nettisanomat.com

Nettisanomat 2021/03/05 - N:o 2358 Kauppalehti kiteyttää ongelman ytimen Marinin hallituksen koronastrategiassa. - Kansalaisten on hyvä muistaa, että Sauli Niinistö esitti vaalien siirtämistä Suomen EU-puheenjohtajuuden varjolla. Kaksi arkistokirjoitusta. - Kuvatervehdys Jyväskylästä. Jyväsjärven luistinrata on vilkkaassa käytössä. Ronja-kissa tarkkailee kirkkaassa auringonpaisteessa pihan tapahtumia.- Korona. Toimet. Hallituksen jahkailu jatkuu näyttävistä esiintymisistä huolimatta. Kolme kirjoitusta, ensimmäinen maaliskuulta 2020 ja kaksi nyt helmikuulta 2021. - EXTRA. Lahden MM-hiihdot 2001. - Yksitoista päivää urheilua ja dopingia katastrofiin asti. - Pääkirjoitus. On edesvastuutonta järjestää valtakunnalliset vaalit, kun rokotuskattavuus on hyvin pieni. - ELINA PEKKARINEN lapsiasiavaltuutettu MITEN SUOJELEMME NUORIA? Ylen A-studio keskiviikkona 17.2.2021 klo 21. Toimittajana Annika Damström. - Kuva. Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä.- Pallot väistivät täysosuman - tässä oikea lottorivi. - Pahamaineisen Guantanamon vankileirin loppu lähestyy - Bidenin hallinto haluaa sulkea - Kemin bulktehdas on alan suurin investointi Suomeen. Helkingin Sanomat - Soten lainmukaisuus taas arvioitavana. - professori Petri Kuoppamäki, HS:n toimittaja Teija Sutinen -Vainottujen muistopäivä, Holocaustin muistopäivä. - Tuppurainen elvytysvälineestä - EU-elvytyspaketin mahalasku - Yritykset ovat ahtaalla, kun konkurssisuoja päättyy. - Biden ja Niinistö, Trumppikin. Kuva - Kirkkonummen kirjasto-fiasko. Oodi-arkkkitehtien mahalasku. - Linkki - Kaatunut vai kaadettu. Talvikuvia. - Pääkirjoitus. Presidentin puheen ulkopolitiikka - 1.1. Auld Lang Syne. - Kuvia - Tää ystävyys ei raukene. - Kuva. Aattona naakkaparvi - Aamuhämärän kuva. - Paljonko ihminen maata tarvitsee? Antti Herlin vältti rikossyytteen. HS vaikeni. - Oodi-kirjasto onnenkantamoinen? fiaskoita. - Saamelaisten kansallispäivä. Arkisto 2007. Yle:n kuvia. - Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky. Asianajajan tekaistu kirje. Pekka Mononen - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - etusivu - perjantai 5.3.2021 - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista


2021. Maaliskuu.
Kauppalehti kiteyttää ongelman ytimen Marinin hallituksen koronastrategiassa.

Maaliskuu 5, 2021

Kauppalehden pääkirjoituksessa keskiviikkona 3.3.2021 kirjoitetaan näin:
LAINAUS
Hallitus haparoi pahassa paikassa

3.3.2021 05:00

”Pääministeri Sanna Marin (sd) ilmoitti maanantai-iltana aikalisästä valmiuslain käyttöönotossa, vaikka vielä maanantai-iltapäivänä hallitus oli julistanut ottaneensa soveltuvin osin käyttöön valmiuslain 106 ja 107 pykälät.”

”Ongelmana Suomessa on ollut se, että on jäänyt epäselväksi, mikä on hallituksen todellinen strategia koronan suhteen. Pitääkö tauti yrittää tukahduttaa, onko tarkoituksena saada aikaan laumaimmuniteetti, onko tarkoitus varmistaa sairaanhoidon kapasiteetti, onko tarkoitus minimoida työllisyydelle ja taloudelle tulevat vahingot?

Hallituksen tulisi laatia ja julkistaa oma exit-suunnitelmansa mahdollisimman pian, jotta kansalaisille tulee käsitys, milloin rajoituksia voidaan ryhtyä purkamaan.”
LAINAUS LOPPUU

Miten tämä on tässä? Ylen radion Ykkösaamussa pääkirjoitusta oli lainattu, ainakin tästä ongelman ydintä koskevasta kohdasta.
Jotenkin se jäi tajuntaan. Sitten HS lainasi muut lehdet-osiossaan tätä torstaina 4.3.2021, mutta ei tätä ongelman ydin-kohtaa. HS jätti siis kertomatta nämä strategian vaihtoehdot, jotka Kauppalehden pääkirjoituksessa esille tuotiin. Jotta asia ei jäisi vaivaamaan, löysin Kauppalehden pääkirjoituksen netistä, ”Olet lukenut 1/5 maksutonta uutista”, ja nyt sain sitten tämän esille tuotua.
Kauppalehden päätoimittaja on Arno Ahosniemi, joka vastaa siis myös lehtensä pääkirjoituksesta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 5.3.2021 06:51.

