Vuoden nuolaisu!
12
09
12
  Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
 

 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 joka torstai.

204
205
206
 
2003
heinäkuu

nettisanomat.com
torstaina

03.07.2003.

 
 


Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen.

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.

Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen!
Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.

Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
HS-Gallup 30.06.2003.

Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan.

Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta.

 
 

Ilta-Sanomat. Perustettu 1932. Vastaava päätoimittaja ANTTI-PEKKA PIETILÄ. Uutispäätoimittaja HANNU SAVOLA. Toimituspäälliköt ERIK RISSANEN, KARI YLÄNNE, TAPIO SADEOJA ja ANTTI VIROLAINEN

PÄÄKIRJOITUS 1.7.2003
Keskusta putosi kannatuskuoppaan

Anneli Jäätteenmäen (kesk) eroon johtanut Irak-jupakka alkaa näkyä keskustan suosion laskuna. Helsingin Sanomat julkaisi eilen Suomen Gallupilla teettämänsä mittauksen, jossa keskustan kannatus oli neljä prosenttiyksikköä alhaisempi kuin Sdp:n. Demarien kannatustaso on nyt korkeampi ja keskustan alhaisempi kuin kevään eduskuntavaaleissa.

Mielipidemittauksia tulee ja menee, mutta tuoreen HS-Gallupin tekee poikkeuksellisen mielenkiintoiseksi haastattelujen ajankohta 10.-26. kesäkuuta. Ilta-Sanomat oli muutama päivä ennen haastattelujen aloittamista kertonut keskustan työvaliokunnan pöytäkirjasta, joka vei pohjan Jäätteenmäen väitteeltä, että hän olisi siteerannut salaisia Irak-papereita kuulonvaraisesti. Jäätteenmäki erosi aineistonkeruun puolivälissä 18. kesäkuuta. Viimeisiä haastatteluja tehtiin kaksi päivää sen jälkeen, kun Matti Vanhasen (kesk) hallitus oli nimitetty.

Kun haastateltujen määrä - lähes 2600 - on lisäksi selvästi suurempi kuin Taloustutkimuksen ja Suomen Gallupin "normaalimittauksissa", tieto Irak-jupakan aiheuttamasta keskusta suosiokuopasta on syytä pitää varsin luotettavana.

Keskusta näyttää ex-pääministerin kompastelun vuoksi jääneen kokonaan vaille sitä uteliaan suosion myötätuulta, joka yleensä jonkin aikaa seuraa oppositiosta hallitukseen murtautunutta vaalivoittajaa. Myötätuuli enteilee vastatuulta: demarien kannatus ei vuoden 1995 vaalien jälkeen jäänyt keikkumaan sille 28 prosentin tasolle, joka oli tuonut heille vaalivoiton ja päähallituspuolueen aseman.
***
Voittajapuolueen suosion lasku on normaalia mielipiteiden aaltoliikettä, mutta keskustan tapauksessa muistutus kuolevaisuudesta tuli kertarysäyksellä. Vaikeuksia oppositiosta päähallituspuolueeksi nousevalle tulee yleensä muutenkin. Oppositiolla on taipumus tulkita elämän epätäydellisyys hallituksen syyksi. Hallitukseen noustuaan ex-oppositiopuolue joutuu ottamaan tätä vajavuutta myös omaan piikkiinsä.

.

***
Koska demarit olivat mukana jo keskustan arvostelemissa hallituksissa 1995-2003, he edustavat hallituspoliittista jatkuvuutta. Heillä ei ole sellaista selittelytarvetta, jonka eteen keskusta olisi voinut joutua ilman Irak-skandaaliakin puolueen huomatessa, ettei oppositiossa yksinkertaiselta näyttänyt hallitseminen suju niin kuin elokuvissa. Palkitseeko kansalaismielipide nyt SDP:tä vakaudesta, joka Paavo Lipposen (sd) kielellä kääntyy usein "hötkyilemättömyydeksi"?

  Mielenkiintoista on, että kannatusero Sdp:n ja keskustan välillä on HS-Gallupin mukaan selvästi suurempi kuin keskustan ja kokoomuksen välillä. Ennenaikaista olisi uumoilla tämän eron enteilevän pysyvää yhden suuren ja kahden keskisuuren puolueen asetelmaa.

  Sdp:n pesäeroa muihin voi tietenkin tänä moralismiin taipuvaisena aikana yrittää tulkita myös sillä, että demarit ovat viime aikoina välttyneet skandaaleilta, kun taas keskustalla on sylissään yksi iso ja kokoomuksella takanaan monta pientä.

  Kuvateksti: Mauri Pekkarinen näyttää lohduttavan eronnutta Anneli Jäätteenmäkeä.

  Ilta-Sanomat. PÄÄKIRJOITUS 1.7.2003. Keskusta putosi kannatuskuoppaan.

