 vuotta tänään.

Tove Jansson 100 vuotta tänään.

Kuva: Rasmus-kissa nukahtamaisillaan juomakuppinsa viereen tv:n lähettäessä ohjelmaa Tove Janssonin elämästä tutun musiikin soidessa.

Perjantaina 08.08.2014 klo 18:46.
Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Katso myös!
Joulukuu 2013. "Unelma valkeasta joulusta" - "Ja aamulla ..." Kuvat
Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä? Kuvasarja

8.8.2018. Humppilassa Iittalan myymälässä Juhla-Muumi-mukit olivat loppuneet sinne ehtiessäni Erikan soitettua hiukan liian myöhään tai sitten liikaa hidastellessani sinne kiiruhtaessani. Monet jäivät ilman sielläkin. Pertti Manninen.

2018. 2 x 2 kuvaa. HS vertasi Trumpia sikaan - Päivi Räsänen tuohtui. KUVA
2018. Presidentti Niinistö toivottaa hyvää matkaa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresille Moskovaan KUVA
2018. Trump ja Kim allekirjoittivat historiallisen julkilausuman KUVA
2006. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla Lue!
2007. "Förbjud atomvapnen", Mielenosoitus vuonna 1957 KUVA
2017. Presidentti Sauli Niinistö peruu kantansa ydinaseista. Lue!
2006. Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
2018. Kuumassa kaupungissa sunnuntaina Osa14. KUVASARJA
2018. Paavo Väyrynen tulee, ainakin eduskuntaan. Lue!

Presidentti Niinistö toivottaa hyvää matkaa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresille Moskovaan jalkapallon MM-otteluun presidentti Vladimir Putinin aitioon. KUVA
2018. Trump ja Kim allekirjoittivat historiallisen julkilausuman KUVA
2006. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla Lue!
2007. "Förbjud atomvapnen", Mielenosoitus vuonna 1957 KUVA
2017. Presidentti Sauli Niinistö peruu kantansa ydinaseista. Lue!
2006. Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
2018. Kuumassa kaupungissa sunnuntaina Osa14. KUVASARJA
2018. Paavo Väyrynen tulee, ainakin eduskuntaan. Lue!

Heinäkuu

Lokinpoikanen tepastelee Oikeustalon pihalla sadekuuron tauottua ja kuvaajan ihmetellessä neuvotteluhuoneessa asiakirjanippua laatiessaan vastinetta hallinto-asiaan.

Tiistai 2013-07-16 12:54. Keski-Suomi. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Oikeustalo. Kuva: Pertti Manninen.

Laajenna!

Elämän alku

Isosisko iso ipana.
Pikkusisko pieni pipana.
Isosisko tuuheatukkainen.
Pikkusiskolla kalju nukkainen.

Hupsis vaan ja on vuos kakstuhattasatakaks.
Ovat Erin ja Ava tulleet hieman vanhemmaks.
Pappa puolestaan muuttunut on jo tomumajaks.

Onnellisna katsoo takaa tähtien, tuolta,
miten tytöt toisistansa pitää yhä huolta,
ja kulkevat näin - käsi kädessä -
kadun aurinkoista puolta.
Erinin ja Avan pappa


"... Vauvalle sopivat tuutulaulut ja lorut oikein hyvin. Ne ovat ensiarvoisen tärkeitä, kun jokeltelusta alkaa pikkuhiljaa muodostua sanoja. Turhaa lässytystä voi karsia, mutta varsinkin s:n, l:n, p:n, K:n ja r:n opettelussa loruja kannattaa käyttää: Vesihiisi sihisi hississä ...". Arto Manninen

(67) Kokoelmasta RAKASTA. 
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Heinäkuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.
SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.
Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmthAIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm


Helsingin Sanomat lauantaina 11.2.2017. Mielipide. Juha Tapiola.

Saamelaiset: Sulauttamispolitiikka jatkuu käytännössä edelleen.
Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa.(Artikkelin kuva)"Ensimmäinen yhteinen saamelaiskokous pidettiin 6. helmikuuta 1917 Norjan Trondheimissa. Päivää pidetään nykyisin myös saamelaisten kansallispäivänä.

Saamelaisten yhteinen kansallispäivän juhla pidetttiin tänä vuonna Trondheimissa, jossa olivat koolla Norjan, Ruotsin ja Suomen saamelaisten vaaleilla valitut parlamentit. Juhlissa oli mukana myös Norjan ja Ruotsin valtiollista johtoa - Suomen poliittinen johto loisti poissaolollaan. Oikeusministeri Jari Lindström (ps) perui osallistumisensa viime tipassa pääministeri Juha Sipilän (kesk) "strategiakokoukseen" liittyvässä määräyksessä.

Norjan pääministeri Erna Solberg piti Trondheimissa puheen norjalaispolitiikan vääryydestä saamelaisille. Hän totesi puheessaan muun muassa seuraavaa: "Norjalaistamispolitiikka on musta kappale maan historiassa. Se pakotti saamelaiset luopumaan kulttuuristaan ja kielestään. Moni sukupolvi kasvatettiin uskomaan, etteivät he saa puhua saamea eivätkä olla saamelaisia ja että se on häpeä. Norjalaisten politiikka saamelaisia kohtaan oli väärä."

En usko koskaan kuulevani Suomen pääministeriltä tällaista tunnustusta vääryyksistä saamelaisia kohtaan. Ruotsissakin valtionjohto on pyytänyt saamelaisilta anteeksi sulauttamisyrityksiä.

Saamelaisoikeuksien näkökulmasta Norja on paratiisi Suomeen verrattuna. Norja on ratifioinut jo vuonna 1990 alkuperäiskansojen oikeuksia koskevan ILO 169-sopimuksen ja Tanskakin vuonna 1996 Grönlannin inuitien vuoksi.