Tags: , , , ,
, , , , , , ,
, , , , , , ,
, ,

http://viikkosanomat.fi/2021/03/05/2021
-maaliskuu-kauppalehti-kiteyttaa-ongelman-ytimen-marinin-hallituksen-koronastrategiassa/


2021. Maaliskuu. Kansalaisten on hyvä muistaa, että Sauli Niinistö esitti vaalien siirtämistä Suomen EU-puheenjohtajuuden varjolla. Kaksi arkistokirjoitusta. Maaliskuu 5, 2021

Nyt kun kunnallisvaalien siirtämisestä ennakkotietojen mukaan ilmoitetaan huomenna, on hyvä muistaa, että osattiin sitä ennenkin. Nyt siirto on tietenkin äärimmäisen perusteltu. Korona ja rokotukset sanelevat siirron.

Kun muistelin menneitä, niin löysin jutun Nettisanomista päivämäärältään 25.11.2009.
”Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.”

http://www.nettisanomat.com/
2009/11/23/etusivu.htm

LAINAUS
”Kahvilassa näkyy Iskelmä-kanavan kuvaa entisellä Harju & Pöntisellä. Alareunassa liukuu STT:n uutistekstejä ja mitä helvettiä. Eduskuntavaalit siirretään huhtikuulle! Tämän Matti Vanhasen hallituksen alhaisten temppujen sarja saa jatkoa. Tottakai vallantunnossaan eduskunta voi päättää asiasta, perustuslain säätämisjärjestyksessä, sillä edellisillä vaaleilla valittu eduskunta sai oikeuden, mandaatin, kuukautta lyhyemmäksi ajaksi. Kiireesti lasken, että 5/6 enemmistö tarvitaan. Näin ollen 33-34 edustajaa pystyisi kaatamaan lain jos perustuslakia noudatetaan. Siitäkään ei voi olla kovin varma, kun eduskunta itse tulkitsee perustuslakia.

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen tekevät korskeudessaan alhaisen tempun suomalaisille, vaalikarjalle. Oppi-isää ei tarvitse kaukaa hakea, siellä se istuu keskellä puhemieskoroketta, silloin kun istuu, paskamaisia lakeja säädettäessä likaisen työn joutuu tekemään varapuhemies Seppo Kääriäinen. Niin tämä Sauli Niinistö esitti silloin kun Suomi oli EU:n puheenjohtajamaa, että vaalit pitäisi siirtää kesäkuuhun. Näin se jotenkin meni, mutta silloin oli sentään vielä jotain ryhtiä, ja ehdotus ammuttiin alas ja siitä luovuttiin vähin äänin. Niinistön omaan saavutusten luetteloon se ei ole jäänyt kummittelemaan …”

LAINAUS LOPPUU

Jotta tämä Sauli Niinistön yritelmä ei jäisi pelkästään edellisen kirjoituksen todistelun varaan, niin pienellä vaivalla, oikein valituilla halusanoilla, jotenkin ”Niinistö”, ”vaalit” ja ”siirtäminen” ja ehkä ”EU-puheenjohtajuus” löytyi lopullinen tarkka todistus artikkelista
”Lipponen ei lämpene vaalien siirtämiselle”. mtvuutiset.fi

https://www.mtvuutiset.fi/
artikkeli/lipponen-ei-lampene-vaalien-siirtamiselle/5481550

LAINAUS

”JULKAISTU 21.08.1998 01:32
Pääministeri Paavo Lipponen tyrmää valtiovarainministeri Sauli Niinistön ehdotuksen siitä, että hallituksella olisi halutessaan harkinnanvaraa vaalien ajankohdan suhteen.

MTV3:n Kymmenen Uutisissa eilen haastateltu Lipponen totesi, ettei nyt ole sellaista tilannetta, että vaaleja tulisi siirtää.
-Jo nykyisellä systeemillä vaaleja voidaan aikaistaa, jos tilanne niin vaati, muistutti Lipponen.

Lipposen tiedossa ei ole, että yksikään maa olisi siirtänyt vaaleja EU-puheenjohtajuuden takia. Lipposen mukaan Niinistön lehtihaastattelussa esittämä ehdotus oli esillä eilisaamun SDP:n puoluehallituksessa, jossa todettiin, ettei vaalien siirtämiseen ole tarvetta.”

LAINAUS LOPPUU

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 5.3.2021 23:18.
Nettisanomat-lainaukseen lisätty alkukappale lauantaina 6.3.2021 06:06. Huomaa myös linkin päivämäärä, pitäisi olla 2 päivää myöhempi!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2021/03/05/2021-maaliskuu-kansalaisten-on-hyva-muistaa-etta-sauli-niinisto-esitti-vaalien-siirtamista-suomen-eu-pujeenjohtajuuden-varjolla-kaksi-arkistokirjoitusta/


2021. Helmikuu. Korona. Toimet. Hallituksen jahkailu jatkuu näyttävistä esiintymisistä huolimatta.

Helmikuu 27, 2021

Nyt edelleen kiistellään rajatarkastuksista ja siitä kuinka paljon korona leviää kouluissa ja onko opetus pidettävä etänä vai ei.