(Teksti lisätty 10.03.2004 15:02 )


 

Helsingin Sanomien HS-Gallup tietää mitä tekee. Kun pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä oltiin kamppaamassa, unohdettiin kyselytutkimukseen kuuluva virhemarginaali ja julistettiin tulokset ilman niitä. Kun kampitus oli onnistunut julkaistaan sitten uusi tutkimus, jossa virhemarginaalien olemassaolo tiedetään jopa kymmenyksen tarkkuudella. 4:n prosenttiyksikön ero mahtuu vielä marginaaliin, mutta ei 4.1:n! Muistettakoon kuitenkin, että virhemarginaalikin huomioon ottaen tulos on vasta 95 prosenttisesti varma. Lisäksi annettu virhemarginaali on ilmoitettu kokonaislukuna 2, joten senkin tarkkuus on 0,5. Näin ollen virhemarginaalikin voisi olla 2.5!

Tätä kirjoitettaessa Yle-Radio kertoo Taloustutkimuksen tuloksia, joiden mukaan SDP:n ja Keskustan kannatuksen ero ei ole ollenkaan dramaattinen. Ero mahtuu hyvin virhemarginaaliin. Uutisointi on kuitenkin samansuuntainen kuin HS-Gallupissa. Eikö tähän koskaan tule loppua. Palaan asiaan. Pertti Manninen, nettisanomat.com 03.07.2003.

PS. Käsiini sattuneissa muissa HS-Gallupeissa virhemarginaali on kerrottu.Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen.

 

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen!
Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
HS-Gallup 30.06.2003.
Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan.
Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta.

Taloustutkimuksen tuloksia 04.07.2003. (Linkki 10.07.2003)

 
Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen.

  Lutakon HIIVA-galleria. Kesänäyttely.
http://lutakontaide.com
Messukatu 3, Lutakon vanha leipomo, Jyväskylä. Avoinna: ti-pe klo 12-17, la-su klo 10-15. Vapaa pääsy.1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

"Ilta-Sanomat yritti murtaa salailun ilmapiiriä tuomalla esiin tosiasioita." Tiedonvälitystä, ei ajojahtia, Ilta-Sanomat, pääkirjoitus maanantaina 23.06.2003. "Kun tilanne rauhoittuu, niin ymmärretään varmaan itse keskustelun merkitys." Anneli Jäätteenmäen kampanjapäällikkö Ilkka Herlin. Seura perjantaina 04.07.2003. "De amerikanska soldaterna trodde att han var en krypskytt - och sköt ihjäl honom." 11-åring sköts till döds av USA-soldater. Expressen, söndag 29.06.2003. "Tarkoituksena on keskustella, miten kylmä sota vaikutti etenkin maailmantalouteen."
"Alun perin konferenssin avaajaksi oli lupautunut - nyt yllättäen jo entinen -
pääministeri Anneli Jäätteenmäki." Gorbatshovia, Bushia ja Kohlia odotetaan Helsinkiin.Ilta-Sanomat tiistaina 24.06.2003.

 

Etusivulle
03.07.2003
 


Pääkirjoitus  
 

Kommentteja kaikesta.

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

Kuolema Nykissä

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  


Nuolaisut  
 

Vuoden 2002 nuolaisu.

 

 

12
Torstaina 3. heinäkuuta 2003. Numero 205.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu.
Tappaminenkin jatkuu.
Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
 

Eino Leino 125-vuotta.
"Päivä paistaa, lehti loistaa,
vaarat tanhun tahdin toistaa:
Kesä tullut on."

Sinipiikojen kesälaulu karkelokuvaelmasta Väinämöisen kosinta.

     
 

Tulossa.

     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
     
 
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden! HS-Gallup 30.06.2003.
     

 

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen!
Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
HS-Gallup 30.06.2003.
Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan.
Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta.
 
Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen. (Linkit lisätty 03.07.2003)
     
 
Tulossa.
     

 
Tulossa.
     
Tulossa   Pääministeri Paavo Lipponen.
     
Näinä aikoina  

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo:
2003 kesäkuu.
Sisällysluettelo: 2003 heinäkuu.

     
Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!
     
Ilmoitukset
     
Lukijan postia
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
  pm 123456789012345678901234567890123
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO   

  Lutakon HIIVA-galleria. Kesänäyttely.
http://lutakontaide.com
Messukatu 3, Lutakon vanha leipomo, Jyväskylä. Avoinna: ti-pe klo 12-17, la-su klo 10-15. Vapaa pääsy.


Näinä aikoina  

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo:
2003 kesäkuu.
Sisällysluettelo: 2003 heinäkuu.TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. Copyright nettisanomat.com 2003/205. Sivut valmisti Pertti Manninen 03.07.2003, (July 10, 2003 9:29). Vanhempi kesätoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/07/03 - nettisanomat.com - Ilta-Sanomat - Pääkirjoitus - 01.07.2003 - Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan - Helsingin Sanomat - Kommentti - pertti manninen. - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.


   

 

 

 

  "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."


Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09- 21. Pertti Manninen. - Navigointi-tekstit "edellinen, seuraava" lisätty 2011-09-23.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2003: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Kaksi Yomi-kuvaa ja yksi gallup-kuva puuttuu.

Bannerin pienennys: 1230x113 -> 704x65 torstaina 31.08.2023.