N:o 2433 - Torstai 2021-12-09 Etusivulle!

Parhaat vinkit laihduttamiseen - näitä et tiennyt!

Nykyajan kiireinen ja stressaava elämäntyyli johtaa usein siihen, että oma syöminen alkaa takkuilla. Lounasta ja illallista saatetaan napata nopeasti pitseriasta tai pikaruokaravintolasta ajan säästämiseksi. Pitkät päivät aiheuttavat sokerin himoja ja laukkuun saattaa eksyä mukaan karkkipussi tai toinenkin. Pitkällä juoksulla epäterveellinen syöminen ja liikunnan puute saattavat johtaa painonnousuun.

Tänä päivänä monilla on tavoitteena laihduttaminen ja timmimpi kroppa. Vaikka laihduttamisen konsepti on hyvin yksinkertainen (kuluta enemmän energiaa (kaloreita) kuin mitä syöt), laihduttaminen ei silti aina ole helppoa.

Tässä artikkelissa katsomme parhaita vinkkejä siihen, kuinka voit laihduttaa tehokkaasti.

Hyödynnä näitä vinkkejä

Laihduttamisessa tärkeintä on pitää energiankulutus korkealla ja syöty energiamäärä matalalla. Mutta sen lisäksi laihduttajien tulisi ottaa huomioon muitakin asioita. Alla katsomme, mitä vinkkejä laihduttajien pitäisi hyödyntää matkallaan.

Muista liikkua ahkerasti

Ensimmäinen asia on tietysti muistaa liikkua ahkerasti, jotta energiankulutus pysyy korkealla. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi huhkia salilla monta tuntia päivässä, vaan jopa vain 20 minuutin kävely joka päivä nostaa kalorien kulutusta. Kannattaa valita itselle mieluinen urheilulaji, sillä liikkuminen on mielekkäämpää, kun laji on oma suosikki.

Syö terveellisesti

Pelkkä liikkuminen ei kuitenkaan auta painon pudottamisessa. Noin 90 % painonpudotuksesta tapahtuu keittiössä: eli toisin sanoen riippuu siitä, mitä laitat lautasellesi. Laihduttajien tulisi muistaa, että sokerit pitäisi jättää pois ruokavaliosta, samoin kuin eläinperäiset rasvat.

Lisäksi on syytä muistaa, että kalorimäärää ei pidä niukentaa liiaksi. Monet laihduttajat yrittävät syödä niin vähän kaloreita kuin mahdollista, mutta sillä voi itse asiassa olla päinvastainen vaikutus. Jos syöt liian vähän kaloreita, kehosi menee säästöliekille ja metabolismi laskee. Kroppasi alkaa pitää kiinni jokaisesta saamastaan kalorista ja paino saattaa jopa alkaa nousta.

Aktiviteetteja syömisen sijaan

Joillekin syöminen on aktiviteetti, jota tehdään esimerkiksi tylsyyden välttämiseksi. Tunneperäinen syöminen on paha ansa, joka voi vaikuttaa painon nousemiseen. Keksi sen sijaan itsellesi jotain muuta tekemistä: kokeile esimerkiksi rahapelejä netissä. Muun muassa kasino ilman rekisteröitymistä mahdollistaa pelaamisen ilman erillisen lomakkeen täyttämistä ja voit pelata missä ja milloin vain. Vaihtoehtoisesti voit esimerkiksi aloittaa kirjojen lukemisen, neulomisen tai vaikka tutustua uuteen urheilulajiin.

Muista riittävä uni

Jos painon pudottaminen pysähtyy tai alkaa tuntua vaikealta, syynä voi myös olla se, ettet lepää tarpeeksi. Kehomme uudistaa ja parantaa itseään nukkuessamme. Keho rauhoittuu ja rentoutuu ja stressihormonien taso laskee nukkuessamme. Aikuisten tulisi nukkua ainakin 7-8 tuntia yössä ja unen laadun pitäisi myös olla hyvää.

Muista siis, että aikainen nukkumaanmeno aika voi olla tarpeen, kun tavoitteena on laihduttaa.

Ravintolisät ja ateriankorvikkeet

Muutamat erilaiset ravintolisät voivat auttaa painon pudottamisessa. Luontaistuotekaupoista voi löytää esimerkiksi ravinteita, jotka sitovat rasvaa. Saatat myös törmätä ravintolisiin, jotka saavat sinut tuntemaan olonsa kylläisemmäksi ja näin ollen syöt vähemmän.

Myös ateriankorvikeet, kuten pirtelöt, keitot, jauheet ja patukat voivat auttaa kalorien määrän kontrolloimisessa. Ravintolisiä ja ateriankorvikkeita pitäisi kuitenkin käyttää vain terveellisen ruokavalion lisänä.

Pyydä apua ammattilaiselta

Jos laihduttaminen on vaikeaa tai et tiedä mitä tehdä, kannattaa pyytää apua ammattilaiselta. Voit esimerkiksi lukea terveelliseen ruokavalioon liittyviä kirjoja tai palkata kunto-ohjaajan tai ravitsemusterapeutin. Ammattilaisten avulla voit saada buustia omaan painonpudotus matkaasi.

Pidä kiinni tavoitteistasi

Painon pudottaminen on aina suuri prosessi. On tärkeää pitää kiinni omista tavoitteista ja muistaa, että tuloksia saadaan pitkällä juoksulla. Pitkäjännitteisyys ja kärsivällisyys ovat siis tärkeitä.


N:o 2433 - Torstai 2021-12-09 Etusivulle!
SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth

 

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle. Kasvoillesi onni suo.

Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Nettisanomat 2021/12/09 - N:o 2433 - Parhaat vinkit laihduttamiseen - näitä et tiennyt! - Toinen sivu - Torstai 9.12.2021. - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -
N:o 2433 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2021-12-09 ja 2021-12-15, nettiin 2021-12-15 11:35, linkkejä 2021-12-15.


 

Sivun alkuun!