Jo vuosi sitten Viikkosamomissa oli kirjoitus, joka on nyt syytä julkaista uudelleen:

LAINAUS

2020. Maaliskuu. Koronantorjunta. Jokainen hukattu päivä on liikaa.
Vauhtia valmiuslain käsittelyyn. Tuntuu ihmeelliseltä, ettei hätätilanteessa Suomessa voi säätää sellaista valmiuslakia, jossa hallituksella on vapaat kädet ryhtyä mihin tahansa toimiin koronaviruksen pysäyttämiseksi heti kun hallitus katsoo jonkun toimen tarpeelliseksi. Eihän tämä olisi mitään diktatuuria, vaan ihmishenkien pelastamista, joka on tietenkin kaikkein ylin ohjenuora hallituksen tekemisille. Vastuullahan siinä toimittaisiin ja mahdolliset ylilyönnit voitaisiin tutkia myöhemmin.

Hallituksen kuuluu toimia päättäväisesti ja tarvittaessa nopeastikin.”

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 26.03.2020 06:45.
Tags: hätätilanne, Ilta-Sanomat, jälkikäteen, järkikäteen, koronavirus, laki, nopeus, pääkirjoitus, toiminta, torjunta, Valmiuslaki, vastuu, Viikkosanomat
LAINAUS LOPPUU

Ravintoloiden sulkeminen on sitten oma lukunsa. Hallituksen todellinen tahtotila, siis koko hallituksen pääministeri Sanna Marinin johdolla paljastuu myös jo aikaisemmin kirjoitetusta, jossa koko hallitus piiloutuu työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilän selän taakse ja käyttää häntä mälsyytensä kilpenä.

LAINAUS
”2021. Helmikuu. Sanna Marinin hallituksen coronan turvallisuus- ja Carunan varallisuus-ministeri Mika Lintilä: ”Lappiin matkustaminen on yhä turvallista”.
Hiukan lainausta tästä toisesta ministerin tehtävästä eilisen IL:n jutusta IS:n mukaan.
Pertti Manninen. Viikkosanomat. Perjantaina 19.2.2021. 06:35.

LAINAUS
”KOTIMAA
IL: Ministeri Lintilä ei kannata THL:n tuoretta matkustussuositusta: ”Lappiin matkustaminen on yhä turvallista”
Matkailusta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoi Iltalehdelle, että THL:n suosituksesta huolimatta Uudeltamaalta voi matkustaa Lappiin.”

Elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo Lappiin matkustamisen olevan turvallista.­KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA
Kirsi Jääskeläinen
18.2. 22:57″
LAINAUS LOPPUU

Ministeri Mika Lintilä kiteytti ajatuksensa jutun viimeisessä lauseessa näin:
”Ohjeita ei voi unohtaa silloin kun ylittää napapiirin.”


Sanna Marin ja Mika Lintilä ilman maskeja huhtikuussa 2020 eduskunnan käytävällä coronan ja Carunan toimenpiteiden aikaan.

Sanna Marin ja Mika Lintilä ilman maskeja huhtikuussa 2020 eduskunnan käytävällä coronan ja Carunan toimenpiteiden aikaan.

Tags: 2021, Carunan varallisuus, coronan turvallisuus, hallitus, Helmikuu, IL, IS, juttu, Kiteytys, Lappiin, matkustaminen, Mika Lintilä, ministeri, Napapiiri, ohjeet, Sanna Marin, turvallista, unohdus, yhä”
LAINAUS LOPPUU

Mitä nyt? Tätä kirjoittaessani muistan eiliset rummutukset ja myös sen,että jo eilen mielestäni viittomakielisissä uutisissa juuri ennen kello 17 -uutisia kerrottiin, että koronaan sairastuneisiin on saavutettu uusi päiväennätys 720, joista 460 Uudellamaalla. Pääuutislähetyksessä hetkeä myöhemmin tästä ei vielä kerrottu, mutta illan kuluessa kerrottiin useaankin kertaan ja myös pääministeri Marinin huolestuminen ja se, että tarvittaessa turvaudutaan valmiuslakiin. Sillä tavalla.

Jotta pajatso tulisi tyhjennettyä, lisään tähän vielä yhden jutun muutaman päivän takaa:

LAINAUS
”2021. Helmikuu. On edesvastuutonta järjestää valtakunnalliset vaalit, kun rokotuskattavuus on hyvin pieni.

Julkisuudessa on esitetty argumentteja puolesta ja vastaan. Painavin peruste vaalien ajankohdan siirtämiseksi myöhemmäksi on tietenkin se, että rokotuskattavuus on vaalien tienoilla nyt keväällä vielä hyvin pieni.

Jostain syystä KAIKKI puolueet ovat innolla kuitenkin vaaleja järjestämässä koronan ollessa vielä voimissaan ja vielä kerran: rokotekattavuuden ollessa hyvin alhainen.

Alhainen on näiden politrukkien maailmankatsomus, kun he viittaavat kintaalla varoittajille ja jopa halveksivat heitä ja nauravat heille.