Sivistysmaina itseään pitävät Suomi ja Ruotsi eivät ole ratfioineet sopimusta. Ruotsissa saamelaisten oikeudet on kuitenkin vahvistettu lainsäädännössä Suomea paremmin esimerkiksi saamelaismääritelmän ja poronhoidon osalta. Ruotsin saamelaiskäräjät ja ja syrjintävaltuutettu haluavat perustaa totuuskomission, joka selvittäisi ja toisi julkisuuteen saamelaisten historiassa kokemat vääryydet. Ruotsin valtionjohto ei ole tyrmännyt ajatusta.

Kansanedustaja Emma Kari (vihr) jätti syyskuussa 2016 eduskuntakyselyn siitä, aikooko hallitus ryhtyä toimenpiteisiin saamelaiskäräjien ehdotuksen totuus- ja sovintokomission perustamiseksi. En yllättyisi, jos hallitus vastaisi, ettei komissiolle ole tarvetta.

Suomi on Ruotsin ja Norjan tapaan pyrkinyt historiassaa sulauttamaan saamelaiset valtaväestöön. Esimerkiksi saamelaislapsia pakkosuomalaistettiin sotien jälkeen 1940-luvun lopulta lähtien laittamalla heidät suomalaisiin asuntolakouluihin.

Olen itse viimeisiä ikäluokkia, jotka joutuivat kokemaan asuntolakoulun. Aloitin koulun Utsjoen kansakoulussa vuonna 1968 ja asuin viikot asuntolassa. Kelirikkoaikoina asuntolassa oleminen venyi yli kuukaudeksi - 7-vuotiaana! Kaikki opetus oli suomenkielistä, mikä ei ollut kotona vain saamen kieltä puhuneelle lapselle ihan yksinkertainen juttu. Asuntolanhoitajakin puhui vain Suomea.

Julkinen pakkosuomalaistaminen loppui vasta 1970-luvulla. Käytännössä se kuitenkin jatkuu edelleen. Valtiolla ei ole haluja saamelaismääritelmän muuttamiseen. Metsähallituslaissa, kaivoslaissa ja vireillä olevassa Tenon kalastussopimuksessa saamelaiskulttuuria ei ole huomioitu asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa, että sulauttamispolitiikka jatkuu."Saamelaiset: Sulauttamispolitiikka jatkuu käytännössä edelleen. Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa. 
Helsingin Sanomat lauantaina 11.2.2017. Mielipide. Juha Tapiola, varatuomari ja JHT/HT-tilintarkastaja, etninen Utsjoen saamelainen, Asikkala."Norja on paratiisi Suomeen verrattuna".

Kuva 13.02.2017.
Helsingin Sanomissa ei ollut mitään asiasta saamelaisten kansallispäivän jälkeisenä päivänä tiistaina 07.02.2017. 
Pertti Manninen. Totuus

Epäröidessäsi kerro totuus.
Mark TwainTotuus on arvokkain asiamme. Säästäkäämme sitä.
Mark Twain

Totuus voi vasta silloin vaikuttaa, kun vastaanottaja on sitä varten kypsä. Ei riipu siis totuudesta, että ihmiset ovat vielä niin kaukana totuudesta.
Christian Morgenstern

Totuuden hautajaisissa lauletaan aina samaa virttä: "Minä olen oikeassa ja sinä olet väärässä".
Lin Jutang

(47) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.
Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 


 

Nettisanomat 2018/10/28 - N:o 2122 - Pääministeri Sipilä kellojen siirtämisestä. - Iltalehden lukijoiden kommentit. - "Voi jumalauta tätä teatteria. Mutta nyt se saa loppua!" - Lasse Laatunen, Iltalehti: Näkökulma: Sipilän hallituksen tiedonanto on poliittista propagandaa, ei juridiikkaa - Laki on piilotettu kuin sotilaat Troijan hevoseen. - Perusteluja ollaan vaihtamassa lennosta" - Pääministeri Juha Sipilän väitetään vaihtaneen irtisanomissuojan helpottamisen perusteluja. - Eduskunnan hallintojohtaja keskeytti Hakkaraisen asumistuen maksamisen. - Salasänky, salarakkaasta Iltalehdet eivät tällä kertaa julkaisseet kuvia. Hakkarainenkin edelleen mukana. - Aaro Niinistö on nyt vapaata riistaa, kun isä ja kai äitikin niin tahtoivat - Tasavallan presidentti Sauli Niinistö 70 vuotta – Katso kuva vuosien varrelta - Kuvat. Aamulla elokuussa. Kivi kolme kertaa. Kuvat. Satoa. Kuvat. - Helsinki 2018. Trump vs. Putin Ylessä 16.07.2018 RT-tv:n toimittajan kysymys Syyriaan liittyvistä järjestelyistä. Kokoelmasta RAKASTA. Isosisko iso ipana. - Trump ja Kim allekirjoittivat historiallisen julkilausuman KUVA - 2006. Pääkirjoitus. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla. - 2007. "Förbjud atomvapnen". Mielenosoitus vuonna 1957 KUVA - 2017. Presidentti Sauli Niinistö peruu kantansa ydinaseista. - 2006. Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi - Totuus. Arto Manninen. Kokoelmasta RAKASTA. - SMILE - HYMY - Alkuperäinen ja käännös 2001. - etusivu - Sunnuntai 28.10.2018 - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

N:o 2122 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2018-10-28, nettiin 2018-10-28 21:02, linkkejä 2018-10-28,

parhaat uudet ... banneri 2018-07-31 alkaen.


Sivun alkuun!