POISTOT (HO 19.11.2015)

1999 lokakuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki lehdet
nettisanomat.com 1999/12
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin

Nostalginen
60-luku
Neljä ystävää
tiistaina 16.10 klo 23.05 TV2:ssa

Formula - maailman tärkein asia?


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

YK:n päivä sunnuntaina 24.10

1999/12
torstaina
lokakuun 21. päivänä 1999
Joka torstai

etusivu

lukijoilta

urheilu
tv
kulttuuri
netti

asunto
ruoka

raha

pääkirjoitus

kirjoita!

ilmoita ilmaiseksi: osta&myy

tapaamiset

säälinkki

lahjoita ruokaa

hakemisto ja aiemmat lehdet

kuvat

tietolinkit

info

Onnenpyörä MTV3:ssa
tiistaina LOKAKUUN 19. päivänä 1999:

Tehtävän aihe:
AJANKOHTAISUUS

Ratkaisu:
LIPPOSILLE SYNTYY MAALISVAUVA

"Kaikki mitä kirjoitan, on kaipuuta."
Runoilija Risto Rasa Tv:ssä Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta 1999.


Aiemmat
jutut ja kuvat

TIEDOTUSVÄLINEILLE 16.10.1999 Vapaa julkaistavaksi heti

MIELENOSOITUS KOKOSI YHTEEN LINNAKE-EUROOPAN VASTUSTAJIA

Laaja joukko kansalaisaktiiveja osoitti tänään Tampereella mieltään solidaarisen Euroopan ja liikkumisvapauden puolesta Linnake-Eurooppaa vastaan. Mielenosoittajat arvostelevat Euroopan Unionin pakolais- ja siirtolaispolitiikkaa sekä kansalaisiin kohdistuvan yhteiskunnallisen kontrollin lisäämistä.

Noin 800 osallistujaa keränneen mielenosoituksen järjestäjinä oli useita ruohonjuuritason kansalaisryhmiä niin Suomesta kuin muualta Euroopasta. Mielenosoitus oli osa Tampereella viikonloppuna järjestettävää kansainvälistä Vastahuippukokousta, jonka tarkoituksena on rakentaa eurooppalaista verkostoa eri kansalaisryhmien ja niissä toimivien ihmisten välille.

Vastahuippukokouksessa oli osanottajia ainakin 12 maasta, muun muassa solidaarisuus-, ihmisoikeus- ja maahanmuuttajien järjestöistä. Näyttävänä osana mielenosoitusta olivat teräsverkot, joilla haluttiin vertauskuvallisesti ilmentää Linnake-Euroopan mukanaan tuomaa ihmisoikeuksien ja kansalaisvapauksien rajoittamista.

Osana Vastahuippukokousta toimivat myös www-sivut, joilta löytyy uutisia, kuvia ja muuta materiaalia toiminnasta ja sen taustoista. Tampereen Vastahuippukokouksen tueksi järjestettiin mielenilmauksia eri puolilla Eurooppaa perjantaina 15 lokakuuta, kansainvälisenä Linnake-Euroopan vastaisena toimintapäivänä.

Samaan aikaan kun pääomien liikkumista yli rajojen vapautetaan entisestään, asetetaan ihmisten liikkumiselle uusia esteitä. Tampereella viikonvaihteessa pidetyn EU:n huippukokouksen voi katsoa edustavan politiikkaa, jolla pyritään entistä enemmän estämään etenkin Unionin ulkopuolelta tulevien siirtolaisten ja pakolaisten saapumista EU-maihin. Laitonta pakolaisuutta rajoittavilla toimilla EU itse asiassa vaarantaa kaikkien pakolaisten oikeudet näiden hakiessa turvapaikkaa EU-maista.

Mielenosoitukseen osallistujat halusivat ilmaista, etteivät hyväksy karkotuksia, internointeja ja muita epäinhimillisiä ja syrjiviä toimenpiteitä, joita maahanmuuttajiin kohdistetaan. Mielenosoituksella haluttiin kiinnittää huomiota hyvinvoinnin oikeudenmukaisempaan jakamiseen maailmanlaajuisesti, nykyisen eriarvoisuutta kasvattavan politiikan sijasta. Samalla kyseenalaistettiin myös kasvavan poliisi- ja muun viranomaisvalvonnan oikeutus. Lisääntyvä yhteiskunnallinen kontrolli, joka suuntautuu muun muassa maahaanmuuttajiin ja kansalaisliikkeisiin, on ilmeinen uhka demokratialle.

Kansalaisryhmä vapaan ja solidaarisen Euroopan puolesta

 

Viikonloppuisin formuloita ei saisi tulla aamun lastenohjelmien aikaan koska lapset ei näe lempiohjelmiaan eikä niitä viititä pistää illalla tulemaan.
T:Erika 9v.Jyväskylässä
YK:n PÄIVÄ 24.10 RAUHANPÄIVÄ. Rauhankulkue klo 13 Yliopiston päärakennuksen edestä.

Kirjoita mielipiteesi suoraan lomakkeelle!

Jutut ja artikkelit kirjroitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen kesällä ja syksyllä 1999 Jyväskylässä ja Helsingissä.


Lahjoita
ruokaa:


"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.

ilmoita ilmaiseksi

Päivän pannu

1999/12 torstaina lokakuun 21. päivänä 1999

etusivulle

Viikon kysymys:

Oletko mielestäsi terve?


kyllä
en
Mielestäni...Sivut valmisti Pertti Manninen 21.10.99 (22.10.99, 26.10.1999)
copyright
nettisanomat.com 99/12

sivun alkuun!

sivun levennys ja fontit torstaina 2008-02-28

otsikko ja navigointi 20.12.2000

POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 1999: Linkit tarkistettu ja korjattu lauantaina13.02.2016.