Yhteiskunta ei siis halua suojella kansalaisiaan vaan piu paut välittää vääjäämättä alhaisesta osallistumisesta vaaleihin. Kaikki rokottamattomat ovat vaarassa ja jäävät sitten pois äänestyspaikoilta.

Näinkö hauras on demokratiamme, tai demokratianne, joka normaalioloissa toitottaa äänestämisen tärkeyttä?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 19.2.2021 17:46

Pannukakku tulossa. Kuvakin on aikaisemmilta vuosilta kunhan sen löydän!


Lue!

Tags: 2021, Alhaista, Argumentti, demokratia, edesvastuutonta, Helmikuu, hyvin pieni, järjestää, korona, Pannukakku, Politrukki, rokotuskattavuus, vaalit, valtakunnalliset, Viikkosanomat
LAINAUS LOPPUU

Olin jo vähällä lopettaa, mutta vielä jonnekin saan erikseen liitettyä puheentunnistusohjelmalla
tallettamani nyt torstaina lähetetyn A-studion lähetyksen jossa Sakari Sirkkasen johdolla sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuru ja Helsingin ylipormestari Jan Vapaavuori ”keskustelevat” matkustajien koronatestauksesta ja koulujen etäopetuksesta ja siitä kuinka paljon tartuntoja kouluissa tulee. Asiantuntijat THL:stä ja HUS:sta kuuntelevat.

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Lauantai 27.2.2021 07:36.

Tags: , , ,
, , , , ,
, , , ,
, , ,
, , , ,
, , ,

http://viikkosanomat.fi/
2021/02/27/2021-helmikuu-korona-toimet-hallituksen-jahkailu-jatkuu-nayttavista-esiintymisista-huolimatta/


2021. Helmikuun 21.
Pääkirjoitus.
On edesvastuutonta järjestää valtakunnalliset vaalit, kun rokotuskattavuus on hyvin pieni. Lue!


ELINA PEKKARINEN lapsiasiavaltuutettu
MITEN SUOJELEMME NUORIA?


Ylen A-studio keskiviikkona 17.2.2021 klo 21. Toimittajana Annika Damström.
Ohjelman esittely: "Oikeudenkäynti niin kutsutussa Koskelan tapauksessa alkoi. Miten lasten ja nuorten pahoinvointiin voitaisiin puuttua paremmin? Vieraana lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen."

Toimittaja:
koskelan järkyttävän veriteon oikeudenkäynti on alkanut ja kysymyksiä on monia a-studio kysyy tänään lapsiasiavaltuutetulta mitä pitäisi tehdä että vastaavaa väkivaltaa ei enää tapahdu
...
tervetuloa lapsiasiavaltuutettu elina pekkarinen tänään alkoi siis tosiaan koskelan epäillyn murhan oikeudenkäynti, jossa kolmea 16-vuotiasta poikaa syytetään saman ikäisen pojan murhasta ja mitä voi kutsua poikkeuksellisen raaaksi väkivallaksi

mitä itse sanoisit miten on mahdollista että tällainen epäilty murha on päässyt tapahtumaan

Pekkarinen
no ihan ensimmäiseksi mä haluaisin välittää osanottoni kaikille kaikille erityisesti läheisille joita tää tragedia on koskettanut ja kyllä täytyy sanoa että meidän systeemi on tässä kohtaa pettänyt

hyvin vakavat lasten ja nuorten tekemät väkivallantot eivät oo ainutlaatuisia meillä on erittäin raakoja murhia tapahtunut aikaisemminkin

alaikäisten tekemiä henkirikoksia usein yhdistää että ne teot on meidän aikuisten päättelyn mukaan järjettömiä ne voi olla usein sadistisia mutta että se yhteinen nimittäjä on juurikin tää alaikäisyys eli tekijöiden ikä osaltaan selittää sitä

Toimittaja
keskusteluissa kanssasi saa vähän sellaisen kuvan että et oliut ihan täysin yllättynyt että tällaista tapahtuu

Pekkarinen
no täytyy surukseni sanoa että viimeksi kun oon tässä tuolissa istunut niin olin täällä juuri puhumassa lasten ja nuorten väkivallasta ja kyllä tää koronavuosi on kokonaisuudessaan koko ajan lähettänyt sellaisia varoitussignaaleja että lapset ja nuoret voi todella huonosti ja heidän väkivaltainen käyttäytymisensa on lisääntynyt

Toimittaja
tällä hetkellä poliisi tutkii koulun ja lastensuojelun toimintaa tässä tapauksessa eli onko uhrin tilanteeseen puututtu vai onko laiminlyöty niin että asiassa on syytä epäillä jopa rikosta mitä se kertoo meidän lastensuojelun tilasta jos pitää epäillä ihan rikosta

