Linkki kaikilta sivuilta tänne! Sunnuntaista 2017-03-04 alkaen.

Charlotta Östlund: JOUTOMAAN SÄKEITÄ

MUU Galleria
24.2.–2.4.2017

Avajaiset torstaina 23.2. klo 17-19. Tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/1198691296847086/

Joutomaan säkeitä -näyttelyssä nähdään kokoelma hiljaisia esineitä, joista jokainen on koottu varoen ja tarkasti pääasiassa kasvien osista, joissakin mukana on keinotekoisia lisäkkeitä.

Näyttely on tulosta pitkäaikaisesta kiinnostuksestani suhteeseen jo olemassa olevan ja jonkin itse valmistamani välillä, sekä myös hetkellisyyden ja pysyvyyden suhteeseen. Olen vetänyt yhteyksiä näiden sekä ihmisen elinehtojen että toiveiden ja tekojen välille. Tämä on yksi syy miksi keräilen, useimmiten kasvinosia, joita muotoilen ja yhdistelen toisista materiaaleista valmistamieni osien kanssa. Tämä työskentelytapa toimiikin minulle usein alustana kun kuvaan ihmisen olemassaoloa.

Teoksiin sisältyy haurauden ja kestävyyden välinen jännite: yliaikaiset leskenlehdet ja helmet, jäkälä ja pronssi, terälehdet ja kivet, kaikilla teosten osasilla on erilainen elämänkaari. Jotkut elementit esiintyvät teoksissa kenties vain kerran, toisista voi taas joskus tulla kokonainen teos yhdessä jonkin uuden komponentin kanssa.

Toivon, että esillä olevat, hiljaisen tarkkailun kohteeksi nostetut kappaleet voivat synnyttää tarkentunutta tietoisuutta vaikenevan ympäristömme kihisevästä sisällöstä, luoda eri tahoille laajenevia assosiaatioketjuja ja liittää yhteen sirpaleet, ja näin levitessään kertoa jotain elämästä itsestään.

Charlotta Östlund

Kiitos Svenska kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, Oskar Öflunds Stiftelse sr, Konstsamfundet

Charlotta Östlund
JOUTOMAAN SÄKEITÄ (Ödetomtsverser)

MUU Galleri


24.2.-2.4.2017

 

 

 

 

Pia Kousa: KATSOJA

Pia_Kousa

MUU Kaapeli
24.2.-2.4.2017

Avajaiset torstaina 23.2. klo 17-19. Tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/366293843750021/

Näyttelyn teokset muodostuvat erilaisista henkilökuvista. Teoksissa mallit esitetään perinteisen muotokuvan esitystapaa noudattaen, mutta myös osittain peitettyinä tai teosten katselijaa tirkistelevinä. Kuka oikeastaan katsoo ja ketä katsotaan?

Pia Kousan valokuvapohjaisin menetelmin toteutetut teokset käyvät vuoropuhelua valokuvataiteen klassisen kuvaston kanssa. Teoksissa varhaisesta mediakulttuurista lainatut keksinnöt ja arkaainen 3D-teknologia sekoittuvat ja kerrostuvat nykyajan kuvan toisintamisen menetelmiin. Kuva-aiheet liikkuvat kaksi- ja kolmiulotteisuuden välillä ja muuntuvat useista kuvakerroksista koostuvissa teoksissa pinnasta tilallisiksi.

Pia Kousa (s.1977) on Espoossa työskentelevä ja asuva kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2008, sekä suorittanut opinnot myös Lahden Taideinstituutissa. Kousa on tutkinut teoksissaan erityisesti kolmiulotteista kuvaa, sekä valokuvan, illuusion, jäljittelyn ja todellisuuden suhdetta. Kousan teoksia on ollut esillä viime vuosien aikana useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa, sekä myös ulkomailla. Pia Kousa toimii taiteellisen työn ohella opetusalan työtehtävissä Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa.

Pia Kousa
KATSOJA (Betraktaren)

MUU Kabel
24.2.-2.4.2017

 

Nettisanomat 2017 - Näyttelyt / Utställningar / Exhibitions 24.2. - 2.4.2017 Charlotta Östlund MUU Galleria Lönnrotinkatu 33, Helsinki Pia Kousa MUU Kaapeli Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, Helsinki- Nettisanomat - Sanomanetti - 12.fi - huhtikuu 2015- Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista -

N:o - Bannerisivu 36,
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-03-04, nettiin 2017-03-04 10:07, linkkejä 2017-03-04.

edellinen bannerisivu