Pekkarinen
aina tutkitaan kun tällaisia tapahtuu on täysin poikkeuksellista että joku kuolee ja silloin täytyy sanoa että tottakai se täytyy selvittää

mutta lastensuojelun ongelmat ei tule kenellekään yllätyksenä 2000-luvun alussa jo marjatta bardy minna salmi ja tarja heino jotka edelleen on vaikuttajia lastensuojelun kentällä he ennakoi että lastensuojelu on ajamassa aika kovaa vauhtia ajamassa päin seinää ja tää 2000-luku kokonaisuudessaan on vain jatkuvasti kriisiyttänyt tätä tilannetta eli että lapsia ohjautuu lastensuojeluun koko ajan enevässä määrin ja työntekijät alkaa olla todella kuormittuneita ja me edelleen odotetaan että tää laiva kääntyy ja että ne isot muutokset tapahtuis

Toimittaja
mikä on se iso muutos joka ei ole vieläkään tapahtunut joka pitäisi tapahtua

Pekkarinen
meidän täytyy ymmärtää se että lastensuojelu ei yksin pysty tätä ongelmaa ratkaisemaan vaan tarvitsee paljon muiden ammattilaisten ja muiden niinkuin instituutioiden apua tästä selvitäkseen me tarvitaan varhaiskasvatusta koulua me tarvitaan nuorisotyötä me tarvitaan perheiden tukea ja apua

Toimittaja
eivätkö nämä nyt keskustele tällä hetkellä

Pekkarinen
vaikuttaa silta että se keskustelu jostain syystä katkeilee tai vastuuta sysätään taholta toiselle

meillä on myöskin esimerkiksi psykiatrian osastohoidot vähentyneet koko 2000- luvulla lasten ja nuorten kohdalla ja samaan aikaan heidän määrä lastensuojelulaitoksissa on lisääntynyt

Toimittaja
niin

Pekkarinen
lastensuojelussa hoidetaan tällä hetkellä hyvin kipeitä lapsia jotka ei sinne kuulu

Toimittaja
minne he kuuluvat

Pekkarinen
osa kuuluu varmasti päihdehuollon piiriin osa kuuluis nuorisopsykiatrian piiriin osalla on perhe joka tarttis paljon enemmän tukea ja apua ja

tässä koko koskela-keskustelussa me ollaan aika vähän keskusteltu siitä tekijöiden roolista mikä tapahtuu että lapsi tai nuori kykenee ja pystyy tämmöseen tekoon sellainen keskustelu jota me vähän arastellaan ja sitä ei uskalleta käydä

me puhutaan hyvin paljon uhrista sekin on tärkeetä uhrin kärsimys vaatii kaiken sen huomion mitä me ollaan annettu mutta meidän täytyy uskaltaa avata keskustelu myös siitä miksi meidän lapset ja nuoret käyttäytyy tällä tavalla

Toimittaja
sen verran kun tunnet tätä koskelan tapausta niin mitä sanoisit näistä tekijöistä tässä miksi näin tapahtui heidän kohdallaan

Pekkarinen
mä en uskalla koskelan tekijöistä sanoa yhtään mitään kun en tunne tapausta riittävästi mutta yleisellä tasolla väkivalta on sellaista että sen on tapana eskaloitua eli lasten ja nuorten väkivaltaiseen käyttätymiseen pitäis enimmäisestä kerrasta puuttua todella napakasti koska toistuessaan se on yleensä raaistuvaa ja silloin voi olla erittäin vakavia seurauksia

Toimittaja
tällä hetkellä suunnitellaan uutta lastensuojelulakia se on menossa ensi syksynä eduskuntaan ja nyt kuulimme tänään uutisista että muun muassa sellaisia ehdotuksia että lastensuojelun asiakkaiden määrä per lastensuojelun henkilö pitäisi rajata esimerkiksi kolmeenkymmeneen
onko tällaisilla rajauksilla ja toimilla tarpeeksi vaikuttavuutta onko niillä merkitystä

Pekkarinen
mä sanoisin jotta tän tyyppiset teot voitaisiin ehkäistä ja uhria voidaan suojella on tositärkeetä että jollakulla on aikaa tutustua ihmiseen tähän lastensuojeluasian takana olevaan lapseen ja tällä hetkellä sosiaalityöntekijöillä ei ole siihen riittävästi aikaa eli pidän näitä asiakasmitoituksia todella tärkeinä

samaan aikaan meidän pitää ymmärtää että lastensuojelulapsia ei voi kasvattaa pullossa heillä on oikeus elää ja olla turvallisesti tässä yhteiskunnassa ihan niinkuin kaikilla muillakin lapsilla ja nuorilla pitää olla oikeus olla turvassa päiväkodissa koulussa harrastuksissa kotona ja niin edelleen ja

tällainen turvallinen yhteiskunta se edellyttää sitä että me kaikki tehdään työtä turvallisuuden eteen me kaikki puututaan väkivaltaan me kaikki puututaan toisten huonoon kohteluun koska väkivalta saa ravintonsa semmosesta yhteiskunnasta joka on välinpitämätön ja jolla ei ole näköalaa ja jossa ihmiset ei luota toisiinsa ja jossa ei pidetä huolta toisista

Toimittaja
paljon on puhuttu viimeaikoina myös lastenkodeista ja myös niistä nuorista jotka sieltä lähtevät puhutaan hatkalapsista ovatko lastenkotien henkilökunnan mahdollisuudet puuttua mielestäsi kohdallaan

Pekkarinen
täytyy muistaa että koskelan tapauksessakin lapsi on ollut ihan luvan kanssa liikkeellä tapaamassa ystäviä ja tällä tarkoitan juuri sitä että lastensuojelulapsillakin täytyy olla oikeus liikkua sieltä mutta jos lapsella on ongelmakäyttäytymistä jos käyttää päihteitä tai jos tekee rikoksia niin silloin lastensuojelulla on tälläkin hetkellä kaikki mahdollisuudet rajoittaa lapsen liikkumista rajoittaa lapsen yhteydenpitoa ottaa haltuun häneltä päihteitä aseita ja niin edelleen nää kaikki keinot on käytettävissä ne täytyy nyt vaan uskaltaa ottaa käytöön ihan sillä täydellä voimalla mitä meillä on käytettävissä

Toimittaja
no itse olet todennut että lailla ei pystyä ratkaisemaan näitä ongelmia kuitenkin tätä lastensuojelukia ollaan uudistamassa mikä siinä nyt kuitenkin olisi mielestäsi kaikkein tärkeintä siinä uudistustyössä mitä siihen lakiin pitää kirjata

Pekkarinen
siitähän on nyt annettu 90 lausuntoa ymmärtääkseni ja lakiesitys nähdäkseni on hyvä mutta että jos me lailla tää maailma korjattaisiin niin kyllä kehottaisin kaikkia niitä lainoppineita kirjoittamaan lakeja yötä päivää

se on ihan päivän selvää että jos me ei niitä lakeja implementoida jos me ei seurata että ne myös siellä käytännössä toimii ja että niitä osataan soveltaa niin silloin se lakien kirjoittaminen ja uudistaminen on aivan yhtä tyhjän kanssa

Toimittaja
eli heitätkö palloa tässä nyt korkeimmille viranomaisillekin myös siitä valvonnasta että valvotaan että lainpykälät toteutuvat

Pekkarinen
osin sinne ja seurannasta mutta kyllä mä heitän palloa myös niille ihmisille jotka lakia käyttää eli ihmisille jotka työskentelee lasten ja nuorten kanssa jotka kohtaa lapsia siellä arjessa joka päivä heidän täytyy myöskin osata noudattaa lakia ja ymmärtää se vastuunsa lasten ja nuorten kasvattamisesta ja tää ei koske vain ammattilaisia vaan tää koskee ihan kaikkia koska me kaikki ollaan vastuussa lasten hyvinvoinnista

Toimittaja
oikein paljon kiitoksia tästä keskustelusta

Pekkarinen
kiitos


ELINA PEKKARINEN lapsiasiavaltuutettu
MITEN SUOJELEMME NUORIA?

Toimittaja
ja sitten rokoteasioihin nimittäin ...
2021. Helmikuu. Pääkirjoitus.
On edesvastuutonta järjestää valtakunnalliset vaalit, kun rokotuskattavuus on hyvin pieni.

Julkisuudessa on esitetty argumentteja puolesta ja vastaan. Painavin peruste vaalien ajankohdan siirtämiseksi myöhemmäksi on tietenkin se, että rokotuskattavuus on vaalien tienoilla nyt keväällä vielä hyvin pieni.

Jostain syystä KAIKKI puolueet ovat innolla kuitenkin vaaleja järjestämässä koronan ollessa vielä voimissaan ja vielä kerran: rokotekattavuuden ollessa hyvin alhainen.

Alhainen on näiden politrukkien maailmankatsomus, kun he viittaavat kintaalla varoittajille ja jopa halveksivat heitä ja nauravat heille.

Yhteiskunta ei siis halua suojella kansalaisiaan vaan piu paut välittää vääjäämättä alhaisesta osallistumisesta vaaleihin. Kaikki rokottamattomat ovat vaarassa ja jäävät sitten pois äänestyspaikoilta.

Näinkö hauras on demokratiamme, tai demokratianne, joka normaalioloissa toitottaa äänestämisen tärkeyttä?

Viikkosanomat.
Pertti Manninen. Perjantai 19.2.2021 17:46.


Korona-asiaa maaliskuussa 2020.


2020. Pääministeri Sanna Marin luottaa koronaviruksen torjumisessa THL:ään, liikaakin?

Pääministeri Sanna Marin A-studiossa keskiviikkona 11.03.2020 klo 21:00. Haastattelijana Annika Damström. Muutama minuutti alkupuolelta.

Pääministeri:
Varaudumme siihen, että meilläkin tapauksia tulee enemmän ja erilaisia toimia…

Toimittaja:
Niin Ruotsissa on tänään raportoitu ensimmäisestä koronavirukseen liittyvästä kuolemasta ja Saksassa puolestaan arvioidaan, että jopa 70 prosenttia maan kansalaisista voi saada tartunnan koronasta, Suomessa ei tosiaan näitä virallisia arvioita ei ole koronan kehittymisestä julkaistu, mutta kuitenkin jonkinlainen arvio on että me varmasti seuraamme Ruotsia nyt tässä. Ruotsista kuulimme jo uutisissa, että siellä on ryhdytty aika moniin toimenpiteisiin. Miksi Suomessa ei ole tehty enemmän rajoittavia toimenpiteitä?

Pääministeri:
Me tietenkin toimimme meidän terveysviranomaistemme suositusten pohjalta. Mikäli THL meille suosittaisi meille esimerkiksi yleisötilaisuuksien rajoittamista, uskon kyllä, että hallituksella olisi siihen nopeastikin valmius, mutta tietenkin me kuuntelemme erittäin tarkkaan asiantuntijoita terveydenhuollon ammattilaisia meidän viranomaisiamme, jotka tämän tilanteen parhaiten tuntevat ja minulla on vahva luottamus suomalaisiin viranomaisiin ja heidän kykyynsä ja arvioihinsa tämä tilanteen hoitamisessa.

Koko juttu osoitteessa:
http://www.nettisanomat.com/
2020/03/12/etusivu.html


2020. Maaliskuu 22. Pääministeri Sanna Marinin dramaattiset 2 tuntia keskiviikkoiltana 11.03.2020 kello 22.00 - 24.00.

Keskiviikkoiltana 11.03.2020 Ylen A-studiossa suorassa lähetyksessä, joka päättyi 21.30 pääministeri Sanna Marin vastasi useaan kertaan toimittaja Annika Damströmin kysymyksiin miksi ei koronaviruksen tartunnan torjumiseksi ryhdytty rajuimpiin toimenpiteisiin, sellaisiin, mitä muualla Euroopassa on tehty.

Pääministeri vastasi, että tällaisia toimenpiteitä ei THL ole suosittanut ja että hänellä on täysi luottamus Suomen terveydenhuoltoviranomaisiin. Näin hän siis vastasi useaan kertaan.

Nyt näyttää siltä, että Ylen A-studion toimittaja Damströmilla oli ratkaiseva vaikutus mielen muuttumiseen. Suomalaiset voivat kiittää toimittajaa siitä, että hän laittoi pääministerin koville tässä asiassa.

Pääministeri Sanna Marin on nyt useassa haastattelussa lauantaina 21.03.2020 kertonut, että keskiviikkona  myöhään illalla, siis kello 22.00 jälkeen hän teki päätöksensä toimintatavan muuttamisesta.

Koko juttu osoitteessa:
http://www.nettisanomat.com/
2020/03/22/etusivu.html#
sunnuntai20200322kuvaELINA PEKKARINEN lapsiasiavaltuutettu
MITEN SUOJELEMME NUORIA?

Ylen A-studio keskiviikkona 17.2.2021 klo 21. Toimittajana Annika Damström.
Ohjelman esittely: "Oikeudenkäynti niin kutsutussa Koskelan tapauksessa alkoi. Miten lasten ja nuorten pahoinvointiin voitaisiin puuttua paremmin? Vieraana lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen." Lue!


2021. Helmikuun 15. Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä.

Uusimaa. Kirkkonummi. Lapinkyläntie. Sunnuntaina 14.2.2021 10:27. Kuva: Pertti Manninen. Kuva.


2021. Helmikuun 14.
Hyvää ystävänpäivää!

Pallot väistivät täysosuman - tässä oikea lottorivi.
Pahamaineisen Guantanamon vankileirin loppulähestyy - Bidenin hallinto haluaa sulkea liki 20 vuotta toiminen leirin.

is.fi ja demokraatti.fi sunnuntaina 14.2.2021 5.57 ja 6.45. Kuvat


2021. Helmikuun 12.


Kemin bulktehdas on alan suurin investointi Suomeen.
Helkingin Sanomat Lue!


Helmikuun 11. Argumentoinnin oppitunti. Soten lainmukaisuus taas ...

"Murtuma on erittäin pirtaleinen." Kuvannut A.S. Keski-Suomen keskussairaalassa syyskuussa 2000. Sivulle 7.9.2000.

Esimerkkinä HS:ssä julkaistu artikkeli: Soten lainmukaisuus taas arvioitavana.

Lue!


Helmikuun 6. päivänä 2021.


- Nyt on saamelaisten syntymäpäivä." Lue!
Saamelaisten kansallispäivänä. LUE!


Helmikuun 5. päivänä 2021.
J.L. Runeberg


Katkelma:
MUUTAMIA SANOJA LUONNOSTA, KANSAN LUONTEESTA JA ELINTAVOISTA. LUE!


"Se tapahtui uudestaan ja uudestaan." Tuukka Tervonen. Lue!


"Vietetään vainojen uhrien muistopäivää eli YK määrittelemänä holokaustissa menehtyneiden muistopäivää" Lue!1.1. Auld Lang Syne. Kuvasarja.


Tammikuu 2021.
Tuppurainen elvytysvälineestä: Suomi saa, mitä tilasi. Lue ja kuuntele!

2021. TAMMIKUU.
EU-elvytyspaketin mahalasku! Lue!


Koska kelkkasafareille ei ole tulijoita, suurin osa Mikkolan firman moottorikelkoista on myyty. Ostajia on ollut Helsinkiä myöten. Lue!


2021. TAMMIKUU. Suomi24.fi. Keskustelu. Juha Sipilän mukilointi eduskuntatalon lähellä. Lue!


"Suomi voittaa aina".
KUVA

2.1.2021. Lauantai. Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2020. Lue!


1.1. Auld Lang Syne

Kuvasarja

Paljonko ihminen maata tarvitsee?

2020. Marraskuu. Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. LUE!

2020. Marraskuu. ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Matti Vanhanen torjuu eliitin elkein.” LUE!

2020. Marraskuu. Kansanedustaja Harry Harkimo, tupakka-
mannekiinista venäläisten mannekiiniksi 4 miljoonan korvauksella, ainakin. LUE!

2020. Marraskuu. Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. Kommentti: kukahan tämän töpeksi? LUE!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa koronasta riippumatta. ”Who has been swimming naked ”. Lue!

2020. Lokakuu. Hallitus jakaa rahaa. Osa2. Lukijan kommentti Annika Saarikon ja Jussi Halla-Ahon keskusteluun. Lue!

2020. Lokakuu. Pääministeri Sanna Marinin kysymykset THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalle IS:n mukaan. Lue!

Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa!

2020. Lokakuu. ”Keväällä maskeja ei suositeltu koska niistä oli pulaa”. Lue!

2020. Lokakuu. Maskit. ” toivoisin, että K-Marketissa myyjät käyttäisivät maskia.” Lue!

2020. Lokakuu. Maskit. ”Kyseessä on ollut valhe ja rikos Suomea kohtaan. Meidän kaikkien henki asetettiin vaaraan …” Lue!

2020. Lokakuu. ”Keskusta luottaa Sisko Kiuruun saadakseen maakunnat”. Lue!

2020. Syyskuu.
Ylipormestari Jan Vapaavuori ja jättiterassi. Lukijan mielipide HS:ssä. Lue!

2020. Syyskuu. Ministeri Tuppuraisen omituinen käsitys siitä, että Altia on suomalainen yhtiö. Norjalaisesta yhtiöstä suurin omistaja. Lue!


SIVUSTOLUETTELO!


Yhteys - Dilemma
- Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen
- Yhteys: nettisanomat @hotmail.com
- Jokaiselle etusivulle!
- Kaiken keskellä aina läsnä!
Viikkosanomat- blogi
- Ilmoita ilmaiseksi sivu!


2021. Helmikuun 15. Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä.Uusimaa. Kirkkonummi. Lapinkyläntie. Sunnuntaina 14.2.2021 10:27. Kuva: Pertti Manninen.
Kuva.


Helmikuun 11. Argumentoinnin oppitunti. Soten lainmukaisuus taas ...


"Murtuma on erittäin pirtaleinen." Kuvannut A.S. Keski-Suomen keskussairaalassa syyskuussa 2000. Sivulle 7.9.2000.

Esimerkkinä HS:ssä julkaistu artikkeli: Soten lainmukaisuus taas arvioitavana.

Lue!


2.1.2021. Lauantai. Pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys 31.12.2020. Lue!2021. Helmikuun 15. Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä.

Uusimaa. Kirkkonummi. Lapinkyläntie. Sunnuntaina 14.2.2021 10:27. Kuva: Pertti Manninen. Kuva.


2021. Helmikuun 14.
Hyvää ystävänpäivää!


Pallot väistivät täysosuman - tässä oikea lottorivi.
Pahamaineisen Guantanamon vankileirin loppulähestyy - Bidenin hallinto haluaa sulkea liki 20 vuotta toiminen leirin.

is.fi ja demokraatti.fi sunnuntaina 14.2.2021 5.57 ja 6.45. Kuvat


2021. Helmikuun 12.


Kemin bulktehdas on alan suurin investointi Suomeen.
Helkingin Sanomat Lue!


Helmikuun 11. Argumentoinnin oppitunti. Soten lainmukaisuus taas ...


"Murtuma on erittäin pirtaleinen." Kuvannut A.S. Keski-Suomen keskussairaalassa syyskuussa 2000. Sivulle 7.9.2000.

Esimerkkinä HS:ssä julkaistu artikkeli: Soten lainmukaisuus taas arvioitavana.

Lue!


Helmikuun 6. päivänä 2021.


- Nyt on saamelaisten syntymäpäivä." Lue!


Saamelaisten kansallispäivänä. LUE!


"Se tapahtui uudestaan ja uudestaan." Tuukka Tervonen. Lue!

"Vietetään vainojen uhrien muistopäivää eli YK määrittelemänä holokaustissa menehtyneiden muistopäivää" Lue!


SIVUSTOLUETTELO!


Yhteys - Dilemma
- Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen
- Yhteys: nettisanomat @hotmail.com
- Jokaiselle etusivulle!
- Kaiken keskellä aina läsnä!
Viikkosanomat- blogi
- Ilmoita ilmaiseksi sivu!